Autor Wątek: Mariolka - kolejna szczęśliwa mamusia  (Przeczytany 818700 razy)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
Mariolka - kolejna szczęśliwa mamusia
« Odpowiedź #240 dnia: 23 Września 2006, 17:58 »
Ja martulka miałam ostatnio dzwonić do Ciebie o ten spacerek na Bulwarze, ale sobie przypomniałam,że masz Wiktorka chorego.Mój też miał katarek,ale lekarka w taką piękną pogodę pozwoliła mi z nim wychodzić.Mówiła,że słońce katar leczy.Więc spacerowałam po Skwerze.Też chciałabym zobaczyć Wiktorka na żywa.Na pewno to inaczej niż ze zdjęć.Pozdrawiam
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #241 dnia: 23 Września 2006, 18:29 »
Mariolka, Wiktorkowi katarek już przeszedł. Ja też wychodziłam z nim na spacery. W poniedziałek idę z nim do kontroli. W tygodniu bardzo chętnie wybiorę się z Toba na spacer po Bulwarze, bo cały czas chodzi mi to po głowie. Najlepsze jest to, że mój Tomek chce iść z nami i mówi, że jak będę się z Tobą umawiać to tylko po 15-tej :D Co Ty na to :?: Mam nadzieję, że pogoda się utrzyma i wreszcie się spotkamy :)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #242 dnia: 23 Września 2006, 20:10 »
ok.Ja k będzie taka piekna pogoda, to jak najbardziej.Po 15.00?Zobaczy się.Bo mój Maluszek ma już takie swoje  godziny i wychodzę z nim ok.12.00 do 15.00 właśnie.Ale zobaczymy.Bo chodzi też o to,że mam daleko i około 40 minut jadę do centrum w jedną stronę.I nie chcę,aby powrót do domu był późno.Ale chodzi o to,że Tomek pracuje?Przecież mozna się również w weekend spotkać.A my właśnie w tygodniu, jako mamusie wychowujące dzieci,mamy full czasu.Ale wszystko można ustalić.Musimy się streszczyć, bo już tak długo się umawiamy,że niedługo zima nas zastanie. :lol:
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline topyciu

• uzależniony
« Odpowiedź #243 dnia: 23 Września 2006, 21:10 »
Weekendy na dzień dzisiejszy też już odpadają bo od 30 września zaczynam się dalej dokształcać na uczelni i praktycznie w każdy weekend będę miał zjadz  :)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #244 dnia: 24 Września 2006, 12:16 »
Cytat: "topyciu"
Weekendy na dzień dzisiejszy też już odpadają bo od 30 września zaczynam się dalej dokształcać na uczelni i praktycznie w każdy weekend będę miał zjadz

aha.Ale martulka bedzie wolna?Jakoś damy radę.

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #245 dnia: 24 Września 2006, 19:53 »
Mariolka, wygląda na to, że jednak spotkamy się bez Tomka. Najlepiej w tym tygodniu bo pogoda ma być ładna, przynajmniej do środy. Możemy śmiało umówić się właśnie w tych godzinach co Ci pasuje. Wstyd się przyznać ale ja jeszcze w tym roku nie byłam na Bulwarze  :oops: A mój synuś jest już wytrawnym podróżnikiem (wczoraj byliśmy w Gdańsku - kolejką) także ten wypad na pewno mu się spodoba. Czekam na sygnał kiedy i się zbieram. Tylko nie jutro (poniedziałek) bo idę z małym do lekarza, a po obiedzie umówiona jestem z rodzinką. Ale od wtorku jestem wolna :D

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #246 dnia: 25 Września 2006, 08:08 »
Marcelek rośnie jak na drożdżach. Zdjęcie z playboyem jest superowe.

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #247 dnia: 25 Września 2006, 09:35 »
Kurka a ja nie widzę zdjęć  :(

Ale wierzę Wam na słowo  :mrgreen:

Aha miałam coś napisać Mariolce - słuchaj masz mi tu takich bredni nie opowiadać , wyglądasz ślicznie i wcale nie musisz chudnąć, jak oglądałam Twoje zdjęcia z Marcelkiem to byłam zachwycona, jak Ty ślicznie wyglądasz  :mrgreen: nawet sobie pomyślałam że po urodzeniu dzidziusia też bym chciała się tak ładnie prezentować jak ty, taka zadbana kobietka  :lol:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #248 dnia: 25 Września 2006, 11:03 »
Cytat: "martulka"
Tylko nie jutro (poniedziałek) bo idę z małym do lekarza, a po obiedzie umówiona jestem z rodzinką. Ale od wtorku jestem wolna

a ja z kolei we wtorek z moim idę na szczepienie.To może środa?napiszę ci sms'a.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #249 dnia: 25 Września 2006, 11:08 »
wyglądasz ślicznie i wcale nie musisz chudnąć, jak oglądałam Twoje zdjęcia z Marcelkiem to byłam zachwycona, jak Ty ślicznie wyglądasz  nawet sobie pomyślałam że po urodzeniu dzidziusia też bym chciała się tak ładnie prezentować jak ty, taka zadbana kobietka

bardzo ci dziękuję zakomplementy :oops: .Ale na zdjęciach to nie jak na żywo.Ale wierzę,że zrzucę.Bo nie mam się w co ubierać.Ciuchy sprzed ciąży ciągle za małe.

