Potrawka z parówek
Składniki:- 6 parówek,
- puszka kukurydzy,
- puszka czerwonej fasolki,
- 2 małe cebule,
- 2 lyzki koncentratu pomidorowego,
- koperek ( swiezy lub suszony )
- chili,
- sól,
- pieprz
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy drobno pokrojoną cebulę wraz z parówkami pokrojonymi w kostkę. Na ogniu zostawiamy przez około 5 minut, aż cebula i parówki nabiorą ładnego koloru.Następnie dołączamy kukurydzę i czerwoną fasolkę wraz z zalewą, z której utworzy się później sos.Wszystko dusimy pod przykryciem ok 15 min, czasami mieszając.Pod koniec przyprawiamy chili w proszku ( nie za dużo, ok. pół łyżeczki ); solą i pieprzem.Dodajemy koperek - wg uznania.
Mozna podawac z ryzem lub pieczywem.
Gulasz hiszpański
Składniki80 dkg schabu ( moga byc piersi z kurczaka )
2 łyżki oleju,
2 cebule,
3 pomidory,
strąk czerwonej papryki,
puszka ananasa ,
3 ząbki czosnku,
posiekany swieży imbir lub ok. łyżeczki sproszkowanego,
curry,
sól, pieprz
I moje foto :
Placuszki z piersi kurczaka III
Składniki4 piersi z kurczaka (połówki)
4 duże pieczarki
połowa papryki czerwonej świeżej
duża cebula
2 łyżki mąki ziemniaczanej
10 dkg sera żółtego startego na tarce,
2 - 3 jajka
Piersi z kurczaka pokroić w paseczki i kostkę około 1 cm. Jajka roztrrzepać z mąką ziemniaczaną, dodać sól i pieprz do smaku. Dodać do tego pokrojone filety i odstawić na chwilę. Na łyżce oleju zeszklić cebulkę pokrojoną w kostkę, pieczarki i paprykę. Wszystko razem wymieszać-łącznie z serem żółtym. Kłaść łyżką na patelnię i piec dokładnie tak jak placki ziemniaczane.
Półprodukt i efekt koncowy

Zdjecia nienajlepsze ale zawsze coś
