Autor Wątek: "Kocha się za nic " 19.05.2012 - Odliczajcie ze mną ;)  (Przeczytany 82026 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: "Kocha się za nic " 19.05.2012 - Odliczajcie ze mną ;)
« Odpowiedź #1410 dnia: 8 Marca 2012, 11:03 »
juuuhuuu w  koncu sie wprowadzil ;D
ale musicie miec sielanke kochana ajj...
Natalia jesli to taki mega paniczny lek to dobrze zrobilas... dla nas mzoe to bcy absurdalne ale dla neigo mega straszne przezycie... mozna tak jak napisalas zwiedzic tyle pieknych miejsc jadac autobusem... albo i pociagiem ;D
na pewno wrocicie z takiej porozy szczesliwi oboje! super decyzja
mebelki.. ahh nic nei mow.. nam braluje ciagle z 2 szaf.. bo jak karol sie do mnei wprowadzalm dokupilismy ejdna ale on ma tyle ciuchoiw ze szoooook! moze zostanie nam troche grosza neibawem to kupimy druga szafke ;p

Offline SarCia11122

• bywalec
  • ' ..Z Tobą przez świat za rękę iść..
  • data ślubu: 29.09.2012
« Odpowiedź #1411 dnia: 8 Marca 2012, 11:21 »
No to cieszę się że między Wami jest tak wspaniale ;D
a co do wycieczki myślę że dobrze zdecydowaliście ;-)
i wszystkiego najlepszego z okazji dnia Kobiet :D :*****

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #1412 dnia: 10 Marca 2012, 22:41 »
Witajcie w sobotni wieczór :-* :-*
W końcu od nie pamiętam jakiego czasu mam wolny weekend  :D :D Taki dla siebie, bez wychodzenia z domu  :) :) :)
Cały dzień z różnymi miksturami na twarzy, z książką pod kocykiem pełen relaks  ;D ;D ;D
oj jak mi jest błogo teraz...  ;)

U nas cały czas zmiany, zmiany, zmiany....
K. się już wprowadził, łoże "przedmałżeńskie" skręcone, jeszcze tylko czekam na komodę która ma przyjść w poniedziałek  ;)
Uwiliśmy sobie całkiem przyjemne gniazdko, mam nadzieje, że nasz plan wypali i za rok w czerwcu wprowadzimy się już do naszego domku  ;D ;D

Muszę Wam, się do czegoś przyznać... hihi ... Troszkę zaczęłam nadużywać pomocy K. co do ślubu  ;)
Faktem jest, że wcześniej ja wszystko załatwiałam, bo dla niego było jeszcze bardzo dużo czasu, teraz role nam się troszkę odwróciły, bo teraz on wszystko załatwia   :hopsa: :hopsa: :hopsa: :hopsa: :hopsa: :hopsa: :hopsa:
Trzeba było umówić się z paniami z poradni to K. dzwonił, trzeba było iść opłatę zrobić do usc to K. poszedł, ostatnio nawet poszedł do księdza po zapowiedzi dla mnie... ogólnie tych przykładów jest dużo więcej  :Wzruszony: :Wzruszony: Powiedziałam mu w końcu, że skoro ja wcześniej wszystko sama załatwiałam to teraz on musi się wykazać  ;D ;D ;D

Zaskakuje mnie ostatnio  :D Mieliśmy poważną rozmowę o naszym ślubie, weselu itd. no i przyznał mi się, że on już się denerwuje. Doszło to do niego, że jeszcze 2 miesiące  ;) Kluczowym momentem było rozdawanie zaproszeń  :D :D

Zaczęli się odzywać do mnie barmani, fotograf i kamerzysta  ;)
Barmani, żebym w końcu zdecydowała się na drinki bo chcą mi podać ilość alkoholi, owoców i warzyw  ::) ::) ::)
Fotograf, żeby ustalić szczegóły, bo wyjeżdża teraz i wróci dopiero tydzień przed naszym ślubem  :D :D
No i kamerzysta bo chce po świętach umówić się na kręcenie randki w plenerze  :D :D :D

Zdjęcia welonu nadal nie mam, bo nie wiem gdzie aparat posiałam... ale generalnie jest krótki taki do łopatki i na końcach ma takie ładne świecące koraliki  ;) ;) K. się bardzo podobał, i nawet mi powiedział, że już się nie może doczekać jak będę miała go na sobie  z suknią  :D :D

Aaaaa i ostatnio podjęliśmy decyzję, że ja odkładam tabsy no i co ma być to będzie.... Niech się dzieje wola nieba....  ;D ;D ;D ;D

No to się rozpisałam troszkę  ;) Miałam wene dzisiaj, spróbuję nadrobić wasze wątki  :-* :-* :-* :-*
Gabriela
Zofia

Offline karolinciasto

• forumowicz
  • data ślubu: 20.10.2012
« Odpowiedź #1413 dnia: 10 Marca 2012, 23:46 »
Moim zdaniem bardzo dobra decyzja co do tabletek. Mimo wszystko, ale jednak nikt nie powie, że nie szkodzą kobiecie...

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
« Odpowiedź #1414 dnia: 10 Marca 2012, 23:48 »
Czyli w najbliższym czasie można spodziewać się wiadomości o potomku ;D
Fajnie, że Krzysiek tak się zaangażował w sprawy ślubne ;D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1415 dnia: 11 Marca 2012, 08:32 »
No Natysko bardzo odpowiedzialna i wazna decyzje podjeliscie, bo niby to tylko odstawienie tabsow ale z czym to sie wiaze ;D teraz juz mozesz zajsc w ciaze bo nawet na slubie Ci to nie przeszkodzi, no chyba ze bedziesz poczatki zle znosic ;)

co do zamieszkania razem to wiem, ze to jest super sprawa :D mozesz sie do K przytulic wieczorem i budzisz sie obok niego, BAJKA!!  :Swiety: :Swiety:

jeszcze tylko dwa miesiace i bedziecie malzenstwem, denerwujesz sie juz? Ja tak!!  :-[

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1416 dnia: 11 Marca 2012, 08:49 »
to świetnie, że tak Wam się dobrze układa  :D domek - marzenie  :D

bardzo dobrze, że narzeczony się bardziej zaangażował, też bym tak chciala, ale u P. w pracy sezon się zaczął, zatem wątpię...

a najbardziej się cieszę, że być może niebawem spotkamy się w bebikowie  :D :D :D

natysko w następny poniedzialek spotkanie u Kocha pasuje Ci?
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1417 dnia: 11 Marca 2012, 09:12 »
Łoże małżeńskie najważniejsze ;D

Fajnie, ze sie Wam wszystko układa...i że K. poczuł mały stresik... ;D ...niech pozałatwia troche ;) masz racje :)

Co do tabsow to mojego M. bratowa ostawiła w lutym i już jest w ciązy :o niby hormony buzuja i zanim sie to unormuje trzeba troche poczekac, a ona zaszla zaraz w pierwszym cyklu po odstawieniu :o troche sie sama zdziwila :D wieeeeccc........kochana.....kwas foliowy ;D ;D ;D (wiem nudna jestem, ale skoro tabsy sa odstawione to wszystko może sie zdazyc ;))

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1418 dnia: 11 Marca 2012, 09:15 »
ja też już biorę kwas foliowy chyba od miesiąca  :D tyle że ja tabsow wcale nei biorę, ale my uwazamy  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1419 dnia: 11 Marca 2012, 09:30 »
u mnie na uczelni jak mielismy pediatrie jeden doktorek sie spytal na seminarium, ktora z pan bierze kwas foliowy i jak sie okazalo, ze zadna to polecialy gromy :diabel_3: :diabel_3: :diabel_3: :diabel_3: :diabel_3: bo i tabsy moga zawiesc... :P
 naprawde....straszny opierd* dostalysmy :'( :'(
sama tez musze kupic konieczkie...jakos caly czas zapominam :P :P ::) ::) ::)...ale musze koniecznie

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1420 dnia: 11 Marca 2012, 09:37 »
ja chyba bezplodna jestem, bo juz tyle lat biore tabsy, roznie z nimi bywalo ale do tej pory nic sie nie zadzialo w sprawie ciazy, oczywiscie Nas to bardzo cieszy, bo jeszcze nie chcemy potomka miec, ale wlasnie roznie z tymi tabsami jest, nawet jak biora to i tak zachodza a ja nic ;D no coz kiedy przyjdzie ten dzien ze zapadnie decyzja ze chcemy miec dziecko to bedziemy sie badac innej opcji nie ma :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1421 dnia: 11 Marca 2012, 09:45 »
kiedys na studiach mialam kolezankę ktora wlasnie zaszla w ciążę mimo brania tabletek anty....lekarka nie potrafila tego wyjasnic...po prostu kolezanka chyba znalazla sie w tym procencie nieskutecznosci....
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline karolinciasto

• forumowicz
« Odpowiedź #1422 dnia: 11 Marca 2012, 11:02 »
Ja mam koleżnki, które brały i zaraz po odstawieniu zaszły w ciążę, a znowu dwie brały dość długi czas i mimo starań ponad kilka lat nie mogą. Chyba nie ma reguły. Ja też nie biorę bo chyba bym strasznie przytyła :P

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #1423 dnia: 11 Marca 2012, 11:24 »
a ja nie używam tabsów, ani niczego...

kalendarzyk o prostu i tyle...

moja mama całe zycie planowała na kalendarzyku i żadnej niezapowiedzianej ciąży nie było...

kolezanki sie ze mnie śmieją pod nosem, że pewnie zaraz będę w ciąży..

ale jakby co się takiego wydarzyło to tragedia nie ma... już mnie z resztą rodzina męczy żebym zaraz sobie robiła dziecko, zwłaszcza ojciec i tesciowa, ale ja dzidziuśka sobie zrobie dopiero pod 30stkę.

ja mam za wielką kupe w głowie, żeby teraz sie dziećmi zajmować.

piece love and :Ganja: :pijaki: :blant: :blant: :blant: :blant: :blant: :blant: :blant: :blant: :blant: :blant: :blant:

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1424 dnia: 11 Marca 2012, 11:33 »
No ja tabsów też nie biorę, ale inne zabezpieczenia są :P
A Ciebie xanth za kalendarzyk podziwiam ;) u mnie by to nie przeszło, za dużo stresu bym miała ;)
no a z drugiej strony nic nie jest pewne i różnie u różnych ludzi to wychodzi czy i kiedy ktoś zajdzie w ciąże ;)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1425 dnia: 11 Marca 2012, 11:37 »
ech niestety roznie to bywa zalezy to od organizmu kobiety i roznych innych czynnikow wiec nie ma reguly ;)

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #1426 dnia: 11 Marca 2012, 11:43 »
a ja gdzieś tam czytałam/słyszałam, że jak się przez dwa lata jest na kalendarzyku i nie zachodzi w ciaże to znaczy że jedna z osób jest bezpłodna :P

jedna z moich kolezanek tez robi jak ja i tez dzidziuska nie ma, za to wszystkie kolezanki, które brały tabsy pozachodziły w ciaże (nawet bliźniacze)  i pousuwały te dzieciaki i co :/

no to chyba na prawde nie ma reguły..

Offline neta88sc

• maniak
  • "najważniesze jest niewidoczne dla oczu"
  • data ślubu: :serce::serce:
« Odpowiedź #1427 dnia: 11 Marca 2012, 14:57 »
xantah ja też stosowałam kalendarzyk od prawie 4 lat :) i jak zdecydowaliśmy się na dzidzie to za pierwszym razem nam się udało. Wydaje mi się że to dużo zależy od kobiety, jak dobrze zna swoje ciało i umie rozpoznać czy to TE dni :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1428 dnia: 11 Marca 2012, 19:37 »
Natyska super ze wam sie uklada tak dobrze..
tez uwielbiam te chwile kiedy wtsaje rano i daje dziobka karolowi ;D
co do tapsow ja odstawilam w grudniu..  i nie chce bejbiska jeszcze z pol roku lub rok a moze szybciej lub pozniej nei wiem naarzie wstepnie nie chcemy ;p
moja kolezanka od 5 lat stara sie o dziecko.. znisola ochdyne bolesne badania wyszlo ze ejst zdrowa jej partner niestetty nie chce sie zbadac bo sie boi  ??? wspolczuje jej coz.. wolalabymw iedzic na czym stoje, a mowia ze milosc wszystko zniesie..

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #1429 dnia: 11 Marca 2012, 20:01 »
Dzieci za jakis czas .. 4 lata moze 3 :) .. a tabletki, po pierwszym dziecku jak najbardziej :). Natyska fajnie, ze macie taka pewnosc, ja zbyt pesymistycznie patrze na nasza prace itd.

