Autor Wątek: Dieta Dukana - forumowa grupa wsparcia  (Przeczytany 1034131 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Odp: Dieta Dukana - forumowa grupa wsparcia
« Odpowiedź #2430 dnia: 28 Czerwca 2010, 10:51 »
Ania, ja w II fazie wpieprzalam makrele tonami zawsze wieczorem i mialam zazwyczaj po niej spadki. Teraz mam do niej wstret ;)

A wczoraj na urodzinach meza nagrzeszylam niemilosiernie i zjadlam 3 kawalki ciacha + salatke z majonezem + z serem feta  ;D No coz, waga dzis pojkazala wzorst, ale dzis juz bede grzeczna.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #2431 dnia: 29 Czerwca 2010, 07:39 »
a ja przyszłam sie pochwalić moimi - 12 ;)
strasznie sie ciesze i czuje sie jak nowonarodzona.. do celu zostało jeszcze min. - 4 kg.. a jak dobrze pojdzie to - 7 kg ;)

jestem z siebie dumna bo za mna juz imprezki w sobote , niedziele i wczoraj i ani jednego grzeszku ;)
co prawda mama przygotowała dla mnie typowe dukanowe jedzonko (kalafiorek na parze, roladki z kurczaka, ryba po grecku - dukanowa, sałatka krabowa na jogurcie.. ) ach, miałam co szamać.. ale za to wczoraj imprezka u babci .. oj marniutko było bo wszystko zrobione ona oleju  ::)

jedyny co mozna było zjesc, to kurczak pieczony, co prawda ze skora, ale cały tłuszcz wycisnełam dokładnie w papierowa serwetke .. (babcia patrzyła na mnie troche dziwnie ;) )

dziwne tez jest to, że wszyscy nagle gadaja , ze juz dobrze wygladam i mam przestac.. nie mam za bardzo przesadzic.. ale wg BMI to ja mam jeszcze nadwagę, wiec to gadanie bardzo mnie wkurza!

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #2432 dnia: 29 Czerwca 2010, 07:56 »
nie przejmuj się gadaniem tyklo rób swoje, najwazniejsze żebyś Ty się dobrze ze sobą czuła  ;)

gratuluję -12  :brawo_2:

Offline Anjuschka

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #2433 dnia: 29 Czerwca 2010, 08:15 »
Gratulacje - piękny spadek.
Właśnie - nie słuchaj innych, tylko dąż do swojej wagi - mnie mama też mówi, że mogę już się nie odchudzać, bo dobrze wyglądam.
A u mnie -6kg na wadze, dzisiaj 28 dzień diety.
Ale waga teraz stoi - a bardziej raz idzie w dół, raz w górę - przez 10 dni schudłam 1 kg :)
W ogóle czuję się strasznie pełna, jak balon... nie wiem czemu - ale już tak bywało, nie pamiętam tylko kiedy - czy np. może przed okresem?

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #2434 dnia: 30 Czerwca 2010, 07:41 »
Anetka u mnie też tak gadali i gadają, nie przejmuj się i rób swoje!
Gratuluję 12 kg :) Piękny wynik!

Offline aneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2435 dnia: 30 Czerwca 2010, 08:01 »
dzieki dziewczyny za gratulacje:)

wczoraj piewrszy raz kupilam sobie piers wedzona.. jeny, jak mi smakowała..
i dzisiaj koleżanka z pracy (zaczeła dukac 3 tyg temu) przyniosła mi kawalek ciasta jogurtowego i bułeczke :)

ale mam dobrze.......

Offline aneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2436 dnia: 30 Czerwca 2010, 08:29 »
Madzia, Ty chyba sobie żartujesz? ja pierdykam.. 56,4? szok  :o

no nie wierzyłam bo po ciazy juz probowałam sie odchudzic i wyszła lipa straszna.. czyli nic nie wyszło  ;)
Przez miesiac na diecie "MŻ" schudłam cały 1 kg.. latałam po lekarzach, robiłam badania bo myślałam, ze może mam jakies problemy z tarczycą..
juz sie miałam pogodzic z tym, ze jestem gruba  ::) a tu nagle na forum pojawiły sie Madzi zdjęcia .. i uwierzyłam , że jeszcze moge cos ze soba zrobic..

wiem, ze do ideału jeszcze długa droga, ale wole małymi kroczkami do przodu, czyli najpierw cel.. 10 kg, potem 15.. potem..
zreszta zobaczymy, narazie dobrze mi z ta dieta i nie zamierzam kończyć.. o nie, nie teraz, kiedy tak ladnie idzie..

z rozmiaru 44, zeszłam na 40.. wiem, ze to nie "36" ale  dla mnie to juz dużo :) odżyłam..

aa i chciałam jeszcze napisac, że strasznie denerwuja mnie osoby, które nigdy nie musiały sie odchudzac i myśla, że wszyscy którzy maja problemy z waga, to tylko i wyłącznie przez obżarstwo..

mam jedna kolezanke z pracy, która jest po 50-ce i wazy 50 kg.. i ona cały czas dyskutuje ze ma na temat diety..
że mam uwazac, zeby nie przytyc znowu, ze nie mam jesc tego..

no żesz jasna cholera.. a co ona może o tym wiedziec...

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2437 dnia: 30 Czerwca 2010, 08:39 »
to tylko i wyłącznie przez obżarstwo..

Ale w głównej mierze tak. Chyba, że ktoś choruje.
Mam w rodzinie kilka przypadków, młode dziewczyny 20-23 lata, a waga? Chyba ze 100kg. I w tym wypadku to jest to tylko i wyłącznie przez obżarstwo. Wpieprzają (bo inaczej tego się nie da nazwać) tonami, słodycze, buły, mięcho smażone na litrze oleju.

Mi się coraz bardziej podoba ta dieta (na razie tylko teoria), ale może poczytam jeszcze kilka stron tutaj i sama zacznę jeść dukanowe żarełko. Niekoniecznie po to, by schudnąć, ale zmienić dietę na zdrowszą.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #2438 dnia: 30 Czerwca 2010, 08:55 »
...obżarstwo czy nie obżarstwo, ale na pewno przez nieprawidłowe odżywianie...i nieadekwatną do tego ilość ruchu...
nie trzeba jeść dużo...wystarczy jeść źle...

i tu nie chodzi mi tylko o wagę, ale o zdrowie....
jak czytam, ze są ludzie, którzy codziennie jedzą chipsy, bo lubią...albo głównie mięcho smażone plus węglowodany, a warzyw nie...to o czym my tu mówimy...
Nawet ja są szczupli, to ja nie chcę widzieć co się dzieje w ich naczyniach....brrrrrr.........
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2439 dnia: 30 Czerwca 2010, 08:55 »
Dziewczynki wakacje się zaczęły i zabieram się poważnie za siebie! Czas dołączyć ćwiczenia i zmotywować się z dietką  i w końcu zrzucić te resztki co zostały :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #2440 dnia: 30 Czerwca 2010, 08:56 »
taaa...mnie karmienie piersią też nie odchudziło...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline aneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2441 dnia: 30 Czerwca 2010, 09:07 »
tak, ja przy karmieniu piersia przytyłam 6 kg .. cudnie..

ale widzicie, odzew jet taki, ze i tak jestes gruba=obżerasz sie albo jesz niezdrowe rzeczy..
jak widzisz grubasa , to myślisz sobie.. acha, pewnie zażera chipsy i zżera tabliczkę czekolady na poczekaniu..
tylko nie zawsze tak musi byc... pamietajcie o tym .. duże znaczenie ma tez obciazenie genetyczne.. i z tym trudno walczyc, naprawde..
nie jest łatwo być cały czas na diecie.. a takie "obciazenie genetyczne" tylko czeka az zjesz schaboszczaka albo klopsy smażone w głębokim tłuszczu..

Lila, apropo tych szczuplaków.. może w naczyniach maskarka, ale nosza rozmier 36, czyli czuja sie lepsi..
Chudy czuje sie "lepszy" od grubego, co do tego nie mam watpliwosci..

jak moja kolezanka ważąca 50 kg, mowi mi jeszcze ze ma tłuszczyk po bokach, to taki mnie bierze wkurw..

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2442 dnia: 30 Czerwca 2010, 09:07 »
Taa, MUSISZ to moje ulubione słowo...zawsze powtarzam, że ja nic nie musze. Nawet wczoraj przeglądałam znaczenie imion i przy moim było, że Martyny nie ciepią być do czegoś zmuszane.

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2443 dnia: 30 Czerwca 2010, 09:11 »
Coś w tym jest co piszesz anetko, ja też słodyczy , chrupek, niczego nie jadłam nigdy i myślałam że jem ok.
Ale na dukanie zobaczyłam że jednak nie, że jem mimo wszystko zbyt tłusto, za mało warzyw, wybieram zły rodzaj mięs i pieczywa itd.
Ale na pewno tak jak piszesz genetyka tylko czeka na coś takiego.

Ale mam koleżankę która uważała że super się odżywia, chodziła do dietetyków, jak jej mówiłam o dukanie to mówi że ona właściwie tak je, że i tak nie chudnie bo nie może...a zaczęła dukana i ma za sobą 10 kg :)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2444 dnia: 30 Czerwca 2010, 09:18 »
Jak Twoje nogi są mankamentem, to wiesz co???

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #2445 dnia: 30 Czerwca 2010, 09:18 »
super wyglądasz Madziu... nie wiem co masz do swoich nóg... jak dla mnie są bardzo zgrabne  :)

Offline anitasia
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.06.1994
« Odpowiedź #2446 dnia: 30 Czerwca 2010, 09:20 »
a ja walczę i walczę, próbuję od dwóch miesięcy przejść na III fazę, ale dwa trzy dni (zgodnie z przepisami) i mam +1.+2, to wracam do białek i spadam, tylko potem znów to samo.

Offline aneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2447 dnia: 30 Czerwca 2010, 09:43 »
Madzia, no naprawde te Twoje nogi to mankament.. ja pierdykam.. laska jestes jak cholera!

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2448 dnia: 30 Czerwca 2010, 09:55 »
Tu nie widze fot, ale widzialam "jedne twoje nogi"  :D w twoim wątku i tez mankamentow nie widzialam  :D

I racja, chudy zawsze bedzie czul sie lepszy od grubego >:(

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2449 dnia: 30 Czerwca 2010, 10:04 »
I racja, chudy zawsze bedzie czul sie lepszy od grubego >:(

Anusia, a Ty się tak czujesz?

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2450 dnia: 30 Czerwca 2010, 10:08 »
Moja glowa jeszcze myśli, ze ma +10 kg, zawsze czulam się gorsza od szczuplych dziewczyn mimo, ze np. mialam lepsze wyniki na studiach czy lepsza pracę...

Teraz codziennie szukam potwierdzenia u męża, czy schudlam i nadal nie pzowalam mu patrzec na wskazowki wagi bo boje sie, ze mnie wysmieje ::) Do tego, ze sie stracilo (nawet jak sie nie bylo mega wielkim) na wadze trzeba dojrzec, ale na pewno też osoba, ktora schudla, a kiedyś byla "większa" nie bedzie czuła się lepsza bo wie "jak to jest" - przynajmniej ja tak to widze.

