Nie wiem czy juz go tu nie wklejalam ale prosze oto oryginalny przepis:
8 kotletów ze schabu,
3/4 kg marchwi,
1/2 kg cebuli,
30 dkg sera żółtego,
słoiczek majonezu,
sół, pieprz, wegeta
Schab lekko rozbić (mniej niż na tradycyjne kotlety schabowe), przyprawic solą, pieprzem, wegetą. Marchew pokroić w plasterki, cebulę w półplasterki. Na dnie brytfanny (nie trzeba smarować tłuszczem) ułożyć grubą warstwę marchwi, następnie cebuli i na końcu schab. Potem ułożyć drugą, cieńszą warstwę marchwi i cebuli; posypać startym serem. Wierzch posmarować majonezem. Piec 2 godz. przykryte folią aluminiową, potem jeszcze 1/2 godz. bez folii.
Ja na sam dol daje ziemniaki krojone w plastry lub cwiartki.Dzis posypalam je przyprawa do frytek i ziemniakow a zamiast majonezu dodalam sos do hamburgerow taki z Pudliszek. Pieke w 180 stopniach. Czas pieczenia tak na prawde jest rozny, ja sprawdzam czy ziemniaki i miesko sa miekkie i wtedy wyciagam.