Autor Wątek: "Nagle los mi dał wszystko co chciałam mieć..." - relacja ze ślubu Ani i Pawła  (Przeczytany 66945 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline JolaM85

• maniak
  • Dobrze,że mamy w sobie tyle siły...
  • data ślubu: 14.02.2015r
ale super  ;D

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
Witam nowe forumki w relacji :hello: Choć już trochę się pogubiłam, które są "nowe - mam tu dużo większy ruch niż w odliczanku, co mnie bardzo cieszy ;D

a mam pytanie poza konkursem, czy waszym swiadkiem byl brat PMa? bo bardzo podobny

Nnnnieeeee... :p Nawet nie jest z nim spokrewniony :p To nasz wspólny przyjaciel jeszcze z liceum :)

Twój mąż przypomina mi... moje kolonijne zauroczenie młodzieńcze ;D ;D ;D Dosłownie kopia :P

Hmm... Jeżeli to były kolonie w górach, to niewykluczone, że to ten sam :p

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
Filmiki naprawde wyjatkowe ...  ;D

Nie bede pisala po raz "n"nty ze wygladacie super .... ale naprawde tak wygladacie  ;D :P ;D :P

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
To były kolonie nad morzem ;D ;)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
świetny filmik  ;)
Bardzo lubię takie "inne" , sami mamy podkład na płycie z muzyką reggae  ;D o przepraszam końcówka jest romantico jako jeden filmik  :D - jakby ktoś chciał to mogę podać linka u siebie w wątku  :P  ;D

Już nie mogę doczekać się kolejnych  :D

chyba nie muszę Ci powtarzać ze wyglądałaś zjawiskowo - dziewczęco , naturalnie i pięknie  ;)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Bardzo fajny filmik, coś zupełnie innego  :) Rewelacja!

A Ty wyglądałaś obłędnie! I te rzęsika!  :D :-*

Offline Nemezis

• maniak
Dziewczyny, zepsujecie mnie tymi komplementami :oops: ;)

To były kolonie nad morzem ;D ;)

Paweł tylko raz był na koloniach nad morzem... Miał 13 lub 14 lat. Czyli to by było pod koniec lat 90-tych ;) Myślisz, że to mógł być on? :eek:

Offline Nemezis

• maniak
Zapraszam na ciąg dalszy relacji :)

Prowadzeni przez księdza, udaliśmy się w stronę ołtarza. Oczywiście nie byłabym sobą, gdybym po drodze nie lustrowała kościelnych ławek i nie uśmiechała się do przybyłych gości ;) W tle rozbrzmiewał marsz Wagnera… Pamiętam, że idąc przez kościół, byłam w miarę spokojna, kiedy jednak rozpoczęła się ceremonia, znów dotarło do mnie, że TO SIĘ DZIEJE WŁAŚNIE TERAZ - JESTEM NA WŁASNYM ŚLUBIE!!! :o :o :o Wtedy dopadła mnie druga fala adrenaliny…

Pamiętam, że moje serce biło jak szalone... Kiedy jednak ksiądz przywitał nas i zgromadzonych gości, przypomniał czasy, kiedy uczył nas religii, miał w głosie tyle ciepła i życzliwości, że cały (no, prawie cały… ;)) stres zniknął a ja zaczęłam się śmiać i pozostałam już taka roześmiana do końca mszy :D

Nasz świadek przeczytał wybrany przez nas fragment starego testamentu, co rozbawiło mnie jeszcze bardziej, bo w końcu to dość niecodzienny widok - patrzeć jak kolega, z którym przeżyło się niejedną szaloną imprezę, współuczestniczy w prowadzeniu mszy świętej ;)

Przyznam szczerze, że nie przepadam za mszami, nie chodzę co niedzielę do kościoła, jednak ta msza była dla mnie tak cudownym i niesamowitym przeżyciem, że chciałam, aby trwała jak najdłużej :tak_2: Zwłaszcza, że odnosiłam wrażenie, iż jest ona w całości skierowana do nas :) Ks. Sławek często zwracał się do nas po imieniu. Jego kazanie było tak piękne i chwytające za serce, że wszyscy goście słuchali w skupieniu, w kościele panowała absolutna cisza, słychać było tylko jego słowa. Mówił o poszczególnych etapach miłości, począwszy od zauroczenia drugą osobą, przez nawiązującą się przyjaźń, aż do dojrzałej i najpiękniejszej miłości, która jest bezinteresownym oddaniem siebie drugiej osobie :) Mówił też, że kłótnie są w związku czy w małżeństwie czymś naturalnym - porównał dwoje młodych ludzi do dwóch ostrych kamieni, wrzuconych razem do jednego wiadra, które, ocierając się o siebie, iskrzą, ale z czasem coraz bardziej się wygładzają i coraz bardziej do siebie pasują ;) Nie obyło się też bez zabawnych akcentów... Najbardziej utkwiło mi w pamięci zdanie „W małżeństwie najtrudniej jest przez pierwsze 25 lat. Później już jakoś leci…” :p

