Ela też pomyślałam że będą mówić o dukanie , i jak tak będzie to chyba się spakuje i jadę do Polski się odchudzać

bo wiecie właśnie za granicą czyli w moim przypadku w Norwegii jest dlatego też ciężko bo tutaj nie ma tez sklepów typu tesco, carfffur , real itp, Norwegia broni strasznie swój rynek i dupa jeszcze z ponad 1,5 roku temu były sklepy lidl ale je pozamykano. Są powierzchniowo większe sklepy oczywiście ale produktów to masakra właśnie np z danona maja aktivie czy tam dla dzieci te serki i to wszystko
serka homogenizowanego tutaj nie uświadczysz tylko jakieś jogurty ale wszystkie i tak maja za duże wartości jeśli chodzi właśnie o dietę
otrębów też nie ma ale wiecie co też mnie zainteresowało, bo zanim jeszcze zobaczyłam że z produktów mlecznych raczej dupa będzie to kupiłam tą mąkę "Maizena" i jak porównałam wartości ze zwykłą mąką to zobaczycie
tu mąką maizena oczywiście wszystko na 100g zwykła mąką
kalorie 350 kalorie 327
białko < 0,5g białko 10g
węglowodany 87g węglowodany 69,4g
tłuszcz 0 g tłuszcz 1,0ga wiśniowa pytałaś o wartości jogurtu to jogurt naturalny prezentuje się tak też na 100g
kalorie 74
białko 4,1g
węglowodany 5,6
tłuszcz 4,0
reszty nie pamiętam bo od razu odkładałam a jogurt akurat mam w domu bo potrzebowałam, ale w innych produktach było dużo gorzej węglowodany były dwu cyfrowe przed przecinkiem