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #250 dnia: 25 Września 2006, 13:02 »
Cytat: "Mariolka"
To może środa?napiszę ci sms'a.

Czekam na sygnał :)

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #251 dnia: 26 Września 2006, 11:00 »
Marcelek supcio!

A Wy macie fajnie, że możecie się spotykać :-)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #252 dnia: 26 Września 2006, 17:45 »
Cytat: "merkunek"
Marcelek supcio!

Kubikowi też niczego nie brakuje.To dopiero przystojniaczek.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #253 dnia: 26 Września 2006, 20:02 »
Na szczęscie Marcelek już zdrów.Więc dzisiaj byliśmy na szzczepieniu.Nawet nie było, aż tak dużo krzyku.Nie wiem czy inne mamy tak mają,ale Ja się chyba tego szczepienia bardziej "boją" niż dzieciaczki.Też tak macie?I mam pytanie do mam, które karmią swoje maluchy mlekiem modyfikowanym.Jakiego mleka używacie?Bo Ja do tej pory NAN firmy Nestle, ale mój Mały jakiejś wścieklizny dostaje na widok butelki z mlekiem.Z herbatką nie.Ale jak tylko wezmę do ręki butlę z mlekiem, to mi się rzuca na rękach jak oszalały.Może zapach tego mleka go tak denerwuje?Nie wiem?

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #254 dnia: 27 Września 2006, 10:19 »
Na szczęscie Marcelek już zdrów.Więc dzisiaj byliśmy na szzczepieniu.Nawet nie było, aż tak dużo krzyku.

Cieszę się, że Marcel już jest zdrowy i że dzielnie zniósł szczepienie.

Nie wiem czy inne mamy tak mają,ale Ja się chyba tego szczepienia bardziej "boją" niż dzieciaczki.Też tak macie?

Nie martw sie Mariolka ja też tak mam. Wszystkie zabiegi u małego znoszę o wiele gorzej od niego. Jak byliśmy na pierwszym szczepieniu to wolałam, żeby Tomek go trzymał. Wolałabym, żeby to mnie maltretowali niż jego. Chyba wszystkie mamy tak mają.

I mam pytanie do mam, które karmią swoje maluchy mlekiem modyfikowanym.Jakiego mleka używacie?

Ja używam Bebilon. Wiktorkowi bardzo smakuje. Zapach jest taki sobie (chyba wszystkie mleka modyfikowane tak pachną), ale jest słodziutkie. I zawiera prebiotyki takie jak są w mleku matki.
Ale jak tylko wezmę do ręki butlę z mlekiem, to mi się rzuca na rękach jak oszalały.Może zapach tego mleka go tak denerwuje?Nie wiem?

Marcel przyzwyczajony jest do cycusia i do Twojego zapachu :D

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #255 dnia: 27 Września 2006, 17:21 »
Marcel przyzwyczajony jest do cycusia i do Twojego zapachu

chyba tak.Ale ciągle na cycu nie będzie.I chcę,żeby inne mleczko polubił.My już z martulką jesteśmy po spotkanie w realu.Było bardzo przyjemnie.I Wiktorek na żywo wygląda zupełnie inaczej.Czekam na kolejny spacerek. :serce:

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #256 dnia: 27 Września 2006, 18:11 »
Tak jak już pisałam faaaaajnie macie :-)

A jakieś fotki są? ;-)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #257 dnia: 27 Września 2006, 19:07 »
są.kilka zaledwie.ale zapytam martulki czy mogę je umieścić.

Offline topyciu

• uzależniony
« Odpowiedź #258 dnia: 27 Września 2006, 19:28 »
Tatuś Wiktorka zgadza się na umieszczenie zdjątek:) a mamusia Wiktorka umieści wszystkie zdjęcia - aż dwa troszkę później :)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #259 dnia: 27 Września 2006, 20:49 »
Cytat: "topyciu"
mamusia Wiktorka umieści wszystkie zdjęcia - aż dwa troszkę później

ale się napstrykałyśmy dzisiaj...

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
« Odpowiedź #260 dnia: 27 Września 2006, 22:00 »
Śliczne zdjęcia, a z męską gazeciorą superowe!!!
Ależ on jest już "dorosły"  :shock:  :shock:  :shock:
Super wygląda z Martulką i  w tej czerwonej czapeczce!!!!

Co do mleka,to ja akurat najpierw miałam bebilon hypoalergiczny,ale przeszła na NAN (po prostu tańszy jest) -za różnicę w cenie mam np kaszkę. Miłkowi pasuje i jedno i drugie. Popróbuj różne,chyba tylko tak można posprawdzać,aczkolwiek trochę kosztowne te próby

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #261 dnia: 28 Września 2006, 00:04 »
Ale superaśne zdjątka, tylko przez chwilkę zwątpiłam czy mi się Dzieciaczki czy Mamy pomyliły  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #262 dnia: 28 Września 2006, 07:15 »
Mariolka moja szwagierka używa Bebilonu. Jej córki pomimo, że są wcześniakimi rewelacyjnie znoszą to mleko i nie mają problemów z kupką (a z mlekiem wcześniejszym miały).

Marta z Marcelkiem wyszła świetnie. Bardzo podoba mi się to pierwwsze zdjęcie.

Jak Marcelek sam już próbuje stać, to niedługo już zacznie sam chodzić. Tak na marginesie, to bardzo podoba mi się karnacja małego. Oj w przyszłości to będzie łamał kobiece serca....co ja pisze .... on juz łamie. :mrgreen:

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #263 dnia: 28 Września 2006, 08:17 »
Ojjj łamie  :serce:  łamie - moje już złamał!
Muszę przyznać, że dzieci naszych forumek są śliczne  :D
Marcelek bardzo podoba mi się na zdjęciu w czerwonej czapeczce - super chłopczyk  :mrgreen:

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #264 dnia: 28 Września 2006, 10:07 »
Muszę Wam powiedzieć, że Mariolka jest bardzo ładną i sympatyczną kobietą. Bardzo fajnie się nam rozmawiało. Szkoda tylko, że mój Wiktorek był jakiś marudny. Mam nadzieję, że jeszcze uda nam się kiedyś spotkać :D

A oto te aż 2 zdjęcia, które zrobiłam

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #265 dnia: 28 Września 2006, 10:11 »
Cytat: "merkunek"
Tak jak już pisałam faaaaajnie macie Smile

merkunek wsiadaj w pociąg i przyjeżdżaj :D to też sobie pospacerujemy, a Kubuś będzie mógł się jodu nawdychać :)

Mariolka jestem w szoku. Co prawda sama wczoraj widziałam jak Marcel chodził trzymany za rączki, a teraz to sam wstaje w łóżeczku  :shock: To co to będzie za kilka dni :D

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #266 dnia: 28 Września 2006, 10:38 »
I Wiktorek na żywo wygląda zupełnie inaczej.

Mariolka stwierdziła, że na żywo nasz Wiktorek jest bardziej pyzaty niż na zdjęciach. Rzeczywiście mały ma pełne policzki, a do tego był w czapce, a to jeszcze bardziej uwydatnie pyzulki naszego synka :)

A Marcel na żywo jest jeszcze śliczniejszy niż na zdjęciach Taki słodki z niego chłopaczek. I jaki grzeczny :D

Mariolka teraz musisz opuścić łóżeczko na najniższy poziom.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #267 dnia: 28 Września 2006, 12:52 »
Mariolka masz bardzo ładne zdjęcia z seniem. W kopertę i mężowi na statek prześlij .....  :mrgreen:   tylko jak ?? drogą helikopterową czy morską  :mrgreen:  (sorki ale jakiejś głupawki dostaję)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #268 dnia: 28 Września 2006, 15:15 »
Muszę Wam powiedzieć, że Mariolka jest bardzo ładną i sympatyczną kobietą. Bardzo fajnie się nam rozmawiało

oj.dziekuję za komplementy :oops:

Szkoda tylko, że mój Wiktorek był jakiś marudny.

nie przesadzaj.ty nie widziałaś marudnego dziecka.Po prostu coś mu nie pasowało.Ale i tak moim zdaniem płacze cichutko.Prawie nie słychać.Nie słyszałaś mojego rozdarciucha.Aż się ludzie oglądają. :shock:
Mam nadzieję, że jeszcze uda nam się kiedyś spotkać  

Ja nie widzę żadnego problemu.Wsiadam w autobus i jadę.Tylko mów kiedy.
 :D
Mariolka stwierdziła, że na żywo nasz Wiktorek jest bardziej pyzaty niż na zdjęciach. Rzeczywiście mały ma pełne policzki, a do tego był w czapce, a to jeszcze bardziej uwydatnie pyzulki naszego synka  

Nie jakoś bardzo inaczej.Ale na żywo jednaj taki większy mi się zdaję.No i czapkę miał na główce, to to też troszkę zmienia.
A Marcel na żywo jest jeszcze śliczniejszy niż na zdjęciach Taki słodki z niego chłopaczek. I jaki grzeczny  

akurat był nadzwyczaj grzeczny :serce:

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #269 dnia: 28 Września 2006, 22:44 »
dzisiaj odebrałam wyniki krwi Marcelka(morfologia i poziom żelaza).I pani,która je wydawała, powiedziała mi,że Mały ma anemię.Dopiero w środę idę do pediatry.Ktoś wie, co to oznacza u niemowlaka?jakie są objawy?liliann będę wdzięczna. :serce: