Autor Wątek: Aluś nasz cały świat  (Przeczytany 194685 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
Odp: Aluś nasz cały świat
« Odpowiedź #1470 dnia: 21 Października 2011, 14:08 »
O z hormanna my tez chcielismy ale ceny mają dosc wysokie, jakie wy wybraliscie pochwalisz się  ;) ???

Jejku bylam na spacerze z malym bo wyszlo slonko i sie cieplo zrobilo, poszlismy do mojej siostry bo dzis ma wolne, wracając juz bylo tak zimno, a on mi biedny tak strasznie kaszle, teraz spi, mi tez tak oczy lecą ale mam troche do ogarniecia w domu  :-\

Suwaczek z babyboom.pl" border="0

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #1471 dnia: 21 Października 2011, 15:03 »
noo drogie ale nie chcieliśmy drewnianych, dlatego wybraliśmy jedne z najtańszych  ;)

takie tylko w brązie... te które mi się podobały 10tys kosztowały  ::)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1472 dnia: 21 Października 2011, 15:28 »
a czemu myjesz okna z zewnątrz?   :o

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1473 dnia: 21 Października 2011, 15:35 »
bo są pomaranczowe  :D, docinali pustaki i wszystko na okna szlo i nic nie widac  ::)

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #1474 dnia: 24 Października 2011, 21:53 »
Ale Wam fajnie ruszyło w końcu z tym domkiem!!! Super.. Ja mieszkam w swoim mieksznaku 4 lata jak nie więcej i jeszcze okien do końca domyć nie mogę :) Drzwi bardzo ładne wybrałaś..
A jak tam mały i przedszkole?? Chodzi jeszcze?

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1475 dnia: 25 Października 2011, 08:32 »
Chodzi ,chodzi ale dzis pokazal swoje umiejętności głosowe  ;D, nie chodzil 2 tygodnie i teraz to sie odbija, choc wczoraj poszedl pięknie i byl bardzo grzeczny.....

Okna ja bardzo lubie w sumie myc, u mojej mamy wstawili w styczniu tego roku nowe okna i mylam je juz 4 razy  :P

Marcelko ja u Ciebie w wąteczku jestem cały czas ale czytam, nie pisze bo czasem słów mi brakuje  :-\

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1476 dnia: 25 Października 2011, 09:18 »
Ja właśnie dawno u Ciebie nie pisałam i postanowiłam w końcu to zmienić :)
Ciekawa jestem jak będzie z Zuzą.. ogólnie wydaje mi się, że bez problemu pójdzie do przedszkola.. no ale najpierw muszę pracę znaleźć..
Jakby Ci się kiedyś nudziło to ja zapraszam na mycie okien do mnie hehe :) Nie znoszę ich myć :)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1477 dnia: 25 Października 2011, 09:24 »
 :D nie ma sprawy , wprawe i zaprawe juz dobrą mam  ;)

Mnie nadal trzyma choróbsko, jakos sie tego swinstwa pozbyc nie mogę, szczekam (czyt kaszle) ,a przynajmniej calą noc sie męczylam z kaszlem ,nie moglam spac, szyja mnie boli z niewyspania, brrrrrr

Moja siostra tez chora i tez siedzi w domu ,wczoraj zamiast lezec w lozku to pojechalam do niej i pieklysmy sernik, co mi dzis wyszlo bokiem bo nie dosc ze brzuch urósł  :P to jeszcze przeziebienie sie poglebilo.

P. juz od wczoraj poszedl do pracy po 2 tyg urlopie, na budowie dużo podciągnął , zaraz ide szukac sprzetu agd bo musimy dac znac do kocna tygodnia co bedziemy brac, co by wymiary kuchni sie zgadzaly, a ja jestem nadal zielona w tym sprzecie, nie wiem zupelnie na co patrzec, P. sie uparl na bosha ja w sumie tez za tym jestem .

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #1478 dnia: 25 Października 2011, 10:32 »
No to kuruj się :) my już jesteśmy zdrowi... czekam na info od Ciebie i możemy się ugadać na jakiś dzień, tylko już po 1 najlepiej...

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #1479 dnia: 8 Listopada 2011, 20:45 »
puk puk i co slychac u was? Jakie sprzety wybralas?

