Autor Wątek: "Kocha się za nic " 19.05.2012 - Odliczajcie ze mną ;)  (Przeczytany 83728 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline emm-a

• Chuck Norris
Odp: "Kocha się za nic " 19.05.2012 - Odliczajcie ze mną ;)
« Odpowiedź #1500 dnia: 21 Marca 2012, 21:59 »
ja też mam natysko termin potwierdzenia 1 kwietnia i sporo osob się nie odezwało; dziś dzwoniła ciocia P. z informacja że jej córka z mężem nie dostali zaproszenia i sami nie wiedza dlaczego... Nie wiem jak to możliwe, bo wysylalam do calej ich rodzinki razem, pozostali dostali, a jedna para nie. Zatem wszystko wyjaśniłam i powiedzialam że jutro szybko wyślę ponownie... poczta czasami widać szwankuje  :-\
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #1501 dnia: 22 Marca 2012, 07:11 »
Natysa musisz tez uwierzyc troche swojemu tacie, skoro jest pewny co do swojej czesci rodziny to spokojna glowa. Mysle, ze tez ciut zmienily sie nasze oczekiwania co do tych potwierdzen. Ludzie starsi uwazaja, ze to niepotrzebne bo oni i tak przyjda - wiec po co dzwonic, a wlasnie nam jest to potrzebne, aby ustalic liczbe gosci i dobrac menu wraz z tym, ze trzeba miec orientacyjna sumę, ktora za sale z jedzeniem wyniesie.

Offline neta88sc

• maniak
  • "najważniesze jest niewidoczne dla oczu"
  • data ślubu: :serce::serce:
« Odpowiedź #1502 dnia: 22 Marca 2012, 09:20 »
Ja uważam że warto czasem zadzwonić i zapytać, czemu jeszcze nie potwierdzili i czy będą na pewno.

Mój tata tez mówił tak o paru osobach ze swojej rodziny że na pewno przyjadą, no i głupia posłuchałam a potem te kilka osób nie przyjechało i zostały puste krzesła... no i wystarczyło że 3 osoby nie przyjechały x 170 zł za osobę to trochę kasy poszło w plecy.

Wiec teraz wiem że jak np. będę robić kiedyś jakąś imprezę w lokalu to wolę wydać 20 zł na kartę do telefonu niż włożyć większa kasę w błoto.

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1503 dnia: 22 Marca 2012, 10:03 »
Natysa musisz tez uwierzyc troche swojemu tacie, skoro jest pewny co do swojej czesci rodziny to spokojna glowa.

Nie zgodzę się z Tobą, natomiast popieram Netę ;D

Ja uważam że warto czasem zadzwonić i zapytać, czemu jeszcze nie potwierdzili i czy będą na pewno.

Mój tata tez mówił tak o paru osobach ze swojej rodziny że na pewno przyjadą, no i głupia posłuchałam a potem te kilka osób nie przyjechało i zostały puste krzesła... no i wystarczyło że 3 osoby nie przyjechały x 170 zł za osobę to trochę kasy poszło w plecy.

K. mama też była pewna <no jak to oni nie przyjdą, na pewno przyjdą nie będę dzwonić> mówiła, i co się okazało - nie przyszły 4 osoby. 1000 złotych w plecy... A można by te pieniądze inaczej spożytkować ::)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #1504 dnia: 22 Marca 2012, 10:25 »
mkarolinka owszem masz prawo :] bo kazda rodzina inna

Offline neta88sc

• maniak
« Odpowiedź #1505 dnia: 22 Marca 2012, 12:33 »
Każda inna ale nie można sobie dać reki uciąć za każdego :)
Wiec lepiej zadzwonić niż potem myśleć, kombinować, lub po prostu - zawieźć się na osobach na których się polegało:) to przecież tak niewiele, szczególnie że zbliżają się święta wiec można zadzwonić z życzeniami i grzecznie zapytać :)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #1506 dnia: 22 Marca 2012, 12:58 »
najbardziej wkurza fakt, ze mozna byc pare set zlotych w plecy .. neta ma dobry pomysl - pod pozorem zblizajacych sie swiat - piekna okazja. Natysa uszy do gory .. bedzie sii !!

