Autor Wątek: Wrześniowe Panny Młode w 2011roku!  (Przeczytany 68218 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anullali

• uzależniony
  • data ślubu: 10.09.2011
Odp: Wrześniowe Panny Młode w 2011roku!
« Odpowiedź #180 dnia: 10 Stycznia 2011, 11:16 »
a to wspaniale:)

Offline Renatka
  • bywalec
« Odpowiedź #181 dnia: 10 Stycznia 2011, 12:30 »
u nas to tak wszystko spontanicznie sie zrobiło:) jesteśmy ze sobą dopiero od roku ale jestesmy pewni ze chcemy byc ze sobą:) i tak rozmawialiśmy ze po co czekać :) rozmawialiśmy na temat sali i pewnego wieczoru wykonaliśmy tel do właściciela sali i umówiliśmy sie z nim:) i zaklepaliśmy sale bylo to we wrześniu:) dopiero 4. 12. 2010 zaręczyliśmy sie tak oficjalnie przy rodzicach :) a co najzabawniejsze 5 września  mam urodziny a 10 września wychodzę za maż hehe śmieje się że dostanę męża w prezencie :)

Offline Renatka
  • bywalec
« Odpowiedź #182 dnia: 10 Stycznia 2011, 12:31 »
a mam jeszcze takie pytanko?? jak ustawia się "odliczanie??"

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
  • data ślubu: :i_love_you:
« Odpowiedź #183 dnia: 10 Stycznia 2011, 16:58 »
Odliczanko?
Musisz założyć nowy wątek w dziale "Moje odliczanie ..."
Tam nadajesz jemu tytuł i takie tam ;)

Offline wMychSnach

• bywalec
  • nierozłączni;*-Kasia i Łukasz;*
  • data ślubu: 3.09.2011- 15.00
« Odpowiedź #184 dnia: 10 Stycznia 2011, 17:34 »
Renatka-chodzi Ci o te suwaczki kolorowe na dole tak?:)
wpisujesz w google suwaczek ślubny wchodzisz na stronkę i robisz co Ci każą- ale suwaczek wstawic możesz dopiero po 10 napisanych wiadomościach na forum z tego co wiem.

Offline M-J-K
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #185 dnia: 10 Stycznia 2011, 23:07 »
Hej Renatko!

Najważniejsze że jesteście pewni swego :) no i taka śliczna data ślubu.... ;)

Anullali - obyś miala rację co do tej pogody :)) Mocno trzymam za to kciuki..... :)

Offline anullali

• uzależniony
« Odpowiedź #186 dnia: 11 Stycznia 2011, 07:41 »
to górale przepowiedzieli ;) trzeba ich za słowo trzymać  ;)

Offline Renatka
  • bywalec
« Odpowiedź #187 dnia: 11 Stycznia 2011, 08:21 »
hej dziewczynki:) jak tam u was sprawa dekoracji sali?? ja sie nie moge zdecydować na kolory :( ale chyba będzie różowo-fioletowo-ecrii taki sufit podwieszany a orientujecie się w jakiej cenie są kwiaty na stół młodych?? nam kucharka mówiła że upiecze ciasto w kształcie serca na stół młodych ale że jak i bez kwiatów??

Offline anullali

• uzależniony
« Odpowiedź #188 dnia: 11 Stycznia 2011, 08:50 »
wszystko zależy od Ciebie:) jak sobie wymarzysz... myśle,że najlepiej dobrać wszystko do Twojego bukietu. i co do kwiatów na stole, badz stolach to ustal z kobietka z kwiaciarni. jak zamowisz wiecej to na pewno bedzie taniej i wszystko bedzie do siebie pasowalo.

Offline M-J-K
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #189 dnia: 11 Stycznia 2011, 08:58 »
Ja też sie nad tym zastanawiam... tzn nad tym czy szukać wogóle kogoś do dekoracji sali...
Nie mam pojecia co zrobic bo nasza sala sama w sobie jest przystrojona a obrusy, organzę na stół i (teoretycznie) wystrój miejsca gdzie są młodzi mamy w cenie... tylko że ja chciałabym coś więcej :P no i wtedy też nie musiałabym się o kwiaty martwić... nie wiem.......

Dobrze że w tą niedzielę są targi :P znając mnie to większość problemów sama się rozwiąże ;P i obym się nie myliła...

Offline anullali

• uzależniony
« Odpowiedź #190 dnia: 11 Stycznia 2011, 10:07 »
no coś można na targach podejrzeć. ja mówiąc szczerze to mam to w nosie;) to co mam w cenie to mam i git (świeże kwiaty i przystrojenie w kolorze jakim chcę). sama zrobię ładne winietki i jakąs wstążkę może dobiore do tych kwiatów i winietek i zaproszeń, żeby wszystko miało jakiś wspólny element i będzie piknie. co myślicie?

Offline Renatka
  • bywalec
« Odpowiedź #191 dnia: 11 Stycznia 2011, 10:55 »
są może jakieś dziewczynki z Sochaczewa??  :D ;) :)

Offline M-J-K
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #192 dnia: 11 Stycznia 2011, 12:36 »
Ja nie będę miała zbytnio czasu prze ślubem bo okazało się , że musze w te wakacje odbyć miesięczne praktyki :/ więc maksymalnie muszę się pozbyć obowiązków... i do tego kwiaty na salę musze sama załatwiać a dekoraja jaką mi proponują nie do końca mnie zadowala... wiec chyba jedyne co mi zostaje to zamówić kogoś kto zobi to za mnie ;p

Offline Epichlorka

• nowicjusz
  • *
  • ...każdy dzień to wyzwanie.
  • data ślubu: 03.09.2011
« Odpowiedź #193 dnia: 11 Stycznia 2011, 12:42 »
Hej dziewczyny.

Ja sali nie będę dekorować, jest już udekorowana, chyba że sama jakieś małe dodatki dodam, ale to jeszcze zobaczę. 
Co do sukien, ta z kokardą jest piękna:) bardzo mi się podoba:)

Wybraliśmy z narzeczonym obrączki:) no narazie są dwa wzory i musimy się zdecydować na ten jeden. 

hxxp: www. apart. pl/pl/obraczki,c,kolekcje,Zakochanie,3205 lub hxxp: www. apart. pl/pl/obraczki,c,kolekcje,Zachwyt,3598

Mi sie podobają te z łączonym złotem, mojemu narzeczonemu te z wzorkami :) ale dojdziemy do porozumienia:)

Offline anullali

• uzależniony
« Odpowiedź #194 dnia: 11 Stycznia 2011, 14:15 »
heh ciekawe  ;D jak to porozumienie bedzie wygladalo. mi tez te z bialym zlotem sie bardziej podobaja:)

Offline ksiezna_kluska

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.09.2011
« Odpowiedź #195 dnia: 12 Stycznia 2011, 14:51 »
są może jakieś dziewczynki z Sochaczewa??  :D ;) :)
ale fajnie :D
nie jestem z Sochaczewa, ale ślub mamy w Niepokalanowie a wesele w Chabrowym - więc jakby rzut beretem.
masz może jakiegoś dobrego fryzjera z makijażystką w Sochaczewie?
bywam tam tylko u teściów, nie za bardzo mam skąd wytrzasnąć osobę, która coś mi w tej kwestii poleci....

