Autor Wątek: ...ale miłość, kiedy jedno spada w dół, drugie ciągnie je ku górze:)  (Przeczytany 33260 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Taniec musiał być super :) Wróżka czyli tak na spokojnie :)

Ciekawe jak tam Twoja przymiarka :)?

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
Witam:)

niestety ostatnio w ogóle nie mam czasu, żeby posiedzieć na forum, dużo się ciągle coś dzieje:)

jeśli chodzi o przymiarkę, to suknia już była prawie cała, dobieraliśmy tylko długości, trochę się przeraziłam bo następna wizyta to odbiór sukni 14 lipca ???niby mi mówią, że jak coś będzie nie tak to zdążą poprawić, ale mam trochę wątpliwości, czy to nie za późno?
dobrałam sobie też rękawiczki i chyba się zdecydowałam na welon, więc z ubioru zostały pończochy, majtasy i kolczyki:)

wczoraj byłam na pseudo próbnym, tzn. przed weselem koleżanki w salonie w którym chcę się czesać. Pani faktycznie starannie wszystko zrobiła, także teraz muszę wybrać właściwą fryzurę i myślę będzie git:)
pazurki też zrobione, w końcu żelem ale jest ładnie, może tylko trochę za dużo żelu jest nałożone, ale to dopiero od spodu widać, następnym razem poproszę, żeby to skorygowała;)

z moich gości to już wszyscy zaproszeni, w tym tygodniu rodzina Rafała, mam nadzieję, że się wyrobimy, czas najwyższy bo potwierdzenie mamy do 10 czerwca. Na razie frekwencja jest nie zła, wiekszość gości nam mówi, że będzie więc fajnie:)

w pracy zmiany:) mam nadzieję, że na lepsze;)awansuję, można rzecz:)przechodzę do innego refertau, będę się zajmowałam tym czym chciałam jak rozpoczynałam swoją karierę zawodową;) więc bardzo jestem szczęśliwa:) wiem, że teraz pracy będzie w bród, ale mam nadzieję, że dam radę i sobie poradzę, zresztą nie będę wiedziałą, póki nie spróbuję:)

wczoraj fajnie było u koleżanki, tylko mieli pecha bo cały dzień była piękna pogoda a lunęło akurat jak wychodzili z kościoła, ale nie przeszkodziło nam to w dobrej zabwie:)plecki mnie bolą, prawie cała noc w nowych butkach na obcasie, ale dałam radę:)
kupiłam też nową sukienkę niebieską, ale w sumie musiałam ją potem przebrać, bo tak wywijaliśmy że mi w rękawie poszła, dobrze, że miałam drugą na zmianę;)

pozdrawiam niedzielnie i leniwie:)

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
to faktycznie troszkę się działo
a masz fotki z próbnego makijażu?
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline elemelka

• Chuck Norris
moniq, makijażu nie mam, bo jeszcze nie robiłam, wczoraj malowała mnie koleżanka.
na ślub albo moja siostra przyrodnia, która mieszka w Niemczech i pracuje w Douglasie i maluje dziewczyny właśnie(tylko ma problemy z pracą i nie wie co z urlopem:(), albo może ta koleżanka, albo po prost pójdę gdzieś do sephory, czy douglasa, jeśli Beatka nie przyjedzie:(

aha, moniq wklejałam zdjęcie z fioletowym makijażem wię możesz sobie zobaczyć na poprzedniej stronie, ja tam byłam akurat dość mocno pomalowana, ale można i delikatniej, a filetowy dość fajnie wygląda u brunetek:)przynajmnie mi się podoba :P

Offline moniq

• Chuck Norris
zaraz zobaczę :)
ja właśnie chcę fioletowy makijaż bo byłam na próbnym i pomalowała mnie brązowymi cieniami ale to jednak nie to
Dziękujemy

Offline elemelka

• Chuck Norris
rany, te zaproszenia to bardzo męcząca sprawa :Ppo prostu padam na pyszczek, zaraz też jedziemy, a potem jeszcze dentysta.
w zasadzie na nic nie mam czasu, tyle, co zamówiliśmy obrączki, już się nie mogę doczekać ;D

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
OO obrączki już zamówione?!?! pochwal się kochana modelem?! ;)
No i gratuluję awansu!! super wieści! :-*
Miłego weekendu życzę! :-* :-* :-*

Offline elemelka

• Chuck Norris
aagatko ponieważ mamy znajomego jubilera to robimy mały mix, zobaczymy co wyjdzie;)
zmykamy na zakupki bo lodówka pusta :P

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
To moje najszczersze gratulacje z powodu pracy :) Awans zawsze podnosi samoocenę.

Goście zaproszeni, makijaż i fryzura i paznokcie wypróbowane, obrączki zamówione... Coraz więcej spraw do przodu...

14 lipca to wcale nie tak późno. Ja swoja chcę odebrać w czwartek przed ślubem... Ale wcześniej przymiarki jeszcze mnie czekają. Ja nie chcę mieć sukni w domu, żeby i nie kusiła mnie i Pawła :)

Offline elemelka

• Chuck Norris
madziatko trochę się zaczynam denerwować jutrzejszym dniem, straszną czuję presję bo się straszne zamieszanie zrobiło z tym moim przejściem :( goście jeszcze nie wszyscy, ale po mału ku końcowi się chyli:)
ja też nie mam gdzie trzymać sukni, chyba poproszę mamę mojej świadkowej, bo tam nikt nie pali i nie ma żadnych zwierzaków :P
bo nasi rodzice kopcą, a u nas to koty by sią już nią zajęły:)

wkleję jeszcze parę fotek z anglii:

byliśmy tam podczas pierwszego pobytu, było super:)

droga do oxfordu - Biała Dolina

dziwny ten ruch lewostronny :P

moja Aneczka - świadkowa:)

Rafał

Rafał z Anią - to za nimi to byłe więzienie przerobione na hotel ;)

tak wyglądało w środku- a w oknach były kraty

gdzieś w oxfordzkim parku...

Offline elemelka

• Chuck Norris
i już ostatki:

w piątek na kolacji

małe zakupki

pożegnanie z Anglią

Offline elemelka

• Chuck Norris
właśnie po burzliwych dyskusjach wybraliśmy piosenkę na pierwszy taniec ;D
Kancelaria przepadła, bo za popularna w obecnej chwili :(
Rafał chciał Presleya, ale nie bardzo mi przypasowała więc stanęło na polskim Ziyo - "Magiczne Słowa" ;D
łaskawie się zgodziłam zwłaszcza, że w liceum to był mój faworyt do pierwszego tańca :D

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
po pierwsze gratuluję awansu :)

po drugie... nie przejmuj się sukienką... wydaje się, że odbiór tak póxno ale w salonach naprawdę doświadczone babki pracują i nawet w parę godzin suknię poprawią jak bedzie trzeba... a raczej nie będzie ;) bedzie pięknie  :)

po trzecie... super fotki...  ;D

i po czwarte.... fajny kawałek wybraliście... bardzo do lubię, za to mój małż go nie znosi :)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Bardzo fajną piosenkę wybraliście! będzie piękny pierwszy taniec! :)
Miłego tygodnia życzę! :-*

Offline elemelka

• Chuck Norris
eh, wiśniowa, awans awansem a ja dziś przez to doła złapałam :(było tak jakoś dziwnie, źle się czułam :-[ wiem, że początki są trudne i tym się pocieszam, że potem będzie lepiej, ale marne to pocieszenie jak plucha za oknem co najmniej listopadowa, zimno i ciemno, okres się spóźnia a ja mam na dodatek wizję, że całą rodzina mnie oleje i nikt w końcu nie przyjedzie na ten nasz ślub:-[i na dodatek jestem podziębiona, zupełnie jak w zimie >:(

na dodatek po ponad roku przyszło mi skierowanie do sanatorium na jesień i teraz mam problem, bo trzeba poodać uzasadniony powód odmowy >:(i co mam napisać, że trzeba mi było w tamtym roku tego sanatorium, a teraz to sobie sama radzę, no i pracuję ::)myślicie, że to wystarczający powód ???

także aagatkoo, przydadzą mi się te życzenia miłego tygodnie, może coś odmienią i jutro będzie lepiej ;)

Offline madziatko

• Chuck Norris
Po pierwsze bardzo fajną piosenkę wybraliście. :)

Po drugie z pracą nic się nie łam. Mi też było trudno jak pracę zmieniałam (ja cała firmę, a ty tylko stanowisko) i do teraz nie zawsze jest fajnie i cudownie, ale cóż. Jest o wiele lepiej i trzeba się z tego cieszyć. Także naprawdę powoli i wróci do normy :)

A po trzecie na pogodę i tę jesienną pluchę nic nie poradzę, mimo że bardzo bym chciała. A szkoda :/

A po czwarte czemu nie chce z sanatorium skorzystać? To takie z zabiegami itp?

Offline beaberry

• uzależniony
  • Zakochana po uszy :)
  • data ślubu: 6 VIII 2011
Też myślę, że może nie warto rezygnować z sanatorium jak już dają ;) Może udałoby się wkręcić męża i mielibyście uroczą podróż poślubną ;D Ponoć w sanatoriach kwitnie życie erotyczne... Nie byłam ;) , ale byłam na wykładzie pewnego seksuologa, który przedstawiał swoje badania w tym zakresie ::)

Offline elemelka

• Chuck Norris
madziatko to cieszę się, że piosenka się podoba :D
tak, takie z zabiegami, ale to jest TRZY tygodnie, plus dwa tygodnie urlopu normalnego na podróż poślubną:) to jest pięć tygodni niebycia w pracy, trochę za długo :(poza tym nie chce tam się zdradzać z moimi przeszłymi problemami zdrowotnymi, na razie jest spoko i to jest najważniejsze ;)

zmykać spaćku, muszę to wszystko przemyśleć :-*

beaberry , hm, ciekawa teoria ;Dtym bardziej muszę się przespać z tym pomysłem ;)

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
Myślę, że może warto się jednak wybrać.. a na senatrorium to urlop czy zwolenienie trzeba? :P

Offline marta_b21

• zapaleniec
  • "...Bo bez Ciebie życie traci sens jakikolwiek..."
troszkę mnie nie było:
więc przede wszystkim gratulacje awansu  :-*  :-*
a zdjęcia super, i Ty ładniutka kobietka jesteś:) na pewno nie wyglądasz na 27 lat tylko zdecydowanie młodziej:)
piosenka na pierwszy taniec tez mi się podoba:)

:-* :-*

Offline elemelka

• Chuck Norris
witam niedzielnie :D

dziewczyny mam pytanie odnośnie sukienki i bukietu, czy do ecru pasuje czerwony?
bo oczywiście bukieck sobie upatrzyłam z czerwonych róż
, jakżeby inaczej ;)
nie mogę skopiować więc wkleję linka
http://www.decorado.pl/main/picture.php?f=pict_max&i=000915
a dla przypomnienia to sukienka
http://www.sarah.com.pl/foto/galeria.php?id_kat=9&id=2001

na sali raczej też róże czerwono-kremowe, na autku róża jakaś kremowa, bo autko jest czerwone i samo w sobie super więc dekoracja żadna tam niepotrzebna jak dla mnie

do kościoła nie będziemy brać żadnej dodatkowej dekoracji, weźmiemy to co dają ;)katedra w Sosnowcu sama w sobie jest taka duża i bogata, że doszłam do wniosku, że żywe kwiaty by nas majątek kosztowały :P

jeśli chodzi o sanatorium to zrezygnowałam, termin też był mi nie na rękę bo raczej na jesień planujemy urlop poślubny ;D

przeglądałam stronkę z której mamy zaproszenia i wyobraźcie sobie były spore pozdwyżki, nasze zaproszenie kosztuje złotówkę drożej :(
a mamy tam do zamówienia jeszcze wnietki, menu i zawieszki na alkohol i wyniesie nas to w końcu więcej niż zaproszenia
>:(
zrezygnowaliśmy w końcu z planów stołów ze względów organizacyjnych, winietkami łatwiej manipulować i przestawiać niż tym planem ;)

w piątek idziemy do cywilniaka a w sobotę chcę nas umówić na protokół
ale się wkurzyłam bo moja mama w Tomaszu za akt chrztu zapłaciła 20 zł >:(a Rafał w swojej parafii nic nie płacił, to powinno byc jakoś uregulowane ::)

w pracy trochę lepiej, więc mam nadzieję, że jakoś się ułoży ;)

Offline moniq

• Chuck Norris
piosenka bardzo ładna mnie też się podoba, a my nadal naszej nie wybraliśmy :(
wydaje mi się że czerwony pasuje do sukni ecru bukiet śliczny
Dziękujemy

Offline madziatko

• Chuck Norris
Wg mnie pasuje czerwień do ecri :) i to jak najbardziej. Poza tym macie wszystko w tych kolorach. Będzie ślicznie :). Bukiet bardzo ładny :)

Odnośnie aktu chrztu to nie wiem skąd te różnice. Babcia Pawła też chyba nie płaciła nic. Ksiądz widocznie znalazł sposób na "dorobienie".

No i trzymam kciuki za pracę :)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Wg mnie bukiet do sukni jak najbardziej pasuje :)

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Mi się też wydaje że ten bukiet jak najbardziej pasuje :)

Offline elemelka

• Chuck Norris
Witam prawie weekendowo ;D
bo jutro się urlopuję, co nie znaczy, że próżnuję ;)
rano przychodnia, potem USC,
cukiernia - bierzemy raczej tą którą poleca nam sala, no ale trzeba wybrać smaki, kształt, kolor ;)
potem mój salon - muszę odebrać rękawiczki, zdecydować się na welon i chyba zamówię jakieś bolerko bo pogoda na razie nas nie rozpieszcza >:(
jeśli zdążymy to szkoła tańca - chcemy żeby nam jakiś układ ułożyli, zobczymy jak to czasowo i cenowo wygląda
a potem...
pro-to-kół!!!
Powiem Wam dziewczyny, że mam trochę stracha, chociaż trafiłam na fajnego diakona, no ale on nie ma uprawnień, dopiero się przyucza więc ksiadz jakiś też musi być, no ale podobno fajni są u nas ostatnio księża ;)

a wieczorem wódeczka u przyszłego chrześniaka ;)

także dzień się zapowiada intensywnie :)

dziś dzwonił wujek, potwierdzać przybycie i mówie im, żeby przyjechali w piątek, bardzo się ucieszył bo są z daleka, ale dobrze, że mi zasygnalizował problem fryzjera dla kobitek :drapanie:muszę znaleźć jakiś fajny i w miarę tani bo do mojego to ich nie wezmę, bo tam strasznie zdzierają  
:P

cieszę się że bukiet Wam się podoba, teraz muszę znaleźć kwiacarnię, która zrobi mi identyczny :D

w pracy sajgon, planuję i organizuję i już mam dość, ale jak mi się uda to dalsza organizacja wesela to będzie pikuś  
:D

Offline marta_b21

• zapaleniec
  • "...Bo bez Ciebie życie traci sens jakikolwiek..."
bukiet do sukienki jak najbardziej pasuje:) a tak na marginesie mam zapisany taki sam tylko, ze w różu  ;D zdaj relację jak poszedł protokół u Nas poszło gładko, ja to drżę przed spowiedzią  :P

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Będzie dobrze z protokołem :) zobaczysz :)

coraz bliżej...  :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza:

Offline elemelka

• Chuck Norris
dziewczyny, to co nas dziś spotkało na protokole to jedno wielkie nieporozumienie!!!!!!!!!!!!

zalewam się łzam nad własną głupotą mam nadzieję, że się wszystko dobrze skończy, ale cała ta historia po prostu mi odbierze całą radość z SAKRAMENTU małżeństwa, i szczerze mówiąc to odechciało mi się ślubu kościelnego tak jest smutna prawda

forumki bardzo WAs proszę o kciuki, żeby wszystko się ułożyło po naszej myśli
i żebym nie wypłakała wszystkich łez...

Offline beaberry

• uzależniony
  • Zakochana po uszy :)
  • data ślubu: 6 VIII 2011
Ojej :-\ A co się stało...