Autor Wątek: m_lena odlicza do 21-08-2010  (Przeczytany 61005 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Odp: m_lena odlicza do 21-08-2010
« Odpowiedź #90 dnia: 20 Listopada 2009, 23:20 »
ja może w punktach, bo dziś wyjątkowo zmęczona jestem ;D
1. Macie rację, ciężko dostać coś dla faceta... Ja zawsze przymierzam na siebie, bo często chodzę w jego bluzach czy koszulkach, więc wiem jak rozmiarowo powinno to na mnie wyglądać ;D I powiem szczerze, zawsze z rozmiarem trafiałam :) Szukałam zawsze wszędzie - w oryginalnych sklepach iw ogóle, ale jeśli chodzi o swetry, to akurat te zawsze kupowałam na targu :) Naprawdę można znaleźć porządne i fajne swetry :)
2. Wódka - ja trzymałam ją w domu :) I naprawde dobrze jest kupić ją w okolicach świąt czy sylwestra - jest dużo tańsza :)
3. Fajne kokardy ;D
4. Fajne zaproszenia(dla mnie musiałaby być kokarda różowa :P ) - moim skromnym zdaniem, to falowane brzegi są super! :) A jeśli już coś zmieniać, to ja bardziej bym zrobiła tak, że boki zostawiłabym falowane, a dół prosty :)
E tam, mi się fale podobają! :)

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #91 dnia: 21 Listopada 2009, 10:40 »
Co do falowanych brzegów to decyzję podejmiemy sami ;) Wypróbujemy te Wasze pomysły na falowany brzeg dolny lub tylko falowane boki, a dół gładki. Wczoraj z ciekawości zrobiłam od ręki z gładkimi brzegami, myślę, że byłoby ok, gdyby tak zostało :) Krzywo obcięte, nożyczki nie były zbyt proste ;)
Kokardki na zaproszeniach mniejsze nie będą, bo nie są za duże, węższa wstążka wyglądała bardzo kiepsko po zrobieniu kokardki, a krótszej wstążki też dać nie mogę, bo nie dało by się spokojnie jej zawiązać. Być może na zdjęciach wygląda na zbyt dużą, ale na żywo jest proporcjonalna do wielkości zaproszenia.

Lecę na miasto poszukać tego swetra dla Tż i może sobie buty w końcu kupię zimowe, chociaż zimy u nas, jak na razie nie widać ;)
« Ostatnia zmiana: 21 Listopada 2009, 10:49 wysłana przez m_lena »
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #92 dnia: 21 Listopada 2009, 10:55 »
m_lena oczywiście zrobisz jak będzie Wam bardziej pasowało, wkońcu to Wasze zaproszenia ;) ;) No to powodzenia na zakupach, czekamy na relacje czy udało ci sie dostac to czego szukałaś ;D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #93 dnia: 22 Listopada 2009, 12:40 »
Proste brzegi tez ładnie wyglądają :)

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #94 dnia: 22 Listopada 2009, 17:24 »
Cześć dziewczyny :)
Oczywiście nie kupiłam tego, co planowałam, ale za to mam nową bieliznę :) Dziś natomiast dostałam cynk, że chrześniak chce osprzęt piłkarski od mikołaja, więc wybrałam z listy rzeczy i zakupiłam już przez internet prezent dla niego. Swoją drogą im starszy, tym niestety ciężej znaleźć coś tańszego  :( Został mi tylko Tż do okupienia, ale niestety na 2 okazje, bo i święta i urodzinki :o Najchętniej kupiła bym mu coś do ślubu, nie wiem... koszulę, itp... ale musiałabym go chyba zmierzyć najpierw i nie wiem w jakim kolorze... chyba biały byłby najlepszy? W razie czego miałby na zmianę, latem gdy jest gorąco, to byłoby akurat

Offline kaarolinka

• ciekawska
  • uzależniony
« Odpowiedź #95 dnia: 23 Listopada 2009, 16:07 »
a pochwalisz się ta bielizną :brewki: :brewki: :brewki:

Offline galaretka

• uzależniony
  • data ślubu: były już dwa :hopsa:
« Odpowiedź #96 dnia: 23 Listopada 2009, 16:59 »
no wlasnie :)) pochwaaal sie :D

a koszule.. na taka klaszyczna musialabys znac wzrost, dlugosc rekawa i rozmiar kolnierzyka.. na pewno ma jakies, nie? to na metkach odczytasz:). zawsze mozesz odbic w strone krawata pasujacego jakos do sukienki, albo kolorystyki sali.. no albo w meska bielize slubna, hehe :) no albo w ogole w inna manke..
Kochajmy się !! ;D

"As im rządzi, fanki kadzą, kogo zechcą tego zgładzą."
Czemuż to, o Asie, o wyjątkowej klasie, w rymu niepozorności widzisz brak miłości.

Offline kaamila

• entuzjasta
  • data ślubu: 10.07.2010
« Odpowiedź #97 dnia: 23 Listopada 2009, 18:39 »
Nadrobiłam relacyjkę ;D  mam nadzieję że mogę się dołaczyć? :D
Zaproszenia bardzo ładne, fajnie że umiesz sama robić takie rzeczy, ja jestem beztalencie kompletne, więc tylko mogę pomarzyć.... :???:
Mi się bardziej podoba zaproszenie z prostym brzegiem ;)
Pozdrawiam ;D

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #98 dnia: 23 Listopada 2009, 19:10 »
kaamila witam :)

co do koszuli, to problemu nie powinno być, bo zmierzyłam Tż ;) a co do bielizny, to nie ma czego fotografować, bo to taka zwykła, codzienna ;)
Wypaliłam się w pracy... :(

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #99 dnia: 23 Listopada 2009, 23:40 »
Miłej nocki  :-* :-*

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #100 dnia: 24 Listopada 2009, 09:38 »
mka słońce, coś Ty o takiej porze na forum jeszcze robiła  ;D ja już dawno o tej godzinie chrapałam w podusię ;)

Mam dziś dzień :Maruda: Do tego dyrekcja jedzie na kontrolę  :boks: :cegly: :czeka: :glowa_w_mur:
Popołudniu lecę na przedostatnie zajecia z kursu kadr i płąc, więc dopeiro jutro wstawię foteczki prezentów o których pisałam :) Z prezentu dla mamy jestem bardzo zadowolona, bo pięknie się błyszczy i mam nadzieję, że jej się spodoba :)

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #101 dnia: 24 Listopada 2009, 11:19 »
m_lena to było jeszcze wcześnie, a miałam 40 wątków do nadrobienia więc musiałam posiedzieć :D :D Miłego dzionka Kochana  :-* :-*

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #102 dnia: 24 Listopada 2009, 20:28 »
No dobrze, nie wytrzymałam i zrobiłam sesję upominkom ;)
komplet dla Mamy:

Dla Taty:

Do tego zamówiłam dziś prezencik dla mojej Świadkowej, ma niedługo urodzinki, oby jej się tylko spodobał :)

Jestem dziś jakaś zmęczona i zamulona. Praca mnie wypaliła i nie mam ostatnio do niej serca. Niby nic filozoficznego nie robię, ale jak nikt człowieka nie docenia i niczym nie motywuje, a jeszcze dokłada obowiązków i kłopotów, to ciężko wstawać rano z łóżka i iść do roboty... Niestety nie łatwo znaleźć coś innego, a chętnie bym się z obecnej wyrwała... :(
A z kursu zawinęłam się wcześniej, program mi znany, więc po co tam siedzieć, ciesze się, że to już koniec!

Widziałam dziś fajne kozaczki, ale oczywiście nie ma rozmiaru! Ja to mam szczęście ostatnio ;/
Na półce leżą 2 książki do przeczytania, a ja nie mogę się zebrać w sobie, by to zrobić.

Będziecie miały torebkę? Ostatnio się nad nią zastanawiam, w końcu w torebkę świadkowej wszystko się nie zmieści, a  tak mogłabym wsadzić chusteczki, czy błyszczyk... Sama nie wiem... z drugiej strony nad salą będzie pokój, więc można w każdej chwili podejść i makijaż poprawić. Co myślicie? Jak Wy to będziecie rozwiązywały?
Pozdrawiam

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #103 dnia: 24 Listopada 2009, 22:20 »
kolczyki wyglądają fajnie chociaż na tak małym zdjęciu niewiele widać ;)
ja nie miałam torebki... moja świadkowa miała w torebce niezbędne rzeczy a od stołem na sali weselnej dodatkowo kuferek - niezbędnik :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #104 dnia: 25 Listopada 2009, 01:18 »
Ja dokładnie tak jak wiśniowa - świadkowa miała kilka rzeczy, a na sali miałam w reklamóweczce wszystko czego potrzebuję :)

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #105 dnia: 25 Listopada 2009, 08:28 »
popołudniu wrzucę link do większego zdjęcia biżu :)

No ja własnie nie wiem, czy mieć to na sali, czy na górze w pokoju i co w tym "niezbędniku" mieć ;/ prócz poprawiaczy makijażu i chusteczek?

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #106 dnia: 25 Listopada 2009, 14:34 »
A gdzie będziesz chodziła do toalerty?Do swojego pokoju czy razem z gośćmi?Wydaje mi się, że jeśli masz ten komfort,że pokoj jest na górze to ja bym wszystko tam zostawiła...zresztą jak będziesz szła na siku to ze świadkową-żeby kiece pomogła trzymać ;) ;) :D  Przyda ci się jeszcze igła z nitką :D Czasem zdaży się, że coś odpadnie coś się popruje,agrafka też by sie mogła przydać...no a reszta to kosmetyki (szminka,puder,lakier do włosów...) ::)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #107 dnia: 25 Listopada 2009, 15:09 »
ja miałam :

bibułki matujące
chusteczki mokre i zwykłe
dezodorant
perfumy
wsuwki
igłę, małe nożyczki i nitkę w kolorze sukni, gajera i dodatkowo czarną, małe agrafki
tabletki przeciwbólowe, stoperan i nospę
lód w sprayu
błyszczyk, puder i róż
zapasowe pończochy
lakier do włosów
waciki do uszu (jakby makijaż się rozmazał)
plastry zwykłe i specjalne na odciski
wkładki żelowe do butów

i to chyba wszystko  ;) wiele z tych rzeczy się przydało

Offline galaretka

• uzależniony
  • data ślubu: były już dwa :hopsa:
« Odpowiedź #108 dnia: 25 Listopada 2009, 15:45 »
wow, genialnie!
juz sobie ta liste skopiowalam ;D
Kochajmy się !! ;D

"As im rządzi, fanki kadzą, kogo zechcą tego zgładzą."
Czemuż to, o Asie, o wyjątkowej klasie, w rymu niepozorności widzisz brak miłości.

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #109 dnia: 25 Listopada 2009, 16:40 »
Dziękuję za listę, na pewno się przyda, choć z tej ilości to raczej kufer wyjdzie, niż kosmetyczka :D Właśnie tak myślałam, że skoro mam ten komfort i pokoje nad sala, to tam wszystko będę trzymała i w razie czego się pójdzie i "obsłuży" :) W czym Wam pomagali Świadkowie?
Link do większego zdjęcia biżu: http://lh3.ggpht.com/_quBwykCz8Jc/SwwvlEB-3rI/AAAAAAAAAGY/JmiPu7d0g0U/IMG_4319.jpg

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #110 dnia: 25 Listopada 2009, 17:01 »
no i właśnie dlatego był kuferek ;)

nasi świadkowie w sumie przed ślubem nie mieli żadnych zadań poza organizacją naszych wieczorów  ::) dzień przed weselem pomagali nam rozstawić winietki i nauczyli się planu stołów (pomagali rozsadzać gości),
w dzień ślubu to ich wszędzie było pełno... stroili samochód i denerwowali się za nas, pomagali się nam ubierać, uzgadniali z księdzem ostatnie szczegóły... w trakcie wesela zajmowali się toastami i pilnowali by wszyscy dobrze się bawili (tańczyli ze wszystkimi ;))... właściwie już na weselu nie przejmowaliśmy się niczym... oni zajmowali się wszystkim za nas... cudnie się spisali :)

no i na poprawinach... budzili gości i zapraszali do dalszej zabawy :)

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #111 dnia: 26 Listopada 2009, 11:53 »
wiśniowa mam nadzieję, że nasi świadkowie też się dobrze spiszą :) Teraz potrzebni nie są, Świadkowa pomogła mi, jeżdżąc i oglądając ze mną sale, gdy J. nie mógł, szukała sukni, była ze mną pochdozic po salonach.

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #112 dnia: 26 Listopada 2009, 13:29 »
wiśniowa genialna lista  ;D Aczkolwiek, część z tych rzeczy to ja mam zawsze w "kosmetyczce" na wyjazdy...prócz lodu w sprayu i wkładek żelowych do butów... ;D 

Offline kaamila

• entuzjasta
  • data ślubu: 10.07.2010
« Odpowiedź #113 dnia: 26 Listopada 2009, 21:46 »
lista super, też skopiowałam. Pozdrawiam ;D

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #114 dnia: 26 Listopada 2009, 22:45 »
I ja też skopiowałam listę  ;D Super pomysł z tym kuferkiem :)

Fajnie, że już część prezentów masz... zazdroszczę...  ;)

Offline kaarolinka

• ciekawska
  • uzależniony
« Odpowiedź #115 dnia: 28 Listopada 2009, 18:34 »
ja jeszcze ani jednego prezentu :mdleje:
pozdrawiam :-* :-*

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #116 dnia: 28 Listopada 2009, 20:46 »
Ja miałam praktycznie to co Wiśniowa :) w niezbędniku i bardzo się większość przydała :)
Mi w ubikacji pomagała siostra, nie świadkowa :P

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #117 dnia: 28 Listopada 2009, 23:43 »
Cześć dziewczyny :)
Przyszła moja maleńka wypłata, więc zamówiłam prezent dla Tż, album na wpisy pamiątkowe gości i może jeszcze zamówię zaraz pół-gorset pod suknię :)  Wczoraj znaleźliśmy obrączki,które nam się spodobały, musimy wybrać grawer do 24 znaków.

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #118 dnia: 29 Listopada 2009, 22:59 »
No to czekamy na fotki obrączek... ;D

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
« Odpowiedź #119 dnia: 30 Listopada 2009, 13:10 »