Offline Renatka
  • bywalec
« Odpowiedź #196 dnia: 13 Stycznia 2011, 09:20 »
hej :) ja też poszukuje makijażystkę bo fryzjera mam już.  Taka pani co pracuje w zakaldzie a do mnie do domu od x lat przychodzi i robi fryzurki:) czesala mnie 3 lata temu na studniowke i wyszlo jej super

Offline Epichlorka

• nowicjusz
  • *
  • ...każdy dzień to wyzwanie.
« Odpowiedź #197 dnia: 13 Stycznia 2011, 14:19 »
Ja nie mam jeszcze ani fryzjera, ani makijażystki. 
Ta fryzjerka do której chodzę bardzo fajnie ścina włosy, ale fryzury to jej kiepsko wychodzą.  Będę szukać:)

A wczoraj byłam w kwiaciarni i mi Pani powiedziała, że już muszę zamówić sobie termin na bukiet, a ostatecznie bukiet wybrać jakieś 2 tygodnie przed ślubem.  Trochę się zdziwiłam, że to już, no ale dość popularna jest ta kwiaciarnia.  A dziewczyny ile zamierzacie wydać na bukiet? I kupujecie drugi, który potem zostaje w kościele?

Offline agniecha82

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 02.09.2010r.
« Odpowiedź #198 dnia: 15 Stycznia 2011, 02:59 »
dziewczyny to ze mną jest coś nie tak czy wy też tak macie? tzn.  jeszcze ponad 8 mies do ślubu a ja już mam pierwsze problemy ze snem bo myślę o ślubie i weselu oczywiście jaka sukienka ( ten temat przeraża mnie najbardziej bo dokładnie nie wiem jaką chcę wiem że na pewno chcę dekolt w kształcie v i ramiączka  a o reszcie nie mam pojęcia o ile z ramiączkami nie ma problemu bo w większości salonów je doszywają to jest problem z dekoltem no i jeszcze przerażają mnie ceny) jaką ma grać orkiestra muzykę na weselu tzn przy jakiej najlepiej towarzystwo się będzie bawiło jakie konkursy a jak konkursy to też jakie nagrody bo nie chcę dawać alkoholu w nagrodę. też i jak udekorować kościół jakie kwiaty czy tylko białe czy kolorowe (chyba te drugie lepsze) oczywiście jaki bukiet? pomimo tego że jestem kobietą to wstyd się przyznać ale znam tylko róże gerbery goździki frezje i kaktusy ale z kaktusem do ślubu nie pójdę :) a z reszty to wybrałabym delikatny bukiet z frezji ale czy to nie są czasem za delikatne kwiaty?? też myślałam o fotografie czy kolega zgodzi się przyjechać zrobić zdjęcia bo będzie miał ok 200km myślałam również o tym że jeszcze nie mam zaproszeń zrobionych a obiecałam sobie ze w lutym będziemy roznosić i wysyłać.  również myślałam o tym czy jedna osoba (znajomy)wystarczy do rozwożenia gości i ile zapłacić? jaką fryzurę, dodatki makijaż i u kogo???? i o wielu innych sprawach myślałam o których nie musiałabym myśleć gdybym nie zapytała się odpowiednich osób np czy znajomy sprzeda mi taniej kwiaty, albo ile dać wódki na bramach?
Jak ja nie mogę się doczekać gali!!! :))) trzymajcie się dziewczyny! i oby bez takich nocy!!! :)

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
« Odpowiedź #199 dnia: 15 Stycznia 2011, 10:40 »
Agnieszko.... :)
Po pierwsze... :)
Nie mamy PONAD 8 MIESIĘCY do ślubu ...tylko NIECAŁE 8 MIESIĘCY DO ŚLUBU! ;D :D
To tak na pocieszenie... ;)

Co do Twoich rozterek ślubnych...
To wszystko to co wymieniłaś....to my to bierzemy bezstresowo :)
Będziemy myśleć o tym później albo wyjdzie w trakcie ;)

Szczerze powiem,że sprawy ślubne już mnie tak nie podniecają jak wcześniej .
Chyba za dużo na początku załatwiłam i teraz się rozleniwiłam  :-\

Czas dokończyć zaproszenia,bo mam chyba z 30 ,ale mi się nie chce.
Mamy zamiar je rozdawać lipiec...połowa czerwca...  ::)
Zawieszki  by wypadało jeszcze porobić.
Niby już mam z 60 kilka....,ale dla spokojnego sumienia...chciałabym mieć więcej.  :-\