Offline neta88sc

• maniak
« Odpowiedź #1507 dnia: 22 Marca 2012, 21:12 »
dokładnie - te parę stówek można wykorzystać na prawdę na inne sprawy.
gdybym wiedziała że nie przyjadą to bym albo zaprosiła kogoś innego albo zafundowałabym sobie jakąś atrakcje na wesele - jakąś mini fontannę czekolady albo coś w tym stylu. A tak to przepadło....

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #1508 dnia: 23 Marca 2012, 09:25 »
Ja dzwoniłam do każdego, kto "zapomniał" potwierdzić. Na potwierdzeniach była data i nr telefonu (dla "moich" gości mój numer, dla gościa B - jego numer), jeśli np. do 15 lipca nie miałam informacji to 16.07 dzwoniłam i pytałam.
Dziewczyny, wesele to jest koszt i każdy powinien to uszanować. Nie ma się co "szczypać", robić podchodów - dzwonię i pytam. Przecież nie ma w tym nic zdrożnego, niegrzecznego.

Offline karolinciasto

• forumowicz
  • data ślubu: 20.10.2012
« Odpowiedź #1509 dnia: 23 Marca 2012, 11:13 »
Ja na 100% będę dzwonić i już. Za osobę płacimy 220 więc nie ma co sobie myśleć, że ktoś na pewno przyjdzie bo za dużo do stracenia ;)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
« Odpowiedź #1510 dnia: 23 Marca 2012, 15:38 »
Fajnie, że masz dwuczłonowe nazwisko i jesteś z tego zadowolona ;D
Ja tradycyjnie biorę nazwisko męża ;)
Suknię masz piękną, a to, że ktoś inny ma taką samą to naprawdę mało osób zwróci uwagę i jak dziewczyny pisały, mały detal może całkiem suknię zmienić :-*
a z tymi potwierdzeniami u każdego słyszę, że najgorzej z rodzinką :-\
ale w sumie mają czas do 1 kwietnia to się może ogarną i zaczną potwierdzać :D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1511 dnia: 23 Marca 2012, 18:01 »
do mnie ostatnio w sumie codziennie ktoś dzwoni i albo potwierdza albo mówi, że go nie będzie.... jeszcze tydzień mają  :D

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! &lt;3
« Odpowiedź #1512 dnia: 23 Marca 2012, 21:23 »
Monika a ile wam w koncu wyszlo zaproszonych osob? i ile juz odpadlo?

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1513 dnia: 24 Marca 2012, 07:26 »
chyba coś koło 135 gości zaproszonych, z tego już chyba 10 odmówiło, potem policzę dokładnie, bo np. czasami na jednym zaproszeniu są 3 osoby, na jednym chyba 5  :D bo np. rodzice z siedemnastoletnimi dziećmi czy coś...

my liczymy na wesele na 100 osob, od poczatku tak zakladalismy  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1514 dnia: 25 Marca 2012, 10:50 »
Nam potwierdzilo na razie 50 osob... reszta sie nie odzywa... odmowila jedna - moja babcia... z reszta nie wiem co bedzie.. aaa i jeszcze mojej drugiej babci siostra, ale juz dawno wiedzielismy ze nie przyjedzie, biedna chodzic juz nie moze, ale zaproszenie i tak dostala :) licze ze z 96 osob, 10 odmowi...

Offline karolinciasto

• forumowicz
« Odpowiedź #1515 dnia: 25 Marca 2012, 23:52 »
Mam takie pytanie czy osoby, które mają 18 lat zapraszacie z osobami  czy bez? Tak cały czas  myślę bo akurat mam kuzynki i nie wiem jak je zaprosić... Chyba wypada z osobami?? nawet jak tam nikogo nie mają..? ??? ??? ???

