Autor Wątek: 03.07.2010 ... STEP BY STEP, DAY BY DAY Krysi i Rafała  (Przeczytany 37508 razy)

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
  • data ślubu: 03.10.2009
Odp: 03.07.2010 ... STEP BY STEP, DAY BY DAY Krysi i Rafała
« Odpowiedź #90 dnia: 30 Września 2009, 16:19 »
no i zaginęła nam gdzieś kinia...

:-* :-* :-*

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #91 dnia: 1 Października 2009, 19:47 »
Hop hop? Halo halo? :)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #92 dnia: 2 Października 2009, 09:42 »
Kinia wracaj  >:(

Offline kiniadg

• http://forum.e-wesele.pl/index.php?topic=21353.0
  • entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
  • data ślubu: 03.07.2010 Maxim
« Odpowiedź #93 dnia: 5 Października 2009, 15:59 »
Przepraszam was bardzo :-) hihi , każdego posta zaczynam od przepraszania, że mnie długo nie było :-) tym razem miałam najbardziej konkretne powody :-) Jak już pisałam przez cały czas szukaliśmy mieszkania :-) byliśmy bardzo zalatani , ale opłaciło się !!!! ZNALEŹLIŚMY !!!!!!!! BARDZO NAM SIĘ SPODOBAŁO :-) PIEKNE TRZY POKOIKI, DO KTÓRYCH NA UPARTEGO NIE TRZEBA DOPŁACAĆ :-) BYŁO STRAAASZNIE DUŻO ZALATWIANIA... dużo szukania kogoś kto da nam kredyt. Jesteśmy dośc wymagającymi kredytobiorcami, gdyż mój R ma umowe zlecenie narazie, a ja kontrakt sportowy. W normalnych ofertach banku nie byłoby to proste, ale wszystko przecież da się załatwić !!!
Znaleźliśmy doradcę  kredytowego z Wrocławia  :D !!!! załatwi nam kredyt na baaardzo fajnych warunkach…. Oczywiście tak jak mówiłam wcześniej bierzemy ten z dopłatami dla młodych małżeństw !!! Więc trzeba było szybko załatwiać ślub…. Stanęło na tym  że dokładnie za tydzień w poniedziałek będę już ŻONKĄ !!!!  :D To był najszybszy termin jaki się udało zaklepać. Później zrobimy małą posiadówkę w domu z rodzicami i rodzeństwem (mam tak dużą najbliższą  rodzinkę że będzie nas 20 osób w mieszkaniu ) :D  Wczoraj cały dzień szukałam jakiegoś ubranka… chciałam jakiś zwykły kostium elegancki, a znalazłam fajną, białą sukieneczkę, taką do kolanka… :D  będę miała mini suknie ślubną :D Powiem wam że troszeczkę się stresuję, tym wszystki… już podpisałam papiery o zmianę nazwiska … mało tego dzisiaj wyjechałam na obóz i wrócę dopiero w niedziele w nocy, więc musiałam już dzisiaj podpisać papiery do kredytu… było to dla mnie strasznie dziwne, ale musiałam się już podpisywać nazwiskiem mojego R   :D baaardzo dziwne uczucie ! :D nie wiem jak się przyzwyczaję :D
 na razie muszę zmykać, bo na trening lecę. Jak będę teraz na obozię, to będę miała więcej czasu żeby wchodzić na forum  :D

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #94 dnia: 5 Października 2009, 16:08 »
ooo kurcze kochana, ale sie u Ciebie dzieje!
Gratuluje oczywiscie tak pozytywnych wiesci, mieszkanka i kredytu! I oczywiscie cywilnego ! :))
Wszystko fajnie sie uklada!

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #95 dnia: 5 Października 2009, 16:16 »
No to faktycznie, dzieje się u Ciebie niesamowicie dużo :)

Offline patik

• entuzjasta
  • Dziś już wiem że zawsze jesteś blisko mnie..
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #96 dnia: 5 Października 2009, 17:42 »
Kinia  no to moje gratulacje :)
bardzo sie ciesze ze Wam sie wszystko tak super udalo pozalatwiac!!!

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #97 dnia: 5 Października 2009, 17:49 »
super wieści
będziesz miała expresowy ślub cywilny
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #98 dnia: 5 Października 2009, 17:52 »
no no szybko działacie :) ani się obejrzysz a będziesz już żoną  ;)

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #99 dnia: 5 Października 2009, 19:48 »
Ale szybciutko! Szok! :)  :)  :)

Ale parę foteczek nam pokażesz, prawda?

