Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 651151 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
Szczerze mówiąc to ja sama ryczę jak o tym myślę więc co się dziwić małej. Nie wiem jak ona jutro da radę.. Fajne pomysły miałyście.. Anusia fajną masz baletnicę..

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
odp
« Odpowiedź #3691 dnia: 23 Czerwca 2015, 13:00 »
u nas zakończenie w czwartek....jezu jak się zryczę..... jak widzę jakich piosenek się uczą to mam od razu ścisk w gardle... u nas robią mega wzruszające te występy.. ateraz będą tańczyć nawet poloneza ;)
w piątek się zryczę po raz drugi bo moja najmłodsza ma roczek... ;)
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
my tez jutro mamy zakonczenie. Nie wiem jak sie pomiescimy bo dwie grupy razem robia a juz z jedna byl tlok...

Offline masumi85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
My juz po zakonczeniu, lezka w oku sie zakrecila.
Bylo super, dzieci sie nie stressowaly a po uroczystosci na poczestunku razem z paniami siedzielismy i gadalismy. Szkkoda mi troche bo sie przywiazalam prez te kilka lat,, coz idzie nowe i mam nadzieje ze rowniez takie fajne.
Okazalo sie ze moja kolezanka bedzie wychowawca Kuby w szkole i jakos mi juz tak weselej.
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
Jakie kapcie polecacie do przedszkola?

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012

Offline selena

• Chuck Norris
to wiem, ale żadne z wyżej wymienionych nie są dla mnie lekkie... na pewno nie z tymi zapięciami. Po domu tez mam befado, ale nie chodzi w kapciach 8 h, a mimo skórzanej wkładki często po 2 h biegania po domu ma spoconą stópkę...

Zna ktoś slippersy?

https://www.google.pl/search?q=kapcie+slippers&biw=1366&bih=643&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMItNSjkM3lxgIVKqlyCh25qQmf#imgrc=9glSDRZpIReSeM%3A

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Do przedszkola szukasz? Jeśli tak to wg mnie lepsze właśnie takie jak Befado. Takie slippersy się nie nadają.

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
mój 2 lata pzedszkola m za sobą i najlepiej Beado się spisalo a w placówce jest od 8 do 15,30

Offline Justys851
  • Chuck Norris
u nas też najlepiej sprawdziły się befado - tylko wybierałam takie na rzep,a  nie te zapięcie  ;)
i jak najbardziej otwarte  ;)

coś takiego :

http://allegro.pl/befado-sandalki-sunny-rozm-27-skorzana-wkladka-i5476035643.html

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
U nas najlepsze okazały się Crocsy

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
U nas też crocsy, najpierw w klubiku i teraz przez cały rok w przedszkolu.
Zresztą widzę w szatni, że połowa dzieci chodzi właśnie w crocsach.

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
My zazwyczaj viggami kupujemy. Teraz dostała nowe w wersji sandałowej.

My zmieniliśmy przedszkole i żałuję, że dopiero teraz. W nowym jest super i Marieta zaczęła jeść i w ogóle jest szczęśliwa :).

Od września ma być w grupie anglojęzycznej i będzie miała 6 godzin angielskiego dziennie.

Offline dmonik44

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.06.2010
Dziennie?  Wow,  czyli zajęcia i zabawa po angielsku?
Natalka 4.11.2012

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
Też mnie to zastanowiło. 6h dziennie? To sporo... A na ile będzie chodzić w sumie?

Mój chodzi do polsko-niemieckiego, ale nie mają typowo zajęć z niemieckiego, a jedynie "zanurzają" się w języku poprzez immersję. Efekty widzę, coś sobie tam podśpiewuje, rzuca słowami. Fajna metoda.
Co niedzielę dostajemy na maila rozkład tygodnia i spis wierszyków/piosenek więc synuś mnie niczym nie zaskoczy ;D
Poza tym w piątek wysłuchałam samych ochów i achów od wychowawczyni i byłam świadkiem jak uspokajał i tulił młodszego kolegę, więc już w ogóle :Zakochany:

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
Przez 6 godzin będzie w grupie Pani, która mówi tylko po angielsku i udaje, że nie zna polskiego.
Nie są to żadne lekcje, a tak jak Małgosia napisała immersja językowa.
Dzięki Małgosiu za opinię ;)
Chodzi na cały dzień, tzn. zależy kto zawozi, ale mniej więcej od 8.30 do 15.30.
Ona bez tego już mi całymi dniami wyśpiewuje non-stop piosenki po angielsku, to co to będzie później :P Muszę to jeszcze przemyśleć ;)

W sierpniu przedszkole ma przerwę, ale my na cały miesiąc jedziemy do Grecji, więc nam to pasuje, a od września do tej 'angielskiej' grupy.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
taki angielski może się wydawać fanaberią, ale patrząc z perspektywy szkoły raczej nią nie jest...
w Ewy klasie pierwsze półrocze z angielskiego przeszło, jak to mówiła ich anglistka, "na lajcie"
dzieci bazowały na materiale z przedszkola i tak naprawdę tylko odkopywały to co miały już w głowie...
a Ewcia miała angielski raptem 2x w tygodniu...

