Autor Wątek: Chciałabym spędzić resztę życia z kieliszkiem wina o Jego smaku ...  (Przeczytany 72063 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
Odp: Chciałabym spędzić resztę życia z kieliszkiem wina o Jego smaku ...
« Odpowiedź #1350 dnia: 1 Lutego 2010, 17:24 »
nie przejmuj się kuzynką... wymyśla i tyle  :) my też zapraszaliśmy dzieci ale tylko z najbliższej rodziny... reszcie mówiliśmy, że nie przewidzieliśmy dla dzieci żadnych atrakcji i to skutkowało.. gdy słyszeliśmy, że ktoś nie ma z kim dziecka zostawić to problemu nie było... mogli przyjść z dziećmi... były też osoby, które nas zaskoczyły przychodząc z pociechami (nie było przewidzianych krzeseł ani talerzyków dla tych dzieci) więc trzymali je sobie na kolanach

no i zgadzam się z Madzią... dzieci robią klimat na weselu i jest to dla nich niesamowite przeżycie :)

nie przejmuj się tym co ktoś może sobie pomyśleć... to Wasz wymarzony, wyczekany ślub i z pewnością będzie wartościowy :) skąd Ci to w ogóle do głowy przyszło?

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #1351 dnia: 1 Lutego 2010, 18:57 »
dziwna ta kuzynka...moim zdaniem na sile szukala powodu by nie isc...
A slub bedzie napewno pelnowarosciowy! i nie ejdna ossoba o takim marzy.

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
« Odpowiedź #1352 dnia: 1 Lutego 2010, 18:59 »
a ja sie nie zgodzę. Uważam ze wesele jest również dla dzieci. Moi rodzice zawsze mnie zabierali ze soba na wesela i inne tego typu imprezy, zawsze świetnie sie bawilam. Zasypiałam o 22 i spalam na krzesłach i nikt sie tym nie przejmował. Na moim weselu beda dzieci, bo należą do mojej rodziny i nie wyobrażam sobie żebym miala ich nie zapraszać ::)

Offline epox

• maniak
  • data ślubu: 18.08.2007 ... podejście x uda sie?...
« Odpowiedź #1353 dnia: 1 Lutego 2010, 19:31 »
my mamy ślub cywilny,tak chcielismy i tak zrobilismy,co do dzieci na weselu,uwazam,ze decyzje nalezy pozostawic rodzica,mnie tez wszedzie rodzice na wesela zabierali,byłam i jestem czescia rodziny i kazdy maluszek tez jest  ::),ale to tylko moja opinia

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
« Odpowiedź #1354 dnia: 1 Lutego 2010, 19:45 »
No nasze zdanie było takie bo już nieraz widziałam jak dzieciaki męczą dupę parze młodej, nie dają tańczyć, wszędzie za nimi łażą, przylepiają się do ręki, sukni, garnituru. To nie dla mnie. Ale teraz sytuacja jest inna bo w grę wchodziła 2 dzieci z czego jedno jest dzieckiem trudnym,żeby nie powiedzieć, że balansuje już na granicy prawa (nastolatek), a drugie to mały potwór który w ogóle nie słucha rodziców (to ten od kuzynki, ma 4 lata chyba). Oboje mogliby sprawić problemy (większy na przykład mógłby popijać), a mniejszy mógłby bez problemu podejść do stolika i machnąć obrusem tak, że wszystko znalazłoby się na podłodze (w taki sposób lubi się popisywać). Także zrobiliśmy to też trochę w trosce o to, żeby nie było strat i wstydu...

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #1355 dnia: 1 Lutego 2010, 21:33 »
już nieraz widziałam jak dzieciaki męczą dupę parze młodej

:hahaha: :hahaha: :hahaha: Dobre ;D Jak nie macie ochoty to przecież nie będziecie robić nic wbrew sobie ;)

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
  • data ślubu: 03.10.2009
« Odpowiedź #1356 dnia: 1 Lutego 2010, 22:30 »
aeniołku to jest Wasze zdanie i Wasze wesele i rodzinka powinna to uszanować.

cieszę się z Tobą tymi 5 dniami panieństwa  :skacza: :skacza: bycie żonką to super sprawa

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
« Odpowiedź #1357 dnia: 2 Lutego 2010, 09:05 »
Patrzę właśnie na Twój wczorajszy plan...
Wtorek - luzik  :skacza:

Odliczania ciąg dalszy - 4 dni!!!  ;D

Offline Lili-liliana

• maniak
  • data ślubu: 08.05.2010r.
« Odpowiedź #1358 dnia: 2 Lutego 2010, 10:00 »
Aśka nie wymyslaj! Musze Cię troche ochrzanić :P

Ślub to ślub! A cywilny jest bardzo waznym ślubem, dzieki niemu nabierasz wszystkich praw żony, więc odgoń jakieś głupie myśli  ;D

A co do dzieci na weselu to olej zachowanie jakiejś tam kuzynki. Ty wybierasz kogo zapraszasz, a jak ktoś chce się obrazić to się obrazi o cokolwiek, głowa do góry... ;D

