Autor Wątek: 03.07.2010 ... STEP BY STEP, DAY BY DAY Krysi i Rafała  (Przeczytany 37511 razy)

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
Odp: 03.07.2010 ... STEP BY STEP, DAY BY DAY Krysi i Rafała
« Odpowiedź #630 dnia: 7 Marca 2010, 21:21 »
Jak już jesteśmy w temacie młodych gości, to mam jedno pytanie (mam nadzieję, Krysiu, że się nie obrazisz, że u Ciebie o to pytam ;)): Od jakiego wieku zapraszacie niezamężnych i nieżonatych gości wraz z osobami towarzyszącymi? Bo my przyjęliśmy dolną granicę wieku 18 lat i paru naszych nastoletnich gości czuje się zawiedzionych, że mogą przyjść "tylko z rodzicami" ;)

Offline kiniadg

• http://forum.e-wesele.pl/index.php?topic=21353.0
  • entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
  • data ślubu: 03.07.2010 Maxim
« Odpowiedź #631 dnia: 7 Marca 2010, 21:31 »
witajcie

dziękuję wam za tyle ciekawych porad :) myślę sobię, że zadzwonię, i poprostu poinformuję jakie są warunki... nie będę mówiła, żeby nie brali dzieci, tylko poprostu powiem, że co prawda będzie osoba do rozwożenia gości, ale hotel czy nasze mieszkanie jest kawałek od sali, więc może być ciężko ze sprawnym odesłaniem dzieci do łóżek ... powiem, że chciałam żeby wszyscy byli(nawet dzieci), ale nie pomyślałam dobrze o stronie technicznej jaka wynika z zaproszenia dzieciaków... wyjaśnię jak się sprawa ma , a kuzynki zroią co chcą :)

Ja trochkę teraz będę zacofana chyba w forum, bo przenosimy się do naszego gniazdka  :skacza: :skacza: :skacza:  wreszcie :) :) :)  jutro zabieram się za ciuchy... to będzie wyzwanie... wreszcie musze wywalić połowę rzeczy w których nie chodzę ... niby są dobre , niby prawie nowe, ale co z tego jeśli ja ich nigdy nie wyciągam z szafy  :glupek:  zawalają mi tylko miejsce... muszę się tego pozbyć i nie ciągnąć do nowego gniazdka :)

a tak w ogóle.... JUTRO ODBIERAM MOJE BUCIKI DO ŚLUBU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!   :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: ale czad , ale czad !!!!!!!!!!!!!!!!! aha i jutro idę do poradni małżeńskiej , żeby spytać o możliwość przełożenia godzin... dopasowania ich do nas jakoś... mam nadzieję, że coś wymyślą :)

buziaki kochane  :-* :-* :-* :-* :-* :-*

Offline kiniadg

• entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
« Odpowiedź #632 dnia: 7 Marca 2010, 21:43 »
Nemezis  
powiem ci , że ja to traktuję indywidualnie... pamiętam jak miałam 17 lat , to byłam np. na weselu siostry z moim R... wtedy byliśmy już ponad dwa lata ze sobą... same wiecie jak to jest po takich dwóch latach... nie wyobraża sobie taka osoba, żeby mogła iść sama na wesele... my mamy jednego 17-latka , który będzie z osobą towarzyszącą... a jak bym miała kogś młodszego to wcześniej przeprowadziłabym wywiad, czy ta osoba kogoś ma.... ale jak dla mnie to taki 16-latek to już zdecydowanie dolna granica...

aha... zastanawiałam się nad tymi zaproszeniami i tym co mi mówiłyście i trochę zmieniłam ten tekst...
podaję do zatwierdzenia :)   ;D ;D ;D  i czekam na opinię :)

............. Krystyna
I
............. Rafał

ogarnięci nieodparcie wzniosłymi ideałami
życia małżeńskiego, oraz gwoli skrócenia
niebezpiecznie przedłużającego się narzeczeństwa,
postanowili zawrzeć związek małżeński
dnia 03 lipca 2010 roku o godzinie 16:00
w Kościele M.B. Anielskiej
w Dąbrowie Górniczej .

