Autor Wątek: 03.07.2010 ... STEP BY STEP, DAY BY DAY Krysi i Rafała  (Przeczytany 40435 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline patik

• entuzjasta
  • Dziś już wiem że zawsze jesteś blisko mnie..
  • data ślubu: 15.05.2010
Odp: 03.07.2010 ... STEP BY STEP, DAY BY DAY Krysi i Rafała
« Odpowiedź #570 dnia: 24 Lutego 2010, 21:29 »
Kinia to same dobre wiesci :)

a w ogole kochane to wiem cos czego Wy nie wiecie ;)
Kinia kupila dzisiaj cos jeszcze :D :D :D

ale siedze cichutko- pewnie sama sie pochwaili :D

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #571 dnia: 24 Lutego 2010, 21:31 »
 :tupot: :tupot: :tupot: Teraz to musi! :D :D :D

Offline kaamila

• entuzjasta
  • data ślubu: 10.07.2010
« Odpowiedź #572 dnia: 24 Lutego 2010, 21:37 »
Sypialnia fajna, fryzurka podoba mi się pierwsza.
To super ze tak udało ci się załatwić autokar, i to jeszcze za darmo ;D
Pochwal się co jeszcze kupiłaś.... ;) ;D

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
  • data ślubu: 03.10.2009
« Odpowiedź #573 dnia: 24 Lutego 2010, 21:53 »
liczymy że nam powie co kupiła :)

a wiadomość świetna, autokar za free :)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #574 dnia: 25 Lutego 2010, 08:25 »
Teraz to nie ma odwrotu-musi nam tu na;pisac co kupiła  ;D

Offline kiniadg

• http://forum.e-wesele.pl/index.php?topic=21353.0
  • entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
  • data ślubu: 03.07.2010 Maxim
« Odpowiedź #575 dnia: 25 Lutego 2010, 13:59 »
witajcie :-)
nie było wcześniej dostępu do forum i jakoś mi łyso było :-) na szczęście juz jest ok :-)
Widzę , że Pati podsyciła atmosfere ;D a to w sumie dzięki niej kupilam sobię ... BUCIKI DO ŚLUBU   :hopsa: :hopsa: :hopsa:   tak się ciszę ;-) dokładnie takie jakich chciałam :-) zwyczajne, białe i w miarę na niskim obcasie :-) kupiła tam gdzie Pati w Katowicach... wytłumaczyła mi dorze przez telefon i trafiłam bez problemu... tak mnie naszło akurat, bo miałam wolne popołudnie ... jeździliśmy z Rafałkie za szafami do przedpokoju i pralką i przy okazji zgarneliśmy mojego bliźniaka , żeby wspólnie wybrać buciki :-) Tak że wyszło, że R już wie jakie będę miała  :D   sam w sumie zdecydowanie opowiadał się za nimi ;D
szukałam na stronie tego salonu tych bucików, ale nie mogę zaleźć :-( są podobne  :-) przód jest taki sam

http://www.butyslubne.com.pl/atlasowy_diament_s9b-p-373-pl.jsp

tylko ja nie wybrałam całych :-) chcialam zapinane przy kostce , więc fasonem przypominają
te http://www.butyslubne.com.pl/buty_slubne_3275b-p-398-pl.jsp  ;D ;D ;D

:cancan: :cancan: :cancan: :cancan: :cancan: :cancan:

jeszcze jedną sprawę ślubną załatwiam właśnie :) jednak znalazłam na necie zaproszenia  tanie :-) na to samo wyjdzie jak bym kupowała w sklepie, a nie trzeba będzie  wypisywać :-)  ja nie mam zbyt pięknego pisma , więc wyjdzie ładnie :-)
Aha i śmieszny tekst wybraliśmy :-)     :cancan: :cancan:

akurat do nas pasuje, bo zaręczlismy się 3 lata temu :-) ;D  hihihi  :-) co o tym myślicie ;D ;D ;D

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
« Odpowiedź #576 dnia: 25 Lutego 2010, 14:04 »
Bardzo fajne  :brawo_2: :brawo_2: Gratuluję,coraz mniej spraw do załątwiania  ;D

Offline agnieszkac4

• bywalec
« Odpowiedź #577 dnia: 25 Lutego 2010, 14:07 »
Buciki bardzo ładne!! też będę szukać czegoś w tym stylu:)

Co do zaproszeń - uważam że takie zamawiane i wypisane już, wyglądają dużo lepiej niż wypełniane długopisem :P

A tekst super ;D

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #578 dnia: 25 Lutego 2010, 14:51 »
Tekst na zaproszeniach genialny :hahahaha:

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
« Odpowiedź #579 dnia: 25 Lutego 2010, 14:56 »
Super tekst  ;D

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #580 dnia: 25 Lutego 2010, 15:59 »
Buciki cudniaste  ;D Podobne na targach w spodku były.

A kolor ścian.... no zazdrość mnie zżera że na moich ścianach takich kolorków nie ma :)

A że autokar za free.... Ekstra  ;D powiedziała pewnie kim jest i Pan nie mógł odmówić  :-*

:-* :-* czwartkowe

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
« Odpowiedź #581 dnia: 25 Lutego 2010, 17:24 »
to super że są buciki i zaproszenia wybrane :)
wierszyk fajny a fotki butków na żywo chętnie zobaczę, co Krysiu?
ja imiona i nazwiska wypisywałam sama, bo w momencie zamawiania lista nie była zamknięta i sporo było niewiadomych, a gdybyśmy zamawiali część wydrukowanych i część pustych to bez sensu...

Offline kiniadg

• entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
« Odpowiedź #582 dnia: 25 Lutego 2010, 23:59 »
Cieszę się że podoba wam się teks zaproszenia :-) taki trochę głupkowaty i śmieszny ale zawsze coś innego ;D

Aneczq1987 możliwe, że te same widziałaś. Ja byłam akurat w sosnowcu na targach,ale to te same firmy się przecież polecają :-) ja nie zwróciłam szczególnie uwagi w sumie na te buty, bo sądziłam , że są bardzo drogie... dopiero Patik mi powiedziała , że cenki sa bardzo fajne jak na takie butki :-) jestem jej za to baaardzowdzęczn :Najlepszy:

ejotek  oczywiście jak tyko dostanę buciki, to od razu zrobię im zdjęcie dla was ;D

Dzisiaj ustaliliśmy pierwszą datę wprowadzenia się do naszego gniazdka ;D   :Uu: :Uu: :Uu: :Uu: :cancan: :cancan: moje imieniny (żeby zapamiętać datę - może sę wyrobimy do tego czasu, bo mam 13 marca :D :D :D )   poprostu jest nam potrzebna jeszcze do normanego funkcjonowania pralka i jedna z dużych szaf do zabudowy... Pralkę kupimy w następny weekend , bo dowiedzeliśmy się , że będzie w media markt bez watu... tak normalnie dzisiaj o mały włos jej nie wzieliśmy... jeszcze dostaliśmy proszek gratis  :brawo:  na szczęście w ostatniej chwili zadzwonił kolega, który tam kiedyś pracował i powiedział, żey się wstrzymać, bo za tydzień będziemy mieć taniej o około 250 zł  :tupot: :brewki:  nie trzeba było nas długo namawiać....tylko pan który o mały włos nam nie opylił pralki, był  troszę niezadowolony ;D ale trudno :-) 250 zł nie chodzi pichotą ;D

Ta druga rzecz.... czyli szafa, tez dzisiaj została załatwiona. będziemy mieć dwie na przedpokoju...  dzisiaj kupiliśmy ta mniejszą. Dostaniemy ją już za 1.5 tygodnia  :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:

Aha ... jest jeszcze trzeci... INTERNET... :-) bez telewizora przeżyję, ale internet jest dla mnie niezbędny ;D  dlatego zanim sie wprowadzimy musi być... Ja jutro jadę do Piły na mecz, a R postara sie to załatwic na miejscu :-)
 Mam nadzieję, że w pile będzie internet , żeby nie tracić kontaktu z forum :-)
Wrócę w nocy w sobotę. Dlatego w niedzielę idziemy do kościoła popytać co mamy do doniesienia jeszcze i ogólnie jak tam wszystko ma wyglądac... np.  z przyzdobieniem kościoła... bo w sumie tak na prawdę nic nie wiem... żadnych konkretów :)

Aha ... dużego pokoju jeszcze nie robiliśmy... zostawiamy go, żeby powoli się nim zająć... spokojnie zrobić podwieszany sufit itp.....
Narazie wiem, że będzie w nim mało mebli...przede wszystki stolik RTV , Rafała kino domowe (które samo zajmie mega dużo miejsca :klnie: :klnie: nie mówiąc o tym, ze w ogólemi nie pasuje klorystycznie do mojego wyobrażenia tego pomieszczenia... ehhh ... muszę jakoś przeżyć maniacze zapędy męża ) , do tego jakaś komoda albo witryna , stół i narożnik.... i apropo tego narożnika .... ;D :D  znalazłam u tego samego gocia od którego kupujemy szafę , dokładnie taki jak mi się podoba... tylko niestety bez funkcji spania :-( :sad: :sad: :glupek:  strasznie żałuję :-( zależy mi jednak, żeby dało się go rozłożyć, dla gości... Co prawda w gabineci będzie łóżko na dwie osoby ,ale zawsze może nas większa paczka odwiedzić...  ehhh :( szkoda szkoda ...  A tak mnie zauroczył... do tego za normalną cenę ... :( muszę jakoś go przeżałować i poszukać czegoś innego :-)

