Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 652850 razy)

Offline masumi85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Monika pod koniec sierpnia masz 2 dni adaptacyjne w przedszkolu.
Na początku roku przedszkolnego będziesz miała zebranie, na którym wszystko będzie wyjaśnione.
Na poczatek musisz zaopatrzyć się w worek z ubraniami na zmianę, bo to jeszcze małe dzieci więc wszystko się może zdarzyć.
Potrzebne Ci będzie jeszcze: pidżama dla Natalki, poduszeczka z powłoczką podpisana oraz poszwa na kołdrę podpisana na leżakowanie.
Wyprawki u nas się ie kupuję, tylko jest składka i to robią panie z przedszkola aby wszystkie dzieci miało to samo.
To tak po krótce, a i nie zapomnij o butach na zmianę :-D
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
Butach w sensie kapciach, my dostalismy listę wyprawkowa, dni adaptacyjne były

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
U nas teraz w maju festyn zapoznawczy, a pod koniec sierpnia 3 dni adaptacyjne z rodzicami. Dmonik, gratuluje, mój tez do panstwowego :-)

Offline kobietka
  • maniak
Gosia też idzie do państwowej placówki:) 25.05. mamy zebranie rodziców. Myślę, że wtedy się wszystkiego dowiem. Podzielę się tutaj newsami:)

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
my od wrzesnia najprawdopodobniej zaczynamy ostatni rok przedszkola. Dzis Pani nas poinformowala ze do jutra mam dac czy z grupa zamawiam podrecznik czy sama bede  kupowac. Cena tylko 100zl. Bedziemy sie uczyc z Trampoliny PWN. Do tego we wrzesniu dojdzie cala wyprawka...
W sobote mamy piknik cantry w przedszkolu. Oby pogoda dopisala.
kobietka nie zdziwila bym sie jak by Gosia dostala sie do przedszkola gdzie swoja edukacje konczy syn mojego dobrego kolegi

Offline kobietka
  • maniak
Netula :) Przedszkole miejskie nr 48 ;)

Offline dmonik44

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.06.2010
Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #3666 dnia: 19 Czerwca 2015, 07:32 »
U nas jednak zmiana decyzji i Natalia idzie do prywatnego przedszkola ;)
Przekonało mnie to, że są mniejsze grupy - chociaż na początku i tak będzie sporo bo 20 dzieci. To, że jednak jest pod nosem i nie będę musiała kombinować jak zaprowadzić/odebrać. Angielski 5 razy w tygodniu! moja mama z Natalią była na lekcji pokazowej i wszyscy byli zachwyceni!!! dzieci naprawdę miały duży zasób słów i rozumiały co pani do nich mówi - po angielsku oczywiście. A ostatnią rzeczą, która mnie przekonała to to, że Natalii koleżanka tam chodzi i ona też chce z Sonią chodzić do przedszkola - przynajmniej w teorii ;) :P  Poza tym, codziennie od 15 do 16.30 możemy przychodzić i dziecko przyzwyczajać do przedszkola/pań/dzieci i od lipca może spróbować chodzić w ramach zapisu ;)
Wczoraj byłam na zebraniu i na razie podobają mi się ich zasady i misja przedszkola ;) dodam, że jest to przedszkole katolickie.
Natalka 4.11.2012

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Monia to że małe grupy to  się nie sugeruj  ;D
u Karola jest 24 dzieci w grupie - może z tydzień było tyle osób razem w jednym dniu  ;D
przeważnie jest ich ok 15  ;) widzę po pracach wywieszanych w przedszkolu  ;)

Oczywiście Wasza decyzja i wiesz co dla Was jest najważniejsze  ;)

Offline dmonik44

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3668 dnia: 19 Czerwca 2015, 08:59 »
Jasne, wiem jak to jest z tymi grupami ;)
Natalka 4.11.2012

Offline masumi85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Najważniejsze by to Wam pasowało :-)
A powiedz mi od jakiego wieku tam przyjmują dzieci??
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline dmonik44

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3670 dnia: 19 Czerwca 2015, 10:02 »
Wcześniej przyjmowali od 2,5 roku a nawet troszkę mniej jak dziecko miało a było samodzielne, ale teraz tylko 3 latków. Bo mają za mało starszych dzieci, żeby utworzyć dodatkową grupę i 3 latki są w grupie z 4 latkami. Chociaż 3 latków jest 15 a 5 - 4-latków. Akurat mi to pasuje.
Natalka 4.11.2012

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
Super, że udało znaleźć się odpowiednie przedszkole. Oby córce się podobało.

My mamy dziś przedszkolny rajd rowerowy i ognisko. Już nie mogę się doczekać. Numery startowe odebrane, zaczynamy po 17. Szykuję właśnie kiełbę i jakieś przekąski. Upalnie nie będzie, ale żeby tylko nie padało...

Offline dmonik44

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3672 dnia: 19 Czerwca 2015, 10:11 »
Właśnie dzieci w tym przedszkolu sporo rozrywek mają, wyjazdy do filharmonii, na kucyki itp. Codziennie - nawet jak lekko kropi wychodzą na dwór, nie ma w przedszkolu telewizora, dzieci obchodzą urodziny - mają wtedy przyjść w odświętnym stroju, z małym, poczęstunkiem ( rodzice decydują co dziecko przyniesie) siedzi na specjalnym krzesełku, wszyscy składają mu życzenia, śpiewają sto lat i dostaje prezent od całej grupy. itp. Ale najważniejsze, żeby dziecko się dobrze zaklimatyzowało :)
Natalka 4.11.2012

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
A my mamy zakonczenie przedszkola....dostalam tablo ze zdjęciami wszystkich dzieci w togach i tych kapeluszach (jak w Hameryce jak koncza studia maja).
Wzruszyłam się....takie mam duze juz dziecko...

A przy okazji Zu wczoraj miala wystep grupy baletowej i poszlo swietnie...i mamy piekne podziękowanie ze zdjęciem, ktore juz jest w ramie.
Dumna z dziecka jestem.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Justys851
  • Chuck Norris
U nas w panstwowym jest wszystko to co wymieniłaś, oprócz tego że można przynieść wszystko na urodziny  ;)
przynosimy cukierki, ale solenizant jest traktowany wyjątkowo  ;)
tez mieliśmy ostatnio festyn rodzinny na terenie przedszkola z zamkami dmuchanymi, z grillem , występami dzieci i zabawami  ;)
Był bieg rodzinny  ;)
myślę, że tutaj to kwestia dyrekcji i zaangażowania, a nie czy prywatne czy państwowe  ;)

Offline dmonik44

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3675 dnia: 19 Czerwca 2015, 10:18 »
Zgadzam się z tobą Justyś, po prostu to mi podpasowało najbardziej :) gdybym takie państwowe znalazła to by do niego poszła ;) ale tu najbardziej jednak o tą bliskość chodzi.

Boje się, że moja Natii będzie miała problem z zaklimatyzowaniem się w przedszkolu, że sobie nie poradzi itp ::) mimo, że lubi dzieci, chce chodzić (teoretycznie do przedszkola) to ja mam całą listę obaw....

Anusia gratulacje - sama bym się wzruszyła :)
Natalka 4.11.2012

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
A co tam pochwale sie:

Baletnica

Przedszkolak

Offline dmonik44

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3677 dnia: 19 Czerwca 2015, 10:41 »
Pięknie! Śliczny strój baletnicy :)
Natalka 4.11.2012

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Śliczna ta Twoja Zu!  :D

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Zuzi trochę stój się nie podobał bo dostali je, a Ona już różu nie lubi....i nie wiem dlaczego nie ma okularów na focie baletowej - teraz ma błekitne ;D

Offline Justys851
  • Chuck Norris
wow ale śliczna baletnica  :D
w takich chwilach chciałoby się córeczkę  :D

ale spoko mój pomału wdraża sie w judo i capoeire , w wakacje zdecyduje co woli i od września pójdzie  ;)

