Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 651496 razy)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #4860 dnia: 22 Września 2016, 13:46 »
Wózkownię w żłobku rozumiem ale w przedszkolu?

U nas w przedszkolu była super zgrana "paczka" rodziców. Nauczyciele też świetni.
Teraz nie jest źle bo wychowawczyni super ale rodzice raczej "każdy z innej parafii", chemii nie ma.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #4861 dnia: 22 Września 2016, 13:52 »
U nas w złobku nie ma wózkowni, jest po prostu miejsce gdzie wozek mozna zostawiac, co czynie codziennie :) W przedszkolu było też takie miejsce. Ale wozków było mało, czesciej sanki zimą ;)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #4862 dnia: 22 Września 2016, 14:06 »
Maju ale co Cię dziwi?
Że dwulatek (bo Hania w tym wieku zaczęła przedszkole) ma ochotę jechać wózkiem?
Czy to, że każdy powinien zawodzić dziecko samochodem?

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #4863 dnia: 22 Września 2016, 14:07 »
Japcio zapytaj zadymiarę czy czasem nie jest nauczycielką ;-) bo wiesz, że one bywają :bredzisz: ;D
Ha! Normalnie jakbym czytala tego posta w kontekście do mojej osoby ;)

U mnie chodziło o coś zupełnie innego. Choćby zmianę kadry i nie informowanie o tym rodziców..
Lub wyraziłem swój sprzeciw na Parówki w sosie musztardowym na OBIAD więc myślę że nie jestem wariatka a temat dość istotny.
O zmianie pani dowiedziałam się pewnej nocy gdy seba się obudzil i zaczął płakać że nie chce do przedszkola, że boi się itp..

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #4864 dnia: 22 Września 2016, 14:11 »
Maju ale co Cię dziwi?
Że dwulatek (bo Hania w tym wieku zaczęła przedszkole) ma ochotę jechać wózkiem?
Czy to, że każdy powinien zawodzić dziecko samochodem?

Dziwi mnie wymaganie rodziców, żeby takową dobudować.
Przy wyborze przedszkola wiedzieli, że wózkowni nie ma to skąd te roszczenia?

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #4865 dnia: 22 Września 2016, 15:38 »
Ja myślałam że chodzi o miejsce na wózki dla rodzeństwa :) to w przedszkolu jeździ się wózkiem??? Tzn widziałam kilkoro dzieci ale  to nie takie hop siup sobie wybudować wozkownie,  u nas brakuje funduszy na nowe okna w przedszkolu a co dopiero miejsce na kilka wózków,  w żłobku było miejsce na wózki nawet foteliki rodzice tam przypinali.
Gorzej bo podobno są przedszkola gdzie nie można wjechać wózkiem do środka i dla mnie to dopiero problem bo nie bardzo wiem co miałabym z dzieckiem zrobić, zwłaszcza e okresie jesień zima gdzie nie wszystko młodu sam ogarnia

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4866 dnia: 22 Września 2016, 15:50 »
U mnie chodziło o coś zupełnie innego. Choćby zmianę kadry i nie informowanie o tym rodziców..
ooo to nieładnie, u nas było całe zebranie na ten temat łącznie z podanymi datami kto i kiedy będzie odchodził.

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4867 dnia: 22 Września 2016, 16:34 »

Nie każdy ma przedszkole za rogiem lub podrzuca dziecko w drodze do pracy
tylko to nie jest wina przedszkola, jest miejsce dla rowerów i wózków przy schodach, przecież nikt nie wygoni z sali dzieci żeby ją przeznaczyć na wózkownię

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4868 dnia: 22 Września 2016, 16:58 »
A widzisz, bo w pierwszym poście nie napisałaś, że jakieś jednak miejsce na wózki jest. A jak jest to wysłać mamuśki na drzewo trzeba ;D
A ja tez nigdzie nie napisałam żeby dzieciom salę zabierać.
U nas wózki stały na dworze ale pod zadaszeniem więc nawet jak lało ostro to wózki były suche. Tylko rozumiem że mamuśki domagały się specjalnego pomieszczenia, takiego na wypasie ;D
no to może kogoś poniosło ostro ;D

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #4869 dnia: 22 Września 2016, 17:00 »
A dlaczego wózki, rowery, sanki muszą zostawać w przedszkolu? Rodzice nie mogą ich zabrać do domu i wziąć odbierając dziecko?

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #4870 dnia: 22 Września 2016, 17:02 »
Widzicie ze tutaj tez każda z Was ma swoje zdanie, wiec cieżko dogodzić wszystkim :)

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4871 dnia: 22 Września 2016, 17:26 »
Ano nie dopisałam ;) wszystko stoi na chodniku przedszkolnym, za furtką ale nie wiem czy pod zadaszeniem...nie przyglądałam się

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #4872 dnia: 22 Września 2016, 17:41 »
U nas też było takie miejsce na wózki czy rowery. Japcio ja nie mogłam zabierać ze sobą wózka czy rowerka, bo jechałam do pracy, a ktoś inny odbierał Alana np.... wiesz o co chodzi??? zresztą chyba łatwiej jest zostawić wózek w miejscu, gdzie można to zrobić niż np. iść z pustym wózkiem po zakupy, czy zaprowadzać drugie dziecko np. do szkoły.....Dymu o takie rzeczy nie rozumiem, ale widzisz jaką dyskusję rozpoczęłaś;-) Każdy z nas oczekuje czegoś innego od przedszkola;-)

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #4873 dnia: 22 Września 2016, 20:46 »
O ja, to chodzi o taką wózkownię, gdzie wózek się zostawia na cały dzień?  :o I tak każdy rodzic miałby zostawiać?

U nas w większości fajni rodzice, chociaż jest kilka przypadków, jak wszędzie.

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4874 dnia: 26 Września 2016, 16:12 »
I jak Wasze przedszkolaki? Zdrowe? Mój tak, ale dziś w grupie było 10 dzieciaków na 25...więc tylko czekam kiedy i my polegniemy ;)

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #4875 dnia: 26 Września 2016, 16:38 »
Mój idzie jutro po 1,5tyg przerwy. Oby na dłużej ;)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #4876 dnia: 26 Września 2016, 16:46 »
U nas katar u młodej. Siedzi od dzisiaj u babci. Tylko katar, więc może w środę już ją dam do przedszkola... Albo w czwartek...  Się zobaczy.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #4877 dnia: 26 Września 2016, 20:01 »
Młody trochę zakatarzony. Ale biega, skacze, czuje się bardzo dobrze. Do przedszkola chodzi. Zobaczymy, jak długo. Gdybym widziała żółte gruty albo gorsze samopoczucie, to zostaje w domu... Ale tak niech chodzi... U nas na 25 dzieci chodzi 10-11. Połowa kaszle i kicha...

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4878 dnia: 26 Września 2016, 20:46 »
U nas w zeszłym tyg się posypała grupa. u Adriana standardowo z kataru wyszlo zapalenie ucha i antybiotyk  ::)

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #4879 dnia: 26 Września 2016, 21:04 »
U mnie po raz drugi zaliczamy katar. Jutro ma wolne i zobaczymy czy z tego będzie coś więcej. Jeśli nie to w środę pójdzie z powrotem

Offline Isabel
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 03.09.2011
« Odpowiedź #4880 dnia: 26 Września 2016, 21:36 »
A nasze przedszkole rusza w piątek :) więc od piątku zaczynamy ;)

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4881 dnia: 2 Października 2016, 21:10 »
Czy na pasowanie na przedszkolaka pasuje ubrać białą koszulę+ np.spodnie typu chinos czarne lub granatowe? Jak kupię typowo garniturowe to i tak raczej nie będzie drugiej okazji ich założyć...i tak dumam...mam też granatowe sztruksowe rurki

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #4882 dnia: 2 Października 2016, 21:14 »
Pasuje.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4883 dnia: 2 Października 2016, 21:29 »
Pasuje  ;)

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #4884 dnia: 2 Października 2016, 21:50 »
jasne że pasuje. Nawiasem mówiąc ne spotkałam się z garniturowymi spodniami na uroczystościach przedszkolnych.

Offline masumi85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #4885 dnia: 2 Października 2016, 21:59 »
U na koszula plus jeansy.
Raczej większość u nas w przedszkolu wybiera taki zestaw
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #4886 dnia: 3 Października 2016, 00:04 »
Pasuje. U nas był wymóg czarnych spodni i trochę mnie to wkurzylo bo mieliśmy conajmnjej 3 pary niebieskich /granatowych i nie potrzebowałam nowych, poszłam do lumpa i trafiłam czarne bojówki next za jakieś śmieszne pieniądze.

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4887 dnia: 3 Października 2016, 08:11 »
U nas żadnego wymogu nie ma i dlatego zastanawiałam się czy takie spodnie nie są za mało "eleganckie". No to sprawa rozwiązana :)

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4888 dnia: 3 Października 2016, 11:12 »
Ha ha, Izulek, ja to samo, u nas wymóg białej koszuli od tego roku, mamy pełno kolorowych, sportowych, też cudem w lumpie trafiłam na elegancką białą  8)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4889 dnia: 3 Października 2016, 11:27 »
jak dobrze, że u nas zadnych wymogów nie ma  8)