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
« Odpowiedź #1516 dnia: 26 Marca 2012, 00:15 »
ja wypowiem się jeśli chodzi o mnie-mam kuzyna, który wiem, że mieszka ze swoją dziewczyną i mam z nim dobry kontakt, no i jego zapraszam z osobą towarzyszącą, natomiast jego brat mieszka z rodzicami (czyli moją ciocią i wujkiem), ma już 18 lat, może i ma dziewczynę, może nie, nie wiem, ale zaprosiłam go razem z rodzicami na jednym zaproszeniu, bo nawet nie chcę, żeby przychodził z jakąś dziewczyną, której nie znam i nie wiem jak się zachowają,bo w tym wieku to różnie bywa i mam w nosie, że może i wypada zapraszać z kimś - może jestem wredna, ale niektórzy np. zapraszają bez dzieci i też jest afera, i tak nikomu się nie dogodzi. tak samo brat PM ma dwójkę już 18 letnich dzieci i są zapraszani z rodzicami również na jednym zaproszeniu i tu akurat sam brat PM przyznał, że tak ma być, a nie że dzieciaki może jeszcze osobny pokoik i niewiadomo,co jeszcze, choć np. wie, że córka ma chłopaka. ale sie rozpisałam, ale krótko mówiąc moje zdanie jest takie, że jak mieszkają z rodzicami to są z nimi zapraszani, a nie osobno z osobami towarzyszącymi, to nie studniówka tylko nasz ślub. oczywiście każdy może mieć inne zdanie  ;D ;D ;D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1517 dnia: 26 Marca 2012, 02:43 »
Ja mam inne zdanie niz zonka ;) i zapraszalam kuzynow  z osobami nawet jak sa sami ;) ale to moje zle wspomnienia daly o sobie znac jak juz bylam peawie 5 lat z karolem. on juz 23 letni kawaler i dostal zapr na komunie syna najblizszej kuzynki wraz z rodzicami.. poZniej mnie dopraszala ale ja juz na to zapro wywalilam i uwazam do dzis ze to bylo chamskie. a ze nigdy jej nie lubilam to wnerwila mnie wtedy podwojnie ;)
Dodaje ze ja nie place za osobe wiec latwiej czyt  taniej mnie takie zaproszenia kosztuja ;)

Offline niecierpliwa

• bywalec
  • data ślubu: 21.04.2012
« Odpowiedź #1518 dnia: 26 Marca 2012, 08:43 »
 A ja sie poprostu pytałam czy maja partnerów jak nie to poprostu pisałam ich samych  żeby mi też z przyadkowa osoba nie przyszli bo mają taki kaprys , ale na osobnym zaproszeniu nie z rodzicami bo w końcu to już nie takie dzieci. Sama dostałam 2 lata temu zaproszenie z rodzicami mając 25 lat i jeszcze mnie wpisali po między rodziacami parodia jakaś ;/ i wiem że wtedy mozna sie wkurzyć

Offline Kasja89

• forumowicz
« Odpowiedź #1519 dnia: 26 Marca 2012, 08:51 »
Ja z moim PM każdej osobie ktora ma skonczone 18 lat dalismy zaproszenie z osobą towarzyszącą. Nie chodzi o to z kim przyjdą, bo to każdego sprawa z kim przyjdzie i my NIE MUSIMY znać i wielce akceptowac partnerów naszych kuzynów czy kuzynek, w końcu to ich prywatne życie. Moim zdaniem szacunek do każdego wymaga, żeby miał możliwość przyjść z KIMŚ (niekoniecznie ta osoba musi byc wszem i wobec znana), a poza tym podczas wreczania zaproszenia (ładnych pare miesiecy przed) może być sam, a do czasu wesela może kogoś poznać i co wtedy?? Jak byście się poczuly? Każdy robi jak chce, a takie jest moje zdanie :)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #1520 dnia: 26 Marca 2012, 09:26 »
My jakoś nad tym nie myslelismy zbyt dlugo - jak znamy partnerów naszych kuzynów/kuzynek wymieniliśmy ich w zaproszeniu, kilka osob ma wraz z osobą towarzyszącą, a reszta to dalsza rodzina, gdzie nie znam ich partnerów i nie wiem czy w ogole kogos mają, jak beda z kimś chcieli przyjść dadzą znać.

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #1521 dnia: 26 Marca 2012, 10:29 »
Ja generalnie wszystkich powyżej 18 zapraszałam z osobą towarzyszącą, rodzinę mam taką, że jak ktoś jest w związku to przyjdą razem, jak nie jest to nikt nikogo na siłe nie szuka i idzie sam. Zawsze tak u nas było  :D Telefon nadal milczy  ;) Wyjdzie na to, że do wszystkich sama będę dzwonić  :) :)
Potwierdzonych osób jest  28 :D Szaleństwo jakieś  ;)
Dzisiaj wzięłam sobie wolne bo jadę na pierwszą przymiarkę  ;)
Już się nie mogę doczekać, może i popatrzę sobie na sukienki i coś na poprawiny znajdę  :D :D
Gabriela
Zofia

