Autor Wątek: "Nagle los mi dał wszystko co chciałam mieć..." - relacja ze ślubu Ani i Pawła  (Przeczytany 66613 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
Odp: "Nagle los mi dał wszystko co chciałam mieć..." - relacja ze ślubu Ani i Pawła
« Odpowiedź #900 dnia: 12 Października 2010, 15:04 »
i jak i jak????

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
  • our love is everlatsing..
Odp: "Nagle los mi dał wszystko co chciałam mieć..." - relacja ze ślubu Ani i Pa
« Odpowiedź #901 dnia: 12 Października 2010, 19:22 »
no to trzymamy kciuki Kochana ;) daj znac jak tam :)
ZNIKAM!

Offline ada1988

• Chuck Norris
Odp: "Nagle los mi dał wszystko co chciałam mieć..." - relacja ze ślubu Ani i Pawła
« Odpowiedź #902 dnia: 12 Października 2010, 20:40 »
Ada pracowalas w firmie telemarkieterskiej (nazwy nie pamietam) ktora sie miesci w parku biznesowym niedaleko Grunwaldzkiej?

Madziu  nie ja pracowałam na Pomorskiej w budynku TP.

Własnie i jak i jak ???

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #903 dnia: 14 Października 2010, 06:04 »
mam nadzieje ze wszystko ok,
jak poszlo?
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #904 dnia: 15 Października 2010, 10:52 »
Z Pekao S.A. mamy już wstępną decyzję pozytywną :jupi: Można już robić wycenę mieszkania, ale to kosztuje prawie 500 zł, więc czekamy na decyzję z PKO BP, bo tam byłaby sporo niższa rata i wyceny też robią taniej ;)

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #905 dnia: 15 Października 2010, 10:56 »
Aniu jak fajnie że jesteś :) Daj się namówić na ten żonkowy, byś nam pisała co i jak, nawet tylko raz na jakiś czas!

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #906 dnia: 15 Października 2010, 12:46 »
Hmm... to może założę żonkowy zaraz po przeprowadzeniu się do nowego mieszkanka? ;D To będzie taki symboliczny moment - nowy etap naszego życia ;)

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #907 dnia: 15 Października 2010, 13:00 »
Super pomysł :D

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #908 dnia: 15 Października 2010, 14:18 »
bardzo dobry pomysł!

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #909 dnia: 15 Października 2010, 16:26 »
W pekao sa 500zł wycena?? hmm... ale to jest ich najtańszy rzeczoznawca??

Każdy bank ma listę rzeczoznawców z którymi współpracują... jeśli poprosisz o taką listę to może znajdziesz wycenę za mniejsze pieniądze...

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
Odp: "Nagle los mi dał wszystko co chciałam mieć..." - relacja ze ślubu Ani i Pa
« Odpowiedź #910 dnia: 15 Października 2010, 22:40 »
przerazają mnie te wszystkie tzw. "koszty okołokredytowe" ;/;/
ZNIKAM!

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #911 dnia: 15 Października 2010, 23:27 »
W pekao sa 500zł wycena?? hmm... ale to jest ich najtańszy rzeczoznawca??

Każdy bank ma listę rzeczoznawców z którymi współpracują... jeśli poprosisz o taką listę to może znajdziesz wycenę za mniejsze pieniądze...

Dokładnie 479 zł. Babeczka powiedziała mi dzisiaj, że mogę zrobić wycenę na własną rękę, ale bank i tak doliczy 130 zł za operat (cokolwiek to znaczy...), wiec nie wiem, czy będzie się to opłacało... :drapanie:

Asiula, ja już pogodziłam się z faktem, że na koszty okołokredytowe trzeba będzie przeznaczyć ok. 10 tysiaków :-\ Na wesele poszło więcej ;) Bardziej mnie przeraża fakt, że przez najbliższe 30 lat będziemy musieli zapłacić bankowi ponad 2 razy więcej niż pożyczymy :o :o :o To się nazywa lichwiarstwo i żerowanie na biednych ludziach... :klnie: No dobra, aż tacy biedni może nie jesteśmy (w końcu dostaniemy kredyt :razz:), co nie zmienia faktu, że gdyby stać nas było na kupno mieszkania za gotówkę, to zapłacilibyśmy za nie dwa razy mniej niż zapłacimy a bank nie zarobiłby na nas kupy forsy... :Maruda:

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #912 dnia: 16 Października 2010, 00:12 »
to też mnie przeraża!! już nawet myslałam o napadzie na bank ;d (żart ofc) bo za okolo 200 tys kredytu spłacimy ponad 400 ;/;/ przegiecie
ZNIKAM!