Offline kiniadg

• entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
« Odpowiedź #100 dnia: 6 Października 2009, 09:27 »
witajcie :-) cieszę się, że mimo że was tak zaniedbałam, to jesteście ze mną :-)  :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*
musze się pochwalić, ze udało nam się załatwić obrączki :-) nie było to łatwe :) mamy znajomego jubilera... poszliśmy do niego i powiedzieliśmy, żę chcemy klasyczne obrączki z jakimś szczegółem... powiedział, ze nie ma problemu,że policzy nam taniej i w ogóle... gorzej jak się dowiedział, że potrzebne nam są za tydzień... stwierdził że nie ma szans :-( troszkę nas to podłamało... chodziliśmy jeszcze po kilku jubilerach i okazało się, że żeczywiście czeka się minimum te 2 tygodnie...
Udalo nam się z nim umówić, że zrobi nam na wymiar srebrne, które oddamy mu po cywilnym ślubie :) Jeszcze chodziliśmy po Apartach i Krukach pomierzyć jakieś wzory… co się okazalo w koncu najbardziej nam się podobały zwykłe klasyczne. Poszliśmy do tego znajomego, powiedzieliśmy mu jakie chcemy i stwierdził, że skoro takie normalne, to zdąży do piątku zrobić :)   jupi… będziemy mieć już te właściwe obrączki :) no może jeszcze nie do końca, bo ja sobie wybrałam zwykłą złotą 3 mm z malutkim brylancikiem. Umówiliśmy się , że ten brylancik da nam później. No i nie będziemy tez mieć grawerów na ten ślub… :)
Na tym nam tak bardzie nie zależy w sumie, bo stwierdziliśmy, że nie będziemy jeszcze chodzić w tych obrączkach. Odstawimy je do 3.07.2010 na ten właściwy slub…

tylko na tym zdjęciu jest za duży ten brylancik... mój będzie malusieńki :)
Oczywiście dziewczyny , że pokażę zdjęcia :) sukieneczke mam troszkę za kolacko białą (podobała mi się przed kolano, ale niestety z racji tego co robię, mam zawsze poobijane kolana i muszę je zakrywać)  :) troszkę się mieni... tak mówię ,że mini suknia ślubna :) znalazłam w Monari .

Stresuję się trochę. W sumię już niedługo będę musiała powiedzieć, tą przysięgę. Cały czas myślałam, że to będzie taki troche pic na wodę, ale jak pomyślę, że stoję obok mojego R i mówię mu te wielkie słowa, to ciary biegaja mi po plecach :)
Później szampan i do mnie na przyjątko :)
[/color]

Offline andzelika

• Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.09
« Odpowiedź #101 dnia: 6 Października 2009, 09:32 »
Fajne za znaleźliście mieszkanko  :skacza:
A jeśli chodzi o obrączki to ja uwielbiam prostotę.Są one takie delikatne ,cudo. ;)Bardzo mi się podobają
[/url]
[/url]

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #102 dnia: 6 Października 2009, 09:48 »
Bardzo ładne obrączki, delikatne. Ja bym na Waszym miejscu nosiła je już, w końcu będziecie małżeństwem, jakby na to nie spojrzeć. A na ten ślub w lipcu właśnie dodałabym brylancik do Twojej i może grawer? :)

Offline kiniadg

• entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
« Odpowiedź #103 dnia: 6 Października 2009, 10:26 »
No niby będziemy tym małżeństwem, ale doszliśmy do wniosku, że chcemy, żeby ten właściwy ślub miał jakieś znaczenie... że po nim się coś zmieni... że to odczujemy :) Wtedy chcemy z pompą świętować nowe życie :)

właśnie nie napisalam wam jeszcze czegoś ... :-) ustaliliśmy co z samochodem na ten normalny ślub :-) pamiętacie jak pisałam wam o limuzynie na którą napalił sie mój R??  Udoło mi sie go przekonać, na moją ulubioną wersję :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D   Pojedziemy moim samochodem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Rafał będzie kierował, ja siądę z boku, a świadkowie z tyłu :-) strasznie podobała mi sie ta opcja od początku i udalo mi się przekonać do niej R :-)zawsze to coś nowego :-)
Tak się cieszę , że pojedziemy Gutkiem (tak ma na imię mój samochodzik ;D ;D ;D :D :D :D)  akurat pasuje , bo mam Audi a4... może nie nowy, ale srebrny i sedan... jak sie go przybierze to będzie  śliczny.. i tym sposobem mamy sporo kasy w kieszeni :D:D:D:D:D:D:D

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #104 dnia: 6 Października 2009, 12:10 »
Mhm a nie chcieliscie troche szerszych obraczek? Takie cienkie sie Wam podobaja?:)
Autko wyglada superowo!!! :)

Offline kiniadg

• entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
« Odpowiedź #105 dnia: 6 Października 2009, 12:36 »
mierzylismy różne obrączki... nie podobały nam się za duże. W końcu ja wybrałam rozmiar 3 a Rafałek o jeden większy.. 4 mm  :-) ja jestem niska i mam male palce... większe obrączki wydawały mi się ogromne na moich parówkowych paldonkach :D ...
Fajnie tak być w sumie na obozie... mam czas żeby posiedziec na forum, bo w domu mialam tyle zalatwianie, że ani chwili czasu dla siebie nie miałam :-) dobrze , że mój R zajmuje sie naszymi finansami... w sumie jego zawód dużo w tym pomaga... jest doradcą finanfowym :D mogę spokojnie i bez zastanowienia powierzyć mu wszystko :-)
Siedzę sobie tak teraz i zastanawiam sie co zrobić z włosami na ten ślub cywilny. Ja mam naturalne długie i bardzo kręcone. Z tym, że nie chcę być taki szogun rozwichrowany i jakoś muszę ujarzmić te kłaki. Mojej siostry klientka jest fryzjerką, zaraz będę do niej dzwoniła i jakos się umówimy. Może mi cos podszepnie. Ja się nie znam, bo ja całe żecie chodzę w ulizanym warkoczyku :D:D:D:D:D:D:D

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #106 dnia: 6 Października 2009, 12:53 »
eee to nie masz sie co bac ;)) znajoma zapewne doradzi ;) zle napewno wygladac nie bedziesz ;)

Offline kiniadg

• entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
« Odpowiedź #107 dnia: 6 Października 2009, 13:36 »
znalazłam właśnie na necie przyzdobiony taki samochód jak mój... można powiedzieć że wygląda jak ślubny :-) tylko mi akurat to ułożenie się nie podoba. szukam jakiś inspiracji kwiatowych na necie,ale jakoś nie moge się doszukac niczego fajnego :/

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #108 dnia: 6 Października 2009, 13:48 »
Na pewno będzie pięknie! :) I do tego jaka oszczędność :D

Offline joanna_ro

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.07.2007
« Odpowiedź #109 dnia: 6 Października 2009, 14:30 »
Chwilkę nie zaglądałam a tu tyle nowości. Przede wszystkim gratuluje szybszego zamążpójścia  :)
Super, że znaleźliście Wasze gniazdko.
Obrączki eleganckie. Samochód będzie się na pewno super prezentować, my też tak oszczędziliśmy pieniążki :D
Również czekam na zdjęcia sukienki do cywilnego  ;)

Offline patik

• entuzjasta
« Odpowiedź #110 dnia: 6 Października 2009, 20:32 »
Krysia autko będzie kapitlane :)  wklej zdjęcie sukieneczki :D

nie mogę uwierzyć że będzięsz K.S już w poniedziałek :D super że wszystko tak szybko udało się załatwić- i te obraczki, piekne!

gorace buziaki ;*

a jak oboz? ;>

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #111 dnia: 6 Października 2009, 21:23 »
bardzo ładne obrączki
a z autkiem to faktycznie oszczędność, my też pożyczymy od znajomego
bardzo mi się podoba przybranie na autko z prawdziwych kwiatów
czekam na fotkę sukienki
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline kiniadg

• entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
« Odpowiedź #112 dnia: 6 Października 2009, 21:58 »
narazie jestem na obozie i nie mam zdjęcia sukieneczki, ale ona jest normalna... nie szukałam jakiejś wspaniałej...  jest zwykła biala :-) bez rewelacji :)

co do zdobienia samochodziku , to mi tez się bardzo podobają prawdziwe kwiatki :)

pati na obozie jak na obozie... troche jak dla mnie w złym momencie, ale cóż... nie mam wyjścia  :-\ dobrze że na swój ślub zdążę wrócić :D nie ma tylko takich dyskotek jak za naszych wspólnych czasów :D:D:D  sasasa

Offline patik

• entuzjasta
« Odpowiedź #113 dnia: 6 Października 2009, 22:20 »
Krysiu powiem Ci że takich dyskotek to sie do konca zycia nie zapomina :) ahh no niestety to sie juz nie powtorzy :D ale tego co przezylysmy nikt nam nie zabierze..

Offline kiniadg

• entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
« Odpowiedź #114 dnia: 6 Października 2009, 23:54 »
Masz rację pati... nikt nam tego nie zabierze :-)

ja sobie własnie leżę w łóżku i oglądam stare zdjęcia :-) znalazłam jedno które kiedyś tam montowałam dla zabawy :-)
Ja z moim bliźniakiem :D

ale mnie wzieło na odrabianie zaległości na kompie :-) nawet takie stare zdjęcia oglądam :) no cóż... przez ostatnie dwa tygodnie troszkę zaniedbalam mojego laptopika :D

pozdrawiam was już w sumie środowo :-)

Offline Bea027

• entuzjasta
  • data ślubu: 22 sierpień 2009
« Odpowiedź #115 dnia: 7 Października 2009, 07:34 »
Witam Kinia i ja dołączę do Twego odliczanka :) Też miałam cywilny wcześniej i podobne podejście do Ciebie :) ale cywilny mimo wszystko coś zmienia, nie umiem określić co, ale na pewno na lepsze :) I tak jak Wy mówiliśmy, że schowamy obrączki...ale jakoś nam tak dziwnie było bez nich :) A właśnie na Kościelny zrobiliśmy grawerkę :)

Pozdrawiam cieplutko :)

Offline kiniadg

• entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
« Odpowiedź #116 dnia: 7 Października 2009, 09:15 »
witaj Bea027 :-)może i u nas tak będzie z tymi obrączkami :D a czemu wy mieliście wcześniej cywilny? też ze względu na mieszkanie? a do rodziców móiwliście już mamo i tato ( tzn. do teściów)?
Tak w ogole, to ja nigdy nie byłamna ślubie cywilnym... boję sie żeby jakiejś gafy nie strzelić... :D czy tam coś szczególnego się robi? jak to wygląda... poprostu wchodzi się ,raz dwa przysięga i koniec?

aha i druga sprawa... na początku miałam zamiar sama robić zaproszenia i wizytówki na stoły... teraz chyba już wydaję mi się że zaproszenia to może być za duże wyzwanie :-) zostałam przy wizytówkach na stoły :-) że je sama zrobię :D i teraz pytanie... czy zwykły papier z bloku technicznego będzie dobrze wyglądał? Przyzdobiony oczywiście... na allegro znalazłam takie malutkie różyczki do przyzdabiania :-)

kolejna rzecz to alkohol... chcemy mieć wyborową wódkę i raczej nie będziemy zdobić butelek... co o tym myślcie... nie będzie tak za zwyczajnie...? pozdrawiam :D

Offline patik

• entuzjasta
« Odpowiedź #117 dnia: 7 Października 2009, 09:43 »
Kinia z wódką my mamy ten sam problem.. nie wiemy czy bez zadnych zawieszek bedzie ok..  :hmmm:
a co do zaproszen i wizytowek to przegladajac tworczosc Forumek, nabieram coraz wiekszej ocghoty zeby rowniez sama je wykonac- wtedy napewno beda niepowtarzalne i wyjatkowe :) gorzej z czasem, bo ja go mam strasznie malo :(

ma ślubie cywilnym jest własnie tak jak piszesz, z tym że emocje jakie towarzyszą w tym dniu, nie pozwola Ci myslec ze to jest tak "raz dwa przysięga i koniec" :)

buzki :*

Offline Bea027

• entuzjasta
  • data ślubu: 22 sierpień 2009
« Odpowiedź #118 dnia: 7 Października 2009, 10:44 »
Braliśmy cywilny dokładnie po to, żeby ułatwić sobie papierkomanię. Do rodziców już zwracaliśmy się mamo, tato :)
Wchodzisz do małej salki, chwilkę czekasz, wychodzi do Was pani, prosi na chwilę do środka - wtedy ustalacie czy chcecie zdjęcia, szampana, oprawę muzyczną.  Zajmujecie miejsca, wchodzi reszta gości. Wychodzi kierowniczka USC, mówi o roli małżeństwa w społeczeństwie, następnie przysięga, wymiana obrączek, podpisy, życzenia od Urzędniczki i koniec :)
Tak od siebie dodam, że do cywilnego podchodziłam bardzo "luźno", ale jednak przysięga wywarła na mnie spore wrażenie :) W ogole to fajnie było i jednak ten dzień jest taki na prawdę wyjątkowy... :)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #119 dnia: 7 Października 2009, 12:21 »
kinia my bralismy tylko cywilny, bo moj maz jest rozwodnikiem, jak znajdziesz gdzies moja relacje to sobie zobacz jak wszystko wygladalo w DG :) tylko my mimo cywilnego mielismy normalne wesele itd ;)