Autor Wątek: ... Zamienię każdy oddech w niespokojny wiatr... 31 lipca 2010  (Przeczytany 66033 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Odp: ... Zamienię każdy oddech w niespokojny wiatr... 31 lipca 2010
« Odpowiedź #1230 dnia: 13 Czerwca 2010, 15:02 »
Zmusiłaś mnie do wspomnień :P ;) Przypomniało mi się, jak mój A., jeszcze jako przyjaciel, uczył mnie podstaw itd, jak dał mi swoje notatki ze studiów, które musiał tłumaczyć, bo były nieczytelne... Ah, jak miło czasem powspominać takie początki miłości ;) ;) ;)
Miałam kiedyś pełno stronek ale teraz szukam i mi się straciły - więc nic Ci nie podrzucę ::)

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
« Odpowiedź #1231 dnia: 13 Czerwca 2010, 15:14 »
A w jakim programie robiłaś? Bo ja biedna tylko w notatniku umiem.... A te wszystkie Pajączki to dla mnie czarna magia ;/

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1232 dnia: 13 Czerwca 2010, 15:30 »
Ja też robiłam tylko w notatniku :) Bo jak zobaczyłam pajączka to zbladłam :P ;) Ale myślę że mimo wszystko w notatniku idzie zrobić naprawdę fajną stronkę :) W szkole co roku dzięki stronkom właśnie informatykę zaliczałam na 6 ;D

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #1233 dnia: 13 Czerwca 2010, 19:43 »
ja nigdy nie pisałam stron internetowych więc nie pomogę
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline cherry

• zapaleniec
  • data ślubu: 31.07.2010
« Odpowiedź #1234 dnia: 13 Czerwca 2010, 20:25 »
Ja myślę że takich rzeczy najlepiej uczyć się z podręczników ;) W bibliotekach jakieś pewnie mają, bo niestety ceny książek informatycznych są wysokie  :-\ Ja się uczę programować i jak się trafi na dobrą książkę szybko można coś opanować, a z tego co wiem to pisanie stron jest podobne do programowania ;) Na stronach www można też znaleźć samouczki jeśli chodzi o obsługę programów ;)

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1235 dnia: 14 Czerwca 2010, 19:18 »
Chyba jednak poproszę kogoś o zrobienie tej strony. Sama nie poradzę sobie. Takie mam wrażenie przynajmniej.

Ze spraw ślubnych.... Nic nowego... W czwartek jedziemy do restauracji i zapowiedzi w parafii Pawła dać. Jutro w Kato buty zobaczę, bo się ze  starszą umówiłam na klachy..

W sumie nudny dzień. Ale pochwalę się. Zrobiłam dziś gołąbki bez zawijania z tego Fixa Knoora. Pychotka. Polecam serdecznie.

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #1236 dnia: 14 Czerwca 2010, 22:08 »
Będzie jedynie rzucanie mucha i welonem. Żadnych seksistowskich zabaw, bo mnie rozdrażnią. Chyba że jakieś zabawy w stylu zgodności małżeńskiej (wiecie podnoszenie butów w odpowiedzi na pytania). No i podziękowań dla rodziców nie będzie. Ani piosenki "Cudownych rodziców mam".

Dekoracja na auto? Hmmm może jakaś skromna, ale na pewno nie będziemy szaleć z kwiaciarnią, bo kasy szkoda. Ale dobrze, że zaznaczyłaś.

Normalnie jakbym o sobie czytała ;D Jestem ciekawa, co sądzisz o tzw. "podziękowaniach dla gości"? Bo to też, moim zdaniem, taki niepotrzebny lans, ale chyba jestem na forum osamotniona w swoich poglądach na ten temat :p

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1237 dnia: 14 Czerwca 2010, 22:16 »
Podziękowań dla gości również nie będzie. Uważam to za błędny "gadżet". Całe wesele jest dla gości i z myślą o nich organizowane. To moje zdanie. Na szczęście Paweł popiera :) W ramach "podziękowań" damy zdjęcia weselne jak od fotografa dostaniemy. Planujemy zrobić z każdym zdjątko. Dla naszej pamiątki i żeby nikt pominięty się nie czuł.