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1522 dnia: 26 Marca 2012, 10:39 »
Natysia czyli podobnie jak my ;p
ale super z przymiarka juuuhuuu ;D
czekamy na foteczki beda??????? pliiiiissssss ;]
u mnei etz jest tak w rodzince ze jak nie maja nikogo to przyjda sami  a jak maja to z kims ;p
niecieprliwa u ans bylo bardzo podobnie ale sie wnerwilam uuuuuhh ;/

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1523 dnia: 26 Marca 2012, 13:51 »
Ja też obowiązkowo każdego +18 z osobą towarzyszącą...czy rodzina czy koleżanki...przecież muszą z kimś tyniać :cancan: jak nikogo nie mają albo nie chcą brać to przymusu ni ma ;)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1524 dnia: 26 Marca 2012, 14:14 »
sa to ciezkie rozkminki ...
ja jak sie keidys zdecyduje to napisze wam co zaprzata teraz moja durna glowe ;/;/;/ u mnie oczywiscie zeby natysce nie zasmiecac ;]
raz jeszcze napisze ze czekam na foteczki Natalia

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1525 dnia: 26 Marca 2012, 15:01 »
ja tylko mam radę dla sylwusi i kazdego kto zaproszen nie ma jeszcze, warto zamowic chociaż 10 z dluzszym terminem potwierdzenia, w razie gdyby się miejsca zwolnily;

ja sie dowiadywalam czy osoby ktore skonczyly 18 lat mają kogos czy nie, jak mają to z osobą tow. a jak nie mają, to bez; a jeden kuzyn ktorego brat mi powiedzial,że nikogo nie ma, dzwonil i pytal czy moze wziać dziewczynę, zgodzilam się
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline karolinciasto

• forumowicz
« Odpowiedź #1526 dnia: 26 Marca 2012, 15:02 »
Natyska, ale Ci goście się namyślają :P Mam nadzieję, że do terminu się zdecydują :) Ja chyba jednak też zaproszę z osobami i już, na siłę chyba nie będą sobie towarzystwa szukać jak nie mają nikogo... oby :P hehe

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #1527 dnia: 26 Marca 2012, 15:05 »
Dokładnie, ja sama zrobiłam dodatkowe 20 sztuk ( papier mi został;D) takich do wypełnienia i terminem potwierdzenia do 15 czerwca 2012r.:) bo pierwsza tura jest do 15 maja 2012r.:)
Też osoby, które ukończyły 18 lat zapraszam z os. towarzyszącą. Brat dostał zaproszenie osobne, mimo iż 18 będzie miał we wrześniu:P, ale to brat;D i powiedziałam, że jak ma tam jakąś pannę i nie chce się chwalić teraz, ale np będzie miał ochotę ją na ślub zabrać, to nie mamy nic przeciwko, tylko aby nam powiedział:)
[/url]  [/url]

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #1528 dnia: 26 Marca 2012, 19:20 »
Dzisiaj sukces zadzwoniła w końcu pierwsza ciotka z potwierdzeniem 6 osób  ;D
Ucieszyłam się tak bardzo jakbym co najmniej wygrała 6 w totka  :D :D
Byłam na przymiarce... Suknia jest  piękna...  ♥ ♥ ♥
Oczywiście  zrobiłam zdjęcia specjalnie dla was  :skacza: :skacza: :skacza:

Z bolerkiem

By natysia at 2012-03-26
Tylko tutaj bolerko jest ecru a ja będę miała śnieżną biel  :) :)

Tutaj bez bolerka

By natysia at 2012-03-26
Góra troszkę będzie zmieniona  żeby mi te boczki nie wychodziły  ;D ;D ;D ;D

Jak pamiętacie kwiatek jest zamieniony na kokardkę ale ona też będzie  przesunięta trochę bardziej na bok  ;) ;)

Generalnie jestem baaaardzo szczęśliwa i zadowolona  :skacza: :skacza: :skacza: :skacza:
Gabriela
Zofia

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #1529 dnia: 26 Marca 2012, 19:25 »
Natyska, cudowna suknia i ślicznie wyglądasz:D, pomysł z kokardką na plus  :brawo_2:
Nie mogę się napatrzeć na suknię:D
[/url]  [/url]