Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 652696 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
u nas podobnie jak u liliann....dodatkowo przemawia do mnie argumentacja, że wszystkie dzieci mają kupione to samo, więc nie ma jakiejś zazdrości w tym temacie  :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
i taka też była argumentacja w moim przedszkolu...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
ja tez jestem za tym by sie skladac i kup0ic jednakowe ale co zrobic jak u nas inaczej wymagaja?

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
W przedszkolu owszem, była odpowiednia składka raz na pół roku i z tego kupowane były artykuły papiernicze.
W "0" dostałam dłuuugą listę wyprawki.
Liczę na rabat w zaprzyjaźnionej hurtowni papierniczej ;)

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
ja tez jestem za tym by sie skladac i kup0ic jednakowe ale co zrobic jak u nas inaczej wymagaja?

kupić samemu, a co Ci zostaje?

W "0" dostałam dłuuugą listę wyprawki.

my nie...
w maju była tylko zrzuta na książki...
ale co nas we wrześniu czeka to nie wiem
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Netula

• Chuck Norris
juz kupilam poza segregatorem i papciami

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
Lila a wiesz dokładnie jakie to książki?
Adik ma zamówiony pakiet "Tropiciele". Pani na zebraniu mocno zachwalała i zapewniała, że jest dopasowany zarówno dla 5 jak i 6-latków. Oby  ;)

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
zdaje się, że to samo..."Tropiciele"
ten podręcznik wybrał metodyk
co prawda Pani Ewy jest przyzwyczajona do innego wydawnictwa MAC Edukacja i zawsze na nim pracowała, a to jest WSiP, ale jak sama stwierdziła, nie zaszkodzi i jej odmiana...
— Richard M. Devos

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
U nas była wyprawka, już nie pamietam co, ale na bank kredki (pani dokladnie powiedziala jakie bo sie nie lamia, itp), klej, papier kolorowy itp. i wszystko jest wrzucane do jednego "wora". Nie ma tak, ze każdy ma swoje. Panie wydzielają dzieciom tyle ile potrzeba.

Na książki była zrzuta w czerwcu. Podobają mi się te ich podręczniki, mają takie strony do wyrywania i co drugi dzień coś nowego wisi na gazetce właśnie z podręcznika. Pod koniec polrocza w podręczniku pozostaje tylko strony z ćwiczeniami, na których dzieciaki coś tam sobie rozwiązuja itp.

"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
ja tego naszego nie wiedziałam
to jest jakiś komplet podobno... podręcznik, ćwiczenia, wyrywanki jakieś itp...
— Richard M. Devos

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
U nas tez tropiciele...komplet cały...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
znaczy się przedstawiciel WSiP aktywny  :)
— Richard M. Devos

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
właśnie dzwoniła do mnie Pani z przedszkola, że zbierają pieniążki na książki, bo będą zamachiwać :D
jak to brzmi ;D ;D ;D książki w przedszkolu ;D ;D ;D

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
Nasze książki już od czerwca czekają na półce.
Każdy zdziwiony, że jak to w przedszkolu książki  ;D

Offline Lovisa

• maniak
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #3044 dnia: 11 Sierpnia 2013, 21:29 »
u nas tez ksiazki w przedszkolu, zarowno polskim jak i brytyjskim :))

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #3045 dnia: 12 Sierpnia 2013, 09:27 »
właśnie dzwoniła do mnie Pani z przedszkola, że zbierają pieniążki na książki, bo będą zamachiwać :D
jak to brzmi ;D ;D ;D książki w przedszkolu ;D ;D ;D
u nas też książki do przedszkola(gr 4-latków)
dla dziewczyn za te książki muszę zabulić 150zł (osobiście uważam,że sporo)
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #3046 dnia: 12 Sierpnia 2013, 09:48 »
U Miłka Pani stwierdziła ze dopiero w 5 latkach książki....

Znam takie gr które zamawiają juz w 3 latkach...

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #3047 dnia: 12 Sierpnia 2013, 10:29 »
U nas o książkach jeszcze cisza - dyrektorka uważa, że to nie pora jeszcze i dzieci tną, rysują i inne takie twórczo a nie po liniach w ksiązeczkach. Ale dreszcz mnie wczoraj obleciał jak w Auchanie zobaczyłam w dziale "książeczek szkolnych" czy jakos tak - na wyspie na wprost wejścia - Książeczki dwulatka  ::)

To teraz czekam na podręczniki dla noworodka :D Wysokiego konia ustawili wydawcy :D

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3048 dnia: 12 Sierpnia 2013, 10:49 »
Książeczki dwu, trzy, cztero itp latka to ulubiona seria mojej córki Adiana  ;D
Od początku miała zapędy ksiązkowe, zadaniowe itp.

Zabawki są beee, a ksiązki, wycinanki, zadania logiczne to jest fajne.

Ja nie widzę w tym nic złego.

A pojęcie KSIĄŻKA to też dużo powiedziane. W naszym przedszkolu to są podreczniki z których dzieci wycinają, malują, rozwiazują zagadki, poznają tradycje np. świateczne itp.

Cena naszych podreczników- 2 książeczki - 65 PLN, moim zdaniem też drogo.
Ale i tak klocki z których Zu teraz będzie się uczyć czytać to kosmos. Cena za używkę to 100 zł, za nowki ok. 200.

http://www.eduksiegarnia.pl/bronislaw-roclawski-klocki-logo-p-956.html

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #3049 dnia: 12 Sierpnia 2013, 10:54 »
U nas też są podreczniki od 4 latków. Na początku byłam przerażona- na zasadzie PO CO?. Ale później jak Młody przytargał je do domu to są w tym stylu co te książeczki 2latka, 3, 4... itd. Jakoś bez szału toto było, bo te hipermarketowe od małego rozwiązuje i też był taki okres że tylko nad tym mógł siedzieć. Teraz jest lego ninjago i literki, cyferki poszły na bok.
Adiana te książki są fajne dla mam które mają ambicje podszkolić dziecko przed przedszkolem.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #3050 dnia: 12 Sierpnia 2013, 11:01 »
Ja się obawiam, że to jest kierowane do np. żłobków, aby narzucać im kupowanie rodzicom ich wydań...nawet tam nie zaglądałam do środka  ;D

Jestem chyba leniwą i zła matką, bo takich ambicji nie posiadam i nigdy nie czułam aby czymś podgonić dzieciaki - szły na równi z programem...

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #3051 dnia: 12 Sierpnia 2013, 11:08 »
no właśnie pojęcie książka a książka....takie z serii akademia dwu-trzy-czterolatka , gdzie sa proste zadania na zasadzie doklejania czy dorysowania to ok (naklejki to chyba małe dzieci lubią najbardziej), bo dla mnie typowa książka gdzie już trzeba np. rysować szlaczki (przygotowanie do pisania), liczyć itp to są od grupy 5-latków, przynajmniej u nas w przedszkolu...

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3052 dnia: 12 Sierpnia 2013, 11:49 »
Też ze mnie wyrodna matka :) Nie podszkoliłam Szymka w niczym, nie miałąm  czasu ani przede wszystkim ochoty. Jak jest bystry załapie w przedszkolu z rówieśnikami, jak nie to będę martwić się później  ;)
Jego faze na książeczki lubiłam bo czytałam tylko zadanie, on się głowił a ja tablet i heja :)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #3053 dnia: 12 Sierpnia 2013, 12:35 »
U nas takich książeczek nie ma.. a wolałabym żeby były..
Dziś jest już w swoim przedszkolu na dyżurze ale już w swojej nowej grupie "u góry" i pęka z radości, że znowu jest w swoim Zefirku :)
Dziś obojętne o której ją obiorę to na 100% usłyszę.. czemu tak szybko :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3054 dnia: 12 Sierpnia 2013, 14:28 »
A ja nie lubie bawić się z Zuzą lalkami, klockami itp. zdecydowanie wolę jej czytać, kolorować lub własnie rozwiązywać łamigłówki więc tata jest od zabaw różnorakich a matka, od powiedzmy "rozwojowych"  ;D ;)

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3055 dnia: 12 Sierpnia 2013, 14:37 »
ja w ogóle nie lubię się bawić  ::) Wolę aktywnie z nim spędzać czas- jakiś basen, wycieczka itp.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3056 dnia: 12 Sierpnia 2013, 14:59 »
u nas mlody najlepiej "bawi" sie z tata. On bierze godo garazu i razem dlubia.Ja przed chwilka dinozaura lepilam z plasteliny.
Te ksiazki 2-3-4-5 latka to takie zeszyciki. Michasia nie na dlugo zajmuja. On woli line i heja na dwor.
Dzis poszlam zapytac sie o badania no i mi pielegniarka powiedziala ze wypisze a ja ze chce je zrobic a ta oczy jak 5 zl. Ehh i pewnie nie jedna matka skorzysta z takich "badan". Szkoda slow.

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
« Odpowiedź #3057 dnia: 12 Sierpnia 2013, 15:40 »
Netula jakie badania?

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3058 dnia: 12 Sierpnia 2013, 17:10 »
no wlasnie mam sprzeczne wiadomosci. Pielegniarka mi powiedziala ze krew i mocz a w pracy dziewczyny ze kal (robaki)..kolezanka tez mowila ze kal..

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3059 dnia: 12 Sierpnia 2013, 17:11 »
grr nie da sie edytowac. W przedszkolu powiedzieli tylko ze badania a nie da sie doprecyzowac bo przedszkole zamkniete