Autor Wątek: "Niezwykły dzień, doniosła chwila i szept nieśmiały: miły... miła..."- 8.05.10r.  (Przeczytany 52348 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lili-liliana

• maniak
  • data ślubu: 08.05.2010r.
martyna nie mogę Cię rozgryść... My się znamy czy nie?
Nie masz żadnego suwaka, avatara ani nic i nie wiem.

Co do sprzeczek to napewno bedą. Ja jestem bardziej taka , że chce postawić na swoim. Dawid chyba woli ustapić, żeby nie było awantury ale też ma swoje zdanie.

Mieszkac będziemy niestety z rodzicami.
będziemy mieć pokój, kuchnie, łazienkę i osobne wejście.
Ogólnie nie mogę narzekać bo teraz nas nie stac na nic więcej.
Ja zarabiam 800 złoty, Dawid 1200... Przy tych zarobkach nie mamy szans na swoje iść, ale mam nadzieję, że się to zmieni ;D
Natalia 26.04.2012 Bartłomiej 10.01.2018

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Byłam z Aśką u Ciebie w rewalu :) suwaki i awatarki zniknęły, a nick zmieniłam.

Offline Lili-liliana

• maniak
Ha! Tak myślałam, ze to Ty ;D
Ale nie byłam pewna :P

• Chuck Norris
Spoko, już trochę czasu minęło :)

Offline Lili-liliana

• maniak
Myślę, że poprostu każdy musi się "dotrzeć".

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
To na pewno jest normalne, chyba cos byłoby nie tak ze związkiem jeśli nie byłoby sprzeczek,znaczyłoby to moim zdaniem, że dwojgu ludziom na sobienie zależy

Offline Lili-liliana

• maniak
Każdy ma swoje upodobania i tzreba się dopasowac, na coś przymknąć oko, czegoś się nauuczyć.
Myślę, że damy radę ;D

Offline izabelle13

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.09.2007
Witaj Lilli.
Miałam podać Ci namiary na sprzedawcę na allegro u którego kupiłam welon, ale niestety wszystkie dane z 2008 mam wykasowane.
Jak znajdę chwilę to przejrze oferty all i może go znajdę ::)

Offline Lili-liliana

• maniak
Iza dzieki, ale już nie trzeba. Dziś kupiłam welon i halkę na allegro.
Potem wam wstawię fotkę.

A nikt już nie chce dalej wiedzić jak to było z zaręczynami??

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
Ja chcę i chcę fotki-wszystkigo ;) :D ;D ::)

Offline Lili-liliana

• maniak
O taki welon sobie zamówiłam.

Offline andzelika

• Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.09

A nikt już nie chce dalej wiedzić jak to było z zaręczynami??

ja chce  :D
[/url]
[/url]

Offline Lili-liliana

• maniak
No i jak się okazało-  oswiadczyny nie były na półrocznice.

31 października D. zabrał mnie do parku krajobrazowego gdzie bylismy tydzień po weselu.
Na sam poczatek tego pieknego dnia zdąrzylismy sie ostro posprzeczać, ale potem na naszych ulubionych skałkach Dawid zapytał, czy zostane jego żoną, a ja nie chciałam przedłużać chwili oczekiwania na odpowiedź i sie odrazu zgodziłam ;D

Rodzina była troche zdziwiona, ale potem zaczeło sie wariactwo z wybieraniem terminu i stanęło na 8 maja ;D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Każdy musi się w związku dotrzeć, gdy przychodzi czas na mieszkanie razem!

Fajnie, ze rodzice Wamp pomogą póki co :) A potem, małymi kroczkami, pójdziecie na swoje :) :) :)
A miałaś nam jeszcze jakąś fotkę wkleić która nie była wcześniej widoczna  :D

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
ale fajnie się złożyło, że praktycznie na rocznicę będziecie ślubować :D

fajniutki welon i czekam też na zdjątko :)

Offline margolka

• Chuck Norris
Ha, czyli oświadczyny były szybciej niż półrocznica  :D
Też czekam na tę fotkę, która się nie pokazała  :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Czekam na fotkę która się nie wyświetla  ;)

Rzeczywiscie bardzo szybko zdecydowaliście się na ślub , nie mówie tego w złym znaczeniu , rozumiem że każdy robi jak uważa, też mam taki przypadek w rodzinie gdzie nawet nie po roku znajomości był ślub i wesele  ;) Nadal są zgodnym i kohcając małżeństwem a niedługo będzie 5 lat od slubu  ;)
zreszta ja  i mój mąż też nie mieliśmy jakiegoś długaśnego związku przed ślubem  ;)

Mam nadzieje że się nie obrazisz za serię pytań  - jak zareagowali rodzice na chęć tak szybkiego zamążpójścia czy w przypadku Dawida ożenienia się ??  ;)

Offline kawaii2
  • uzależniony
  • data ślubu: 30-08-2008
A to nie jest tak, że ŚJ tak z zasady młodziej i szybciej się żenią - co jest spowodowane tym, żeby móc ze sobą sypiać?

Przepraszam, że tak tu o tym pisze w Twoim wątku Lili, ale akurat tak mi się skojarzyło..

Co do wątpliwości co do zamążpójścia, o którym pisze marta082008, to nie uważam, że każda PM ma taki strach :P ja tam byłam pewna, że chcę wyjść tylko za mojego mężulka i nie miałam wątpliwości :)

Offline mardewka

• maniak
  • Master of Puppets
  • data ślubu: 05.07.2008
A to nie jest tak, że ŚJ tak z zasady młodziej i szybciej się żenią - co jest spowodowane tym, żeby móc ze sobą sypiać?
Generalizując, można tak powiedzieć.
Choć nie jest to regułą, że każdy 18/19/20- latek bierze od razu ślub.

Ale u nas sypianie ze sobą przed ślubem jest delikatnie mówiąc niewskazane  ;)
A może raczej niedozwolone 8)

Miłego dnia :-*

Offline Lili-liliana

• maniak
Witajcie :-*
W domu nie mogłam wstawic fotek bo internet nie działał.

No to tez jest jedna z przyczyn :P

Co do reakcji rodziców, to w sumie nie maja nic przeciwko. Oswoili sie ;D

• Chuck Norris
Ale w wierze katolickiej też tak jest...i nie sądzę, że wszyscy trzymają się tych reguł  :P

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Co racja to racja...  :P

Offline Lili-liliana

• maniak
Ale wiara katolicka jest przekazywana po rodzicach i każdy robi jak sobie sam chce.

A wybór mojej wiary i chrzest jest świadomym wyborem podejmowanym osobiście.
Więc jaki byłby sens przyjęcia wyznania a potem łamania zasad?

Wiadomo, ze są osoby które się wyłamują ale wtedy są wykluczane ze społeczności. i nie mogą sie identywikować z ŚJ.

• Chuck Norris
Ano masz rację.
A powiedz mi jeszcze jedno...mam koleżankę, która jest ŚJ i wyszła za mąż za katolika...mieli ślub cywilny i co? Musieli podjąć decyzję, na którą wiarę przechodzą? Nie utrzymuję z nią od jakiego czasu kontaktów, ale zastanawia mnie to.

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
Lili bardzo mi się podoba, że możesz świadomie przyjąć chrzest i wszystko co związane z wiarą. Myślę, że dopiero mozliwość takiego wyboru generuje prawdziwą wiarę. W katolicyźmie jest tak, że jego początki u danej osoby nie zależą od niej samej i to już jest nie tak wg mnie dlatego ludzie katolicy ciągle łamią zasady bo przecież sami osobiście się na nie nie godzili...

Co do wieku to ja uważam, że jeśli się czuję to coś to nie warto czekać tylko trzeba działać! Carpe diem- to moja zasada! Ciesz się każdą chwilą bo następnej możesz nie dożyć- tragiczne to trochę ale nauczylam się tego po śmierci taty. I uważam, że jeśli oboje tak czujecie to nie ma się co zastanawiać...
My też mieliśmy podobną sytuację- w sensie krytykowania szybkości decyzji. Po 1,5 miesiąca odkąd zaczeliśmy być razem zamieszkaliśmy ze sobą! W sumie po 2,5 miesiąca znajomości!!!!! Znajomi się za głowy łapali i nawet "życzliwi" przyjaciele R. mówili, że go kopnę w d... i że to nie zda egzaminu. A jest cudownie od ponad roku i NIE ŻAŁUJĘ. Więc kibicuję Wam z całego serca i rozumiem :).

Offline marta082008

• Chuck Norris
Kinia, ja nie pisałam że nie byłam pewna, że to ten, tylko czy to już czas, a to różnica moim zdaniem ;)

Co do ŚJ, ostatnio miałam taką przykrą sytuację, że na zabieg do nas przyszedł ośmiolatek z rodziny ŚJ(o czym nie wiedzieliśmy) i okazało się że dzień wczesniej miał urodziny. Podczas zabiegu strasznie płakał to chcielismy odciągnąć jego uwagę od zabiegu i zaczęliśmy wypytywac co dostał na urodziny i czy torta miał, a on w jeszcze większy płacz. Cóż, chyba nie do konca jest tak że ŚJ sami decydują o swojej wierze... Ten maluch na pewno nie sam zdecydował, że nie bedzie obchodził urodzin...

Offline Lili-liliana

• maniak
:martyna:  nie musieli wybierać, kazde może zostac przy swoim wyznaniu. Ślub cywilny jest formalnym państwowym ślubem który łaczy bez narzucania religijnych przekonań.

marta082008 no to dziecko napewno nie wybierało w co będzie wierzyć bo jeszcze jest za małe, ale jak dorośnie będzie mogło okreslić czy chce urodziny czy nie, czy chce być katolikiem, ŚJ czy buddystą, to zależy tylko i wyłacznie od niego.

A jak jego rodzice są ŚJ to nie obchodzą urodzin, a on napewno dostaje prezenty ale nie z okazji urodzin.

• Chuck Norris
:martyna:  nie musieli wybierać, kazde może zostac przy swoim wyznaniu. Ślub cywilny jest formalnym państwowym ślubem który łaczy bez narzucania religijnych przekonań.

Rozumiem...:)

Offline marta082008

• Chuck Norris
Mi i tak było żal malucha, ale cóż, takie zycie.

A Ty Lili jak byłas młodsza to Ci nie było przykro?

No i mam jeszcze jedno pytanie światopoglądowe, co bys zrobiła Ty gdybys miała dzidzię i by się okazało że jest konieczna transfuzja? Zastanawia mnie jak to postrzegają osoby młodsze, bardziej postępowe.

Mam nadzieję, że cię nie męcze za bardzo, ale wiesz, nie znam nikogo kto byłby wyznawcą ŚJ i nie mam kogo popytać a w internecie to wszystko jest tak zagmatwane, że nie do końca mozna się połapać o co biega z tymi urodzinami i czemu ich nie obchodzicie i o co chodzi z przeszczepamii transfuzją, no ja w każdym razie tego nie rozumiem.

Offline Lili-liliana

• maniak
Dziewczyny obiecuję, ze wszystko Wam dokładnie wytłumaczę, tylko jak będę w domu bo w pracy do tak na sekunde wskakuje.

Martyna problemy zaczynają się w małżeństwie jak jedno idzie na zebranie, drugie do kościoła, każdy chce dziecko wychować wg swoich zasad itp.