Autor Wątek: Day by day I'm falling more in love with you...Ania&Arti  (Przeczytany 42967 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Odp: Day by day I'm falling more in love with you...Ania&Arti
« Odpowiedź #180 dnia: 13 Września 2010, 12:13 »
WOW!!! Pięknie!
Śliczna sala i super dekoracje  :)

Offline BOZENA28

• Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje....
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.09
« Odpowiedź #181 dnia: 13 Września 2010, 12:49 »
WOW, WOW I JESZCZE RAZ WOW!!

piekna sala! (moze macie 2 wolne miejsca dla forumki  ;D - pobawilabym sie z Wami)

dekoracje sa rowniez sliczne (i fiolet mi wcale nie przeszkadza  ;)) juz widze przepiekne zdjecia z wesela  :)

bukieciki rowniez mi sie podobaja  :D baardzo w moim stylu  ;D

co do uzaleznienia forum to ja juz pewnie powinnam byc na odwyku  ;D ;D

Offline Asiste

• uzależniony
  • data ślubu: 25.06.2011
« Odpowiedź #182 dnia: 13 Września 2010, 15:41 »
śliczna sala i piękne dekoracje
 :) :) :)
Zapraszam Cię do mojego odliczanka

".. Zasypiać i budzić się przy Tobie do końca swoich dni... "

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #183 dnia: 13 Września 2010, 15:45 »
Boszzz..jaka piękna sala!! :o ;D..na pewno biel w połączeniu z fioletem będzie pięęęęęknie wyglądac!! ;D
Bukiet tez podoba mi sie 1 - miałam bardzo podobny - z samych róż.. ;D

Offline bluebird

• zapaleniec
  • Don’t forget to smile :)
  • data ślubu: 28/05/2011
« Odpowiedź #184 dnia: 14 Września 2010, 10:10 »
Dzięki dziewczynki  :-* Fajnie, że wam się te dekoracje jednak podobają. Ja tylko mam nadzieje, że nie ma problemu ze znalezieniem taich kwiatów.  Tzn lawendowych i fioletowych róż (z pierwszego zdjęcia o stołach) bo te mi się najbardziej podobają. Może któraś z was się orientuje?

Bożenko, a nóż widelec cos się znajdzie  ;D Na razie nasza lista gości wciąż rośnie w zastraszającym tempie. Początkowo, i jeszcze 2 miesiące temu było 110 osób, teraz jest już 180, dla mnie to kolosalna liczba,  nie myślałam o takim weselu (nie wspominając że dopoki się nie zareczyliśmy, oboje marzyliśmy o kameralnym ślubie typu: My+świadkowie+rodzice :hahaha:). No ale wzrost liczby gości to już głównie zasługa mojego wspamniałomyślnego,  narzeczonego :bredzisz: ;D ;D

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
« Odpowiedź #185 dnia: 14 Września 2010, 11:19 »
180 osób??!!! Ło matko!! :o znów mnie Maleńka zaskoczyłas!! ;D

Offline BOZENA28

• Chuck Norris
« Odpowiedź #186 dnia: 14 Września 2010, 11:22 »
180! o rany........... :o

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #187 dnia: 14 Września 2010, 12:38 »
Eeeee tam :) Ja też mam 180 i u mnie też zaczyna powoli rosnąć :) hahahaha

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #188 dnia: 14 Września 2010, 15:21 »
te fioletowe róże są barwione, inaczej nie ma możliwości na taki oryginalny kolor 
musisz rozmawiać z kwiaciarnią, w której będziesz zamawiała kwiaty  :)

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
  • our love is everlatsing..
« Odpowiedź #189 dnia: 14 Września 2010, 23:01 »
piękna sala :) ale 180 osób ??????? :o ło matko ;p
ZNIKAM!

Offline bluebird

• zapaleniec
« Odpowiedź #190 dnia: 15 Września 2010, 09:25 »
Ja Wam powiem, ze nie wiem skad sie to wzieło. Tak naprawde to jest ok 170 bo ok 9 osob to bedzie obsluga (orkiestra kamerzysta fotograf) myśle że to oni nam tak statystyki zawyżają ;D;D ;D Z rodziny mamy po ok 40-50 osob od kazdego, a reszta to znajomi. A mój miś co jakiś czas do mnie przychodzi i mowi, a tego i tego jeszcze trzeba ;)  A tak naprawde to liczymy, ze jakies kilkanascie osob z tego może nie przyjść, mamy dużo gości zagranicznych, także tu różnie może być.

anulla, mam nadzieje że to nie jakies ogromne dodatkowe koszty ;) A szczerze to jeszcze nie widzialam takich nigdzie na weselu osobiscie, wiec moze faktycznie sa trudno dostepne

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
« Odpowiedź #191 dnia: 15 Września 2010, 09:33 »
No w sumie zawsze sie ludzie wykruszają po zaproszeniach...My mieliśmy zaproszen na prawie 100 osób a na weselu było 65 osób!

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
« Odpowiedź #192 dnia: 15 Września 2010, 09:35 »
wiesz, z tymi gośćmi to różnie bywa. My mieliśmy na początku 116 osób. Z tego co nam było wiadomo to kilkanaście osób mogło nie przyjechać ale tak czy siak miały być 100-104 osoby. A teraz okazuje się, że ledwo do 80 dobijemy. Więc ciężko się na cokolwiek nastawiać.

Offline bluebird

• zapaleniec
« Odpowiedź #193 dnia: 15 Września 2010, 09:44 »
Agulek ...no widzisz, trzeba do tego też doliczyć, że jest troszku starszych ludzi, troszku dzieci, może to być różnie ;)

zabawex No pewnie dopoki zaproszen nie rozdamy i nie otrzymamy potwierdzen to nie bedzie pewności. W każdym razie wychodzimy troche z założenia, że może lepiej zaprosić troche więcej niż żeby potem miałobyć pusto na sali ;) Nasz sala jest dość pojemna (podobno) mieści aż do 300 osob, wyobrażam sobie że wtedy to może być lekki ścisk, ale tak koło 150 myśle już będzie w sam raz.

A chciałam sie Was jeszcze spytać dziewczynki w sprawie rozdawania zaproszeń. Planujemy gościom zagranicznym i najbliższej rodzinie rozdać jakoś w grudniu (czyli 6 m-cy przed weselem) reszte wyślemy pocztą. Mam nadzieje że to nie będzie za późno. Ale zależy nam bardzo żeby goście potwierdzali wcześniej, nie miesiąc przed ślubem, ale jakoś nawet ze 3 przed... Napisalibyśmy tak odrazu na zaproszeniach. Myślicie że to wypali?

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
« Odpowiedź #194 dnia: 15 Września 2010, 10:13 »
Próbuj Kochana szczęścia...ale od razu ci powiem że jak jestem tu na forum to jeszcze nie było sytuacji zeby jakas forumka nie narzekała ze jej ludzie nie potwierdzają zaproszeń w terminie a nawet po terminie  ::)... To jest odwieczny problem!!

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
  • data ślubu: :i_love_you:
« Odpowiedź #195 dnia: 15 Września 2010, 10:14 »
Napisać ,napisać na zaproszeniach,ale myślę,że większość gości to oleje,bo stwierdzą,że mają jeszcze sporo czasu.
Jak zobaczą ,że maja potwierdzić 3 miesiące przed ;)
Więc nie wierz,że sie będą tego trzymali ;)

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
« Odpowiedź #196 dnia: 15 Września 2010, 10:18 »
Ja też myślę, że 3 miesiące przed to zbyt odległy termin, żeby goście się tego trzymali. Gościom się przypomina, że mieli potwierdzić, jak sami zaczynają się przygotowywać, czyli 2 tygodnie przed  :hahahaha: A tak poważnie, to popieram Agulka. Próbuj.... może się uda  ;) Jeśli nie to będziecie mieli 3 miesiące, żeby podzwonić po "zapominalskich".

Offline bluebird

• zapaleniec
« Odpowiedź #197 dnia: 15 Września 2010, 10:32 »
To tym z zagranicy głównie chcemy tak napisać, oni raczej będą musieli mieć już zarezerwowane loty, albo przynajmniej będą bardziej pewni swoich planów tak mi się wydaje. Tych z Polski, prosiłabym o potwierdzenie może 2 miesiące przed, może miesiąc, jeszcze nie wiem, ale wolałabym wcześniej. Miesiąc przed to mi się wydaje strasznie mało żeby porobić zamówienia alkoholi, winetek, planow stołów itd itp. zwlaszcza jak nie wiem kiedy przyjade do Pl.... O znajomych się nie martwię bo przy rozdawaniu zaproszeń i tak będziemy o tym rozmawiać, podejrzewam ze najwieksze numery to może rodzina mi wyciąć  :-\

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #198 dnia: 15 Września 2010, 10:39 »
Ja do gości z zagranicy wysyłam zaproszenia w listopadzie, i mimo, że ślub w lipcu muszą wstępnie powiedzieć do marca, bo w marcu musimy podać ilość miejsc w hotelu. Jeżeli ktoś ma sobie zarezerwować lot, to już na pewno będzie wiedział czy przyjedzie czy nie ;)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #199 dnia: 15 Września 2010, 10:39 »
My gościom zagranicznym lub takim którzy nie spodziewają się zaproszenia,chcemy wręczać właśnie w grudniu-aby mogli sie przygotować...reszcie jakoś w marcu.
Na zaproszeniu  napisaliśmy,że na potwierdzenie czekamy do 16.04 (ot tak sobie wymyśliłam  :P )
Zdaję sobie sprawę,że raczej nie będą się kwapić aby potwierdzać ...dlatego ten termin-później myślę obdzwaniać aby na miesiąc przed mieć już zamkniętą listę  ::)

Offline BOZENA28

• Chuck Norris
« Odpowiedź #200 dnia: 15 Września 2010, 10:51 »
my zaproszenia rowniez wysylalismy 6miesiecy przed. dla gosci zagranicznych date potwierdzenia mielismy na 2miesiace przed. Dla krajowych 1 miesiac. Z odpowiedziami to juz bylo inaczej. Anglicy w miare szybko sie okreslili (oczywiscie byly wyjatki :-)) a za to wlasnie krajowi jakies 'problemy' stwarzali. Bardzo mnie to wkurzalo.
dokladnie sie dowiesz kto przyjedzie albo nie - NA WESELU  ;)

Niestety, chyba jeszcze dlugo minie gdy nasi goscie naucza sie jakiejs etykiety :)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #201 dnia: 15 Września 2010, 19:58 »
dokładnie tak jak dziewczyny piszą, że są problemy a i tak będziesz musiała do ludzi dzwonić extra i wymuszać na nich potwierdzenia

co do kwiatów to wiem, że je się barwi ale nie sądzę żeby to zmieniało strasznie cenę ale wiem też, że kwiaty, które barwi się najczęściej to margerytki, nie miałam natomiast do czynienia z różami a wiadomo, że to jedne z delikatniejszych kwiatów 

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline bluebird

• zapaleniec
« Odpowiedź #202 dnia: 16 Września 2010, 09:56 »
mkarolinka 8 miesięcy! to dopiero wcześnie!! ;D
Ja w sumie chętnie bym rozdawała już teraz ale jeszcze nie skończone ;) Też mamy do zarezerwowania hotel (ten sam co lokal), ale Pani nam powiedziała że wystarczy miesiac przed. Mnie się coś nie widzi to, zwłaszcza że musimy zarezerwować wszystkie pokoje, a tam jest też mniejsza sala gdzie może być drugie wesele...

patrycja_4r jakby się tak dało zamknąć liste na miesiąc przed to bym była wniebowzięta, ale faktycznie chyba tak jak dziewczyny piszą nie ma na to co liczyć w 100%. Ale nie zaszkodzi przyciskać gości ;)

Bozenko
 w dniu wesela to juz mi to będzie wszystko wisiec... ;D ;D ;D
Rzeczywiście chyba z pewnymi sprawami jest u Polaków na bakier  :-\

Anulla_p
oj tak, wymuszać, wymuszać! :Kill:  :Rezyser:   :ckm: ;D
Co do tych róż, to myślę że jak teraz bede w Pl to pochodzę i popytam, żeby się nie okazało jak już przyjdzie do zamawiania to mi cała koncepcja runie ;)

Siedzę dziś Dziewuszki, enty dzień z rzędu nad zaproszeniami i wychodzi mi tego kilka na dzień. Narazie jeszcze jest miło i nie nerwowo ;D  Pomysł ostateczny został zatwierdzony przez najwyższe władze (czytaj PM ;D ). Czekam jeszcze na dostawę reszty papieru i wstążek, niestety babka się wiecej nie odezwała, ale może dalej nie mają na magazynie  :-\

No i nie mogę się doczekać weekendu i imprezek które się kroją, oj, mam nadzieje będzie się działo  :cancan:  :pijaki:
Musze dziś kupić szklanki do drinków (po ostatnich imprezach została 1 ;D ), zrobić listę muzyczną, wieelkie zakupy i wysprzątać cały chlewik który się tworzył od tygodni  :mdleje:  ;D
[/color]

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #203 dnia: 16 Września 2010, 10:04 »
mkarolinka 8 miesięcy! to dopiero wcześnie!! ;D
Ja w sumie chętnie bym rozdawała już teraz ale jeszcze nie skończone ;) Też mamy do zarezerwowania hotel (ten sam co lokal), ale Pani nam powiedziała że wystarczy miesiac przed. Mnie się coś nie widzi to, zwłaszcza że musimy zarezerwować wszystkie pokoje, a tam jest też mniejsza sala gdzie może być drugie wesele...

A widzisz a ja wstępnie muszę podać hotel już do lutego :) Bo ja mam ślub w świętym miejsc i tam pielgrzymki przyjeźdżają, ludzie pokoje rezerwują, więc ona musi wiedzieć i takie tam :P

Offline BOZENA28

• Chuck Norris
« Odpowiedź #204 dnia: 17 Września 2010, 20:35 »
my mielismy pokoje zarezerwowane w umowie a ostateczna liczbe pokoi musielismy podac miesiac przed.

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
  • our love is everlatsing..
« Odpowiedź #205 dnia: 17 Września 2010, 21:12 »
aj ja jasno będę mówić że kto nie potwierdzi przyjścia do daty podanej na zaproszeniu nie będzie liczony na weselu ;) chociaż myślę, że z osób które zapraszamy może odpaść jedynie babcie która chodzić nie może i ewentualnie ciotka PM z niemiec ;) a reszta powinna przyjść ;) nasze rodziny lubią takie imprezki ;d
ZNIKAM!

Offline Asiste

• uzależniony
  • data ślubu: 25.06.2011
« Odpowiedź #206 dnia: 18 Września 2010, 10:15 »
a my musimy się ograniczyć do 90 osób i nie wiem jak to zrobimy:/
Zapraszam Cię do mojego odliczanka

".. Zasypiać i budzić się przy Tobie do końca swoich dni... "

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #207 dnia: 20 Września 2010, 12:34 »
czy moge dolaczyc?
pieknie sie wszystko zapowiada!!
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline bluebird

• zapaleniec
« Odpowiedź #208 dnia: 21 Września 2010, 09:52 »
Witajcie Forumku kochane poweekendowo  :Daje_kwiatka:
Mam nadzieje że weekend Wam minął milusio :)

Paooolka
Bardzo mi będzie miło!  :hello:

Asiste powiem Ci że jak się ma limit to może nawet łatwiej, bo wszystko jest jasne. My nie mamy ustalonej maxymalnej liczby gości więc  lista się samoistnie rozszerza i już nad nią nie panujemy, co wcale nie jest takie fajne ;D

asiula_hh , też się nad takim podejściem do sprawy zastanawiam ;)

No a u nas... jesteśmy poimprezowo wykończeni do tej pory, ale wszystko udało się rewelacyjnie ;D Nagotowałam różnistych przekąsek, wymyślnych sałatek i  innych dupereli (co uwielbiam robić) ale zeszło mi wraz z sprzątaniem całą sobotę  :mdleje: Łatwo nie było, ale od rana też testowałam robienie tropikalnych drinków, i oczywiście też przeprowadzałąm wnikliwe testy smakowe  :drinkuje: co akurat nie było najmądrzejszym pomysłem, bo później impreza też trwała do białego rana ;D

Gości przyszło jak zwyklej więcej niż zaprosiliśmy, z tego okazało się że chcemy na wesele zaprosić parę dodatkowych osób  :glupek: ...noo ale jakoś nie mogliśmy inaczej. Mam tylko nadzieje, że nie zaprosiłam wszystkich. Nie pamiętam szczerze ;D
Wkleje Wam na króciutko fotkę jak nasi znajomi, głównie Panowie, przebierali się za Che Guevarę, było śmiechu co niemiara   :Co_jest:
Naszym zdaniem konkurs na najlepszą podobiznę wygrał kolega w linijce na dole ;)

Muszę Wam powiedzieć, że nigdy nie robiliśmy imprez tematycznych, ale jest taka zabawa, ze chyba teraz tylko takie ;D ;D ;D

To tyle z wrażeń weekendowych:)  później jeszcze może wróce z paroma pomysłami ślubno weselnymi które mi chodzą po głowie ;)

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
« Odpowiedź #209 dnia: 21 Września 2010, 09:56 »
Ale super zdjęcia!  ;D
Impreza pewnie w 100% udana!