Autor Wątek: ...ale miłość, kiedy jedno spada w dół, drugie ciągnie je ku górze:)  (Przeczytany 34028 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
dziewczyny zostało 30 dni!!!!!!

czas leci jak szalony...
byliśmy na sali, większość rzeczy już mamy ustalone, ale o tym napisze później
teraz zamawiamy winietki, podziękowania, zawieszki itp.
trzymajcie kciuki ;)
jutro odbieram nadgodziny więc przed 12 wychodzę z pracy ;Dchcę w Katowicach załatwić parę rzeczy, mam nadzieję, że się uda :D
ślę :-*

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
Leci leci, Już niedługo wszystkie żonkami będziemy :)

Co Wam jeszcze zostało do załatwienia?

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
hihi już dzisiaj 29 dni :) czas ucieka jak szalony :)

Offline elemelka

• Chuck Norris
madziatko oj, jeszcze dużo rzeczy do zrobienia:(

najważniejszy to garnitur Rafała
i zapisać się na ekspresowy kurs tańca
I spowiedź
potem:
transport dla gości
rzeczy dla barmanów
moja bielizna ;) kolczyki dziś kupiłam, ale jeszcze musżę to przemyśleć
cukiernia (szczegóły)
spotkania z zespołem, kamerzystą (musimy nagrać podziękowania dla rodziców), kierowcą co nas wiezie,jutro załatwimy hotel
muszę wybrać w sumie konkretną fryzurę i dużo pierdół jeszcze

dziś znalazłam dziewczynę do malowania, zmieniłam fryzjera jeśli chodzi o farbę i zaczęłam sesję w solarium

sorry, że piszę tak nieskładnie, ale zaraz lecę się szykować na urodziny koleżanki
;)

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
sporo tego jeszcze ale macie jeszcze trochę czasu
leci ten czas u mnie 3 tygodnie zostały
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline elemelka

• Chuck Norris
witam niedzielnie :-*

pogoda dzisiaj się zrobiła śliczna a mnie Rafał zagonił do nauki  testów, taki normalnie niedobrucha :bicz:
ale dzięki temu jutro może pojadę do szkoły i jakoś to sobie załatwię ;)
jutro też pazurki robię, a potem to już przed ślubem się umówiłam. Muszę sobie tylko poszukać wzorku, u szefowej swojej fajne widziałam :P

jeśli chodzi o zeszły tydzień to pracowo był bardzo stresujący, ta impreza to mnie chyba bardziej zdenerwowała niż ślub :P

w czwartek byliśmy na sali, ostateczna liczba gości wyszła 102 osoby +2 dzieci do lat 6.
Mamy problem jeśli chodzi o tych barmanów bo nie wiem czy ich też liczyć do obsługi, oni mają być od 21.00 do 3.00. Jak myślicie?ale chyba tak :Psłuchajcie, w ten sposób wyjdzie nam ze 12 osób obsługi :mdleje:
zespół - 5 osób, kamerzysta - 5 (albo 4, to do ustalenia), barmani - 2, normalnie szok!
babka z sali niby w porządku, ale wkurzają mnie pewne rzeczy, nawet bardzo, ale jakoś to przełknę, bo ta w sumie pierdoły niby ::)
jeśli chodzi o dekorację to doradza żeby nie brać kwiatów z których mam bukiet, żeby był niepowtarzalny, w sumie ma rację, więc muszę teraz wymyślić kwiaty do świecznika, myślę nad frezjami, ale muszę jeszcze w internecie popatrzeć.
Martwię się jeszcze jedzeniem bo w sumie to mamy wydaje mi się mało ciepłych dań i myślę nad tym nieśmiertelnym barszczykiem, ale Pani nad odradza. W sumie jak ja chodzę na wesela to nie jem za dużo i zawsze mi się wydaje to niepotrzebne, no ale teraz rozumiem młodych ;)
wybraliśmy jakiś tort, nie zabijcie, ale nie wiem nawet dokładnie jaki, chyba orzechowo - kawowy w środku, z zewnątrz jasny :P