Ostatnie chwile naszej „wolności” upłynęły bardzo szybko i wreszcie nadszedł czas na najważniejszy moment tego dnia i całego życia - przysięgę małżeńską :) Nigdy bym się nie spodziewała, że ta chwila może być tak magiczna i piękna. Ludzie, którzy twierdzą, że ślub kościelny nie jest do niczego potrzebny, nie wiedzą co tracą. Dla mnie, dla nas, to było najcudowniejsze przeżycie :) Nie da się opisać, co czuje człowiek w chwili, kiedy ślubuje ukochanej osobie miłość aż do śmierci… To po prostu trzeba przeżyć. Jestem pewna, że po własnym ślubie będę patrzyła na Młode Pary zupełnie inaczej niż do tej pory :)

Podczas zakładania obrączek pojawił się mały problem... Moje paluchy spuchły tak mocno, że Paweł musiał się trochę natrudzić, żeby włożyć obrączkę na mój palec :p Natomiast chwilę później ksiądz zrobił coś niezwykłego... Kiedy już ogłosił zawarcie przez nas małżeństwa, zwrócił się do gości, mówiąc, że kiedyś podczas ślubów był taki zwyczaj, że zgromadzeni ludzie, na znak że zgadzają się z podjętą przez Młodych decyzją, bili im brawo. Dlatego też prosi wszystkich o brawa dla Młodej Pary, która w tym czasie może się pocałować :D Oczywiście ani nam ani gościom nie trzeba było tego dwa razy powtarzać ;D W kościele rozległy się głośne oklaski a Ania i Paweł pocałowali się - po raz pierwszy jako mąż i żona :) Przyznam Wam, że nie wiem, czy faktycznie w kościele panował kiedyś taki zwyczaj, ale był to tak piękny akcent całej uroczystości, że zdecydowanie warto by było ponownie go rozpowszechnić ;)

Długo się zastanawiałam, czy pokazać Wam naszą przysięgę, bo jest to dla nas bardzo intymna chwila… Niby widziało ją tak wiele osób, jednak w tym momencie miałam wrażenie, że jesteśmy sami - Paweł i ja. Później dopiero dowiedziałam się, jak ludzie przeżywali z nami to wydarzenie - podobno wiele osób płakało :Wzruszony: Ja nie płakałam, kiedy jednak teraz oglądam ten film, nie potrafię powstrzymać łez… i czuję się szczęśliwa :) Jeśli chcecie, podzielę się z Wami tym szczęściem ;) Może, kiedy to zobaczycie, nasze emocje choć trochę Wam się udzielą :)

NAJPIĘKNIEJSZY MOMENT NASZEGO ŻYCIA :)

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Oglądałam z zapartym tchem, jak cudownie że nam filmiki dajesz :)
Piękne białe ząbki widać i makijaż Ci idealnie pasuje :) A na kogo spojrzałaś się tuż przed przysięgą ? :brewki:
I tak spokojnie, pewnie mówiliście, cudnie Aniu :)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
filmiku niestety nie mogę obejrzeć w pracy ale fotki sa cudne... wyglądaliście przepieknie, i te spojrzenia pelne miłości.... aż się wzruszylam  :) promieniejecie :)

Offline Stelek

• zapaleniec
  • data ślubu: 04.09.2010
Aaaaa.... muszę nadrobić dwa filmiki. Ale dziękuję za fotki- ślicznie wyglądaliście. Bije od Was taka radość i szczęście  :) Pięknie.

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
Pięknie......

ps brak mi słów, bo się wzruszyłam :)

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Obłędnie!
Paweł z taką miłością patrzy w Twoje oczy  :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka:
Ty w jego również  ;)

Offline Paulincia:)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.05.2011
Jeju normalnie nie wiem co powiedziec Aniu,cos pieknego,miloosc  od was az bije,piekny film,wzruszylam sie ...nie no niewiem co moge jeszcze napisac.. :)
:*:*:*

Offline Asiste

• uzależniony
  • data ślubu: 25.06.2011
aż mi się łezka w oku zakręciła  :Wzruszony: :Wzruszony:

tak pięknie to opisałaś .. i ten filmik ... :):)

jeszcze raz powtórzę.. śliczna z Ciebie kobietka:)
Zapraszam Cię do mojego odliczanka

".. Zasypiać i budzić się przy Tobie do końca swoich dni... "

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
O nie,ja się wzruszyłam jeszcze przed filmem  :Wzruszony: Tak pieknie opisałaś kazanie,że niemal czułam się obecna na waszym ślubie!  :-*  :Wzruszony:

Sam film z przysięgi jeszcze spotęgował te odczucia... Dziękuję  :-*

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
  • data ślubu: :i_love_you:
Mogę się dołączyć?