Idę już lulu, bo wcześnie rano mam trening i wyjeżdżam :-) trzymajcie się drogie forumki i do przeczytania ;D  
 :-* :-* :-* :-* :-*

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
« Odpowiedź #583 dnia: 26 Lutego 2010, 08:05 »
Fajny ten narożnik  ;D
Też się za podobnym rozglądamy, ale my obowiązkowo musi byc rozkładany  ;)
Będziemy mieć małe mieszkanie, więc każde dodatkowe miejsce do spania się przyda  :)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
« Odpowiedź #584 dnia: 26 Lutego 2010, 10:13 »
Boski narożnik  ;D

Szkoda,że nie można go rozkładac -byłby idealny  ;D

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
« Odpowiedź #585 dnia: 26 Lutego 2010, 20:20 »
szafa super - zawsze marzyłam żeby mieć taką w przedpokoju...może kiedyś
A narożnik faktycznie - warto by miał możliwość rozłożenia, przydaje się taka funkcja

dużo rzeczy do przodu Krysiu :)

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #586 dnia: 28 Lutego 2010, 18:11 »
Butki zapowiadają się bardzo fajnie, w szczególności taki ładniutki przód!
Zaproszenia też fajne, chociaż ja osobiście bardzo nie lubię tego tekstu, bo wg mnie to tak, jakby PM był przymuszany ;)
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #587 dnia: 28 Lutego 2010, 22:57 »
Im większa szafa tym człowiek wiecej rzeczy w niej chomikuje ;) ;)...mam w domu 3 ogromne szafy na całe ściany i wiem coś o tym :D :D :D

Nooo kanapa boska..ale jak się nie rozkłada to faktycznie nie ma co ;) ;)

Miłego tygodnia :-* :-* :-*

Offline kiniadg

• entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
« Odpowiedź #588 dnia: 1 Marca 2010, 15:15 »
witajcie... wróciłam co prawda w nocy w sobotę, ale przez ostatni czas byłam w mieszkanku i  kolejne rzeczy kupiliśmy do niego :-) dzisiaj od rana robiliśmy tam cały czas :-)
za niedługo idę na trening...
mka: masz rację, tak sie robi... tym bardziej że ja jestem typem chomika... ale walczę z tym dzielnie... mam nadzieję,że nie zawalę wszystkich szafek ;D
m-lena   faktycznie ten tekst może być tak odbierany,ale w sumie na żarty trochę to biorę ;D mam nadzieję , że wszyscy będą wiedzieli, że nikt R nie zmusza  ;D ;D ;D ;D ;D  ;]
muszę przeżałować, ten narożnik, bo niestety nie chcę tracić dodatkowego miejsca do spania dla gości...

Aha w niedzielę byliśmy w kościele popytać się co jest nam potrzebne jeszcze... ksiądz powiedział, że na trzy miesiące przed ślubem protokół musimy oddać ... czyli wychodzi , że za miesiąc ... no i podał nam terminy nauk, które nam kompletnie nie odpowiadają :(  ehhh :/ musimy iść tam i sie na jakiś indywidualny termin umówić, bo nie mamy szans być :/  w ogóle tak mało jest tych terminów i wszystkie w tych samych godzinach ;/

:-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* zostawiam

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
« Odpowiedź #589 dnia: 1 Marca 2010, 19:15 »
z tymi godzinami i terminami w kościele to zawsze są takie że nikomu nigdy nie pasują... ludzie musieliby nie studiować, nie pracować itp. ....ech....

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #590 dnia: 1 Marca 2010, 19:39 »
Krysiu, spróbuj może popytać w innych kościołach o nauki, my odbyliśmy nauki przedmałżeńskie w kościele św. Barbary w Będzinie na Koszelewie (taki malutki kościółek koło świateł). Może tam będzie Wam bardziej odpowiadało pod względem godzin. A nauki w poradni przedmałżeńskiej"załatwiliśmy" podczas jednego 2-godzinnego spotkania w Sosnowcu w kościele św.Floriana.. :)

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #591 dnia: 1 Marca 2010, 19:51 »
Możesz się też dowiedzieć jak to jest w Częstochowie.
Moja kuzynka tam odbywała nauki i była chyba 1 raz i po krzyku.
Muszę się jej podpytać to Ci jeszcze dokładniej napiszę :)

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #592 dnia: 1 Marca 2010, 22:03 »
Ja też myślałam, że protokół można spisywać dopiero 3 miesiące przed ślubem, ale jak byliśmy w biurze parafialnym, okazało się, że już możemy się umawiać. Pewnie zależy to od parafii :)