Na uroczystość mają zaszczyt zaprosić
Sz. P.  …………………………
Rodzice i Narzeczeni

Po uroczystości zaślubin miło nam będzie gościć W.P.
na przyjęciu weselnym w Restauracji „MAXIM”
przy ul. Topolowej 48  w Dąbrowie Górniczej

Bardzo prosimy o potwierdzenie przybycia do dnia 15 maja: Krysia 502829561 , Rafał 512316586

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #633 dnia: 7 Marca 2010, 22:58 »
Bardzo fajny tekst :) :ok:

Offline malalawina

• nowicjusz
  • *
  • Jak KOCHAĆ to tylko CIEBIE... rzułfiu
  • data ślubu: 28 sierpień 2010
« Odpowiedź #634 dnia: 8 Marca 2010, 11:57 »
Witaj Kinia :)

Strasznie długo mnie nie było, za co przepraszam ale nie miałam możliwości;/ Nadrobiłam już wszystko:) Suknia śliczna a i Wasze gniazko rewelacja :)
I co do dzieci to masz rację. U nas to jest tak, że całe kuzynostwo to jest już dorosłe więc oczywiście z osobami towarzyszącymi, ale mamy też baby boom więc w rodziniemamy sporo małych dzieci takich w wieku od 10 miesięcy do 3,5 lat i jednego 7 latka :) więc świadkowi głupio powiedzieć zostaw dzieci bo znowu nawet nie ma z kim bo wszyscy na weselu  ;) ale mamy dwa hotele jeden 5 min pieszo od sali a drudi 5 km więc Ci co przyjadą z dziećmi dostaną ten bliżej.
A co do zaproszeń to tekst super ale widzę, że zaczynasz od waszych nazwisk a wydaje mi się że powinno się zacząć od imion. Ale jak uważasz :)
Zostawiam buziaki  :-*  :-*  :-*

Offline patik

• entuzjasta
  • Dziś już wiem że zawsze jesteś blisko mnie..
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #635 dnia: 8 Marca 2010, 21:44 »
Krysiu wklej koniecznie fotke bucikow- strasznie ciekawa jestem jak wygladaja na zywo :D

zazdroszcze Wam gniazdka,juz typowo na swoim bedzie!! mniej zazdroszcze tego przebierania w rzeczach ;p

daj znac czy udalo Wam sie zalatwic rowniez z ta poradnia! :)

Offline agnieszkac4

• bywalec
« Odpowiedź #636 dnia: 8 Marca 2010, 21:59 »
Też jestem strasznie ciekawa bucików:):)

Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobitek :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka:

Offline kiniadg

• entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
« Odpowiedź #637 dnia: 9 Marca 2010, 09:54 »
malalawina   cieszę sie ze dołączyłaś po przerwie :-) powiem ci, że cenną uwagę mi dałaś z tymi nazwiskami :) ja sama nie wiem jak powinno się dawać :) w takim razie od razu to zmienię :)

Buciki już mam... wczoraj odebrałam i maszerowałam w nich po gniazdku :) tylko niestety zostawilam je tam i nie zrobiłam im zdjęcia :( zaraz tam idę dalej robić remanent z ciuchami i postaram się chociaż komórką zrobić fotkę i wam pokazać... chyba już dzisiaj zostajemy pierwszy dzień na stałe w gniazdku  :skacza: :skacza: :skacza:  jest mega syf jeszcze bo R robi podwieszany sufit i troche gładzi, ale dzisiaj skończy i już wszystko się posprząta... Dzisiaj też idę załai internet... niestety dopiero w piątek przyjdą go założyć do domku :( ale zawsze to bliżej niż dalej ;D :D

Powiem wam , że teraz jestem jeszcze w starym domku (poimprezowaliśmy trochę i zostaliśmy wszyscy na noc) i mam mega dziwne uczuce, bo poza sportowymi rzeczami i skarpetkami, nie mam w c się przebrać  :o :o :o ;D wszystko w gniazdku już jest ;D

co do poradni to bylam wczoraj...  babka powiedziała, że niestety ale ona pracuje i przyjmuje w pradni tylko w poniedziałki od 16.00 - 17.30 :o   i tyle  :-\  masakra jakaś :/ ja mówię, że niestety nie mam innego terminu bo zawsze w tych godzinach jestem zajęta... pytam sie czy chociaż tak na 15.30 dałoby radę... on stwierdziła, że nie bo ona nie może i koniec... zapisałam się dopiero na 5, 10 . maja (jedyne wolne terminy) ale nie wiem czy będę mogła być :/ ja niestety nie mogę sobie zaplanować czasu do przodu, bo porostu nie ode mnie to wszstko zależy ;/
A na trzy spotkania z księdzem grupowe , jak widziałam terminy , to widzę, że mogę być tylko na jednym:/  rozmawiałam z księdzem , który miał dyżur akurat w parafii i powiedział, żeby R poszedł sam na pierwsze spotkani (czwartek o 18 ) i spytal się prowadzącego co mamy zrobić ...  ja mogę być tylko  na spotkani w niedzielę o 15.00   ... może się uda załatwić... zresztą musi się dać... nie każdyjest dyspozycyjny czasowo ;/

Ok idę do mojeg gniazdka sprzątać :-) całuję gorąco :-)

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
« Odpowiedź #638 dnia: 9 Marca 2010, 09:59 »
Oj, to teraz sprzątanko Cię czeka...
Trzymam kciuki, żeby ksiądz przymknął oko na nieobecności i zaliczył spotkania  :)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #639 dnia: 9 Marca 2010, 11:36 »
Cieszę się razem z Wami z gniazdka :)

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #640 dnia: 9 Marca 2010, 12:04 »
ooo już do siebie się wynosicie?  super :skacza:
czekamy na fotki butków!!!

A co do osób towarzyszących, to my zapraszamy, ale gdy wiemy, ze taka osoba istnieje. I granicą jest 18 lat, z młodszymi nawet nie dyskutuję ;) Moje 2 kuzynki dostaną zaproszenia same, mimo, że skończyły 20 lat,a le tak chciały, bo nie mają chłopaków i nie będą nikogo ciągnąć, byleby tylko z kimś przyjść :)
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #641 dnia: 9 Marca 2010, 12:22 »
U mnie dostaną wszyscy o których wiem, że mają "kogoś" plus Ci powyżej 18 roku życia.

Offline malalawina

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #642 dnia: 9 Marca 2010, 12:37 »
Ale macie fajnie z tym Waszym gniazdkiem :)  Super :) Ja chyba w piątek zawitam do DG do babci w odwiedziny bo nudzi mi się strasznie bo mój M. pojechał na szkolenie do Danii na 3 tyg :( Czekam z niecierpliwością na fotkę bucików:)

Zostawiam wtorkowe :-* :-* :-* i jadę do domu do rodziców na małe wczasy ;D

Offline kiniadg

• entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
« Odpowiedź #643 dnia: 9 Marca 2010, 18:01 »
Witajcie...
przyleciałam do domku na chwilę po kolejną turę rzeczy do upychania :)  przy okazji zdjęcia wam zapodam bo specjalnie robiłam przed wyjściem :)

moje zwyczajne buciki , które tak mi się spodobały ;D lubię klasykę :)

Przy okazji szafa o której wam mówiłam :) w przedpokoju (tym mniejszym)

I dzieło mojego R, do którego musiałam go długo przekonywać :-) w końcy stwierdził, że skoro tak fajnie wyszła sypialnie, to już będzie się mnie słuchał i robił to co zaprponuję :-) Tak w ogóle jestem badzo z niego dumna :) tak mi się złota rączka trafiła... normalnie doradca finansowy..., a w domu zrobi gładzie, położy panele, płytki, zrobi podwieszany sufit....  :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :uscisk: :uscisk:  mam męża do wszystkiego ;D ;D ;D
  to jest jeszcze wersja robocza...           za niedługo pokażę jeszcze jak wyjdzie w efekcie końcowym ;D

Całuję was gorąco kochane i lecę dalej pracować :-)  :-* :-* :-* :-* :-* :-*

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #644 dnia: 9 Marca 2010, 19:45 »
Butki bardzo ładne  :)
Mąż - złota rączka, super sprawa  ;)

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #645 dnia: 9 Marca 2010, 20:27 »
Brawa dla męża :) :) :) Taki pracuś w domku to skarb, wiem coś o tym :) A ile się przy tym kaski zaoszczędzi, prawda?

