Autor Wątek: "Niezwykły dzień, doniosła chwila i szept nieśmiały: miły... miła..."- 8.05.10r.  (Przeczytany 52399 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lili-liliana

• maniak
  • data ślubu: 08.05.2010r.
Wkurzyłam sie dzis na szefową, w kulki sobie z nami leci...
No a poza tym to dużo pracy i cały czas siedze w wątku Marty.
Nawet się nie spodziewałam, że może być tyle pytań.
Natalia 26.04.2012 Bartłomiej 10.01.2018

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Nieznane zawsze wywołuje dużą dyskusję :)

A z szefową...głowa do góry...już zaraz weekend.
« Ostatnia zmiana: 8 Stycznia 2010, 13:20 wysłana przez Maja »

Offline Lili-liliana

• maniak
No a weekend szkoła i dwa kolokwia, spac już przez to nie mogę :P

• Chuck Norris
Nauczona?

Offline Lili-liliana

• maniak
No własnie nie za bardzo,  z matematyką mi ciezko idzie bo to w ogole jakieś rzeczy z kosmosu jak dla mnie.

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
Szczeże mówiąctoprawdy o ŚJ dowiesz siętylko od nich samych.

Wiesz, tak się zastanawiam, jak to jest, że Twoja i moja religia opierają się na tym samym piśmie, a tak bardzo się różnią. Chyba jest to kwestia interpretacji. Przeczytałam fragment Dziejów Apostolskich, o którym pisałaś wcześniej i moim zdaniem nie ma tam nic o zakazie przyjmowania krwi, raczej o jej przelewaniu. Nie pamiętam dokładnie, w którym miejscu, ale wiem, że w Biblii jest zdanie o tym, że Bóg nie istnieje. Sens całościowy jest taki, że w oczach głupca Bóg nie istnieje, ale wyrywając takie zdanie z kontekstu można podważyć wiarę. Tak więc wiele zależy od interpretacji. Zarówno Ty jak i ja wierzymy, że nasze interpretacje są słuszne. I niech tak zostanie. Moim zdaniem nie ma znaczenia jakiej kto jest wiary, póki w imię tej wiary nie robi krzywdy innym ludziom.

Offline Lili-liliana

• maniak
Oczywiście, że mozna wyrwać cos z kontekstu, ale moja religia nie opiera sie na  urywkach tylko na analizie całgo pisma Swietego.

• Chuck Norris
No własnie nie za bardzo,  z matematyką mi ciezko idzie bo to w ogole jakieś rzeczy z kosmosu jak dla mnie.

A dobrze pamiętam, ze Ty matmę miałaś w plecy na maturze?

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Ja się tylko zastanawiam skąd takie poruszenie odnośnie wieku Liliany ;D

Jak była jakiś czas temu na forum i też w planach był ślub, była znacznie młodsza i jakoś wówczas nie wywoływało to takiego poruszenia u forumek ;D

Lila, ja Cię tylko podziwiam, że udało się Wam tak zaplanować ślub - czas dość krótki przecież

Offline Lili-liliana

• maniak
Ja nie zdawałam matury z matematyki, w zeszłym roku nie byla obowiazkowa. A ja byłam w klasie humanistycznej,.

Maja ja też byłam zdziwiona tym poruszeniem, ale to może też wynika z małego stazu związkowego.

A najważniejsze slubne sprawy załatwiłam w  trzy dni, w sumie się da tylko trzeba się zmobilizowac. A poza tym miałam łatwiej bo wiedziałam o wielu rzeczach z poprzedniej oraganziacji.

• Chuck Norris
Ja nie zdawałam matury z matematyki, w zeszłym roku nie byla obowiazkowa. A ja byłam w klasie humanistycznej,.

A to przepraszam, ubzdurałam sobie, ze to z matematyki miałaś problem i troszkę się zdziwiłam wyborem kierunku. Dasz sobie radę.

Offline patik

• entuzjasta
  • Dziś już wiem że zawsze jesteś blisko mnie..
  • data ślubu: 15.05.2010
najważniejsze sprawy w 3 dni?  :szczeka:
dziewczyno jak Ty to zrobilas? :D

:blagam: :blagam: :blagam:

Offline Lili-liliana

• maniak
Martyna ja miałam problem z chemią, ale ją skończyłam i mam nadzieję, że już nigdy nie wróci.

Najwazniejsze sprawy- sala- wolne terminy to 8 maja i 5 czerwca, telefon do zespołu i foto, stwierdzili ze 8 maja maja wolny to biore. Trzy rzeczy juz załatwione.
Potem tylko zadzwoniłam do kamerzysty, jego film widziałam jak ogladałam prezentacje zepołu, miał wolne no to biore.
A potem to tylko kucharka, mama to załatwiła. nawet dwie miałyśmy załatwione ale jedna w koncu odpadła.
Sukienkę to przy trzecim podejsciu wybrałam bo byłam z inwestorem :P
A juz na pierwszym podejsciu ją mierzyłam.

No i teraz w sumie już nic nie złatwiam bo na wszystko inne za wcześnie.
A sala weselną mam naprawde super, już na przyszły rok tydzien po mojej rezerwacji nie było żadnych wolnych terminów.

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
No to kolejna majówka  ;D ;D ;D

A fotki sukni? ;D ;D

Offline Lili-liliana

• maniak
Fotka jest na 1 stonie wątku ;D

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
Taa :D Ale to modelka, a Ty w sukni? :D Tyle jest tych wątków, że pamięć szwankuje co się gdzie widziało ;) ;)

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
Lila, trzymam kciuki za egzaminy! Dasz radę, zobaczysz  :)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
na pewno dasz radę z egzaminami i z szefową też :) no i gratuluję super organizacji  :)

a powiedz mi ten Wasz wykład biblijny to odbywa się tego samego dnia co cywilny? i czy na taki wykład młodzi też przychodzą w ślubnych strojach, z rodziną itp.? i czy taki wykład jest tylko dla nich czy "przy okazji" ogólnego zebrania? sorry za pytania ale ciekawi mnie to :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Z tego co wiem - bo widziałm płyte ze ślubu i wesela ŚJ to najpierw jest w Urzędzie Stanu Cywilnego a potem jest ten wykład  ;)
Tego samego dnia, młodzi są w ślubnych strojach a goście w tym czym przyszli na slub i wesele, Młodzi razem z gośćmi uczestniczą w tym wykładzie  ;)
Pamiętam ze każdy dostał jakieś kartki gdzie były słowa jakis pieśni i je śpiewali  ;)

Offline patik

• entuzjasta
  • Dziś już wiem że zawsze jesteś blisko mnie..
  • data ślubu: 15.05.2010
ja tez widzialam plytke z wesela kolezanki i ona miala w urzedzie stanu cywilnego slub, potem jak juz byli na sali to jedna osoba przemawiala (byc moze to byl wlasnie ten wyklad) a potem wszyscy wspolnie wlasnie piesn spiewali..

Morgan
  • Gość
dasz rade :) trzymam kciuki!

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Szczerze powiedziawszy ja też bardzo rzadko  rozmawiam z ŚJ którzy pukają do drzwi lub zaczepiają mnie na ulicy... Nie lubię natarczywości niektórych ludzi... Czasem gdy naprawdę nie mam czasu, denerwujące jest to jak niektórzy próbują na siłę człowieka zatrzymać...
A co do tego internetu to zdawałam sobie sprawę z tego że tam jest 90% niezbyt dobrych informacji.
Justys też mnie to interesowało :)
A co do pogrzebów, to czy macie własne cmentarze, czy ludzie chowani są na cmentarzach komunalnych? Pytam też z ciekawości, bo ostatnio mój znajomy(nie ŚJ) z żoną ŚJ zginęli w wypadku samochodowym, uroczystości pogrzebowe odbyły się oddzielnie o innych porach tak by każdy mógł przyjść i tu, i tu. Ale pochowani zostali razem, z tym że przy jej imieniu nie widnieje krzyż.  I zastanawiam się właśnie czy to był "wyjątek" że ona została pochowana na tym cmentarzu?
3 dni? Super organizacja! :) :) :) Masz rację, z dobrą organizacją idzie wszystko załatwić idealnie! :)
Matma ::) Moja zmora! Też w ubiegłym roku zdawałam maturę i na szczęście matematyka nie była obowiązkowa... Szczerze, to nie widzę tegorocznej matury - większość ludzi chyba przez matematykę nie zda ::)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Madzia też mogę odpowiedzieć bo mojej przyjaciółki dziadkowie są , tzn dziadek już nie bo nie żyje z ŚJ ,  ;)
Jest pochowany na normalnym cmentarzu, tam gdzie katolicy , w miejscu zamieszkania ,tylko własnie nie ma krzyża żadnego na grobie  ;)
Jak zmarł jej babci syn (czyli przyjaciółki tata) który normalnie był katolikiem (Ci dziadkowie jakos tak na starość przeszli do ŚJ) to pogrzeb był normalnie w kościele ale jego mama nie weszła do kościoła czekała przed , dopiero jak za trumna szliśmy na cmentarz to Ona dołączyła  ;)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Dziękuję za odp :)

Offline mardewka

• maniak
  • Master of Puppets
  • data ślubu: 05.07.2008
Lila!
Dawaj fotę pierścionka,ale już! ;D

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
Hej Lila ;D Witam ponownie, fajnie że wróciłaś ;D
 Widziałam że wybrałaś Daniela Gromalę na fotografa- będziesz bardzo zadowlona- robi coraz fajniejsze fotki :D

eh, nadrobię resztę za jakiś czas, a na razie zostawiam  :P

Offline Lili-liliana

• maniak
Co do wykładu to jak już było napisane wykład jest zaraz po ślubie cywilnym i wszyscy goście mogą w nim uczestniczyć.
Co do pogrzebów to tez prawda, ludzie są chowani na cmentarzach w miejscu zamieszkania. tylko nie piszemy ŚP i krzyży.

Fotek pierścionka nie mam jeszcez, ogólniie to nie mam w domu- prądu, wody i ogrzewania...
Masakra!

A co do Daniela Gromali to ja już na poprzedni niedoszły ślub się z nim umawiałam a teraz nie wyobrażałam sobie nikogo innego.

Morgan
  • Gość
czemu nie masz pradu wody i ogrzewania? snieg?

• Chuck Norris
Jak kolokwia?

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
A cóż to za Gromala? aż muszę zobaczyc na stronce, skoro tak zachwalacie ;)