Offline kiniadg

• entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
« Odpowiedź #593 dnia: 1 Marca 2010, 22:23 »
julenka może i dobry pomysł... a w jakich godzinach były te spotkania w będzinie ?
Nemezis my też moglibyśmy już spisać, ale ksiądz nam powiedział taką dolną granicę ... żeby tak na trzy miesiące przed... już ten protokół był :-)
aneczq1987 chętnie bym przejechała, ale to już jak będę w podbramkowej sytuacji... bo trochę daleko...

właśnie dzwonił do mnie gościu, że już jutro będziemy mieć szafę  :skacza: już się nie mogę doczekać :-) :tupot: :tupot: :tupot: :tupot:  tak domowo się tam robi :-) za jakieś dwa tygodnie się przeniesiemy  :tak_2: :tak_2: :tak_2: aż ciężko mi w to uwierzyć :-)   :Najlepszy:  

jutro przyjeżdża moja kuzynka, więc nie wiem czy będę miała czas wpaść na forum ;D  
 :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*     zostawiam

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #594 dnia: 1 Marca 2010, 23:37 »
Daleko ale raz i z głowy :)

:-*  :-* zostawiam

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #595 dnia: 2 Marca 2010, 00:03 »
Co do nauk to prawda...najlepiej jeszcze żeby ludzie urlopy brali i nie robili nic innego tylko kursy przedmałżeńskie ::) ::)
A skoro jesteście po cywilnym to może ksiądz Wam jednak odpuści? Bo w sumie bez sensu jest opowiadać takie pierrrdoły małżeństwu... ;) :D :D

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #596 dnia: 2 Marca 2010, 10:58 »
Mka, nie sadze aby ksiądz odpuścił..  :-\ Wiesz, jak to z nimi bywa..

Krysiu, te spotkania były na pewno wieczornymi porami ale nie wiem czy nic sie nie zmieniło, bo my nauki mieliśmy 2 lata temu.

Pozdrowionka zostawiam :)

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #597 dnia: 3 Marca 2010, 10:21 »
Wiem, ze to ma być żartobliwy tekst, ale... jakoś tak źle się czuję czytając go, bo przecież nie zmuszam swojego PM do ślubu ;)

Co do nauk, to jak radzą dziewczyny spróbujcie gdzie indziej  :) My właśnie dlatego poszliśmy prawie rok przed ślubem na nauki i poradnię, by teraz nie martwić się o terminy, bo nie wyobrażam sobie dopasować terminów do pracy J.  :-\

Czyli, że na spisanie protokołu trzeba się z księdzem umówić???  :o  No o tym to nie wiedziałam  :(
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
  • data ślubu: 28.08.2010
« Odpowiedź #598 dnia: 3 Marca 2010, 11:15 »

Krysiu i na reszcie nadrobiłam zaległości :):) i nie wiem od czego zacząć:)
1. mnie także widok z okna wiele mówi, nawet często bywa, w tym bloku bo mam tam rodzinę :):) a jednak zostałyśmy obie na naszych starych, poczciwych Mydlicach :)

2. Sypialnia jest ekstra, uwielbiam fiolet, cała aranżacja jest w moim stylu i strasznie mi sie podoba
#. szafa na przedpokoju to świetna sprawa, my tez mamy taka ogromną jeszcze po starych lokatorach i praktycznie nie trzeba za dużo mebli wstawiac do pokoju :)
3. Z fryzura mam ten sam problem tzn. mysle że może mi byc za goraco a chciałam mieć włosy spiete częściowo i tak żeby loki opadały na ramiona, no ale niestety - lipiec, sierpień to nie jest dobry czas na taka fryzurkę więc tez bedę miec takiego koczka. No i jestem tego samego zdania co ty, że jasny kwiat pieknie wygląda w ciemnych włosach jedyne co to w kwestii upięcia welonu sie różnimy, mnie sie wydaje, że go za bardzo nie widac jak jest upiety od kokiem i czasem tak zwisa, więc chciałabym, go sobie upiąć nad kokiem już przymierzałam i tak mi jest lepiej. Musisz popróbować różne upięcia i sprawdzic które Ci do twarzy najbardziej pasują. :) co do fryzurek ja obstawiam 4, 6 i 12 :):)

KURCZE MIAŁAM ZNACZNIE WIĘCEJ NAPISAĆ ALE ZAPOMNIAŁAM JUŻ CO :(

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
« Odpowiedź #599 dnia: 3 Marca 2010, 12:15 »
my w Krakowie nauki robiliśmy od 18-stej przez 4 piątki
A ksiądz zapewne nie odpuści, ani po cywilnym ani ciężarnym - kasa dla niego się liczy