w piątek wyszłąm sobie wcześniej z pracy więc super ;D
i tak, kupiłam kolczyki w takim sklepie z elementami do wyrobu biżu, tylko, że nie wierzę zupełnie, że to jest kryształek svarowskiego, raczej jakieś ładne szkiełko, bo cena była też inna :Pjedyny mankament jest taki, że on się tak ładnie nie błyszczy i nie świeci jak svarowski, jest po prostu matowy :-\ i chyba po prostu weźmiemy ten co oglądałam w swarowskim w silesi ::)

w piątek udało mi się też zamówić makijażystkę :D poleciła mi pani z mojego salonu ślubnego, pokazała zdjęcia, pazurki jakie też robiła i naprawdę łądnie zrobione, więc szybko za telefon ;)umówiłam się na próbny na 17, co by na panieńskim się ładnie prezentować :P w ogóle się okazało, że dziewczyna mieszka w bloku na przeciwko moich rodziców, więc już w ogóle czad :)po fryzurce sobie spokojnie do niej przejdę z mamą i nie będę musiała nigdzie jeździć, ani ona do mnie do Katowic. Spadła mi w ogóle jak z nieba, bo jeszcze nie miałam nikogo :P

zamówiłam też córkę koleżanki mamy, żeby przyjechałą do hotelu i poczesała ciotki, mówi, że chętnie i nie ma sprawy, więc to mam z głowy ;)
acha w czwartek zamówiliśmy też wnietki, zawieszki, menu i podziękowania, wszystko od tej babeczki od zaproszeń
wkleję linki - wszystko takie jak zaproszenia

cdn...

Offline moniq

• Chuck Norris
no to przygotowania pełną parą
mnie też babka z sali wkurzyła bo mówiłam jej o noclegach zanim umowę z nią podpisałam a ona twierdzi że nigdzie tego nie zapisała wrr
Dziękujemy

Offline elemelka

• Chuck Norris
takie zawieszki, też z tym wierszykiem

podziękowania, wierszyk w ramce

ale taki tekst:

Kochani   Mamo  i  Tato …

W tym wyjątkowym dla nas dniu,

DNIU NASZEGO ŚLUBU,

chcielibyśmy złożyć na Wasze dłonie

słowa najszczerszych podziękowań.

Dziękujemy Wam za dar życia,

który nam ofiarowaliście.

Za dar miłości, wiary i nadziei,

za wyciągnięte zawsze ramiona

gotowe do pomocy,

za wszystkie ciepłe i radosne chwile,

za dobre słowa kierujące nas

na właściwe ścieżki życia

Dziękujemy!

za towarzyszenie nam do tego dnia,

w którym stajemy się dla siebie

MĘŻEM I ŻONĄ...

KOCHAMY WAS...

Po ślubie, jak będziemy mieć już zdjęcia to wtedy jeszcze damy jakieś, fajne, duże nasze zdjątko ;)

w piątek zapisałam się też u siebie niedaleczko do fryzjera na ten kolorek, tam mi powiedzieli 80 zł a nie 160 zł, a widziałam znajomą po  kolorze to bardzo starannie i profesjonalnie zrobione. Powiedziała mi jeszcze ta babeczka, że szamponu nie poleca, że lepiej zrobić jakąś farbę pigmentacyjną, czy cuś i będzie dobrze ;)

w sobotę byliśmy w hotelu i powiem Wam, że baardzo jestem zadowolona ;)babeczka jest elastyczna, widać że zależy jej na kliencie i w ogóle pomocna. Spuściła nam jeszcze z ceny bo bierzemy w końcu 6 apartamentów dla gości i (w tym 3 na 2 noce, i dla nas też na 2 nocki). Powiedziała, że nam jakoś przystroi w sobotę nasz, bo chcemy stamtąd wychodzić. Pytałam też czy mają jakąś większą salę na śniadanie, to w niedziele konferencyjną mają zajętą, ale powiedziała, że dadzą nam apartament od siebie i jeszcze dała numer na cateringowca, który z nimi pracuje i mógłby część jedzonka, które zostanie wykorzystać jakoś na śniadanie. Także dziewczyny naprawdę polecam, w katowicach na ul. jesionowej apartamenty - i standard super ;D

dalej z eurodr pojechaliśmy do silesi obejrzeć jeszcze raz te kolczyki i jak już wychodziliśmy to wstąpiliśmy do sunset
par było sporo, od razu obrotna pani sie nami zajęła, Rafał powiedział czego szuka, Pani przyniosła, spodobał się został przymierzony, wyoglądany i zakupiony, a co tam :Pgdybyśmy się wybierali specjalnie szukać garnitur to pewnie byśmy nie kupili, a tak, przynajmniej mamy z głowy, trochę mi głupio, że to pierwszy mierzony, ale czasami tak jest ;)z sunset pojechaliśmy na pl. Andrzeja bo Rafał mówił, że widział tam męską modę ślubną i się udało, że kupiliśmy kamizelkę, musznik, koszulę i buty, jak szaleć to szaleć ;)a najlepsze jest to, że Rafał kupił sobie kamizelkę w kolorze ciemno czerwonym. Nie jest to może taki intensywny o jakim mysleliśmy, ale też nie bordowy, więc musi być już jak jest :P
po tym jego zakupie zaczęłam się łamać czy nie kupić butów też jednak w tym kolorze, podjechaliśmy nawet do staccato, ale po przemyśleniu stwierdziłam, że jednak szkoda kasy i już nie będę wymyslać, zostanę przy tych co mam ;)

tak nam zleciało ostatnie trzy dni ::)
teraz jeszcze z ważniejszych rzeczy to: transport, pierwsza spowiedź i taniec, ale się zastanawiam czy ma to sens bo czasu zostało malutko i co my się zdążymy nauczyć ???

Offline kasia22

• uzależniony
  • "Kocha się za nic"
  • data ślubu: 17.04.2010 godz.12.00
Świetnie, że udało Wam się tyle załatwić. ;D Myślę, że o jedzenie nie ma się co martwić, nam zostało go bardzo dużo. Co do pierwszego tańca to napewno się nauczycie, my nasz ćwiczyliśmy tylko 3 tygodnie i to zaledwie dwa razy w tygodniu ;)

Offline madziatko

• Chuck Norris
A ja z założenia jestem przeciw ćwiczonym pierwszym tańcom... Ale jeśli Wam się to podoba, to myślę, że zdążycie i dacie radę.

Fajnie, że tyle kupione. I będziecie szałowo wyglądać z tymi czerwonymi dodatkami. Trochę szkoda, że dla Ciebie butów nie będzie już ;/

I z hotelem ekstra. :) Normalnie wszystko do przodu :)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Cudownie, że tyle spraw do przodu :)

Offline moniq

• Chuck Norris
lecisz jak burza
Dziękujemy

Offline elemelka

• Chuck Norris
normalnie muszę się wypisać :nerwus:

wiecie tak byłam na początku zadowolona z tej babki od zaproszeń, a teraz to normalnie mi się nóż w kieszeni otwiera :Kill:
wiecie co wymyśliła????? opłata 10 zł od wprowadzonych zmian :nerwus:
normalnie to jakaś paranoja i ja się teraz zastanawiam, czy to co chcę zmienić w projekcie podpada po opcję jeszcze bezpłatne czy już płatne, normalnie ciśnienie mi się podnosi :klnie: :klnie: :klnie:

Offline madziatko

• Chuck Norris
Grrrr zawsze musi ktos coś nie tak robić. Nie może być ok. No nie może.

Napij się meliski :) Na mnie już powoli nie działa, ale Tobie może pomoże :)

Offline elemelka

• Chuck Norris
rany, a ja  :kawa: sobię popijam ;)to mnie w ogóle rozniesie :P

Offline madziatko

• Chuck Norris
A ja dla równowagi sobie piwko kupiłam jak wracałam do domku. Ostatnio mi tak zasmakował Reeds cytrusowy.

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
ale to co,teraz Ci o tym powiedziała?  ::)

Offline elemelka

• Chuck Norris
madziatko a ja to bym wypiła zimnego lecha :piwko:
to straszne bo ja nigdy za piwem nie szalałam a w tym roku takie mi się włączyło ssanie, a to tyle kalorii :glupek:

patrycja nic mi nie powiedziała bo przesłała projekt na maila i mamy się do niego odnieść,  ale ten podpis w mailu to mnie rozwalił >:(
niech Rafał z nią gada bo mnie normalnie coś >:(

zadzwoniłam do szkoły tańca, ma oddzwonić instruktorka, trochę to będzie na wariackich papierach ten kurs, no ale cóż ;)

Offline elemelka

• Chuck Norris
PS. patrycja tzn. jak zamawialiśmy teraz tą partię to była ta informacja na stronie, tylko się wkurzam bo np. zdanie "W DNIU NASZEGO ŚLUBU" mamy napisane drukowanymi literami(zresztą, tak jak było na stronce), ale  w czcionce którą wybraliśmy to wygąda nieczytelnie i chcemy normalnie i ja się teraz zastanawiam czy to zmiana zasadna, czy może nie??
tak samo patrzę, że na zawieszkach inaczej powinny być rozmieszcone przecinki(a też ze strony braliśmy) i czy ja teraz za to 10 zł mam zapłacić :klnie:

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
hmmmm niby 10 zł to nie dużo,ale tu chyba chodzi o zasady co? Trochę bez sensu uważam.
Ogólnie to widzę,że dużo problemów jest z zaproszeniami  ::)

Offline elemelka

• Chuck Norris
patrycja dla mnie to bez sensu, po to ktoś Ci robi projekt, żebyś mogła stwierdzić, czy tak jest dobrze, czy może coś nie tak. Nie mogłam sobie wyobrazić że akurat w tej czcionce drukowane litery będą wyglądały do du...., albo te przecinki, no jakoś to do mnie nie przemawia.
Ja rozumiem, że ona ma dużo klientów i chce sobie ułatwić i usprawnić pracę, ale powinna to inaczej rozwiązać, np. projekt, my poprawki, ona na nosi, a jeśli my dalej coś zmieniamy to wtedy niech se bierze te 10 zł ::)na prawdę jestem rozczarowana :(
i wku...rzona

Offline moniq

• Chuck Norris
ja zamawiałam z allegro i jestem zadowolona
pierwszy raz słyszę o pobieraniu opłaty za takie coś, chyba po to robi się projekt potem daje do akceptacji ewentualnie do poprawy proste
Dziękujemy

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
Kochana głębszy oddech i olej babę!!!Niech Pm to załatwi jakoś.A Ty się odpręż bo szkoda,żebyś te ostatnie dni spędzała na denerwowaniu się  :przytul: :przytul: :przytul: :przytul: :uscisk:

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
elemelko a czy mogłabyś dać zdjęcia tych czerwonych/bordowych dodatków dla PM'a? Może i ja się skuszę, nawet nie widziałam takich :)
Fajnie że z tą salą się ułożyło i w ogóle.
A baba z zaproszeniami beznadziejna!

No i gratuluję stroju dla PM :)

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
10 zł to niby niewiele, ale też bym się wkurzyła za sam fakt :-\

Offline madziatko

• Chuck Norris
Mi bardziej o fakt chodzi niż o te 10zł. Dziwne to jakieś.

Nie wiem czy Cie to pocieszy, ale ja tez ostatnimi dniami tak się denerwuje i wkurzam że masakra.

Offline elemelka

• Chuck Norris
cześć dziewuszki - niedobruszki :-*

cisza, spokój na forum, pewnie wszyscy powoli się przenoszą do relacyjek, bo sezon w pełni 8)

u mnie jakoś się toczy ;)samo z rozpędu, już nie sposób tego zatrzymać :-\

z wnietkami wszystko się dobrze skończyło, już są nawet do odbioru :Dale to cała ja :glupek:, najpierw się baardzo zdenerwuje, a potem zastanowie, czy w ogóle warto :P
dziś byliśmy u zespołu trochę pogadać, w sumie to zdajemy się bardziej na nich, ustalilśmy, że jakieś zabawy na oczepiny czy konkurs zrobimy, ale co konkretnie to nie wiem, ale myślę, że będzie dobrze ;) wstępnie wymyśliłam też "zbieranie na wózek", ale nie jestem w 100% przekonana, więc z tym jeszcze zobaczymy

jutro idziemy na pierwszą lekcję tańca, ale po dzisiejszej rozmowie to już nie jestem przekonana, czy Pani nas czegoś nauczy :-\ no ale zobaczymy jutro, więc już na razie nie marudzę :-X

dostałam też na szczęście@, strasznie się cieszę, że tak mi się rozregulowało, że w tym miesiącu mam już z głowy :P

w piątek nocowałam u rodziców i spałam na nowym łóżku i całą noc śnił mi się oczywiście ślub ;)najbardziej zapamiętałąm scenę jak włamuję się do jakiejś spiżarni, gdzie sala schowała naszą wódkę, a jak ją otworzyłam to okazało się że jest pusta i nie ma czym wznieść toastu ::)w związku z tym zastanawiam się czy 140 butelek starczy?i czy nowe łóżko w mieszkani liczy się że sen się sprawdza ???

sprawa panieńskiego wygląda tak, że wyszły 2 ;)w piątek pójdę z koleżankami z pracy w Katowicach a sobotę w Sosnowcu, ale muszę za to przesunąć kolor bo się na piątek zapisałam

w środę idę na ząbki, zobaczymy co z tego wyjdzie, troszkę się boję :(

z ważniejszych rzeczy to:
 - I spowiedź - zbieramy się jak sójki za morze, ale w czwartek to już normalnie ostatni termin, chociaż nie wiem po co nam kazał iść na 2 skoro wie, że razem mieszkamy. Jak trafię na księdza, który mi nie da rozgrzeszenia to normalnie nie ręczę za siebie :Kill:
wciąż nie mamy transportu ???
- spotkanie z machejem, naszym kamerzystą - mieliśmy nagrać podziękowania dla rodziców, ale normalnie nie ma kiedy, ja mam urlop wyliczony co do dnia i jak chcemy mieć plener po ślubie to teraz muszę się powstrzymać od wolnego :( chyba, że nagranie zrobimy 21 lipca, ale czy zdąży zmontować? no ale innej opcji nie widzę ;)
- zawieźć wydruk bukietu do kwiaciarni
- kupić majtasy i pończochy, czy cuś tam
- spotkanie z barmanami i zakup jeszcze różnych dziwnych rzeczy dla nich np. mięty :P
- sporo innych pierdół ;)typu usadzenie gości, pamiętanie o solarium, wybór fryzury, makijażu, paznokci itp.

no i muszę niestety pomyśleć o panieńskim bo ze świadkową się widziałam chwileczkę i nie miałyśmy czasu o tym pogadać, były ważniejsze teamty ;)a przydałoby się coś zarezerwować ::)

w ogóle się zaczynam zastanawiać w co ja się ubiorę w niedzielę PO?

Offline moniq

• Chuck Norris
ja też się zastanawiam co ubrać w niedzielę ...
czyli akcja z zaproszeniami zakończyła się dobrze
Dziękujemy

Offline elemelka

• Chuck Norris
buuuuuuuu, jestem po wybielaniu ząbków i tak straaaaaasznie boli :Placz_1: chyba umrę z głodu przez następne parę dni bo nic nie będę w stanie pogryźć :(ale ząbki super, widzę róznicę dużą ;D ;Dtylko ten ból...

we wtorek byliśmy na pierwszej lekcji i wyszło, że będziemy tańczyć r u m b ę ;D instruktorka po paru minutych stwierdziła że się wyrobimy w 5 lekcji, chyba zdolniachy jesteśmy ;)ale tak na poważnie to boję się, że będziemy liczyć tylko kroki, ale może nie i wypadnie to w miarę naturalnie :P

przyszły też już winietki, zawieszki i podziękowania dla rodziców, powiem Wam, że zjadłam trochę nerwów, ale było warto :Psą naprawdę piękne ;D

rany jestem głodna :beczy:

Offline madziatko

• Chuck Norris
Nie mów, że to tak boli.. Też chciałam się wybrać... Ale już coraz mniej chcę ;/ Jak o wygląda? Wszystkie zęby muszą być idealne?