a może Dominik budzi się z przyzwyczajenia? po skończonym roku ja odstawiłam całkowicie od piersi, na noc dawalam mleko z kleikiem, żeby bardziej zapchać brzuszek, potem zamiennie samą kaszkę taka na noc, na początku dzieci budziły sie z przyzwyczajenia, ale dostawały tylko wodę do picia i sie uspokajały (więc na pewno nie były glodne), z czasem od tej 20 do 5-6 rano przesypiały całą noc...
co do Natalki miałam podobny problem z Wiki, jak miala ok 2 lata 2 miesiace już nie potrzebowała pampersa na dzien i na noc tez nie chciała, bo przeciez jest duża dziewczynka...wysadzanie w nocy nic nie dało, bo i tak nie sikała (z synem ten numer przeszedł i po 2 miesiącach wysadzania albo sam się budzil albo wytrzymywał całą noc), a nad ranem pielucha pełna (bo jak mocno zasnęła to na śpiocha zakladałam), od jakiegos czasu min godzinę przed snem nic nie pije, przed samym snem zawsze cos na nocnik zrobi i do 6 rano wytrzymuje (oczywiscie na wszelki wypadek daje podklady, sa np w rossmanie, ale na razie suche)