Mój protoczwartek - ok - jak zawsze - 900 g

Waga waha mi się w okolicy +- 1/kg. Utrwalałam 57 - teraz (od sierpnia) coś pomiędzy 54,5 - 55,5 Po protoczwartku nisko, a w tygodniu - rożnie zależy co jem.
Ja makrelę obieram, siekam cebulkę (szczypiorek), koperek, dodaję ugotowane żółtka z jajek, sól, pieprz, łyżka (łyżeczka) serka homogenizowanego i robię jaja faszerowane - super proteinki ( waga leci jak trzeba) a smaczne. Do tego przepisu można zamiennie dodać np. kurczaka pieczonego, wędzonego i co tylko na przyjdzie do glowy.
Maggi - zaprzęgnij do pracy thermomixa. Ja modyfikuję przepisy - pomijam tłuszcz, śmietanę zastępuję jogurtem, coś tam mieszam i kombinuję. Z serka chudego i jogurtu robię homogenizowany (zgodnie z przepisem), surówki - zamiast majonezu dodaję jogurt, surowe żółtko, sok z cytryny, sól, pieprz, słodzik i musztarda - coś jak sos majonezo podobny. Jak mam ochotę na coś słodkiego to - proteinowy sernik (zmodyfikowałam z przepisów blogowych do thermomixa) i (już nie dukanowe) lody (nie wiem dlaczego, ale u mnie dobrze zbijają wagę, nie jem ich w czwartki

)