Krysiu, z tego co pamiętam to gdy my chodziliśmy na nauki to były też pojedyncze osoby, po prostu ta druga osoba nie mogła przyjść.. więc może ostatecznie tak to rozwiążecie, że R. pójdzie sam..? Wiem, że troszkę przykro ale co zrobić jeśli nie pójdzie ksiądz na rękę?

Offline agnieszkac4

• bywalec
« Odpowiedź #646 dnia: 9 Marca 2010, 22:06 »
Buciki po prostu mój ideał - bardzo mi się podobają!!!!!:)

A sufit świetnie wyszedł. Gratulacje dla narzeczonego::) :brawo_2:

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #647 dnia: 9 Marca 2010, 22:08 »
Śliczne buciki :) Też mi się takie podobaja :)

Natomiast szafa i sufit - super wyszły :)

Gratulacje dla zdolnego narzeczonego  ;D

:-* zostawiam

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #648 dnia: 10 Marca 2010, 07:22 »
Mój A. też wsyzstko zrobi i to mnie się bardzo podoba  ;D ;D
Super sufit i piękne buciki!!!

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #649 dnia: 10 Marca 2010, 10:17 »
Bardzo ładne bucki  ;D

Ależ pracuś Ci się trafił no  ;D

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
  • data ślubu: 28.08.2010
« Odpowiedź #650 dnia: 10 Marca 2010, 20:21 »
oooo coś mi te pomieszczenia przypominają :):) he he szafa ma świetny kolor, bardzo mi sie podoba a buty są bossssskie  :) bardzo bardzo mi się podobają.

ale Wam zazdroszczę i remontu i tego że się już wprowadzacie :) ja na razie sama w naszym gnizadku :) w sumie z lokatorkami no ale współlokatorki to nie mój Kamil :):)
Krysiu chodzicie może na jakiś kurs tańca?? albo planujecie??

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #651 dnia: 10 Marca 2010, 22:00 »
pozazdrościć takiego męża, ja czasem muszę długo prosić żeby mój coś zrobił
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline kiniadg

• entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
« Odpowiedź #652 dnia: 11 Marca 2010, 12:55 »
Witajcie :-)
wpadam raz na jakiś czas na chwilkę do domku starego, zeby coś do was napisać , ale już jutro będziemy miec neta w gniazdku ;D  więc jak wrócę w niedzielę z meczu , to już będe mogła isę normalnie kontaktować ;D

cieszę się , ze podobają wam się buciki ;D

co do kursu tańca, to nie chodzimy i nie będziemy chodzić... pojdziemy na spontana... po pierwsze nie chcemy mieć jakiegoś wyuczonego tańca, a po drugie i tak nie znaleźlibyśmy czau na trenowanie :)

lecę mężulkowi obiadek przygotować ... jak wróci to zaczynamy malowanie w dużym pokoju :jupi:   trzymajcie sie kochane :)

Offline malalawina

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #653 dnia: 11 Marca 2010, 19:11 »
Super buciki :) A mąż faktycznie zdolniacha ;D Super to wygląda! Powodzenia w malowaniu i w sprzątaniu ;D Ale swoje to napewno sprząta się z przyjemnością ;D Buziaki :-*

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #654 dnia: 12 Marca 2010, 08:37 »
Ale miałam nadrabiania ;) Butki cudne! :o Mieszkanko też zapowiada się super ;D