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
  • data ślubu: :i_love_you:
« Odpowiedź #1430 dnia: 11 Marca 2012, 21:14 »
No proszę...cóż za odpowiedzialna decyzja za Wami! :D
Już pierwszy krok podjęty w sprawie bejbusia...;) :)

Ja tabletek w ogóle nie brałam i bardzo się z tego powodu cieszę ,bo jakoś poradziłam sobie bez nich ;)
Teraz zaczynamy staranka,więc trzymaj kciuki! ;) :p
Kwas foliowy już wcinam... :D :los: Może Ty zacznij też... ? ;)

To co,widzimy się w bebikowym?! :D ;)

Offline Natysa

• uzależniony
« Odpowiedź #1431 dnia: 12 Marca 2012, 13:28 »
Kwasu foliowego jeszcze nie biorę  ;) Na razie odstawiłam tabletki, a później się zobaczy  ;)
Jeśli mogłabym wybierać wolałabym w ciążę zajść pod koniec roku, bo jakbym urodziła to już na swoim  ;D ;D ;D
Ale zobaczymy jak będzie, co Bóg da  :D :D

W pracy ogrom obowiązków ostatnio... Nie mam  w co ręce włożyć, dlatego tak rzadko zaglądam na forum, chociaż staram sie ostatnio zaglądać częściej  :)
Dzisiaj idę do mojego księdza dać moje zapowiedzi, a jutro pójdziemy do USC ;) Może środę będę miała wolną popołudniu to sobie odpocznę  ;) ;)
Sporadyczne osoby potwierdziły nam swoją obecność (znajomi) rodzina milczy jak grób... Jedna kuzynka tylko zadzwoniła, że nie przyjdzie... Trochę przykro mi się zrobiło, bo tak się zarzekała, że będzie na pewno a wymyśliła taka błahą wymówkę, że szok... No cóż nic na to nie poradzę ale niesmak został...

Szukam przybrania na samochód ale nic mi sie nie podoba... Ja jakaś opętana jestem czy co  :protestuje: :protestuje: :protestuje:
Gabriela
Zofia

Offline karolinciasto

• forumowicz
« Odpowiedź #1432 dnia: 12 Marca 2012, 13:53 »
No też się boję o tych gości... Na sali za 110 osób musimy zapłacić więc chcemy trochę szybciej rozdać zaproszenia żeby wiedzieć wcześniej. Chociaż 1,5 miesiąca wcześniej żeby potwierdzili. Natyska, a mieszkanie kupujecie nowe?

Offline Natysa

• uzależniony
« Odpowiedź #1433 dnia: 12 Marca 2012, 14:15 »
Chcemy kupić dom :) albo wolnostojący albo szeregowiec   ;) ;)
Zobaczymy jeszcze co mi w oko wpadnie  :D
Gabriela
Zofia

Offline karolinciasto

• forumowicz
« Odpowiedź #1434 dnia: 12 Marca 2012, 14:24 »
Super, my to na jakieś małe mieszkanko chcemy odłożyć :) Strasznie drogie to wszystko ;/

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1435 dnia: 12 Marca 2012, 14:31 »
tez bym juz chciala w domku wlasnym mieszkac, ale na razie mieszkanie mamy wiec nie jest tak zle ;)

a kupujecie na kredyt czy moze macie juz cos odlozone? :)

a jaka wymowke wymyslila jesli mozna wiedziec? ;/

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1436 dnia: 12 Marca 2012, 14:45 »
Natalia  nie jestes opetana bio mi tez sie nie widza te dekoracje na auta ;] chyba ZE obie jestesmy stukniete pod tym wzgledem hyhhyhy

Offline Natysa

• uzależniony
« Odpowiedź #1437 dnia: 12 Marca 2012, 14:50 »
Anio0lek troszkę już mamy odłożonych, a część kasy zainwestowałam, pieniądze z wesela też zainwestujemy także nam się uzbiera na domek  :)
Wolałabym się w taki duży kredyt nie bawić, no ale jak będzie trzeba to trochę dobierzemy  :D :D
Gabriela
Zofia

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1438 dnia: 12 Marca 2012, 15:01 »
oby Wam sie udalo bez kredytu! wiem co mowie!

mi tez sie nie podobaja te ozdobki na auta i dlatego nic nie instaluje na te moje autko ;D

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1439 dnia: 12 Marca 2012, 15:42 »
oby Wam sie udalo bez kredytu! wiem co mowie!

mi tez sie nie podobaja te ozdobki na auta i dlatego nic nie instaluje na te moje autko ;D

To tak jak ja ;D Stwierdziłam ,że cadillac ozdób nie potrzebuje :P
Tak więc Natalko nie jesteś opętana :D