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1480 dnia: 9 Listopada 2011, 08:50 »
Zyjemy jakos  ;D, sprzety ogolnie nie wybrane, tzn wiemy co ma byc lodówka samsung, zmywarka, piekarnik bosh , plyte chcemy elektryczno-gazową i szukamy wiem ze ma taka tylko mastercook ale mam nadzieje ze jeszcze jakas sie znajdzie  :P, problem z okapem bo nie wiem jaki.
Noi w niedziele jedziemy kupic plytki wkoncu, wczoraj wiem ze juz kladli w kotłowni plytki

Kuchnia przełozona na początek stycznia, pani zadzownila do mnie 2 listopada i mówi ze nie odtrzymala odemnie emaila (bo bylam u niej 3 razy i termin przesunelismy na koniec listopada) i teraz to juz nam zostaje tylko styczen, bo nie dalam znac, wkurzylam sie i jej powiedziala ze jezeli umowa byla podpisana i wzeili zadatek (nie maly) to powinny przyjsc w dany termin a oni nawet nie zadzwonili  ??? zgupiala i powiedziala "no bo przeciez sie umawialismy na listopad" - ahhh noi tu  ją mialam  :P

Ale przegadałam z P. i stwierdzilismy ze nic nam sie nie stanie jak bedzie na styczen dla nas lepiej, bo na spokojnie sobie sprzet wybierzemy, w miedzy czasie babka znowu zadzwonila ze jednak znalazl sie termin na listopad jeden, ale odmówilam  ;)

U nas ok, mlody chodzi pięknie do przedszkola, dzis zabral ze sobą misia (z ktorym spi i zawsze go ma ze sobą) oraz autko (ale tu pewnie widzial u innych dziecie ze mają autka, bo sie uparl jak osiolek).

Dumam nad prezentem na swieta dla mlodego, na mikołaja dostanie odtwarzacz fisher price (bo uwielbia spiewac i tanczyc), ale pod choinke to ja nie mam pomysłu.

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1481 dnia: 13 Listopada 2011, 17:02 »
Moja Zuza na Mikołaja też dostanie ten mp3 fishera :) A na Boże Narodzenie mam pare pomysłów ale nie mogę zdecydwać..
A kuchnie z jakiej firmy bierzecie, bo ja mam z b&w i bardzo odradzam... Po 4 latach zaczyna odchodzić mi formalina..
A podłogę macie już wybraną? Będą panele, deski?

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1482 dnia: 13 Listopada 2011, 17:10 »
Powrócilismy z zakupów z Krakowa, P. pojechal na sląsk bo tesciom cos sie stalo z autem.

Zakupilismy wkoncu mlodemu buty, bardzo chcialam z Mrugaly ale nie bylo wyboru bo tylko jeden model byl w 5-10-15 i nie bylo rozmiaru, a te co mu przymierzalam na styk a takie fajne, wzielismy z Barta 230zl , masakra buty na dzieci i te ceny.....

Ja kupilam sobie rurki z H&M fajne i cena fajna bo az 39,99  ;D, a butow nie znalazlam, nie wiem czy w ogole znajade.....

Moja Zuza na Mikołaja też dostanie ten mp3 fishera :) A na Boże Narodzenie mam pare pomysłów ale nie mogę zdecydwać..
A kuchnie z jakiej firmy bierzecie, bo ja mam z b&w i bardzo odradzam... Po 4 latach zaczyna odchodzić mi formalina..
A podłogę macie już wybraną? Będą panele, deski?

Kuchnie mamy z Vigo, plytki nie wybrane, maz chce jasne a ja ciemne...

Ale jutro mamy jeszcze podjechac u nas w jedno miejsce moze cos wybralismy.
Sprzety wybrane lodówka odwójna samsung, piecyk bosh, zmywarka bosh, plyta mastercook, jeszcze nam zostal okap ale tu juz nie mam zielonego ojecia jaki wybrac.

