Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 654124 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #5070 dnia: 31 Października 2016, 13:53 »
a o mi si przypomniało jak pojechałam do rodziny na wakacje gdzie mieli plantacje malin EKOLOGCZNA. I akt sobie rozmawiamy zę ładna pogoda a oni i mówią  że z utesknieniem czekają na deszcz bo zrobili opryski a ma przyjść kontrola i czekają by deszcz zmył te opryski. Od tego czasu ie wierze w eko..
A u nas możliwe że od poniedziałku dzieci wracają do przedszkola. Oj nie mogę się doczekać

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #5071 dnia: 31 Października 2016, 14:00 »

Ale twoja rodzina na bank nie ma certfikatu
« Ostatnia zmiana: 31 Października 2016, 19:17 wysłana przez Maja »
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #5072 dnia: 31 Października 2016, 14:28 »
Właśnie o to chodzi, że często ludzie wychodzą z założenia, że syf jest wszędzie, że eko i bio to ściema, więc jedzmy co popadnie, a wystarczy sięgać po żywność nieprzetworzoną.

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #5073 dnia: 31 Października 2016, 21:40 »
Jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się opryskiwac malin.
Drzewka owocowe owszem - zanim pojawia się pąki kwiatowe a z kolei warzywa staram się naturalnymi opryskami.

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5074 dnia: 1 Listopada 2016, 14:45 »
Co do malin... gdy bylismy w Pl na wsi u tesciow -wakacje.Sasiad przynosil maliny ze swojego ogrodku.Byly takie pyszne,smak z dziecinstwa.Na miescie Julii zachcialo sie malin i na targu kupilam koszyczek Byly duze i ladne i tyle z tego bo w smaku byly okropne!Jak i ze sklepu...

Offline vonka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5075 dnia: 1 Listopada 2016, 17:33 »
Moja teściowa ma drobniejsze maliny od moich ale za to dużo więcej w nich soku  ::)
Wszystko zależy od odmiany i pogody. Po kilkudniowym deszczu są kwaśne, nie lubię ich wtedy

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #5076 dnia: 1 Listopada 2016, 18:44 »
Jak o malinach mowa to tata zebrał u nas ostatnie w tym roku. Smak już nie ten bo pogoda nie rozpieszcza ale upiekłyśmy z Lilą babeczki czekoladowe z malinami z MW. Pozamieniałam składniki tak, żebym ja mogła zjeść i wyszły przepyszne.

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #5077 dnia: 1 Listopada 2016, 20:20 »
Maja z tego co kojarze to Ty zawsze maliny do pozniej jesieni zbierasz. Jakoe masz odmiany krzaczkow? Chce posadzic ale tak zeby po kolei owocowaly. Z reszta noe wyobrazam sobie nie miec malin i borowki w ogrodzie :)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline joannaM
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5078 dnia: 1 Listopada 2016, 21:09 »
Zakładacie chłopcom do przedszkola kalesony czy rajstopy pod spodnie w zimę? Rastopy mi już u 5 latka się nie podobają, kalesony gdzie jakieś fajne kupujecie?
On 2011
Ona 2013

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
« Odpowiedź #5079 dnia: 1 Listopada 2016, 21:10 »
W zimę mroźna zakładam takie jakby getry-kalesony... o rajstopach to nawet nie myślę juz...

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5080 dnia: 1 Listopada 2016, 21:26 »
Jak jest zimno to zakładam pod spodnie getry. W przedszkolu zdejmę spodnie i będzie latał w getrach

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5081 dnia: 1 Listopada 2016, 21:32 »
Mój by w życiu nie poszedł w getrach do przedszkola  8)
Owszem zakładam mu je pod spód, ale zdejmuje przed wejściem na sale  ;)
Rajstop już nie używałam w zeszłym roku.

Joanna ja kupuje czarne getry dziewczęce  ;D

Offline joannaM
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5082 dnia: 1 Listopada 2016, 21:36 »
getry to legginsy? 
On 2011
Ona 2013

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #5083 dnia: 1 Listopada 2016, 21:41 »
Nie akceptuje rajstop u moich chlopcow. Leo ma getry. Szymek kalesony. Mam 1 pare rajstop na polarze na sniegi pod kombinezon ale nie ma opcji zebym go tak puscila do przedszkola.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #5084 dnia: 1 Listopada 2016, 21:43 »
a to już temperatury na coś pod spodem???
syn ma skarpety i spodnie dresowe...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
« Odpowiedź #5085 dnia: 1 Listopada 2016, 21:46 »
Ja tez zdejmuje mu w szatni getry i idzie na salę w spódnice zwykłych. ..

Póki co oczywiście bez getrow chodzi bo wg mnie za wcześnie. Kurtkę zimowa kupiliśmy ale też nie nosi jej jeszcze... pytanie było o zimę a jej nie ma jeszcze...

Offline joannaM
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5086 dnia: 1 Listopada 2016, 21:48 »
Dzięki. muszę pomacac te kalesony w hm
On 2011
Ona 2013

Offline vonka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5087 dnia: 1 Listopada 2016, 21:57 »
Wczoraj swojemu kupilam na rynku fajne getry z ciut grubszego materiału. Rajstop nie nosimy.
Dzisiaj ubralam je pod spodnie. Na początku myślałam że przesadzilam ale jak puścił się deszcz i zrobiło się mega zimno to przynajmniej nie zmarzl bo ja najchętniej po powrocie do domu przytulilabym się do kaloryfera

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5088 dnia: 1 Listopada 2016, 22:01 »
getry to legginsy?

tak  :D

a to już temperatury na coś pod spodem???

w życiu
pisałam jak było w zeszłym roku  ;)

Offline kasia_1979
  • zapaleniec
« Odpowiedź #5089 dnia: 1 Listopada 2016, 22:05 »
Tak z ciekawosci, od jakiej temperatury zakladacie getry?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #5090 dnia: 1 Listopada 2016, 22:06 »
organoleptycznie...
jak mi zimno to dzieciom też...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #5091 dnia: 1 Listopada 2016, 22:18 »
kilka dni temu jak syn szedł do przedszkola ( jakieś 7 min na nogach) to było u nas -1. Miał same spodnie dresowe plus skarpetki.

Chodzą słuchy że od poniedziałku wracają na stare śmieci. Oby to była prawda  bo jedzenie z styropianu nie do końca mi pasuje. Do tego miał być od 1 paźdz. angielski i do dziś go nie ma

Offline neLena

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.09.2017
« Odpowiedź #5092 dnia: 2 Listopada 2016, 12:23 »
Czytałam też, że właśnie trzeba probiotyki podawać ciągle, bo przestają działać, jak przestaje się je brać.

I tak i nie. Prawidłowa flora bakteryjna utrzyma się sama jeżeli będzie odpowiednie środowisko czyli: dieta. Nie należy zapominać, że bakterie probiotyczne naturalnie występują w naprawdę wielu miejscach: kiszonki w tym ogórki, jogurty - ale wszystko musi być domowe, bo kupne to ja bym im nie ufała. Ale wiadomo jak z tym wszystkim jest no i z dziećmi bo nie każde lubi to jeść, a w przedszkolach to gotowanie do najbardziej prozdrowotnych nie należy. Ja mam dzieci szkolne 2 i 4 klasa i im daję probiotyki dodatkowo ale w formie soków Joy Day kupuję je przez internet. Uważam to za dodatek bo bardzo dbam o zdrowe jedzenie, ale i tak zauważyłam mniej infekcji, mniej kataru, biegunek czy jakichś epizodycznych gorączek

« Ostatnia zmiana: 2 Listopada 2016, 16:58 wysłana przez zibi »

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5093 dnia: 2 Listopada 2016, 12:41 »
W poniedziałek mamy bal postaci z bajek. Oczywiście stroje mile widziane ;) i za co tu przebrać Franka...myślałam nad myszką miki bo to chyba będę w stanie ogarnąć a  w sklepach nic nie przykuło mojej uwagi

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #5094 dnia: 2 Listopada 2016, 13:09 »
bo kupne to ja bym im nie ufała
To proszę nie ufać konsekwentnie a nie reklamować to nieudolnie jakieś pseudo soki. I tu już kupne będzie jak najbardziej ok ;D ;D
Spamować również trzeba umieć a reklama jest płatna.

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
« Odpowiedź #5095 dnia: 2 Listopada 2016, 13:32 »
W poniedziałek mamy bal postaci z bajek. Oczywiście stroje mile widziane ;) i za co tu przebrać Franka...myślałam nad myszką miki bo to chyba będę w stanie ogarnąć a  w sklepach nic nie przykuło mojej uwagi

kota Filemona :) - czarne body-koszulka, czarne leginsy uszy na opasce i ogonek
misia uszatka- podobnie
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5096 dnia: 2 Listopada 2016, 13:53 »
Myślisz że kupię gdzieś uszy? Czy nastawić się na ręczna robotę? ;)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #5097 dnia: 2 Listopada 2016, 13:54 »
Uszy, ogon i muchę (strój kota) kupiłam jakiś czas temu w Pepco za grosze.

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5098 dnia: 2 Listopada 2016, 14:05 »
Jakie to szczęście ze obok przedszkola jest pepco :) zaraz sie tam wybiorę :) ale znając życie to nie będzie już ;)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #5099 dnia: 2 Listopada 2016, 20:13 »
Heh, w biedronce są teraz do kupienia pidżamy spiderman albo batman :P :P :P z peleryną, która wymiata po prostu ;)
Młody lata w tym całymi dniami w domu... :P

Dominik póki co ma spodnie na polarze takim delikatnym. w szatni zmienia na cienkie dresiaki i tak idzie na salę. getry się u nas nie sprawdziły, jak będzie bardzo zimno mam dla niego cieplejsze spodnie i tak samo po prostu je sobie zmieni.
My już w kurtkach zimowych. Ale nawet mi było bardzo zimno w jesiennej ::) a jak jeszcze wiatr wieje, to w ogóle zamieniam się w trzęsące coś :P
Czapka jeszcze cieńsza przejściówka, rękawiczki i szaliki czekają na zimę ;) jedynie jak wiatr bardzo wieje to komin zwykły zakładamy, nie zimowy.
Jeszcze się nie zdarzyło by wrócił do domu spocony ;)

A co do jedzenia, to jasne, ze nie wszystko jest dobre, może źle się wyraziłam w swojej poprzedniej wypowiedzi :) ...Aczkolwiek najważniejsze to umiar i rozsądek. Jeśli mam do wyboru danio czy ten serek z piątnicy, wiadomo że wybieram to co ma lepszy skład ;) ale jak mały dostanie od kogoś danio to nie wyrzucam tego do śmieci, bo jak raz na ruski rok to zje, to nic mu nie będzie. I tak jest z wszystkim. Jeść należy z rozsądkiem...
Podpisuję się pod podsumowaniem Japcio :D bo też mam takie podejście :)