Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 647720 razy)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #5490 dnia: 28 Sierpnia 2017, 20:16 »
Jutro zaczynamy dni adaptacyjne :) póki co na 2h dziennie, po powrocie z urlopu jeszcze z tydzień tez tak pochodzi i bedziemy wydłużać :)

Dziś byłyśmy razem godzinkę. Przez pierwsze 3 minuty się wstydziła, a później się rozbawiła, rozgadała :) Nie chciała do domu iść :p

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #5491 dnia: 28 Sierpnia 2017, 20:46 »
Julia chodzi już 3 m-c i wciąż jest super! :) mamy urlop a ona nie chce z nami w domu siedzieć :P woli iść do przedszkola :P

Offline BOZENA28

• Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje....
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.09
« Odpowiedź #5492 dnia: 29 Sierpnia 2017, 20:46 »
Ja dzisiaj Oliwi przypomniałam że już niedługo wraca do przedszkola, że będzie jej ulubiona pani i koleżanki. Ona na to że nie idzie do przedszkola bo nie i będzie rzygała
« Ostatnia zmiana: 29 Sierpnia 2017, 21:25 wysłana przez ~Ania~ »

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5493 dnia: 29 Sierpnia 2017, 20:48 »
Jasno postawiła sprawę ;) Trzymam kciuki żeby jednak było bez rzygania ;)

Dziś Nina pytała panią ciocię gdzie jest mamusia, ale podobno bez smutania było i tylko raz się tak zdarzyło.

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #5494 dnia: 29 Sierpnia 2017, 22:13 »
Mysia, Ona tak Ci zaczęła gadać????

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #5495 dnia: 29 Sierpnia 2017, 22:17 »
Moja Liwia dziś w miarę ok, natomiast teraz przy zasypianiu popłakiwała, że jutro nie che iść do przedszkola  ::)

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #5496 dnia: 29 Sierpnia 2017, 22:24 »
Jeszcze dwa tygodnie temu Kuba chciał iść do przedszkola ale teraz jak go pytam to nie chce hehe a poniedziałek zbliża się nieubłaganie..

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5497 dnia: 29 Sierpnia 2017, 22:36 »
Mysia, Ona tak Ci zaczęła gadać????

Ona już od dawna tak nawija, że nikt nowopoznany mi nie wierzy, że ma dopiero dwa lata skończone... Bardzo w tym względzie jest do przodu. Z innymi za to do tyłu... jak to z dziećmi :)

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #5498 dnia: 29 Sierpnia 2017, 22:37 »
Łucja za to dziś skakała po łóżku z radości,  że idzie do przedszkola. Ciekawe jak dlugo :P czy 1 września zakładacie jakieś sukienki czy normalnie getry?

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #5499 dnia: 29 Sierpnia 2017, 22:50 »
A mogę zapytać w czym jest Ninka do tyłu???Mi się wydaje,że Naduśka też lada moment się rozgada,ale np nie interesują ją raczej puzzle...Pamiętam jak Alan w jej wieku ukladał te drewniane puzzle, robił to w sekundę,, a księżna woli się stroić i zmieniać torebki . Kurcze nie wiem co powinna już ogarniać w tym wieku, nie pamiętam tego;-))))

Wiem dziewczynki,że temat wątku jest inny, więc Mysia zapraszam do mnie;-)

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5500 dnia: 29 Sierpnia 2017, 23:22 »
A czemu getry Marta? Ja zamierzam teraz jak naczęściej zakładać Liwii sukienki/spódnice. Dotąd chodziła wyłącznie w spodniach. Moja siostra nie raz mi zarzucała, że jak chłopaka Liwię ubieram  :P

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5501 dnia: 29 Sierpnia 2017, 23:25 »
Nam najwygodniej w getrach. Sukienki,  spódnice raczej na okazje i się zastanawiam czy rozpoczęcie roku przedszkolnego to taka okazja  :P
Teraz,  jeszcze  ciepło więc majty na wierzchu,  więc nie wiem czy to takie komfortowe dla, 3 latki  :P

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5502 dnia: 29 Sierpnia 2017, 23:28 »
Rozpoczęcie roku szkolnego to według mnie jak najbardziej uroczystość, na którą należy ubrać dziecko odświętnie. Za moich czasów  :P na rozpoczęcie, zawsze chodziło się na "galowo".

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #5503 dnia: 30 Sierpnia 2017, 00:41 »
Loona ale nie do przedszkola. Tam dzien jak codzien. Odwietnie na imprezy typu pasowanie na przedszkolaka, dzien rodziny, itp.
Wy z dziewczynkami to luz bo rajstopki zima. A ja znowu zaraz bede musiala kombinowac. Nie lubieee bardzo

♡ Szymon & Leon ♡

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #5504 dnia: 30 Sierpnia 2017, 04:40 »
Ja pytalam naszej przedszkolanki o rozpoczęcie przedszkola to powiedziała ze dziecko ma być ubrane normalnie żeby było mu wygodnie :D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #5505 dnia: 30 Sierpnia 2017, 06:29 »
Dla dzieci w przedszkolu 1 września to normalny dzień ;-)
Dominik chyba też pójdzie już w piątek. Chociaż mamy oboje z mężem wolne i możnaby wykombinowac jakaś wycieczke. Sama nie wiem czego bardziej chcę, odpoczynku czy kolejnej aktywności ;-)

Ze spraw pilnych musimy dokupić jeszcze strój na gimnastyke, taka nowośc w tym roku.

Offline Asiq
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 29.06.2013
« Odpowiedź #5506 dnia: 30 Sierpnia 2017, 07:52 »
Moja panna się awanturuje o sukienki do przedszkola. Nakładałam jej do tej pory, ale w sumie zatrybiłam (szybko wiem :Szczerbaty:), że w końcu przez te sukienki sobie zęby na placu zabaw powybija. No i teraz robię zapasy legginsów.

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #5507 dnia: 30 Sierpnia 2017, 08:17 »
nikt nie broni stroić dzieci do przedszkola  :) ale tak jak juz dziewczyny pisaly - przede wszystkim wygoda, poza tym Panie u nas uczulały, zeby w razie czego nie było pretensji, ze firmowe, eleganckie  ubrania mocno poplamione lub zniszczone (u syna NOTORYCZNIE były poprzecierane kolana - nie wiem, jak on to robił  ;D ) w trzylatkach najczęsciej w pazdzierniku jest już pasowanie na przedszkolaka i wtedy jest okazja ubrania na galowo
madzia ja bym pusciła do przedszkola, moze na krócej  ;)

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
« Odpowiedź #5508 dnia: 30 Sierpnia 2017, 08:25 »
nikt nie broni stroić dzieci do przedszkola  :) ale tak jak juz dziewczyny pisaly - przede wszystkim wygoda, poza tym Panie u nas uczulały, zeby w razie czego nie było pretensji, ze firmowe, eleganckie  ubrania mocno poplamione lub zniszczone (u syna NOTORYCZNIE były poprzecierane kolana - nie wiem, jak on to robił  ;D ) w trzylatkach najczęsciej w pazdzierniku jest już pasowanie na przedszkolaka i wtedy jest okazja ubrania na galowo
madzia ja bym pusciła do przedszkola, moze na krócej  ;)

Umnie tez wiecznie powycierane kolana. U nas dziewczynki często sa w sukuenkach/spodniczkach i do tego krótkie albo dlygue getry. Mij chodzi w dresach ale sa tez chłopaki w rajstopach czego szczerze nuecierpie :p
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline Asiq
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 29.06.2013
« Odpowiedź #5509 dnia: 30 Sierpnia 2017, 08:30 »
U nas też jeden chłopiec w bluzeczce i rajtach biega i nie mogę na to patrzeć :P

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #5510 dnia: 30 Sierpnia 2017, 08:40 »
u nas pierwszy rok (czyli trzylatki) to córka głównie legginsy, bo zapatrzona na starszego brata, to nawet w domu sukienek nie nosiła  :) potem u kolezanek dostrzegla kitki itp. wiec czasem spódniczke wlasnie do legginsów zalozyła, ale to głównie na sale, bo na  plac zabaw i tak zdejmowała...syn nie powiem - na spacery pod spodnie, jak było zimno, to zakładał tak do 4 lat rajstopy, ale do przedszkola tylko cienkie dresy, a po 4 urodzinach stwierdzil, ze rajstopy to dla dziewczyn  ;D i on chce kalesony...

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5511 dnia: 30 Sierpnia 2017, 08:40 »
Tylko i wyłącznie getry :D
W przedszkolu nie ma rozpoczecia roku tylko normalny dzien.
Getry łatwo się ściąga, zakłada - co ułatwia pójscie do toalety.
Jak spódniczka, to zakładałam tylko na gumce zeby nie meczyła się z guzikami itp.

A Tycia w zimie zawsze przebieram tzn. ściagam rajty i zakłądam skarpetki i spodnie.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5512 dnia: 30 Sierpnia 2017, 08:46 »
No własnie nie ma jakiegoś rozpoczęcia oficjalnego,  dzięki Dziewczyny  :-*

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #5513 dnia: 30 Sierpnia 2017, 08:54 »
Tez nie cierpie chlopakow w rajtuzach. A biegac tak po sali... Oniee tego synowi nie zrobie ;p
Ania takie sciaganie i przebieranie z rajtek w zlobku ok ale w przedszkolu przy spacerach moze byc uciazliwe dla pan. Ja zakladam dresy a na to spodnie zimowe ocieplane/ kombinezon.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5514 dnia: 30 Sierpnia 2017, 12:00 »
Ja nawet  zakładałem 2 pary  dresow jak nie  było  na tyle  zimno  żeby  założyć  ocieplane  gacie.
Miałam takie  z szerszymi nogawkami.
Z rajtkami pożegnaliśmy się ok 3 urodzin. W życiu  nie  puscilabym go do sali  w samych  rajtkach  :P

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5515 dnia: 30 Sierpnia 2017, 12:25 »
Franek się już nie może doczekać piątku, ciągle przeżywa w której będą teraz sali i czy będą jakieś nowe dzieci w grupie.

Co do rajstop, my nie uzywalismy nigdy, u nas funkcjonują getry ;) Franek je lubi bo nie dość że są wygodne to nie musi ich wiązać czyt.denerwować się;) w zimę na getry zakładamy spodnie, które w szatni zdejmuje i lata w getrach

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #5516 dnia: 30 Sierpnia 2017, 13:00 »
u nas jest przedszkole przy szkole i nieważne czy 3-latki czy teraz 6-latki, wszyscy odświętnie ubrani
najpierw kościół, później akademia w szkole i rozejście do sal

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5517 dnia: 30 Sierpnia 2017, 13:29 »
Poważnie, 3 latki idą na msze na rozpoczecie roku :P

Uuu to niezły sajgon na tej mszy musi byc ;)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5518 dnia: 30 Sierpnia 2017, 13:40 »
Na początek nastawiam się na sukienusie ;) a i tak pewnie przedszkolne realia szybko mi zmienią myślenie ;)

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #5519 dnia: 30 Sierpnia 2017, 15:14 »
anusiaaa jak na zwykłej niedzielnej mszy bo z maluchami zawsze chodzą rodzice
chociaż powiem wam, że od 3 lat po raz pierwszy byłam z Patrykiem dopiero na zakończenie roku teraz w czerwcu  8)