Jeszcze tylko 4 dni, to już w najbliższa sobotę :skacza:
Natalia 26.04.2012 Bartłomiej 10.01.2018

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
« Odpowiedź #1359 dnia: 2 Lutego 2010, 10:22 »
Gdybym miała sie zamartwiać czy jakiś bachor nie zepsuje mi wesele, to rzeczywiście tez bym nie zapraszała. U mnie w rodzinie to w sumie same aniołki, prawie :brewki: najgorszy jest mój ukochany chrześniak, ale dla mnie jest największym aniołkiem :przytul:
Asiu musimy jeszcze ustalić co robimy w przerwie pomiędzy USC i weselem. Czy mamy jechać z Wami, czy mamy jechać do Mazia, lub czy mamy jechać z moimi rodzicami ??? aaa i co pijemy w piątek whisky czy winko :brewki:

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #1360 dnia: 2 Lutego 2010, 10:26 »
ja podobnie jak Wisniowa zapraszałam tylko dzieci z najblizszej rodziny, zreszta u nas dzieciaków nie ma za duzo, mimo to jeden z kuzynów zabrał ze soba dziaciaczka. umeczyli sie strasznie, to był ich problem. pytali czy udostepnie im pokoj  :mdleje: po pierwsze dziecko nie bylo proszone, po drugie wszystkie pokoje były zajete dla przyjazdnych no i przede wszystkim nikt mnie nie poinformował ze zabiora ze soba dzieciaka... ja bym w zyciu nie robiła takich cyrków! wiec nie martw sie!! to ch decyzja, najwazniejsi sa Ci ktorzy w tym dniu beda z Toba!!!
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1361 dnia: 2 Lutego 2010, 10:30 »
aaa i co pijemy w piątek whisky czy winko :brewki:

Czigra..ostatni raz bedziesz sprowadzać aeniołka na złą drogę :D ;D ;D ;D ;D :hahahaha: :hahahaha:

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
« Odpowiedź #1362 dnia: 2 Lutego 2010, 10:32 »
nieeee, ja myślę ze Nasza przygoda z alkoholem dopiero sie zaczyna :brewki: :pijaki:

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1363 dnia: 2 Lutego 2010, 10:35 »
Ja też tak czigra myślę  :pijaki:

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1364 dnia: 2 Lutego 2010, 11:05 »
Jak to ostatni raz?? To dopiero początek !!  ;D Mam nadzieję, że już niedługo czigra zamieszka niedaleko nas ze swoim przyszłym mężem i wtedy będziemy u siebie bardzo często bywać  ;D.

Stresu związanego ze ślubem nie mam, mam tylko stres czy impreza będzie podobać się gościom...W pewnym sensie dla niektórych gości, którzy byli na poprzednim weselu teraz chcę urządzić lepszą zabawę :).

Najbardziej wkurza mnie moja babcia, która do ostatniej chwili wbija mi szpilę  :ckm: :ckm: :ckm: mówiąc, że po co to wesele, a czemu nie mam normalnych kwiatów, a co będzie jak w hotelu prąd odetną bo przecież na Śląsku są problemy teraz podczas mrozów  :Mdleje_1: :Mdleje_1:. Chyba szuka nadal dziury w całym i denerwuje mnie to bardzo...Nie dam sobie zepsuć tego dnia. Ale powiem Wam szczerze, że to niestety chyba ona- najbliższa mi rodzina, wywołała we mnie takie uczucia, że ten ślub to jest coś niepełnowartościowego. Jestem na nią wściekła ale też jest mi bardzo przykro. Bo nie powinnam dać sobie wcisnąć takich rzeczy. Grrr....Ale już sobie obiecałam, że w dniu ślubu nikt, a pewno ona nie zepsuje mi humoru :).

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1365 dnia: 2 Lutego 2010, 11:20 »
Masz Ty z tą babcią  :-\
Głowa do góry. Będzie cudownie  ;D

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1366 dnia: 2 Lutego 2010, 11:22 »
Babci już dziękujemy!!! :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje:

Odstawiamy na bok rozmowy z nią...nie daj się!!! :przytul: :przytul: :przytul:

Naprawdę jeśli możesz to w ogóle z nią nie gadaj przed ślubem bo wkręca Ci tylko złą energie.... :boks:

Będzie najlepiej na świecie, goście będą zachwyceni, a Ty wreszcie jesteś z tym właściwym  :przytul: :przytul: :przytul:

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1367 dnia: 2 Lutego 2010, 11:33 »
Ech, dzięki za wsparcie. Ja przeżywam koszmary..Wczoraj na przykład mówiła mi, że przecież powinnam sobie od czasu do czasu oglądać moje pierwsze wesele bo to wspaniała pamiątka  :pogrzeb: :pogrzeb: :Mdleje_1: :Mdleje_1: :Skrzypce: :Skrzypce: :bredzisz: :bredzisz: Ja jej powiedziałam, że teraz będę tylko oglądać moje ostatnie wesele! Naprawdę nie wiem skąd jej się wzięły takie prymitywne pomysły!!!!
Ale powiedziałam sobie, że jeżeli będzie takie rzeczy gadać po ślubie to naprawdę się odetnę i nie będę tego słuchać!

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
« Odpowiedź #1368 dnia: 2 Lutego 2010, 11:42 »
Asia a niech se gada. Przecież nie była by sobą gdyby nie pieprzyła. Na weselu nie bedzie nic marudzić, bo skupi sie na mnie i na obgadywaniu moich rodziców, dlatego Ty będziesz mieć wolne. A jezeli nie, to ja  juz  ją dorwę   :boks1: i nie będe patrzeć czy to moherowy beret czy nie!

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1369 dnia: 2 Lutego 2010, 11:43 »
O matkkooo...
Czy ona nie jest czasem zapatrzona w Twojego byłego męża?  :-\ Czym on sobie zaskarbił jej uznanie, skoro byłym za przeproszeniem zwykłym dupkiem?

Popieram mkę - zachowaniu babci mówim stanowcze NIE!!!  ;D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #1370 dnia: 2 Lutego 2010, 11:49 »
Niech sobie pogada.... Jednym uchem wpuść, drugim wypuść. Ale no "starego drzewa się nie złamie" jak to się mówi ::)
Już niedługo :) Ale Ci dopiero szybko zleci ;D

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1371 dnia: 2 Lutego 2010, 11:49 »
Czy ona nie jest czasem zapatrzona w Twojego byłego męża?  :-\ Czym on sobie zaskarbił jej uznanie, skoro byłym za przeproszeniem zwykłym dupkiem?

Chyba tylko tym, że był pierwszym mężem..a jak wiadomo, dla babci to już nierozerwlane jest i drugiego małża mieć nie można...a tu zonk właśnie, że można ;) ;) ;) ::)

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1372 dnia: 2 Lutego 2010, 11:54 »
Może i mka masz rację...  :)

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1373 dnia: 2 Lutego 2010, 11:54 »
No właśnie...Dla babci mąż "kościelny" to do końca życia nieważne czy jestem szczęśliwa, czy mnie bije, czy co innego. A on taki dobry był, nie pił, nie palił, taki porządny. Rzygać mi się już tym chce ! Nie rozumie, że nie byłam szczęsliwa. Miałam z nim być bo tak ladnie wyglądaliśmy razem, a on ma taką porządną rodzinę. Ręcę, nogi i cycki opadają !!!  :pogrzeb: :pogrzeb: :pogrzeb:
No nic, więcej tego nie będę wysłuchiwać! Jeśli będzie takie rzeczy gadać nadal to ja zerwę kontakty, trudno.

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1374 dnia: 2 Lutego 2010, 11:58 »
Podzielam Twój tok myślenia ::)..ale żeby samemu sie już nie nakręcać, wróćmy do tego co miłe i przyjemne...4 dni panieństwa ;D ;D ;D

A co z psami robicie na czas ślubu bo u mnie też ten "problem będzie"?? ;) ;) ;)

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1375 dnia: 2 Lutego 2010, 12:28 »
No właśnie... Pogadajmy o czymś miłym  ;D ;)

Offline Lili-liliana

• maniak
  • data ślubu: 08.05.2010r.
« Odpowiedź #1376 dnia: 2 Lutego 2010, 12:30 »
Wiem jak takie gadanie psuje humor, ja mam to od babci i mamy, więc jeszcze gorzej. Trzymaj się dzielnie ;D
Natalia 26.04.2012 Bartłomiej 10.01.2018

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1377 dnia: 2 Lutego 2010, 12:31 »
Babcia mojego A. ma teraz bodajże czwartego męża :P ;) Albo trzeciego... Straciłam rachubę ;D

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1378 dnia: 2 Lutego 2010, 12:41 »
Ewy sunia zostaje w domu i przyjdą do niej sąsiedzi zza ściany. U nas niestety jest o wiele gorzej bo sąsiadów aż takich nie mamy, a mój Mazur nie akceptuje obcych w domu, tym bardziej jak nikogo nie ma. A wszyscy których zna będą na weselu. Więc mamy duży problem. Na pewno będzie wyprowadzony o 15:00 po ślubie, ale później w zasadzie chyba będzie musiał siedzieć do następnego dnia aż bo wesele jest 11 km od Gliwic i nie będzie miał kto znajomy jechać go wyprowadzić...Miałam też pomysły, żeby go wziąć do pokoju hotelowego ale uważam, że nie jest to dobry pomysł. Będę ciągle myśleć co robi Maziek i lazić pewnie do niego...Nie wiem czy w ogóle można psa wziąć do tego akurat hotelu...
A dziś pada śnieżek - cudownie!  :balwan: :balwan: :balwan:

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1379 dnia: 2 Lutego 2010, 12:43 »
Myślę że pies w pokoju hotelowym to nie jest dobry pomysł... Mam nadzieję że z psiną będzie wszystko ok :)