Także głowa do góry ;)
Ja miałam tylko jeden sen ślubny,w dniu kiedy zamówiliśmy obrączki. ;D
Śniło mi się ,że pojechałam odebrać obrączki a tam drewniane...wytarte...a  zwrócić nie chcieli :mdleje:
 ;D :D

Offline axela2008

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.09.2011 Ińsko
« Odpowiedź #200 dnia: 15 Stycznia 2011, 11:26 »
o to ja tez miałam taki sen z obrączkami, aktualnie czekamy na odbiór. A śniło mi się że pojechaliśmy je odebrać, ja patrzę a on nam daje takie kanciaste, a ja mówie że miały być klasyczne, zaczynam się denerwować i krzyczeć ,,że miały być klasyczne'' a on z takim spokojem odpowiada że te też są ładne. I tak chyba z 10min po czym mój Pm mówi dobra daj sobie spokój, nie wygramy z nim. Rano obudziłam się taka wściekła :D
A kilka tygodni temu śniło mi się że w dniu ślubu mój Pm poszedł dopiero gajer szyć i jak wrócił to powiedział 40min przed mszą że zostały am tylko obrączki do załatwienia... a ja się załamałam i zaczęłam płakać i w sukni ślubnej a on w dresie szukaliśmy po sklepach gotowych obrączek  :pogrzeb:

Ale tak jak mówisz shar3ware że ta wena ślubna do organizacji już mi mineła. Mam nadzieję że nabiorę jej na jutrzejszych targach ślubnych i się znowu troszkę nakręcę ;]

Damy radę.
zawsze byłam i zawsze będę przy Tobie. . .

Offline anullali

• uzależniony
« Odpowiedź #201 dnia: 17 Stycznia 2011, 09:31 »
heh ja przed targami mialam pierwszy koszmar... ze w dniu ślubu okazalo sie,ze nic nie jest zalatwione, menu, scenariusz djem, nie rozeslane zaproszenia... i że pędząc do fryzjera obdzwanialam ludzi czy w ogole przyjda na nasz ślub, a oni sie dziwili,ze to dzis.i fryzjerka przyjela mnie w jakims korytarzu i oczywiscie improwizowala bo nie bylo wczesniej probnej fyzury... ;)
a na targach upolowaliśmy obrączki, które nam się podobają. pójdziemy do tego jubilera i zobaczymy:)
a Wy coś upatrzyłyście sobie?

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
« Odpowiedź #202 dnia: 17 Stycznia 2011, 09:46 »
A ja właśnie wczoraj załatwiłam listę gości,ilość zaproszeń i SAMOCHÓD! ;D
Coś się ruszyło...; )

Offline anullali

• uzależniony
« Odpowiedź #203 dnia: 17 Stycznia 2011, 11:29 »
a jaki samochodzik?  ;D  kurcze my staramy sie ciąć koszty i nie bedziemy wynajmowac auta, szwagier bedzie nas wiozl, bo ma ladne auto... ale uwielbiam jakieś stare podrasowane syrenki itp :Zakochany:

Offline wMychSnach

• bywalec
« Odpowiedź #204 dnia: 17 Stycznia 2011, 12:06 »
ja mialam okropne sny przed wybieraniem sukienek...
 jednak dzis mialam sen ze mój slub to mega niewypał jeszcze tyyle czasu a  mi sie co drugi dzien coś sni jestem przerazona co bedzie kilka dni przed ślubem ;/
kurcze macie juz obrączki a ja tylko oglądalam kilka par na allegro :o :o :o
ciągle szukam sposobu żeby wychodziło taniej przeliczam kalkuluje ale im blizej tym bardziej się boje że o czymś zapomnę....

moje datowiczki-jeszcze 7 miesięcy 17 dni!!

Offline karol-ina

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #205 dnia: 17 Stycznia 2011, 16:51 »
My też nie wynajmujemy auta, musieliśmy trochę przyciąć wydatki a że na samochodzie nam najmniej zależało więc zawiezie nas mój wujek  ;D

Dziewczyny nie wiem co mam zrobić z jednym małym fantem, może Wy mi pomożecie?
U nas kolorem przewodnim nie licząc bieli będzie ciemna czerwień ( takie bordo bardziej ??? ) będzie na zaproszeniach, jest w dekoracji sali i w kwiatach... no i wymyśliłam sobie żeby kupić w takim kolorze buty ;D Widziałam to u jednej z forumowiczek i strasznie mi się spodobało Więc chodzę i szukam czerwonych bucików z odkrytym paluszkiem ale teraz pojawił się problem co z pończochami??? bo normalnie były by białe no ale do czerwonych butów to tak nie bardzo pasują... Pomóżcie  :)

Offline słodka_wanilia

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.09.2011
« Odpowiedź #206 dnia: 17 Stycznia 2011, 19:51 »
Mnie również bordowe buty do sukni ślubnej się bardzo podobają... Jakiś czas temu szukałam takich po sklepach zarówno internetowych jak i zwykłych, ale niestety nie znalazłam nic ciekawego... Jak coś znajdziesz to daj proszę znać.
Pozdrawiam dziewczyny :)

Offline wMychSnach

• bywalec
« Odpowiedź #207 dnia: 17 Stycznia 2011, 19:57 »
bordowe buty?? oo pierwsze słysze naprawde;/ sama musze się rozejrzeć bo nigdy tego nie widziałam..

Offline anullali

• uzależniony
« Odpowiedź #208 dnia: 18 Stycznia 2011, 08:58 »
moja kolezanka tak miala... bardzo fajnie to wygladalo. buty kupila w kazarze... mysle,ze beda w tym roku tez. do tego czerwone roze i taki hiszpański lekko klimat sukienki miala. do tego cieniutkie ponczochy w naturalnym kolorze. ja chcę srebrne buty. bo te ślubne białe sa tak paskudne jak dla mnie... :-\ zwłaszcza na niszkim obcasie... bleee...  a srebrne to przynajmniej na jakąś okazję inna założę. 

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
« Odpowiedź #209 dnia: 18 Stycznia 2011, 09:04 »
anullali...samochodzik to będzie straszy mercedes...bodajże 124.
Klima....telewizorek,delikatnie przyciemnione szyby ;) Kolor kameleon (zmieniający kolory ) zielono-niebieski :)
Lampy xenony.
No boski,boski! ;D

Zdjęcia niebawem u mnie w odliczanku także zaglądajcie ;)

wMychSnach....Wydaję mi się ,że jeszcze to bardzo przeżywasz i stąd te sny ;)
Ja to  już jakoś mniej przeżywam .... ;)
Co do obrączek....tak mamy :)
Zamówiliśmy je chyba we wrześniu :)
Oczywiście są piękne.
Mieliśmy małe problemy ,my, jako para ,bo chcieliśmy zupełnie inne obrączki.
I w tych wszystkich salonach typu Apart,Kruk,Yes...takich nie było...
Było albo takie co mi się podobają...albo takie co PMowi...zero kompromisu :P
A w jednym z Grudziądzkich jubilerów znaleźliśmy dokładnie takie jakie chcemy! ;D
Wyszło nas 1750zł ,ale to tylko dlatego ,że mamy dość grube paluchy :P

karol-ina....o tak....nawet wiem o jakiej forumce mówisz ;)
Ja mam kolorem przewodnim mój UKOCHANY fiolet ;D
Ja planuję do kościoła ubrać wyższe szpile we fiolecie,ale tylko w takim fiolecie co mi się podoba.
Nie będę na siłę sobie wciskała.
A jak nie znajdę takiego jaki będę chciała to pójdę w tych butach co już mam kupione , i które miały być przeznaczone na wesele ;) :P