"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Ja od wrzesnia zaczynam prace w przedszkolu jezykowym i strikte zajecia sa ok 30min (dostosowane do gr wiekowej) ale wszelkie polecenia sa wydawane w 2 jezykach, spiewy i zabawy tez w dwoch jezykach i jestem w szoku jak takie 3 latki to chlona!!!

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
No moja Zu poszła na hiszpański teraz....po 2 zajęciach wie więcej niż ją a uczymy się razem w domu.
Te małe mozdzki są mega chłonne.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline selena

• Chuck Norris
Tak z ciekawości... potrzebne są jakies naszywki z imieniem na początek? Nie mam na mysli znaczenia ubran, a syna :-D. Aby panie wiedziały, jak ma na imię? No bo jak to wygląda w praktyce? :-D

Offline kobietka
  • maniak
selena ;D ty tak na serio? ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Panie mają trening i dają radę  ;D
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline selena

• Chuck Norris
No serio serio :-) pierwszy raz będę oddawać syna pod opiekę kogoś obcego i zastanawiają mnie takie smaczki  8). 20 pare dzieciaków, a imię ważna rzecz :-D.

Albo z taki ubieraniem i rozbieraniem w piżamkę... Mój jeszcze sam nie bardzo. Albo takie picie - rozumiem, że nie daje się dziecku żadnego jego kubka itp, picie pewnie mają przy posiłkach? Bo mój dużo i często pije  ;D

Chyba łapie mnie stresik.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
wyluzuj...  ;D ;D
Panie ogarniają imiona szybko
Przy przebieganiu w piżamkę pomogą i będą też uczyć samodzielności w tym względzie...
Picie jest dostępne w przedszkolu (przynajmniej w naszym zawsze było) w postaci wody - w najmłodszej grupie panie opiekunki przyniosą tylko dziecko musi powiedzieć, że chce pić...
— Richard M. Devos

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
Spokojnie. Ja średnio w 1-2 dni imiona mam opanowane  ;)  Picie dostanie jak powie,że chce. A spanie w przedszkolu - temat rzeka. Ja nie mogę zrozumieć idei przebierania się w piżamy. PO CO?Dzieci powinny się położyć ,odpocząć chwilę, posłuchać bajki ,ale piżama...

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
Ja sobie chwale, dziecko w mig się nauczyło rozbierać/ubierać właśnie w przedszkolu. Zalecane jest podpisywanie ubranek, ja nie miałam, nigdy nic nie zginęło i zawsze miał swoje

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
wyluzuj...  ;D ;D

doświadczonym w tym temacie mamom łatwo pisać  ;) ja selenę trochę rozumiem, choć dawałam najpierw syna do poleconej i sprawdzonej placówki, więc aż takich obaw nie miałam, przy córce to w ogóle na luzaku  :) z reguły w maluszkach są min. 2- 3 Panie, zwłaszcza wspierające w tych czynnościach pielęgnacyjnych, więc nikt nie zostawi dziecko samemu sobie.....temat piżam i leżakowania był już wałkowany, ja akurat pewien sens w tym widzę, rytm przedszkolny tez jest inny i przykładowo nie śpiący od ok 2 roku życia mój syn własnie na lezakowaniu zasypiał jako pierwszy  ;D

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
Selena my wodę dajemy, ale zostawia w swojej szafce. Zawsze może sobie łyknąć po drodze z/do domu i po powrocie ze spaceru.

W Grecji brała do środka i Panie dolewały, ale tam to w ogóle jedzenie tylko swoje dawaliśmy.
Powiem Wam, że teraz doceniam ten system  ??? No teraz w tym nowym to juz tak nie, bo jedzenie jest ok, ale jak patrzyłam jakie straszne jedzenie mieli w tym poprzednim, to żałowałam, że nie mogę jej dawać swojego.

Piżamy były w żłobku. Teraz jest w drugim przedszkolu w Polsce i piżam nie ma, a dzieci nie mają drzemek, tylko jak jakieś chce to się może położyć. Wczoraj jak przyszłam po Marietę, to dzieci się bawiły, a jeden chłopak spał na leżaku.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Ja sie nauczylam imion dzieci w grupie 18 isobowej w 2 godziny wiec tym sie selena nie przejmuj..
Picie u nas jest na stolowce jak ktos chce ale dzieci tez czasami przynosza swoje i stoi wtedy taki.bidon gdzies przy moim biurku.

Chlebosia a ja zapytam z tej drugiej strony bo mnie stresuja dwie rzeczy jako nauczyciela..
Wydawanie dzieci gdy rodzic je odbiera czy babcia (a ja go nie znam na poczatku) ! I wyjscia  na podworko..
Ze dziecko sie przewroci, rozbije glowe itp a ja temu nie bede w stsnie zaradzic..
Co robic w takich sytuacjach?

Offline Ola888
  • Chuck Norris
Sylwia u nas w przedszkolu dzieci mogą byc odbierane  tylko przez osoby pisemnie upoważnione, jeśli Pani kogoś nie zna to prosi o dowód osobisty.