hejka dziewczyny

w piątek byłam na zdjęciu miary

ale fajnie mam sobie wybrać materiał jaki tylko chce

jak się cieszę że mogę mieć suknie szytą od podstaw taką jaką chce i taką z czego chce
wkurzona jestem kościołem nie dość że daje się księdzu 900 zł to do tego trzeba zrobić dekorację według mnie za tą kasę powinien kościół wyposażyć w kwiaty jeśli chcemy mieć inne to wtedy powinien od nas żądać dodatkowej kasy, a
dekoracja kościola jest w naszym zakresie jak pytaliśmy się w kwiaciarniach to za same kwiaty za 2 wiązanki średniej wielkosci na ołtarz chca od 1200 do 2500 (bez ławek same kwiaty) kuzwa dekoracja droższa od tego co dla księdza, teraz najlepiej to kwiaciarnie otworzyc i jak się usłyszy slowo ślub to podbijać ceny ;/

tesciowa podpisala w jednej kwiaciarni umowe na 2 wizanaki za 1280 zl to sie wkurzylam na maksa bo to nie ona powinna o tym decydowac moja mama sie tez wkurzyla i kazala jej przyjechac

mama na poczatku grzecznie do niej mówiła ale babka znowu chciała na swoim postawic to mama się wkur

i z grubej rury pocisneła że to NASZ DZIEŃ I BĘDZIE TAK JAK MY CHCEMY i że ona się nie zgadza na taką dekorację (moja mama każdemu w rodzinie układa kwiaty i wieńce na cmentarze robi ma dryg :

i mama powiedziała że kupi kwiaty do 300 zł i to sama wykona i zrobi 4 wiązanki

a teściowej kopara opadła heheh