Orientowałaś się może, czy nie możecie tej poradni i katechez zrobić w innej parafii? Na pewno gdzieś będą mieli dogodniejsze terminy :)

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #655 dnia: 13 Marca 2010, 09:45 »
Noooo trzeba przyznać, że efekt imponujący..mąż zdolniacha  :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:

Butki ładniusie, faktycznie klasyczne bez udziwnień i wyglądają na wygodne :D :D :D

Miłego weekendu :-* :-* :-*

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #656 dnia: 13 Marca 2010, 15:12 »
miłego weekendu  :-*
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline kiniadg

• entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
« Odpowiedź #657 dnia: 14 Marca 2010, 23:01 »
witajcie:-)
tym razem piszę po raz pierwszy z naszego gniazdka :) mamy juz internet :) wlasnie z R wysyłaliśmy personalizację do zaproszeń ,a teraz ululał mi się zmęczony, a ja mam czas , żeby do was napisać :-)

W ogóle jaki fajny klimat z tym internetem... gościu podłączył nam kabel do internetu (wzieliśmy z kablówki) a przy okazji okazało się, że działają nam wszystkie programy w tv... za darmo  ;D ;D ;D ;D  na dodatek R zbajerował go tak, że nam zostawił 15 metrów kabla  :hahahaha: :hahahaha:  my to mamy szczęście :)

co do nauk.... Ja nie mogłam byc na pierwszej, więc byl sam Rafał... udało się.... odębnił dwie godzinki i dostaliśmy podpisy :-) Dzisiaj byliśmy na drugim spotkniu. Najpierw była specjalna msza tylko dla nas w kaplicy, a potem spotkanie z psychologiem... nawet fajnie bylo... fajne rzeczy mówiła o szacunku, o wzajemnych relacjach... ogólnie pozytywnie :-) dobrze że uda nam się to załtwić.. na trzecie spotkani musimy umówić się indywidualnie, bo to ma być próba ślubu :) a na to zaplanowane oczywiście nie mogę iść :/

Dzisiaj z rana spacerowałam sobie po domku w moich bucikach ślubnych :)  już sę nie mogę doczekać, kiedy w nich spobie potańczę :)

Nemezis
Jeśli okaże się że tego 5 i 10 mja nie będziemy mgli być, to trzeba będzie poszukać w innych miejscach... Jak nie będzie wyjścia, to na pewno się coś znajdzie :)

:hopsa: :hopsa: :hopsa: :hopsa: :hopsa: :hopsa: :hopsa: :hopsa: :hopsa:

trochę z innej beczki :)

Ale miałam niespodziankę jak wrociłam wczoraj z meczu... byłam gdzieś na 23.20 w domku... wchodzę do środka, a tu mój mężulek łądnie ubrany, wypachniony prowadzi mnie do gotowego już dużego pokoju i co tam widzę.............. przygotowaną kolację przy świecach  :brawo_2: :brawo_2: :uscisk: :uscisk: :uscisk:  wyglądało to cudownie... przygotowane winko , kwiatki na stole .... . :ok:   cuuudnie :)  to był mój prezent z okazji imieninek :) Jeszcze tak fajnie klimat zrobił, bo zapalił świeczkę a żarwki, które mamy na podwieszanym suficie przyciemnił na taki lekki półmrok :-)  :Daje_kwiatka: :serce: :serce: :serce: :serce: :mrgreen: było taaak romantycznie ::-) powiem wam, że wolę taki prezent niż jakiś kupowany , ze sklepu :) przynajmniej widać na kilometr, że się postarał :-)

Będzie mi tego pisania :-)  idę spać, bo rano na trening, a potem dalej odkopywać kolejne rzeczy niewypkowane jeszcze z torb ;D    :id_juz: :id_juz: :id_juz: :id_juz:   miłego poniadziałku :-)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #658 dnia: 14 Marca 2010, 23:06 »
Nie dośc,że robotny ten Twój mężulek to jeszcze taki romantyczny  ;D

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #659 dnia: 15 Marca 2010, 08:25 »
No to powiało romantyzmem  :Serduszka: