Autor Wątek: 03.07.2010 ... STEP BY STEP, DAY BY DAY Krysi i Rafała  (Przeczytany 40467 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
Odp: 03.07.2010 ... STEP BY STEP, DAY BY DAY Krysi i Rafała
« Odpowiedź #150 dnia: 13 Października 2009, 19:47 »
ślicznie wyglądacie jacy uśmiechnięci
życzę szczęścia
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline kiniadg

• http://forum.e-wesele.pl/index.php?topic=21353.0
  • entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
  • data ślubu: 03.07.2010 Maxim
« Odpowiedź #151 dnia: 14 Października 2009, 00:47 »
Witajcie dziewczyny... już się wyspałam, odwiedziłam teściową z okazji urodzin i wytrenowałam  :-) Na chwilę chwyciłam jeszcze komputer żeby wam conieco opisać :-) Bo jutro z rana do szkoły grzecznie muszę iść :D

Jak już pisałam wcześniej wrociłam w niedziele w nocy do domu :-) Najpierw podjechałam jeszcze do mojego R przymierzyć obrączki... co się okazało... moja była o rozmiar za duża, a Rafałka też o rozmiar, ale za mała. Z tej okazji, musieliśmy jeszcze wygospodarować troszkę czasu, w poniedziałek żeby odwiedzić naszego znajomego jubilera :D Jak przyjechałam już do siebie do domku to od razu moja kochana i bardzo utalentowana siostrzyczka zajęła się mna. Przed wyjazdem na turniej zrobiła mi piękne pazurki na stópkach, a na ten wieczór zostały jeszcze ręce i mega zarośnięte brewki :-) Ja niestety miałam gorączkę i straszny katar :/ bez przerwy musiałam siąkać... sporo się namęczyłyśmy przy tym. Ale efekt jak zwykle po dotknięciu ręką mojego bliźniaka... świetny :)

Skończyłyśmy robić około 1.30 :) Wcześniej zapisałam się do klientki mojej siostrzyczki, (która jest fryzjerką) na 8.00 . Przez noc mało spałam, ale w ogóle nie myślałam o ślubie...strasznie męczył mnie katar i ta gorączka ;/ z tego wszystkiego nie nastawiłam nawet budzika. Dobrze, że mój sen był tak przerywany i niespokojny, bo wstałam dokładnie na tą godzinę co trzeba :-) U fryzjerki chciałam jakieś w miarę zwykłe upięcie i takie mi zrobiła. Później pojechaliśmy z R dopasować obrączki i do domku :) tzn. ja do domku, a R po kwiatuszki.  

Na miejcu to już w sumie tylko przyszykowałam stół i ogarnełam pokoje :) Jak mój bliźniak był gotowy, to zasiadłam do malowania ( co ja bym bez niej zrobiła  ::) :D ) Pomalowałam mnie pięknie, ubrałam się i dosłownie po paru chwilach zjawił się mój mąż :-) W ostatniej chwili, pani w kwiaciarni przywiesiła mu jeszcze kwiatuszek taki jak ja miałam w bukieciku. Wyglądał jak prawdziwy pan młody :-) sasasa... ( a miał być początkowo taki pic na wodę... :D ) Zebraliśmy się ze świadkami i poszliśmy. Reszta zaraz za nami. Najlepsze było to, że ludzie tak dziwnie zdezorientowani na nas patrzyli  :D :D :D :D :D :D :D :D :D nie wiedzieli o co kaman... nagle wyłoniły się wszystkie babcie firankowe :D ludzie się oglądali. A szliśmy tylko mały kawałeczek do samochodu :-)
Nasza Dabrowa jest cała rozkopana i mimo, że mamy bardzo blisko do USC, to jechaliśmy na prawdę długo i już mieliśmy obawy, czy się na własny ślub nie spóźnimy :-) hahaha :-) na szczęście dotarliśmy tak na 13.53 :-)

W sumie dopiero jak zobaczyłam ludzi którzy przyszli to zaczęłam się troszkę stresować. Jak weszliśmy pierwszy raz na chwile dogadać się z fotografem (naciągaczem na kase strasznym) i muzykami, to aż się zgrzałam.
Wyszliśmy do gości jeszcze na chwilkę i wtedy zobaczyłam, że przyszły całą bandą, dziewczyny z mojej dróżyny... taką cudowną niespodziankę nam zrobiły :-) bardzo się ucieszyłam i mi nawet katar chwilowo przeszedł z tego wszystkiego.
 Później to juz  tylko wejście na salę

Zajęcie miejsc

Pani... jak my to mówimy... KSIĄDZ SAMICA...zaczęła nam opowiadać, o małżeńswie, o zakładaniu rodziny... itd. itp. i nadeszła (bardzo szybko zresztą) chwila zlożenia przysięgi.... najpierw powiedziałał R. Mówił wyraźnie, patrzył mi prosto w oczy, a mi w tym czasie biegalo stado ciar po plecach :-) :-) :-)

No i niestety nadszedł czas i dla mnie... również zaczełam głośno i wyraźnie ( o ile było to możliwe z moją chrypą), aż nie doszłam do pewnego momenty przysięgi... miałam po twórzyć po księdzu samicy ... BIORĘ SOBIE RAFAŁA... i tu co najlepsze... Rafałek nazywa się Strasz... i tego nazwiska się nie odmienia...a Samica wyjechała .. BIORĘ SOBIE RAFAŁA STRASZA ZA MĘŻA... tak parsknęłam śmiechem, że za nic nie mogłam wymówić tej przysięgi... i oli na chwilkę się uspokoiłam, to przy kolejnej części przysięgi rechotałam się jak głupi... Taką głupawę załapałam... Cała sala oczywiście ze mną, nawet ta urzędniczka :D:D:D nie myślałam, że tak na mnie podziała ta podniosła chwila :D

ok późno już... jak będę miała chwilę to dokończę :-) buziaki środowe zostawiam  :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

Offline patik

• entuzjasta
  • Dziś już wiem że zawsze jesteś blisko mnie..
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #152 dnia: 14 Października 2009, 08:15 »
haha Krysiu- cała Ty :D:D:D:D
zdjecia cudowne :) juz wczoraj podgladalam na NK ;)

nie moge sie na Was napatrzec ;*

Offline andzelika

• Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.09
« Odpowiedź #153 dnia: 14 Października 2009, 08:17 »
tak zdjęcia są bardzo ładne
gdy na początku spojrzałam na zdjęcia to  myślałam ze płakałaś dopiero po chwili wzięłam sie zaczytanie a tu   :hahahaha: :hahahaha:
[/url]
[/url]

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #154 dnia: 14 Października 2009, 08:24 »
Bardzo ładnie wyglądałaś  :) Śmiechem na pewno rozładowałaś napięcie  :)

Offline Bea027

• entuzjasta
  • data ślubu: 22 sierpień 2009
« Odpowiedź #155 dnia: 14 Października 2009, 10:23 »
Gratulacje Kochana :) Wyglądałaś śliczniutko :)
Tak sobie patrze na zdjęcia i przypominam jak sama tam stałam... :D :D :D
Ubawiłam się przy tekście o fotografie...ja w ogóle uważam, że cała ta "obstawa" (foto, muzyka, szampan) to takie zbędne trochę...oczywiście jeśli ktoś planuje kościelny, a cywilny bierze z jakiś tam powodów.

Pozdrawiam i czekam na c.d. :)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #156 dnia: 14 Października 2009, 11:52 »
gratulacje dla młodej żonki :) ładniutko wyglądałaś... świetna sukienka :)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #157 dnia: 14 Października 2009, 12:37 »
Gratulacje "cywilna" żonko!

Taki tekst mnie zawsze ROZPIE*****, bo ludzie nawet nie zdają sobie sprawy z tego jaką krzywde i przykrośc moga sprawic innym.

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #158 dnia: 14 Października 2009, 19:30 »
ślicznie wyglądaliście, na początku też myślałam że płaczesz :)
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
  • data ślubu: 28.08.2010
« Odpowiedź #159 dnia: 14 Października 2009, 22:12 »
Witaj Krysiu melduje się kolejna dąbrowianka. Z dużym opóżnieniem (bo u mnie też się ostatnimi czasy dużo działo) ale nadrobiłam już wszyściutko i na pewno teraz będę już na bieżąco :):) Przede wszystkim gratuluję ślubu cywilnego i mieszkanka. Sama wiem jaka to radość mieć już to własne. A gdzie będziecie teraz mieszkać?? Ja zostaję dalej na naszych starych dobrych mydlicach :) Mieszkanko mam na chopina 32 czyli zaglądam sobie w okna naszej dawnej szkoły :):) Pati to ja w takim razie i Ciebie znam bo ja jestem rocznik niżej, dziecko Zespołu Szkół Sportowych. Widzę że mydlice się rozszalały :):) Ala brała ślub w tym roku, my w przyszłym :):)

Wracając do tematu ;) :) ja znam kilka osób które śpiewają stosunkowo delikatnie, muszę jeszcze na spokojnie przesłuchać to nagranie z you tube i przemyśleć czy to mogłoby Ci odpowiadać. Świetnie, że macie już tyle zaplanowane im mniej się zostawia na koniec tym bardziej się śpi spokojnie moim zdaniem :):) Ja też mam zamiar robić sama winietki i zaproszenia. Wiadomo trochę czasu to zajmuje ale można zawsze kogoś z najbliższych poprosić o pomoc :) co do zwykłego bloku technicznego, moim zdaniem nie będzie wyglądał za ciekawie. Ale koło urzędu miasta jest hurtownia papieru tam można kupić ozdobny papier stosunkowo niedrogo. Różne formaty i wzory. Myślałaś już Krysiu kto będzie Ci robił makijaż? Jadzia czy ktoś inny?

Bardzo mi się podobała Twoja sukienka na cywilny. Chciałabym mieć coś w ten deseń na poprawiny. Żeby dalej czuć się jak Panna Młoda :)
Buziaki pozdrawiam Was bardzo gorąco. :

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #160 dnia: 14 Października 2009, 22:17 »
A mi się nie tylko podoba sukienka, ale i Twoje włosy! Przepiękne...

Jeszcze raz serdeczne GRATULACJE  :-*

PS. Daj znać co z tymi obrączkami :)

Offline patik

• entuzjasta
  • Dziś już wiem że zawsze jesteś blisko mnie..
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #161 dnia: 15 Października 2009, 10:01 »
KaroLLA pewnie sie znamy :) dziecko Zespolu Szkol Sportowych hahah jak to fajnie brzmi :D no ale cala prawda :)
pozdrawiam ;*

Kinia czekamy na wiecej!

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #162 dnia: 15 Października 2009, 11:02 »
mhm to moze znacie tez Ize Milejską?  ::)

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
  • data ślubu: 28.08.2010
« Odpowiedź #163 dnia: 16 Października 2009, 08:47 »
Morgan ja z nazwiska nie kojarzę ale być może z widzenia :):) trzeba koniecznie zrobić spotkanie forumek w Dąbrowie :):) Morgan jak przyjedziesz do Polski to musimy coś zorganizować:)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #164 dnia: 16 Października 2009, 14:01 »
w styczniu bedzie spotkanko, dogadamy sie w grudniu na forum kiedy wam pasuje, bede w PL od 3 do 24 stycznia :)

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
  • data ślubu: 03.10.2009
« Odpowiedź #165 dnia: 16 Października 2009, 17:33 »
Kinia - wszystkiego naj na nowej drodze :)
Pięknie wyglądaliście :) chętnie obejrzę więcej fotek.

Wódeczka u nas też była oryginalna i wprawdzie mieliśmy zawieszki (gratis do zaproszeń) ale bez nich też byłoby elegancko. A w sprawie obrączek dziewczyny mają rację, noście już bo jesteście małżeństwem, a do kościelnego sobie zaróbcie grawer.

Offline kaarolinka

• ciekawska
  • uzależniony
« Odpowiedź #166 dnia: 17 Października 2009, 11:26 »
sobotnie :-* :-*

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #167 dnia: 17 Października 2009, 11:55 »
 :-* :-* :-*  zostawiam

Offline asiul
  • zapaleniec
« Odpowiedź #168 dnia: 17 Października 2009, 12:19 »
hihi cudna historia :) ale jak to mówią, jak się człowiek pomyli w przysiędze, to tylko szczęście przynosi :) czekam na dalszą część historii. wyglądaliście pięknie  :-*

Offline kiniadg

• entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
« Odpowiedź #169 dnia: 17 Października 2009, 21:35 »
oj dziewczyny, ja znów jestem na rozjeździe :-) znów nie mogłam pisać :-) ehh ... takie to mam zalatane życie  :-\  najpierw dokończę dodawanie zapowiadanych zdjęć , a potem poodpowiadam na wasze wiadomości :-)

Co do spotkania forumowiczek to baardzo chętnie :-) szybciej by zajęło opowiadanie, bo tak to nie nadążam. :-)

A więc...