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #2451 dnia: 30 Czerwca 2010, 10:14 »
Heh, dogodzić kobiecie ;) Wymieńcie chociaż 3 rzeczy w sobie, z których jesteście zadowolone ;D I co, ciężko? :P

Od 7 maja jestem na III fazie, a dziś waga dokładnie taka z jaką zaczynałam. Dodam, że trochę oszukuję Dukana, no ale jak waga stoi to jestem szczęśliwa.

Co do obżarstwa. Pamiętam, jak na II fazie jadąc pociągiem wcinałam na śniadanie serek wiejski, jakieś koreczki kurczakowe i patrzyłam na dziewczyny, które wpieprzały drożdżówki. Rozumiem, że tak jest najłatwiej. Ale jak patrzę, młoda dziewczyna i 5 oponek na brzuchu to jest mi ich żal...

Nie powiem, cieszę się, że schudłam ponad 7kg. Już powoli zaczynam się nawet akceptować ;) No ale w głowie jeszcze siedzi ten obraz "grubszej ja".

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2452 dnia: 30 Czerwca 2010, 10:27 »
Nigdy przez myśl mi nie przeszło, żeby czuć się "lepszą" od tęższych ode mnie...

Offline Anjuschka

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #2453 dnia: 30 Czerwca 2010, 10:27 »
Ja mam w głowie cały czas obraz siebie grubszej - nawet do tego stopnia, że jak zobaczyłam się ostatnio na zdjęciu, to nie mogłam uwierzyć, że to ja. Co prawda do ideału jeszcze wiele mi brakuje - jednak nie poddaję się i nadal dzielnie Dukam...

W ogóle przeglądam allegro i cały czas wpisuję w wyszukiwarkę rozmiar 42, a widzę po tabelach rozmiarów, że niektóre rzeczy spokojnie mogłabym patrzeć na 40.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2454 dnia: 30 Czerwca 2010, 10:28 »
martna, pewnie jak wszystko, nie mozna uogolniac, przepraszam :)

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #2455 dnia: 30 Czerwca 2010, 10:35 »
W ogóle przeglądam allegro i cały czas wpisuję w wyszukiwarkę rozmiar 42, a widzę po tabelach rozmiarów, że niektóre rzeczy spokojnie mogłabym patrzeć na 40.

Heh, ja ciągle biorę do przymierzalni rozm. XL czy 40. A wczoraj zakupiłam prześwietne spodenki - 2 pary w rozm. 38. Mąż jak mnie zobaczył, powiedział, że za duże :-X No i te topy w rozm. S... To bardzo dowartościowuje kobietę.

Nigdy przez myśl mi nie przeszło, żeby czuć się "lepszą" od tęższych ode mnie...

Ja miałam w drugą stronę, tzn. patrząc na chudszą laskę myślałam "ona to ma fajnie". Zwykła kobieca zazdrość :)

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #2456 dnia: 30 Czerwca 2010, 10:44 »
Dziewczyny to ja mam chyba jakąś zawyżoną samoocenę u siebie  :P Ale dobrze mi z tym. Nigdy nie uważałam sie za gorszą z powodu wagi, prędzej uczucie bycia lepszym/gorszym było związane z pracą lub szkoła.
Wymieńcie chociaż 3 rzeczy w sobie, z których jesteście zadowolone Grin I co, ciężko? Tongue
hehe ja u siebie bez problemu wymienie. Dziewczyny grunt to wiedziec co mamy piekne i własnie to eksponować, tak aby niedociągnięcia były na drugim miejscu :) A idealne według mnie jest nudne :)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2457 dnia: 30 Czerwca 2010, 10:55 »
Kasia, ja nie mialam okazji ci powiedziec, nie widzialam wczesniej twoich zdjęc, dopiero u Niny w watku, ty jestes sliczna i zaden dukan ci nie potrzebny :) Wcale sie nie dziwie, ze masz wysoka samoocene.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2458 dnia: 30 Czerwca 2010, 10:56 »
przepraszam :)

Za co?
Masz absolutną rację.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2459 dnia: 30 Czerwca 2010, 11:01 »