Pięknie wyglądaliście!
Wszystkiego najlepszego z okazji miesiąca.
Miesiąca miodowego! ;)  :P

Offline Justys851
  • Chuck Norris
wzruszająco

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Fajne ten wasz film :) Aż normalnie zazdroszczę :) Powtórzę to co wszyscy, wyglądaliście wspaniale ;)

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
A te brawa na koniec i pocałunek :P A co:P jeszcze raz sobie obejrzałam :P

Offline madziara07

• uzależniony
no jak to jest, ze nie plakalam na zadnych slubach, siostry, kuzynow, znajomych, a wzruszylam sie na twoim????
slicznie bylo
a mam pytanie macie taki caly jeden dlugi film ze slubu czy tylko takie krotkie bo jesli tylko takie krotkie to to super jest! swietne zmontowane i wspaniala nie "slodkopierdzaca" jak tu ktos ujal muzyka, swietne sa!
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
Jak napisalam o oklaskach to az ciary dostalam ....  ;D ;D

Slicznie  ;D ;D

Offline Nemezis

• maniak
shar3ware, witaj w mojej relacji! :hello: Dzięki za życzenia :-* :-* :-*

A propos miesiąca miodowego, dziś wypada pierwsza miesięcznica naszego ślubu!!! ;D Zleciało jak jeden dzień ;)

Bardzo Wam dziękuję za wszystkie miłe słowa pod adresem naszym, ślubu i filmu :-* :-* :-* Czytając takie opinie wiem, że warto było się natrudzić przez ten rok przygotowań i wydać mnóstwo kasy, żeby przeżyć coś tak niesamowitego ;D

Madziu, cały nasz film to takie właśnie "teledyski"! :taktak: Mamy też trochę surowego materiału z oczepin, ale to już tak poza filmem ;) Osobiście jestem zakochana w pracach naszego kamerzysty, ale muszę przyznać, że prawie cały nasz film jest zrobiony stylowo i muzycznie bardziej pod gust Pawła :P No więc moje słońce wymyśliło, że w prezencie imieninowym zamówi mi jeszcze jeden montaż filmu ze ślubu - też w formie teledysków, ale w trochę innym stylu ;D Mam w głowie wizję tego filmu, ale muszę cierpliwie czekać, aż kamerzysta wróci z urlopu, no i zmontuje bieżące śluby, bo wiadomo że one mają pierwszeństwo ;)

A na kogo spojrzałaś się tuż przed przysięgą ? :brewki:

Eeee...? Nie wiem... :drapanie: Chyba będę musiała jeszcze raz obejrzeć :p

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
Nemi, po prostu zachwycające to jest, tacy wpatrzeni w siebie...PIĘKNIE! Ciągle się uśmiechałaś  :)

Haha, też się zastanowiłam, na kogo się spojrzałaś w tej ostatniej chwili przed przysięgą  ;D

„W małżeństwie najtrudniej jest przez pierwsze 25 lat. Później już jakoś leci…” taaa  ;D ;D ;D

To już miesiąc zleciał, jejku  :D

Offline Nemezis

• maniak
Hmm... Obejrzałam i nie widzę tego momentu... :drapanie: Napiszcie mi proszę, w której minucie filmu to było :p

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
4:24-25

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
o rany,ciary przechodzą po plecach,jak się na Was patrzy;-) ciekawa jestem jak się ogląda taka płytkę z wesela złożoną z takich teledysków;-) jak już widziałam pierwszy teledysk,wiedziałam,że będzie oryginalnie i tez sobie pomyślałam to co Japcio,że nie będzie słodkopierdząco;-) oglądając ostatni filmik z przysięgi,wspomnienia wróciły jak to sama siedziałam na tych krzesłach tak niedawno;-))))

Offline Asiste

• uzależniony
  • data ślubu: 25.06.2011
ja dopiero za 2 razem zauważyłam bo siedziałam wpatrzona jak w obrazek:)

pięknie, pięknie wyglądaliście:)

Aniu a te Twoje oczy i uśmiech - powalające!!!
Zapraszam Cię do mojego odliczanka

".. Zasypiać i budzić się przy Tobie do końca swoich dni... "

Offline madziara07

• uzależniony
no to swietne macie te filmiki! duzo bardziej niz zwykly standardowy film...ostatnio dostalismy film ze slubu naszego kuzyna... po 10 minutach juz sie nam znudzilo a calosc miala trwac 3 godz masakra, to co Ty prezentujesz jest wspaniale, zwiezle i ma wszystko co najwazniejsze!
moj M nie przepada za tym forum (zwykle kobiece pogaduchy) ale nie ma bata, wasze filmiki musze mu pokazac, niech tez sie przekona ze film ze slubu nie musi byc nudna dluga strata czasu!
(a moge sie spytac kto wam krecil te filmy, wszystko to 15letni brat meza?)
pozdrawiam
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Kochana, przepięknie!!!!!!!!

Kurczę, nie mam dzwięku w pracy! >:( w domku obejrzę sobie raz jeszcze! ;D ;D ;D