Monia Ty się niczym nie przejmuj , ona sobie lepiej poradzi niż Ci się wydaje
z tego co mówisz ma silny charakter więc da sobie dziewczyna radę  ;)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006

myślę, że tutaj to kwestia dyrekcji i zaangażowania, a nie czy prywatne czy państwowe  ;)
plus zaangażowanie rady rodziców - bo na tej linii czyli dyrekcja i jej członkowie zapadają decyzję, na co są wydatkowane pieniądze pochodzące ze składek.....u nas niektóre imprezy są już tak kultowe ;) jak np grzybobranie z ogniskiem i zabawami, ze nawet absolwenci co roku się pojawiają  :)
anusiaaa super baletnica i absolwentka :brawo_2: u nas w zeszłym roku syn miał pożegnanie w takiej stylizacji,  czapkę studencką   ;) to nawet  dostaliśmy na pamiatkę, całe tablo z rocznikami wisi u nas  dodatkowo w przedszkolu

Offline Agnieszka_B

• Szczęśliwa żona i mama
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 26 grudnia 2008
Mnie w przedszkolu dzis zamurowalo. Odprowadzam Patryka do przedszkola, szatnie mamy podzielona na pol dla mlodszych i starszakow ale slychac wszystko w kazdej czesci. W tym samym czasie jedna mama ze starszakow przyprowadzila swoich dwoch synow (nigdy jej nie widzialam, ale moze przyprowadzala ich o innej porze). Wiadomo jak to dzieciaki powoli sie rozbieraly, az nagle slysze : Czy Tobie juz calkiem mozg wyrznelo (matka do dziecka) ? i pozniej ciagle besztanie. Masakra, nawet publicznie sie nie mogla pohamowac, to jestem ciekawa jak ona sie w domu do dziecka odzywa.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
U nas w przedszkolu dziś pożegnanie i będzie wystep w sytlyu Afryka Dzika  ;D
A Zu jest swietna, bo oprócz swojej kwestii pamieta od wszystkich innych dzieciaków - jak tu ujęła - na wszelki wypadek gdyby sie ktoś rozchorował :P

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
A czy zuzia to mala lobuziara? :-)
Sliczna jest! I kojarzy mi sie z taka zuzia z na wspolnej - moja ulubienica serialowa  ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Nie, no co Ty - Anioł :Szczerbaty: :Skrzypce:

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
my w czwartek oficjalne zakonczenie mamy. O 16 wiec idziemy do przedszkola na wystep i poczestunek.

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
My jutro mamy zakończenie roku. Do córki dochodzi, że nie będzie więcej ze swoimi przyjaciółmi i mi codziennie płacze jak sobie o tym przypomni. Nikt z jej grupy nie idzie do jej szkoły.
Jakie robiliście podziękowania na koniec edukacji w przedszkolu? My zrobiliśmy sesję zdjęciową Paniom i dzieciom na Jasnych Błoniach i album z tego. Mam nadzieję, że się Paniom będzie podobać.

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
marcella na pewno Zuzia szybko sie zgra z nową klasą, u nas z przedszkola tez nikt nie przechodził z synem, miał tylko kolegę z klatki obok, ale szybko się zintegrował  :) inna sprawa, ze z tymi najbardziej zaprzyjaźnionymi dziećmi z jego grupy przedszkolnej mamy kontakt do dziś....na pamiątkę i dla dzieci i dla Pań byl nagrany taki jeden dzień z życia przedszkolnego starszaków (sama jak oglądałam, to się łezka w oku kręciła....) plus  autorska księga wspominkowa czyli każde dziecko robiło po jednej stronie wg własnego uznania - mogły byc to wspólne fotki z okresu przedszkolnego, własny rysunek lub podziekowania dla Pań, potem to razem oprawiliśmy i wszyło super, za rok u córki chyba te pomysł powtórzymy  ;D oczywiście do tego standard czyli kwiatki, duuuży tort i wspolne imprezowanie na ogrodzie po wystepach absolwentów :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
U nas dla Pań były przygotowane skrzynki metodą dokupage, a w sorku fotki dzieciaków i rysuenk od kazdego ;D
Na pozegnaniu były kwiaty również.

A kilka dziewczynek popłakało się na ostatniej piosence :'(