Autor Wątek: m_lena odlicza do 21-08-2010  (Przeczytany 59635 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
Odp: m_lena odlicza do 21-08-2010
« Odpowiedź #540 dnia: 16 Marca 2010, 09:26 »
Mka - a pytałas?! ..a serio - chyba jakos nie było teamtu..wiec moze dlatego?!
..co do spotkania w St-dzie dziewczyny - ja od stycznia mieszkam w Szczecinie..a w St-dzie jestem co 2 tyg na weekend. Takze tylko wtedy mi pasuje. ;D

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #541 dnia: 16 Marca 2010, 09:35 »
Agulek a teraz ja mam prośbę do Ciebie-mogłabyś mi na priv wysłac namiary na tą fryzjerkę?i może wiesz jak wcześnie trzeba się tam zapisywac np.na farbowanie.Nie ukruwam,że strasznie mi się podobała Twoja fryzurka ślubna  :Serduszka:

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #542 dnia: 16 Marca 2010, 10:49 »
Mka - a pytałas?! ..a serio - chyba jakos nie było teamtu..wiec moze dlatego?!

Oj tam,oj tam..jak mogłam pytać jak nie przypuszczałam, ze masz takie wtyki  :D :D :D :D

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
« Odpowiedź #543 dnia: 16 Marca 2010, 10:59 »
I ja, jeszcze ja dołącze  :hopsa: :hello: :brawo_2:

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #544 dnia: 16 Marca 2010, 11:41 »
patrycja_4r, olenka1 w takim razie przyszły wtorek  ;D Gdzie i o której? Mi pasuje po 17  ;)
Patrycja podziwiam chęć nadrabiania  :brawo_2: Mnie by znudziło po 2 stronach  :Olaboga:

Agulek79 w takim razie w któryś weekend też trzeba będzie spróbować się spotkać  :taktak:

mka my byliśmy "zaklepać" termin w maju zeszłego roku  :drapanie: Ksiądz nam wtedy powiedział, ze to za wcześnie,  :mdleje: ale zapisał nas w starym kalendarzu na wszelki wypadek  :hmmm: i kazał przyjechać teraz w lutym-marcu. :auto: Teraz chciałam tylko wszystko potwierdzić  :biala_flaga: i dobrze, że wtedy poprosiłam o wpisanie nas, bo byłoby zajęte :-x

jolanga witam Cię w moich skromniutkich progach  :brewki: :kawa:

Siedzę w pracy :obrazony: i nic mi się nie chce  :ziew: Zrobiłam stertę faktur,  :ok: następna czeka do rozbicia. :buu: Rano nie mogłam oskrobać szybek w aucie,  :tak_smutne: tak ten wczorajszy grad przymarzł  :czeka: Ale za to cały wozik wyglądał, jak 1 wielki kryształ  :brawo:
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #545 dnia: 16 Marca 2010, 11:43 »
jolanga dopiero teraz zauważyłam, ze ślubujesz w tym samym dniu, co my :skacza: Jak tam przygotowania?

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
« Odpowiedź #546 dnia: 16 Marca 2010, 11:44 »
a wiesz ja tez mam jakis taki dzień, ze nic mi sie nie chce  :P :P w ogóle nie mam głowy na karku eh

może druga :kawa: pomoże

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #547 dnia: 16 Marca 2010, 12:07 »
Jeny, a ja mam dzień spiocha.... po wczorajszym basenie nie mogę się ruszać... wstałam o 8:40, a o 9:40 poszłam spać i dopiero wstałam znów  ;D

Leniwiec na maksa :)

Offline Zoya

• Chuck Norris
« Odpowiedź #548 dnia: 16 Marca 2010, 12:08 »
m_lena u mnie przygotowania stanęły, bo nie wiem za co teraz sie powinnam zabrac ???
Załatwiłam sale, orkiestre, dj, zarezerwowalam kosciol, sukienka sie szyje, buciki mniej wiecej wybrane, dekoracji do sali nie trzeba, bo jest ladna sama w sobie no i nie wiem co dalej - na niektore sprawy jest za wczesnie (mam na mysli np auto, dekoracje domku)...

A powiedz jak u Ciebie z organizacją? Na jakim etapie jesteście? :) Moze mnie oswieci  :okularnik: hihi

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #549 dnia: 16 Marca 2010, 12:19 »
To może faktycznie jakiś dziś taki śpiąco-leniwy dzień jest  ???
Siedzę i skupic się nie mogę  >:(

jolanga ja właśnie też mam zastój, wydałam pewne dyspozycje J., czyli zebrania do kupy Jego finansów, rozprawienie się z mundurem (obszycie, zmierzenie, umówienie się na ewentualne poprawki), załatwienie 2 brakujących adresów do korespondencji.
Od kwietnia lecimy z zaproszeniami, bo coponiektórzy zaczynają się upominać.
Może uda mi się dziś dodzwonić do organistki.

I w sumie nie wiem co moglibyśmy załatwiać, może pierdoły typu:
- gatki dla mnie na ślub
- bielizna dla mnie na poprawiny
- bielizna dla J. na ślub
- pasek, spinki do mankietów dla J.
- muszę sie zająć moimi włosami, by miały jednolity kolor ;/

W sumie do maja zastój, jeśli nie liczyć tych zaproszeń. W maju przymiarka. Potem od czerwca dokumentacja cywilna i kościelna, napoje, alkohol...

Offline Isus

• uzależniony
  • Kochamy się:*
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #550 dnia: 16 Marca 2010, 12:25 »
Uff troszke miałam do nadrabiania ;) ;) ;) ale dałam radę ;D ;D

fajnie że maciegodzinę  ślubu zaklepaną ;D :D ;D

..a co do spotkanka to ja też..... ja też chcę :brewki: :brewki: i jestem chetna ;) ;)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #551 dnia: 16 Marca 2010, 12:32 »
jolanga, w sumie masz tydzień po mnie wesele a ja ciągle coś załatwiam  ;D Samochód jak najbardziej powinnaś załatwić, obrączki macie? Skoro wiesz jaka sukienka to pomyśl o biżuterii, o bukiecie, a właśnie zdecydowałaś się na kwiaciarnię? A co z makijażem i fryzurką? Jak z zaproszeniami/zawiadomieniami? Nauki przedmałżeńskie? Poradnia? Załatwione? PM ma garnitur? Świadków macie wybranych i poinformowanych? :) Co z alkoholem? Ciastami? Tortem?

I to tylko tak na pierwszym wdechu  ;D

m_lena, ja bym bieliznę jeszcze zostawiła :)

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #552 dnia: 16 Marca 2010, 13:04 »
Mysiu wiem, wiem, ze mamy jeszcze czas, chociaż nic się z rozmiarem raczej nie zmieni. Od tak wypisałam, co nam jeszcze zostało :) Już tracę pamięć, rachubę , itp ;)

Isus witam ;) I cieszę się, że do ans dołączasz  :pijaki: Porponuję godz. 18:00, a Wy wymyślcie miejsce :P

No proszę, jak chwilowo ożył mój wątek :skacza:

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #553 dnia: 16 Marca 2010, 13:06 »
A mnie z kolei ilość rzeczy przytłacza... jest tego TYYYLE  ;)

E tam chwilowo ożył  ;D  :-*

Offline Isus

• uzależniony
  • Kochamy się:*
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #554 dnia: 16 Marca 2010, 13:10 »
jak dla mnie może być 18:00 ;) ;) ale ja moge sie dostosować do Was ;) (przeciż bezrobotna jestem) :-\ ::)

Offline Zoya

• Chuck Norris
« Odpowiedź #555 dnia: 16 Marca 2010, 13:20 »
Mysikróliczek wow, sporo jak na jeden pierwszy wdech  :o
No więc tak samochod to broszka PM, tak samo jak i gajer i obraczki, sam sie tego podjął, wiec nie chce tam go poganiac jeszcze przez jakąś chwile  :P (daje mu miesiac ;P)
Zaproszenia bedzie robic znajoma, ktora sie zaoferowala, wiec za chwilę bedziemy jej słac liste gosci.
Dodam, ze noclegi dla gosci juz mamy, foto, video takze.
Fryzura wybrana, bukiet tez- kwiaciarnie mam na oku, a jesli chodzi o bizuterie to wydaje mi się, ze juz mam - kupilam na sezon weselny 2009 i tak sobie mysle, ze bedzie pasowala do sukni. No chybaze w miedzyczasie zmienie zdanie, ale to dopiero jak juz bede miala suknie na sobie zapewne ;]
Makijaż zostawiam kosmetyczce, z ktorą juz jestem umowiona na sierpien, a na probnym bedziemy zastanawiac sie jak to konkretnie ma wygladac :D
No i poprawie permanentny sobie gdzies za miesiac, bo troche mi oko zbladło :P
Swiadkami bedzie rodzenstwo, ktore nas szantazem wzieło, wiec wyjscia nie mielismy   ;)
Hmmm co tam dalej...
alko, torty i ciacha to chyba pozniej  ??? czy tym tez nalezy sie juz interesowac? Bo cukiernie prowadza znajomi rodzicow, wiec na pewno od nich wezmiemy...
Jeszcze mysle sobie o upominkach dla gosci, ale nie wiem co tam im w te pudeleczka powsadzac. A Wy dziewuszki dajecie upominki?