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #1483 dnia: 13 Listopada 2011, 17:12 »
230zł????? Jezu :o Ja kupiłam w ccc za 69zł ;D

Ja mam kuchnie z BRW, nic sie z nią nie dzieje po 5 latach ale uchwyty masakra, pozdzierane całe chociaż nie ma co się dziwić, braliśmy najtańsze. Mieli i lepsze no ale wszystko wiąże się z ceną ::)

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1484 dnia: 13 Listopada 2011, 17:22 »
Ja bym miala te z Mrugaly dosc tanio bo mam voucher, ktorego zapomnialam wziąść  >:(, P. powiedzial ze wezmiemy te buty bo juz mial dosc 2 niedziela z rzędu i nic nie znalezione dla niego bylo, wiec stwierdzil ze na swieta juz ma prezent  :P
On ma strasznie szczuplutką nogę i roblem mu znalesc buciki, pozatym ma z paluszkiem problem, bo  mu zachodzi i nie moze miec znow za bardzo wąski butów, ale wszystkie ktore mu przymierzalismy to jak byl but zapiety i w nozce u gory mial duzo luzu.

P. widzial ze bylam mega zla, a zla na to ze wszystko takie drogie, gdzie weszlam to cena 200 to minimum  :-X, a jeszcze musze sobie buty kuic, i tu dopiero roblem bedzie, bo ja mam cholern..... stope brrrrr

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #1485 dnia: 14 Listopada 2011, 11:06 »
oj ceny butow dla dzieci przerazaja. Ja kupilam przez neta mlodemu buciki z Mrugaly i 151 zl mnie wyszly. Sa bardzo fajne:)Mialam ecco ale sprzedalam bo jakos dziwnie Michas w nich chodzil i noga byla zimna..

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1486 dnia: 14 Listopada 2011, 11:10 »
Paulina śliczne płytki mają na Partyzantów, za starostwem... a drugie miejsce to na Kroczymiechu w opocznie- tam też mają duży wybór. jeszcze w brico, ale tam mało jest niestety :-\
ja miałam kupić sobie kurtkę, ale powiedziałam że pierniczę, wolę schudnąć niż 3 stówy wydać:P od jutra dieta- podobno rewelacyjna ;D tylko dziś na zakupy muszę wybyć, żeby mieć co jeść :)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1487 dnia: 14 Listopada 2011, 11:13 »
Na Partyzantów - to chyba Krystyna  ??? wlasnie tam chce bo juz tam bylam oglądalam, a na kroczymiechu w ktorym miejscu, bo tam gdzie byly dawniej plytki teraz przebudowywuja i nie ma za wiele, jezdzilam w tamtym tygodniu ze szwagrem  :-\

Offline _kasiek_
  • uzależniony
  • data ślubu: 4sierpień2007
« Odpowiedź #1488 dnia: 14 Listopada 2011, 11:18 »
230zł????? Jezu :o Ja kupiłam w ccc za 69zł ;D

Ja mam kuchnie z BRW, nic sie z nią nie dzieje po 5 latach ale uchwyty masakra, pozdzierane całe chociaż nie ma co się dziwić, braliśmy najtańsze. Mieli i lepsze no ale wszystko wiąże się z ceną ::)

my też kupujemy buciki w ccc i jakoś nie mam do nich zastrzeżeń. Owszem z Bartka mi się podobają, ale nie wydam 230zł na buty, w których dziecko przechodzi max 3-4 miesiące, bo na następną zimę będą już za małe. Dla siebie czy dla mężą wolę za to kupić trochę droższe, ale mam przynajmniej pewność, że nie rozlecą się po pierwszym miesiącu chodzenia. I tym sposobem jedne kozaki mam już 4 zimę. Co prawdą teraz nadają się już tylko na suche dni, ale i tak je lubię ;)

Co do mebli - też mam kuchnie z brw, minęło dwa lata i nic się z nią nie dzieje. Ani z frontami ani tym bardziej z uchwytami. Ale nie braliśmy też tych najtańszych. Kuchnia była robiona cała na wymiar i z indywidualnego projektu - to był właśnie główny powód, dla którego zdecydowaliśmy się na brw.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1489 dnia: 14 Listopada 2011, 11:24 »
Moj mial w tamtym roku z cc buciki i wyszlismy tylko raz na zewnatrz (pomaranczowe futerko w srodku bylo) cale rajtki nam zafarbowaly , poszlam do sklepu i mi wielkie problemy robili, poszly do kosza ,kupilam w deichmmanie z elefantena i byly juz ok.
Kurde ja jestem wybredna co do butów niestety i jak mi dziecko wyciąga zmarznieta stopke z bucika to niestety jest cos nie tak, zmarznieta jak zmarznietą ale i mokrą ::)

A co najlepsze to myslalam ze nam starczy rozmiar 24 a tu d..... pani w sklepie powiedziala ze zaraz beda male , wzielismy 25 wyglada komicznie bo on ma drobna stopke i tak dlugi bucik  ;D

Ja np sobie kupie w ccc buciki ale z lasockiego bo ma wygodne, nie lubie nie wygodnych butów.

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1490 dnia: 14 Listopada 2011, 11:46 »
na partyzantów to właśnie Krystyna, a na Kroczymiechu to jest prawie przed wiaduktem, po prawej stronie jak jedziesz na Libiąż...

Offline _kasiek_
  • uzależniony
  • data ślubu: 4sierpień2007
« Odpowiedź #1491 dnia: 14 Listopada 2011, 12:04 »
a to jasne - jakby nóżka marzła to też byłabym niezadowolona.....u nas niestety kupno bucików dopiero przed nami i aż mi się włos jeży na głowie, bo Iwi wybredna i nie chce w sklepie butów mierzyć :(

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #1492 dnia: 14 Listopada 2011, 12:15 »
Dużo dzieci ma takie wielkie stópki w butach, już zauważyłam kiedyś :) 25 to rzeczywiście sporo, ja Patyśce zimowe 23 kupilam.
Elefantowe miałyśmy w zeszłym roku, były super. W tym Bartek, bo w Deichmannie nie było numeru. Zresztą ciekawe, ani jednego bucika zimowego w rozmiarze 23, ani jednego pantofla w rozmiarze 23... Nie wiem czy cała dzielnica nosi 23?

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #1493 dnia: 14 Listopada 2011, 12:26 »
A Norbertowi kupiłam rozmiar 26 ::) 25 nawet nie mogłam założyć :-\

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline madziq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1494 dnia: 14 Listopada 2011, 13:02 »
my kapcie befadowskie teraz zmieniamy na 24 ale zimowe buty kupione w smyku musiałam wziąć 26  ::)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1495 dnia: 14 Listopada 2011, 14:19 »
E to widze ze moj nie ma az tak wielkiej stopki  ;D  ;), bo juz sie wystraszylam

Karolina u nas we wszystkich deichmmanach tylko 23 wlasnie byly (dla chlopców) a o 25 to moglam pomażyc  ;)

Moj dal daki popis wczoraj przy przymierzaniu butów ze w szoku bylam bo zawesz lubial przymierzac (ale wybudzil sie za wczesniej bo od rana na zakupach bylismy i sie nie wyspal) ale juz w domu maszerowal w nowych butkach ,nawet pokazywal jak biega.

Ja sobie wlasnie kupilam buty, taram taram hehe , jestem szczesliwa ale juz na sklepy nie wychodze, buty z lasockiego ceny nawet wam nie pisze choc jak na kozaki to nie tak zle  ::) , wczoraj widzial lesze ceny butów, z ryłko np ktore mi sie bardzo podobaly  :'(
Ale te tez są ladne i mam nadzieje ze sie sprawdzą

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1496 dnia: 14 Listopada 2011, 16:07 »
Ja w tym roku kupiłam buty z lidla.. rozmiar 23 i 24 i jestem mega zadowolona.. W tamtym roku miałam z ecco za 250zł i noga jej marzła.. Zobaczymy jak będzie w tym roku..

Offline madziq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1497 dnia: 14 Listopada 2011, 16:32 »
ja właśnie poluje na buty dla siebie i nic znaleźć nie mogę  ::) chcę botki w środku kożuszek i niewielki obcas  :-\

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #1498 dnia: 15 Listopada 2011, 21:02 »
Wy tu o butach, a mnie interesuje to:
wolę schudnąć niż 3 stówy wydać:P od jutra dieta- podobno rewelacyjna ;D
co to za dieta? bo by mi się przydała...

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1499 dnia: 15 Listopada 2011, 21:05 »
dieta turbo się nazywa  :) jedzenie masz podzielone na 4 grupy, i codziennie powinno się spożywać 6 posiłków w stałych odstępach czasu, i tak przez 10 dni...