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #1238 dnia: 14 Czerwca 2010, 22:31 »
Znów jakbym o sobie czytała :hopsa: Uważam dokładnie tak jak Ty - wesele samo w sobie jest podziękowaniem dla gości za przybycie na ślub :tak_2: I też myślałam kiedyś o tym, żeby wszystkim uczestnikom wesela (oraz osobom zawiadomionym, które przyjdą na ślub) wysłać później zdjęcie (np. grupowe pod kościołem) z ręcznie napisanym podziękowaniem na odwrocie :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1239 dnia: 15 Czerwca 2010, 18:06 »
My też planowaliśmy zrobić sobie z każdym zdjęcie... Ale jakoś czasu brakło :P Człowiek nie jest w stanie ogarnąć tylu gości w jeden dzień... I przy tym bawić się, jeść, całować, balować itd itd :P ;)

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1240 dnia: 17 Czerwca 2010, 16:11 »
Zobaczymy jak to będzie. Taki zamiar mamy, a wiadomo nie od dziś że życie najlepiej nasze plany weryfikuje.

Oj dziewczyny nawet nie mam czasu na forum. także przepraszam, że nie bywam u Was. Tyle się znowu dzieje. Ale opowiem Wam trochę.

Byliśmy wczoraj z Pawłem na poszukiwaniu moich butów ślubnych w Sosnowcu w jednym z "salonów"-pracowni krawieckich. I powiem Wam, że mnie strach ogarnął. Dziewczyna przede mną przyszłam odbierać suknię. W pierwszej chwili jej w ogóle nie poznała, dopiero po detalach stwierdziła że to właśnie ta. A suknia byłam brzydka (przepraszam za słowo, ale innej nie potrafię znaleźć). I nie chodzi tu o krój, bo to kwestia gustu, ale o wykonanie. Wszystko uszyte było tak na odwal, żeby tylko przez chwilę się trzymało. Jakieś koraliki, których miało nie być (przysłuchiwałam się rozmowie tej dziewczyny z jej mama i chyba siostrą). Kwiat wyglądał zupełnie inaczej niż w zamierzeniu. Jednym słowem porażka. I się podłamałam, bo ja też u krawcowej szyję i jak mi też takie coś oddać będzie chciała. No szok. Jakby to moja suknia była to bym się poryczała chyba, żądała zwrotu pieniędzy w całości i szukała sukienki innej na szybko, na już. Naprawdę szok. I tak myślę, czy nie lepiej było zapłacić więcej w salonie i może większa pewność byłaby. Ehhh ;/
Ja butów też nie kupiłam. Dwa fajne wzory były. Jeden z paskiem a drugi bez. Wyglądowo podobał mi się bardziej ten bez paska, ale wygodniejszy będzie chyba ten z paskiem, bo noga stabilniejsza. A tego z paskiem nie było mojego rozmiaru (bo 35 było dobre). Także poszukiwania trwają.

A dziś jedziemy do kancelarii w parafii Pawła, żeby zapowiedzi wywiesili. Później od razu do restauracji. Postaramy się ustalić menu i wypytać dokładnie o wszystko. Znowu dzień poza domem.

Wujek zgodził się nas wieźć do ślubu, nie wiem czy Wam wspominałam.

Na dniach muszę jeszcze fryzjera i makijaż załatwić. Jej czasu coraz mniej. Może w sobotę pójdę (choć w piątek impreza z pracy)..

To tyle. raz jeszcze przepraszam, że do Was nie zaglądam.

Offline kobietka
  • maniak
« Odpowiedź #1241 dnia: 17 Czerwca 2010, 16:26 »
Czy ten sosnowiecki "salon" to Maja??
czytałam wiele negatywnych opinii ::)

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #1242 dnia: 17 Czerwca 2010, 17:33 »
madziatko nie wiem ile chcesz wydać na butki, ale polecam te taneczne, choćby z tego względu, że Ci zrobią na zamówienie. A nie musi być podeszwa taneczna, możesz sobie wybrać inną i potem śmiało nosić. Ja za swoje płaciłam 230 ale myślę, że było wart choćby z tego względu, że mogłam wybrać i wysokość obcasa i rodzaj zapięcia. Ja zamawiałam w staccatto w katowicach, ale musiałabyś się już teraz zdecydować bo ok. 3 tygodni się czeka :)
nie martw się suknią, będzie dobrze :Dkiedy masz przymiarkę?

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1243 dnia: 17 Czerwca 2010, 17:44 »
No właśnie ja kupowałam buty w jednym z salonów w Sosnowcu, i spotkałam się z taką samą sytuacją... Nie pamiętam nazwy salonu, ale pewnie to ten sam ::)

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1244 dnia: 17 Czerwca 2010, 20:12 »
kobietka Tak dokładnie :)

elemelka Chciałabym trochę mniej. Tak w okolicach 100-120zł. Bo ja nie chodzę w białych rzeczach i boję się, że to buty na raz. ;/ A przymiarkę mam 7 lipca. Miała być wcześniej, ale to był akurat dzień naszego ślubu cywilnego :)

madzia_n Salon na takim zadupiu brzydko mówiąc, po schodach się na drugie piętro wchodziło i była kanciapa ;P

Byliśmy w kościele. Ksiądz z łaski zapowiedzi od nas przyjął i jeszcze 50zł sobie zażyczył. Normalnie krew się gotowała we mnie. Grrrr a pieniędzy ja bym mu nie dała jak będziemy zapowiedzi odbierała. Nie za to jak nas potraktował i nie za to, że mi cennik podaje. Top ja nie chcę wiedzieć ile tam ślub kosztuje ;/

W restauracji cudownie. Mamy menu ustalone. Wybraliśmy wstępnie tort i wino. I wyjaśniliśmy wszelkie niejasności i jakieś tam szczegóły. Bardzo zadowoleni jesteśmy. Wierzymy oboje, że wesele będzie małe, ale udane :)

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1245 dnia: 17 Czerwca 2010, 20:34 »
Madzia ja też mam przymiarkę 7 lipca :)
nie martw się będzie dobrze, twoja suknia będzie piękna zobaczysz
a my może pojedziemy czerwonym bmw
mój K. ma się zgłosić po 28.06 żeby odebrać wypisane i ogłoszone zapowiedzi kurde ile tego załatwiania że aż głowa boli non stop coś
a kiedy będzie panieński??
miłego dnia
Dziękujemy

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1246 dnia: 17 Czerwca 2010, 21:16 »
Panieński planujemy ze świadkową na 17 lipca :) Ale nie wiem jak to będzie, nie wyobrażam sobie prawdę mówiąc. Się zobaczymy. Grono bawiących się też bardzo małe będzie, bo maksymalnie 6 osób.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1247 dnia: 17 Czerwca 2010, 21:38 »
No to w tym samym salonie byłam. Rety, co tam się wyprawiało, szkoda słów ::)

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
« Odpowiedź #1248 dnia: 18 Czerwca 2010, 08:13 »
Madziu jedz do Katowic po butki taneczne, po ślubie możesz je zafarbować na dowolny kolor ;)

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1249 dnia: 18 Czerwca 2010, 13:53 »
No nie wiem, Hmmm muszę pomyśleć w weeekend.

Kiepski dzień dzisiaj. Zrobiłam sobie badania dziś. Wyniki średnie jak dla mnie (najgorzej to mieć pojęcie o czymś, bo wtedy ideału oczekuje się). Ehhh poszłabym do lekarza, żeby rozwiać swoje wątpliwości. Ale przyjmuje tylko w piątki w wtorki, ale dziś nie mogę.

Zaraz na imprezę z dziewczynami z pracy. Powiem Wam, że nie mam ochoty najmniejszej. Najchętniej to zostałabym w domu i poszłabym do lekarza. Ale muszę być, bo robiłam prezentację multimedialną dla pań, które na emeryturę przechodzą i nie może mnie nie być.

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #1250 dnia: 18 Czerwca 2010, 23:08 »
hm, niedobrze z wynikami, ale nie martw się, pewnie ten stres wychodzi, odpoczniesz potem i będzie dobrze ;)
hm, jak Ci się nie chciało iść na imprezkę to pewnie będzie fajnie, czesto tak jest ;D
a butki taneczne naprawdę polecam, jak czigra napisała, że można przefarbować to już zupełnie super, ja skorzystam :D

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1251 dnia: 19 Czerwca 2010, 13:45 »
a wszystkie buty można zafarbować?
mam nadzieję że to nic poważnego, jakie badania robiłaś?
miłego weekendu
jak po imprezie?
Dziękujemy

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1252 dnia: 19 Czerwca 2010, 13:51 »
Impreza rzeczywiście świetna była. Wybawiłam się, najadłam i wyśpiewałam za wszystkie czasy. Az się dziwię, bo nigdy w tym towarzystwie się nie bawiłam (raz chwilę, ale to się nie liczy). W każdym razie było fajnie i bynajmniej nie żałuję.

Poza tym rozmyślam zrobienie drugiego panieńskiego, właśnie dla dziewczyn z pracy. Tylko nie mam gdzie, bo nasza kawalerka nie pomieści tyle osób. Może coś wymyślę. Koleżanka z pracy niedługo chce imprezę robić (a ma domek jednorodzinny), więc może uda się połączyć dwie imprezy :P Co myślicie? dwa panieńskie?

elemelka Co do wyników to wątpię. We wtorek już na pewno do lekarza idę. ;/
moniq Podstawowe sobie zleciłam. Morfologię, jony, profil lipidowy, glukozę, coś na wątrobę, nerki, takie ogólne. Mówię Wam najgorzej wiedzieć co te cyferki oznaczają wszystkie ;/

A te buty taneczne korcą, ale raz że przydrogie trochę, a dwa że nie zdążę na przymiarkę chyba.

Zupka się gotuje... Mniami... Taka bez kostek, na samym mięsie i warzywach (ze wskazaniem na warzywa). Wyniki zmotywowały do zmiany żywienia w naszym domu.

Tyle w chwili obecnej :)

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1253 dnia: 19 Czerwca 2010, 14:05 »
będzie dobrze zobaczysz
myślę że z połączeniem imprez to fajna sprawa będzie was więcej i weselej
mi sis organizuje panieński pójdziemy pewnie do pubu albo dyskoteki
Dziękujemy

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1254 dnia: 19 Czerwca 2010, 14:26 »
A drugi panieński to już w pubie byłby, tak dla mniejsze liczy osób, koleżanek :) Pewnie w pubie jakimś właśnie :)

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #1255 dnia: 19 Czerwca 2010, 17:25 »
łochhh 2 panieńskie ? :)
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
« Odpowiedź #1256 dnia: 19 Czerwca 2010, 17:30 »
Madzia na butki musisz czekać dwa tygodnie. Ja widziałam bardzo fajne już za 120zł, wszystko zależy od kroju ;)

2 panieńskie, Ty burżujko ;D :P

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1257 dnia: 19 Czerwca 2010, 19:18 »
Chyba dwa będą, ale to się na początku tygodnia okaże. Sama nie wiem. Bo tak nagle o tym drugim myśleć zaczęłam. Tym bardziej, że nie byłby to taki typowy panieński, a raczej impreza.

A ten sklep z butami to jak się nazywa i gdzie jest? Stakato? Bo za 12-150zł to bym sobie kupiła :)

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
« Odpowiedź #1258 dnia: 19 Czerwca 2010, 20:45 »
tak tak Stakato, nie pamiętam czy przez dwa 't' czy jedno ;) butki są niesamowicie wygodne, musisz tylko zamówić z tą typową mięciutką podeszwą 8) dla tancerek

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1259 dnia: 19 Czerwca 2010, 20:52 »
2 panieńskie, super sprawa, ja na dobrą sprawę nie miałam ani jednego :P