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #556 dnia: 16 Marca 2010, 13:39 »
Mysiu mnie na ogół też to wszystko przeraża, bo tyle tych pierdół jest, że można o czymś zapomnieć, pominąć..., dzisiaj coś leniwcowo-optymistycznie ode mnie zalatuje :skacza:
Isus eee spoko, jak widzisz ma to swoje plusy ;) A gdzie proponujesz?
jolanga jaką fryzurkę wybrałaś? Ciastem i tortem powinnaś sie już zainteresować, bo cukiernie też bywają oblegane. My na szczęscie mamy to w cenie, a alko kupimy później :) tylko nie spodziewać się cudów i niewiadomo czego  :hahahaha:

My upominków nie dajemy, za to będziemy mieli księgę gości :D Czy ja Wam w stawiałam fotki ostatnich wyklejanek we wspomnianej księdze?   :drapanie: Chyba nie.... zrobię to wieczorkiem  :taktak:

A po ślubie planuję wysłać gościom naszą fotkę ślubną i wypisać z tyłu, odręcznie podziękowanei za przybycie :)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #557 dnia: 16 Marca 2010, 13:45 »
Też myślę, że cukiernią warto się zainteresować, a na pewno jeśli chodzi o tort, bo ciasta to pewnie dużo mniejszy problem... ale im bardziej rozchwytywana cukiernia tym gorzej z terminem, np moja cukiernia bierze tylko 5 tortów weselnych na dany dzień, my załatwiliśmy tort w zeszły weekend i byliśmy już 3 parą ;)

A tak poza tym to masz bardzo dużo już :D

Offline Zoya

• Chuck Norris
« Odpowiedź #558 dnia: 16 Marca 2010, 14:43 »
Hmmm to w takim razie maszeruje do cukierni wypytac co i jak  8)

Aha jeszcze nie powiedzialam, ze jestem w trakcie zastanawiania sie nad muzyka do kosciola... musze sie wybrac tam i wypytac xiedza :D
no i popisalam kilka mailii do ludzi, ktorzy sie tym zajmuja, zeby przygotowac jakies finanse :Skrzypce: :gitara: :koncert:
A przy okazji jak juz bede w kosciele to poprosze o numer tel do par, ktore slubuja po mnie zebysmy mogli o dekoracji pogawędzic  8)
Mam nadzieje, ze ksiadz nie odmowi mi podania numeru zaslaniajac sie prawem i tajemnica... bo juz raz slyszalam o takim przypadku  :drapanie:

Offline Zoya

• Chuck Norris
« Odpowiedź #559 dnia: 16 Marca 2010, 15:01 »
A wiecie co fajnego mi orkiestra podpowiedziała? Zeby nie dawac flaszki wodki dla zywciezcow i uczestników konkursow oczepinowych tylko pokupowac jakies fajne rzeczy ze sklepu typu "za 5 zł". Nie chodzi tutaj o jakies tandetne dziadostwa nikomu nie potrzebne, ale np ladne drewniane szkatulki dla pań albo kudłate kapciuchy, ktore panie sobie moga zalozyc nawet na weselu po polnocy, zeby im nogi odpoczely od szpilek :) Ja o wiele bardziej bym sie cieszyla z czegos takiego niz flaszki wodki, ktore stoja na stolach dookola :) Dla panów tez cos fajnego mozna znaleźć - np kufel do piwa czy cos takiego.
Ja na pewno zaopatrze sie w takie drobiazgi  8)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #560 dnia: 16 Marca 2010, 15:22 »
Bardzo fajny pomysł :)

Offline olenka1
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 5.06.2010
« Odpowiedź #561 dnia: 16 Marca 2010, 17:51 »
No super pomysł.

Co do prezencików dla gości ja nie przewiduję czegoś takiego, bo robimy raczej małe wesele, niektórzy usłyszawszy liste osób powiedzieliby, że to przyjęcie bardziej. Lecz to będzie normalne wesele od 17 do 5 rano z dj, oczepinami i tortem. W każdym bądź razie nie będzie prezencików. za to chce sie postarać o wyjatkową księgę gości, którą zamówie aby wykonano mi ją w technice scrabboking

coś jak to:

to znaczy tak ozdobione a album jak :

tylko oczywiście tematyka ślubna wiadomo:
Chodzi generalnie o bardzo niepowtarzalna księgę gości

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #562 dnia: 16 Marca 2010, 20:10 »
olenka1 gdzie swoje wesele organizujecie? Fajna ta ksiega, zapewne kosztowna, ale jeśli chcesz ją mieć na czerwiec to myślę, ze powinnaś zamówić, bo to potrwa :)
jolanga my też zamaist wódki bedziemy raczej mieli inne upominki :)

Offline olenka1
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 5.06.2010
« Odpowiedź #563 dnia: 16 Marca 2010, 20:13 »
Wesele odbędzie się w świetlicy wiejskiej w Grzędzicach pod Stargardem. To nowa przestronna sala oddan do użytku po remoncie w sierpniu zeszłego roku.  A samo wesele organizuje nam tamtejsze Koło Gospodyń Wiejskich.  Co do księgi koszt takiej księgi to 70 zł za 20 stron a przygotowanie to dwa tygodnie. Już się kontaktowałam w tej sprawie ze sprawczynią tak cudnych rzeczy.

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #564 dnia: 16 Marca 2010, 21:50 »
Wklejam maleńkie, obiecane, przykłądowe foteczki z księgi gości ;) Od taka trochę zwykła ksiega wyszła, ale mi się w całości podoba, bo chwilami komentarze zabawnie poukładałam :D Do tego jest okraszona 2 stronami "pamiątek" czyli biletów z miejsc, w których byliśmy i tekstami o miłości, małżeństwie, itp...
Na żywo wygląda całkiem ok :)

do tego są strony z  naszymi fotkami z dzieciństwa, dorastania, nasze narzeczeńskie, potem miejsca na ślubne, między tymi ostatnimi są strony na wpisy gości :) Mam nadzieję, że się spodoba i znajdą się chętni do wpisania się :)

No i jak widać zamysł się zmienił, nie jest ona już taka "cukierkowa" ;) musiałam zakryć czymś szpecące ślady bo wcześniejszej próbie wklejania, stąd na pierwszej karcie niebieskawy wzór z bibułki, powtarza się on też na ostatniej stronie :)

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
« Odpowiedź #565 dnia: 17 Marca 2010, 10:13 »
szczerze mówiąc to jakos srednio mi sie to widzi  ::)

ale ja dzis krytyczna jakas jestem  :-* :-* :-* ;)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #566 dnia: 17 Marca 2010, 11:02 »
A mi się podoba,uważam że waszym bliskim miło się zrobi i łezka się zakręci w oku gdy podczas ślubu będą to oglądac  ;D

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #567 dnia: 17 Marca 2010, 11:15 »
Mi też się podoba :D Nie ma to jak własna inwencja twórcza :D :D :D
I dobrze, że zrezygnowałaś z tych cukierasów ;) ;) ;) ;)

Offline Zoya

• Chuck Norris
« Odpowiedź #568 dnia: 17 Marca 2010, 12:00 »
A mi sie bardzo podoba :)
Goście dowiedzą sie cos więcej o Was (mowie np o dalszej rodzinie)...
No i zawsze fajniej wpisac sie do takiej ksiegi niz pustego zeszytu z ładną okładką  :-\
m_lena - super!!!  :brawo_2:

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #569 dnia: 17 Marca 2010, 12:07 »
werka23 nie musi Ci się podobać ;) Ma się podobać mi, J. i naszym gościom ;D

patrycja_4r, mka, jolanga ojjj mam nadzieję, że goście się pośmieją i wzruszą :D Część z nich będzie miała okazję poznać naszą "historię" ;) Miło mi, że się Wam podoba :)

Udało mi się dodzwonić do organistki i zarezerwować naszą godzinę :) Cena 150zł, płatna przez Świadka tuż przed uroczystością. Zastanawiam się jeszcze nad skrzypcami :Zakochany: Wtedy cena wynosi 250zł, chyba korzystnie?