Zostałam nobilitowana do rangi grudziądzkiego eksperta

Miło mi.
Na początek muszę Cię zmartwić. W G-dzu nie ma zamku.

Te czerwone nad Wisłą to są spichrza, kiedyś było w nich zboże, a teraz jest muzeum i ludzie też mieszkają. Więc zdjęcia najwyżej z wierzchu. Oczywiście jest to najczęściej wybierane miejsce do ślubnych fotek. Opcja urozmaicona to zdjęcie na tle spichrzów zrobione z drugiej strony Wisły. Jest tam taki punkt widokowy i ładnie to wygląda.

Stare miasto- okolice ratusza, stare uliczki...
Jest góra zamkowa i tam odbudowują wieżę z dawnego zamku, ale wątpię że za rok będzie gotowa. Sama góra jak góra. Nic specjalnego.
Następnym miejscem, które młodzi wybierają na zdjęcia jest park miejski (obok ulicy Hallera). Jest tam staw z łabędziami i klimat na takie ogrodowe zdjęcia. Podobno park zostanie zrewitalizowany, powstanie rosarium i inne bajery, ale też nie wiem czy to za rok zostanie już zrealizowane.
Wydaje mi się, że to raczej przeciętne propozycje, ale sama zakładam, że moje zdjęcia będą tam, bo trudno mi wymyślić coś lepszego w Grudziądzu... Chciałabym mieć zdjęcia na zamku w Radzyniu Chełmińskim, ale wątpię że PM się zgodzi.
Miasteczko westernowe jest oryginalne, ale jakoś mi się nie widzi taka sceneria. Nie wiem czy udostępniają do zdjęć.