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #913 dnia: 16 Października 2010, 09:11 »
już nawet myslałam o napadzie na bank ;d

łe, już myślałam, ze to jakaś zorganizowana akcja i chciałam się przyłączyć  :skacza:

Aniu, trzymam kciuki za nowe lokum. A te kredyty to  :klnie: Ale co robić. Trzeba brać. Mało kogo stać na zakup mieszkania za gotówkę.

Na żonkowy poczekamy :)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #914 dnia: 16 Października 2010, 09:35 »
Ja mam kredyt w SA na 180 tys zł.... ale tylko na 15 lat i spłacę jakieś 50 tys więcej.... im mniej lat tym mniejsze odsetki więc może warto dowiedzieć się jak przedstawią się wam raty na krótszy okres kredytownania???

Nemezis... jak coś to moja mama pracowała w SA wiele lat, teraz pracuje w innym banku, ale jeśli masz jakieś pytania to mogę mamy podpytać co i jak :)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #915 dnia: 16 Października 2010, 14:40 »
Mnie też przeraża to ile kasy oddaje się do banku przy durnym kredycie na mieszkanie...  ::) W Warszawie ceny mieszkań są chore więc w ogóle wychodzi kwota zawrotna. Powoli dochodzę do wniosku, że NIE MA SENSU kupować mieszkania na kredyt...

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #916 dnia: 16 Października 2010, 14:54 »
ale z drugiej strony płacić za wynajem tyle samo co rate kredytu i całe życie zyc ze świadomością że właściciel w każdej chwili może Cie wywalić to ja dziękuje...
ZNIKAM!

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #917 dnia: 16 Października 2010, 15:04 »
Zawsze są dwie strony medalu... bo w żyć całe życie w strachu "czy będę miała za co spłacić kredyt" to ja też dziękuję. Na wynajem zawsze można zmienić mieszkanie, chociażby na mniejsze... tańsze.

Spłaca się 2x więcej niż dana kwota kredytu - to jest nienormalne. Chyba lepiej te pieniądze odkładać na lokatę. Nas wynajem kosztuje mniej niż rata kredytu na mieszkanie... Ale to też zależy gdzie się mieszka. Dla porównania w Bydgoszczy za kwotę x mam mieszkanie 3 pokojowe ok 65 m2. W Warszawie za te pieniądze nie starczy mi na 2 pokojowe mieszkanie 50m2.

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #918 dnia: 17 Października 2010, 20:53 »
moja siostra pracuje w Sarbówce i mi mówiła jakie ludzie mają zadłużenia z tytulu brania kredytów...

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #919 dnia: 17 Października 2010, 22:13 »
Dla porównania w Bydgoszczy za kwotę x mam mieszkanie 3 pokojowe ok 65 m2. W Warszawie za te pieniądze nie starczy mi na 2 pokojowe mieszkanie 50m2.

A wiesz, że dom na Teneryfie kosztuje tyle, co kawalerka w Warszawie? :-X

Korzystając z wolnego dnia i ładnej pogody, zrobiliśmy sobie z Pawłem mały wypadzik za miasto. Ciekawe, czy ktoś rozpozna, co to za miejsce ;D

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
« Odpowiedź #920 dnia: 17 Października 2010, 22:32 »
ale pieknie :)
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #921 dnia: 17 Października 2010, 23:39 »
Może tam gdzie mieliście wesele ???  :)

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #922 dnia: 18 Października 2010, 00:22 »
Zimno, zimno... ;) Dla ułatwienia - to miejsce znajduje się w bliskim sąsiedztwie Golubia-Dobrzynia :)

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #923 dnia: 18 Października 2010, 06:04 »
Szafarnia
rodzinne tereny :P
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #924 dnia: 18 Października 2010, 08:57 »
No a w Egipcie mieszkanie 2 pokojowe kosztuje 20 tys, samochód najtańsze w granicach 100tys a benzynka 0,5gr za litr :D Żyyyycie!

Aniu piękne zdjęcia :)

Offline Nemezis

• maniak

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #926 dnia: 18 Października 2010, 19:47 »
pięknie tam :) może by sie na sesje wybrać ;d szukam jakiegoś uroczego miejsca :)
ZNIKAM!

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #927 dnia: 18 Października 2010, 22:05 »
Fajne fotki :)

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #928 dnia: 19 Października 2010, 09:51 »
śliczne zdjęcia!

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #929 dnia: 19 Października 2010, 10:24 »
Aniu widze ze milo spedzacie razem czas , cieszycie sie soba  ;).Milo popatrzec na Was ;).