po, że tak powiem wyparskaniu przysięgi... ( poprostu ... miłość... hahahahhahahahhahahahhahah, wierność ... hahahhahahahahahhahahaha   itd. ) nadszedł czas, na pierwszy małżeński pocałunek :-) był baaardzo przyjemny :)

później ksiądz samica podeszła do nas z obrączkami :-) Mój wspaniały mąż chciał mi zalożyć swoja  ;D ;D ;D ;D  pani mu zwróciła uwagę, że nie tą dużą :-) moja weszła ok... później ja musiałam jemu założyć... (:D obrączkę znaczy się :D) do kostki weszła spokojnie. Później musiałam się mega zaprzeć, zeby wcisnąć do końca :-) trzeba było ją po ślubie jeszcze powiększyć :)

z pieknymi obrączkami nadszedl czas na podpisanie papierów :-) ostatni raz podpisywalam się swoim nazwiskiem :) tu nie było żadnej gafy :D

dostaliśmy dokumenty. Akt małżeństwa ( który od razu wysłaliśmy do pana od kredytów)

przyszedł śmieszny pan fotograf z szampanami (idealnie odmierzyliśmy ich ilość, mimo że nie wiedzieliśmy kto tak na prawde przyjdzie)

Było baaardzo sympatycznie :-) później poszliśmy do domku :-) ja o 22 już stracilam glos,  a nos mialam jak Rudolf, ale i tak miło wspominam ten dzień :-)

Co do obrączek... mówiłyscie mi, że i tak pewnie w nich będziemy chodzić... powiem wam jedno... MIAŁYŚCIE RACJĘ... nie umiemy sie z nimi rozstać ;-) na normalny ślub dorobimy tyko u mnie tego brylancika i grawer do obu  :D:D:D

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
« Odpowiedź #170 dnia: 17 Października 2009, 22:47 »
jak czytam fragment o obrączkach to mi się przypomina mój ślub ;)

Offline kiniadg

• entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
« Odpowiedź #171 dnia: 18 Października 2009, 08:31 »
Może trochę za późno ale mam chwilkę , żeby wreszcie poodpisywać :-)

Andzelika
gdy na początku spojrzałam na zdjęcia to  myślałam ze płakałaś dopiero po chwili wzięłam sie zaczytanie a tu   
Powiem ci, że ja byłam baadzo bliska płaczu... tak się zanosiłam i parskałam śmiechem, że prawie mi łzy poleciały   ;D ;D ;D na prawdę dziwna reakcja :D:D:D

Bea027
Ubawiłam się przy tekście o fotografie...ja w ogóle uważam, że cała ta "obstawa" (foto, muzyka, szampan) to takie zbędne trochę
zgadzam się z tobą... chociaż jestem w stanie przyjąć szampana i muzykę , bo to sie u nas sprawdziło (mimo że zdecydowanie za dużo kosztuje), ale ten pseudo fotograf to już przegięcie. Jak weszliśmy wcześniej to zaproponował nam opcję "cudowną" ... dziesięć zdjęci i aż dwa gratisy... PŁYTA CD z tymi zdjęciami i ALBUM - taki zwykły papierowy... masakra... i wyobraźcie sobie, ze ten zestaw jest za 150 zł... gdzie nasz znajomy przyszedł,zrobil nam 200 zdjęć i miał lepszy aparat niż ten gościu. W końcu skoro już przyszedł, to zdecydowaliśmy się na jedno zdjęcie. To jedno odbił w trzech sztukach i zapłacilismy 35 zł. Najgorsze było, że strasznie naciągał na te zdjęcia. Dobrze że mój R jest dobry w negocjacjach i pewny siebie bo mnie by pewnie naciągnął na te komunistyczne foty.

KaroLLA K.J K.G

Bardzo mi miło że do mnie dołączyłaś :-) My również zostajemy na naszych poczciwych mydlicach :-) niedaleko kupiliśmy mieszkanie i jestem z tego strasznie zadowolona :-) Co do znajomych śpiewających delikatnym glosem... jak byś kogoś miała, to ja baardzo chętnie posłucham :) dzisiaj w mam talent oglądałam jakąs dziewczyne która śpiewała tą piosenkę, ale jak dla mnie trochę za bardzo ją przytrikowała.
Co do planowania, to powiem ci, ze my datę mamy już na pawie 3 laa przed ślubem. i tak na prawdę większość załatwiliśmy w tym pierwszym 1.5 roku. Teraz jakoś w ogóle nie mam chwili pomyśleć o tej uroczystości.  Jeśli chodzi o makijaż, to już nie będę maltretowała Jadzi. Jest moją bliźniaczko-starszą, więc musi mieć czas dla siebie przed wesele. Znając życie i tak pół rodziny będzie malowała, a wcześniej depiowała brewki, robiła stópki i paznokietki.
Ja poprawin nie będe miała, ale na pewno zrobimy jakąś posiadowkę, dla licznych gości którzy zostaną :-) wtedy sobie ząłożę,, tą sukieneczke jeszcze raz :) akurat będę sie czuła jeszcze trochę jak pani młoda :D

Mysikróliczek
A mi się nie tylko podoba sukienka, ale i Twoje włosy! Przepiękne...
dziękuję bardzo. Ta fryzurka to też dzięki bliźniakowi, bo robiła mi ją jej klientka, która przychodzi do niej na pazury. :-)

ejotek
a jaką mieliście wódkę. My ostatnio tak próbujemy i doszlismy do wniosku, ze chyba nasz pierwszy tym, czyli Wyborowa pójdzie w odstawkę. Jakoś tak się zepsuła od ostatniego czasu.
Co do obrączek,to twój mąż,też chciał ci swoją włożyć?

asiul
Mam nadzieję ,że to tak na szczęście :D

Powiem wam jedno...
Od ślubu mineło już pare dni... można powiedziec , że prawie tydzień, a jeszcze ani, ja ani R, nie odważyliśmy sie powiedzieć do teściów MAMO I TATO.... Niby chcemy, ale jak przyjdzie do spotakania, to tak strasznie się plątamy i mówimy bezosobowo,że później jak juz jestesmy sami to boki zrywamy z samych siebie  ;D ;D ;D ;D ;D Myślałam że to będzie prostrze, bo w końcu lata się znamy,ale nic podobnego :D:D:D:D
Na prawdę śmiesznie to wygląda jak się tak plątamy :D:D:D:D:D

buziaki wysyłam i idę lulu, bo rano mecz i powrót do domku :-)  :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* pozdrawiam
[/color]

Offline kaarolinka

• ciekawska
  • uzależniony
« Odpowiedź #172 dnia: 18 Października 2009, 11:19 »
super zdjęcia :)
zostawiam :-* :-* :-*

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #173 dnia: 18 Października 2009, 11:56 »
milej niedzieli :)

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
« Odpowiedź #174 dnia: 18 Października 2009, 20:52 »
kinia - u nas był Pan Tadeusz i nikt nie narzekał ;) do tego mieliśmy wino i śliwowicę na wiejskim stole, także każdy kto nie lubi wódeczki mógł pić coś innego.
A mąż też sięgnął najpierw do swojej obrączki :):):)

Offline poqsaa

• Jeszcze Narzeczona
  • bywalec
  • data ślubu: 12.06.2010
« Odpowiedź #175 dnia: 26 Października 2009, 12:02 »
ślicznie wyglądaliście!

Poqsaa odlicza!

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #176 dnia: 26 Października 2009, 12:11 »
ale ładnie wyglądaliście  :)

Offline kiniadg

• entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
« Odpowiedź #177 dnia: 26 Października 2009, 13:21 »
Witajcie :) tak sobię myślę, że chyba na chwilę będę musiała zawiesić pisanie,albo poprostu, tak jak do tej pory, raz na jakiś dłuższy czas pisać, bo nie mam kompletnie czasu. Przez ten brak wolnego, automatycznie wszelkie sprawy ślubno-weselne też są zawieszone. Dzisiaj mam mecz, a jutro z samego rana zaliczenie. Jeszcze nic się nie uczyłam. Trzymajcie kciuki :-) jak by coś , to dzisiaj o 18.00 na polsacie sport, a jutro o 8.00 na kolosie z anatomii :D Każdy zaciśnięty kciuk się przyda :) pozdrawiam gorąco. Aha ... czy to prawda, że 8.11. są targi ślubne w sosnowcu??

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #178 dnia: 26 Października 2009, 13:30 »
to ja juz zaciskam kciuki!

Offline poqsaa

• Jeszcze Narzeczona
  • bywalec
  • data ślubu: 12.06.2010
« Odpowiedź #179 dnia: 26 Października 2009, 14:44 »
Kciukasy zaciśnięte! I jak zdążę to włączę PS :)

Poqsaa odlicza!