Autor Wątek: "Niezwykły dzień, doniosła chwila i szept nieśmiały: miły... miła..."- 8.05.10r.  (Przeczytany 52453 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lili-liliana

• maniak
  • data ślubu: 08.05.2010r.
To dokładnie miejscowość w której mieszkam i jedna wioska tuż przed moją :P
Natalia 26.04.2012 Bartłomiej 10.01.2018

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Nasuwa mi się na paluszki zdanie: "Ale piękna zima!" ;) ;) ;)
Piękna - na zdjęciach. Wiem wiem kobietki, Wy już macie dosyć tego śniegu! ;)

Offline Lili-liliana

• maniak
Zima piękna, ale 3 tygodniowy brak prądu już nie bardzo ;D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Oj domyślam się, to musiał być jakiś horror  :-\ :-\ :-\

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
Chcę sie wybrać do ginekologa, nigdy jeszcze nie byłam... No bo jakoś nie było po co...

Oj tu muszę nakrzyczeć na Ciebie!! Pomimo, że nie uprawiasz sexu wizyta u ginekologa to podstawa dbania o swoje zdrowie..mam nadzieję, ze teraz będziesz chodziła regularnie :D :D :D

Co do antykoncepcji..hmm..nasze opinie na niewiele się zdadzą, bo na każdego działa co innego i działa przede wszystkim inaczej. Pytanie jest też, czy palnujecie w najbliższym czasie po ślubie starania o dziecko, czy też nie! ;) ;) Myślę, że rozmowa z dobrym ginekologiem rozwieje Twoje wątpliwości.

Badania...cytologia i badanie piersi najlepiej robić zraz po @

A kraina zimowa boska...ale tak przez 3 dni...potem to już utrapienie taka ilośc śniegu ;) ;)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Podpisuję się pod mka, napisała praktycznie wszystko to co ja chciałam ;D

Zdjęcia BOSKIE :)

Offline Lili-liliana

• maniak
Teraz napewno będę chodzić regularnie ;D

No ale opinie sie przydały bo nie miałam pojęcia o krążkach. Nigdy nikt o nich nie mówił przy mnie, a ja sama jeszcze nie szukałam ;)

Dziecko... Planujemy, nawet nie jedno... Ale za jakieś 4-5 lat...

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Również popieram w 100% zdanie mki :)
A zima... Mmmm... cudna  ;D Oczywiście na zdjęciach  ;)

Offline epox

• maniak
  • data ślubu: 18.08.2007 ... podejście x uda sie?...
mojej siostrze ginekolog nie potrafił dopasowac tabletek,żle reagowała na kazde jakie jej zaproponował,no i co ja zrobiłam,dałam jej jedno opakowanie moich tabletek i jej przypasowały,a lekarz juz rozkładał rece i twierdził,ze tylko spirala dla niej bedzie najlepsza,jak widac mylił sie  :luzak:

Offline Lili-liliana

• maniak
No właśnie, dlastego fajnie poznac wasze opinie. Dowiedzieć się można i potem człowiek wie po co idzie, a nie bierze tego co lekarz zapisze w nieswiadomości, że istnieje być może coś lepszego ;)

Offline galaretka

• uzależniony
  • data ślubu: były już dwa :hopsa:
tez sie podpisuje pod mka!
Badania...cytologia i badanie piersi najlepiej robić zraz po @
[/quote]
i najlepiej raz na pol roku powtarzac!!!!!!! juz zawsze!!!

co do tabletek, to Diany nie polecam. stosowalam leczniczo i zaliczylam ponad 10kg na plusie, a nawet nie pouzywalam sobie z kaloriami ::).
To jest juz dosc stary lek.
Cilest u mnie tez jak najbardziej na +.
Jesli chodzi o godzine, to jasne, plus minus o tej samej porze, ale jak nie bierzesz tabletek fazowych ( z roznymi dawkami hormonow w roznych fazach cyklu), to nie musi to byc co do godziny. Ba, najwazniejsze nie przekraczyc 12 h, czyli chwile w ta, chwile wew ta nie zmieni ich dzialania. mowie z wieloletniego doswiadczenia no i oczywiscie z opini lekarza i opakowania.
Zapamietaj sobie, ze przed spaniem, albo nastaw telefon.. Sama sie zdziwisz, ze bedziesz po jakims czasie pamietac.

Kochajmy się !! ;D

"As im rządzi, fanki kadzą, kogo zechcą tego zgładzą."
Czemuż to, o Asie, o wyjątkowej klasie, w rymu niepozorności widzisz brak miłości.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Mam nadzieję że się nie zawiedziesz idąc do lekarza! I że będziesz miała same pozytywne wspomnienia ;) Ja za pierwszym razem zostałam tak potraktowana że ledwo z gabinetu wyszłam  :-X

Offline Lili-liliana

• maniak
No własnie mam cykora czy trafie na fajnego lekarza czy nie... A opini nie mam gdzie zasięgnąc. Bo koleznaki albo też nie były, alebo jedna leczyła się bo nie mogła zajść w ciąże i chodziła do kliniki planowania rodziny... No i tak szukam, myślę i zdecydowac sie nie mogę czy do kobiety czy do faceta...

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
Hmmm...ja byłam i u faceta i u nie jednej kobiety i było ok ;)
Najbardzije śmieszą mnie teksty jaka to piękna jestem w środku :D :D :D :D
A może mama poleci Ci swojego ginekologa? Ja właśnie poszłam do gine, którą polecała moja mama i siostra. A na początku chodziłam do prywatnej dużej przychodni i tam też lekarze byli sympatyczni :D :D

Offline Lili-liliana

• maniak
No mama mi swoją gin poleca, ale to musiałabym brac urlop w pracy bo ona w Krakowie przyjmuje :mdleje:

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Wiesz, może jednak warto wziąć wolne... Ja też od tej niemiłej przygody chodzę do lekarza polecanego przez siostrę, zawsze do niego długo czekam i w ogóle, ale warto.

Offline kaamila

• entuzjasta
  • data ślubu: 10.07.2010
Lili, ale się tu u Ciebie ginekologowo zrobiło. Ale przypomniałaś mi chociaż że i u mnie czas na wizytę kontrolną bo dawno nie byłam :P

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
 ja ostatnio byłam u lekarza ginekologa do którego weszłam o 1 w nocy - także warto już szukać lekarza na marzec, spróbuj może w necie, są już takie portale typu dobry lekarz itp ;)ja brałam cilest i jasmine, dobrze znosiłam i miseczka mi skoczyła do góry ;)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Ja wolę ginekologów-mężczyzn. Zawsze są bardzo ostrożni i delikatni... kiedyś mnie kobieta wziernikiem skaleczyła  :o ::) Miałam długo uraz... a u faceta nigdy się nie zraziłam, może przypadek, a może faktycznie coś w tym jest.

Offline andzelika

• Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.09
Mysikroliczek ja tam tez facetow wole - delikatniejsi sa :)
jestem za
[/url]
[/url]

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
  • Życie w bólu to przywilej bycia Człowiekiem.
  • data ślubu: 04.06.2005 rok
zaglądam ukradkiem bo temat "oględzin" się rozwinął i nie chcę się wtrącać bo wiecie facet gin. po pracy tylko w tramwaju widzi twarze... zawsze to coś odmiennego  ;) chociaż ja zawsze wchodzę z Różą do gin.  i mam dogłębne widoki a nie tylko powierzchowne dla przyjemności ;)  Lilu całuski zostawiam i nie przeszkadzam  :-*   

Witaj  Gość   Życie jest Piękne

Offline mardewka

• maniak
  • Master of Puppets
  • data ślubu: 05.07.2008
To ja się wyłamię z grona zwolenniczek ginekologów-mężczyzn...

Nie spotkałam się z nieprzyjemną kobietą-ginekolog
(może dlatego, że zawsze chodzę prywatnie, więc dbają o to żeby im pieniążki nie uciekały ;))

A  nie chodzę do facetów bo nie :P

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Ja też chodzę tylko prywatnie... w sumie ani razu nie byłam z NFZ. Więc wszystkie przypadki znam z gabinetów prywatnych.

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Ja również wolę mężczyzn i także chodzę prywanie... chociaż cena jest dość wysoka, bo płacę 100zł za wizytę, to jednak myślę, że warto mieć profesjonalną opiekę ;)
Miłego dnia życzę :-*

Offline mka

• Chuck Norris
Jeśli to Twoja pierwsza wizyta to tym bardziej powinnaś pojechać do poleconego ginekologa!!! :D :D :D

Mi kobieta nigdy krzywdy nie zrobiła, a jak badał mnie facet to różnicy nie czułam ;) :D

Również chodzę prywatnie...na NFZ byłam raz u swojej ginekolożki, ale warunki były dużo gorsze..poza tym na wizytę czeka się 2 tygodnie..a jak się już jest to przyjdzie (bez urazy ciężarówki- sama tez kiedyś będę) 5 cięzarnych na raz i trzeba wszystkie przepuszczać bo zaciążone mają pierszeństwo ::) ::) ::)

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
Ja wolę ginekologów-mężczyzn. Zawsze są bardzo ostrożni i delikatni... kiedyś mnie kobieta wziernikiem skaleczyła  :o ::) Miałam długo uraz... a u faceta nigdy się nie zraziłam, może przypadek, a może faktycznie coś w tym jest.

Zgadzam się z Tobą - mężczyzna ma chyba jednak większy szacunek dla kobiecego ciała ::) Ja byłam w swoim życiu u trzech ginekologów - mężczyzn i zawsze było OK a o kobietach słyszałam skrajne opinie... Niektóre takie, że krew się gotuje ze złości... Po pierwsze - brak delikatności podczas badania, po drugie - chamskie teksty :nerwus: Oczywiście pozytywne opinie też słyszałam, ale jeśli będę miała wybór, to zawsze wybiorę mężczyznę...

Offline Lili-liliana

• maniak
No widzę, że opinie są różne.
Ja sama nie wiem czy iść do kobiety czy do mężczyzny...
A jak coś to i tak wybieram się prywatnie, bo niestety ja państwowo to chodzę tyko do rodzinnego.

Okulista, dermatolog- prywatnie ;)

Ale miałam dziś dużo pracy... Bardzo dużo...

Offline justys0101
  • Chuck Norris
Może skoro to pierwszy raz to najpierw udaj się do kobiety.. Możliwe że bedziesz czuła się bardziej komfortowo, a na kolejną wizytę, gdy już będziesz wiedzieć co i jak idź już do ginekolga - mężczyzny. W ten sposób sama dokonasz wyboru  :)

Offline Lili-liliana

• maniak
Mam jakiegoś dołka dzisiaj...Normalnie masakra... boję się, że sobie nie poradze po ślubie, że mi na wszystko braknie i w ogóle mnie strasznie czarne myśli naszły...

Offline justys0101
  • Chuck Norris
Napewno sobie poradzisz. Nie ma co zamartwiać się na zapas  :przytul: