Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 649156 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #2820 dnia: 19 Kwietnia 2013, 21:54 »
Wiem, że zabierali...

Co do 5-cio latków, to u mnie w przedszkolu mamy latały jak z pieprzem i robiły rozeznanie terenu kto gdzie daje dziecko, żeby się grupa nie rozpadła.
Z tego co wiem większość dzieci zostaje, ale np. przyjaciółka Ewy idzie do szkolnej zerówki. Na decyzję rodziców wpłynęły względy logistyczne. Będą wozić dwójkę dzieci w jedno miejsce.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline morgaina

• Chuck Norris
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #2821 dnia: 19 Kwietnia 2013, 22:01 »
Logistycznie to mi przedszkole pasuje, no i przeraża mnie świetlica, ciekawe czy się w ogóle dostaniemy, muszę zadzwonić do szkoły.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2822 dnia: 19 Kwietnia 2013, 22:04 »
do rejonowej nie możesz się nie dostać...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
« Odpowiedź #2823 dnia: 19 Kwietnia 2013, 22:04 »

Adaa, a jak u ciebie? składałaś do tego samego przedszkola podanie...

Bartek też się dostał :)
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2824 dnia: 19 Kwietnia 2013, 22:06 »
Lila do szkoły się dostaliśmy, ale świetlica to już inna bajka...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2825 dnia: 19 Kwietnia 2013, 22:08 »
to do świetlicy są odrębne zapisy? i co można się nie dostać?
maaatko....
co ja bym zrobiła gdybym nie dostała świetlicy  ::) ::) ::) nie wiem, chyba bym się musiała rozdwoić  ;D
imposssbleee  :P
— Richard M. Devos

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2826 dnia: 19 Kwietnia 2013, 22:11 »

super!!
ciekawe, kótra z pań weźmie grupę 3latków  ::)

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2827 dnia: 19 Kwietnia 2013, 22:22 »
Tak Lila do świetlicy są osobne zapisy u nas w  szkole do końca marca roku szkolnego poprzedzającego rok właściwy, oczywiście komplet dokumentów o zatrudnieniu itd i tak można się nie dostać bo jest ograniczona ilość miejsc. Ja też muszę mieć świetlicę bo będzie masakra.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2828 dnia: 19 Kwietnia 2013, 22:59 »
chyba bym posadziła dziecko pani dyrektor pod gabinetem i niech siedzi jak matka i ojciec w pracy...
— Richard M. Devos

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
« Odpowiedź #2829 dnia: 20 Kwietnia 2013, 18:16 »

super!!
ciekawe, kótra z pań weźmie grupę 3latków  ::)
A to nie jest tak, ze pani z 6latków ma tych najmłodszych?
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline franekkimono
  • bywalec
« Odpowiedź #2830 dnia: 20 Kwietnia 2013, 22:21 »
moj syn nie dostał sie do żadnego przedszkola...

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #2831 dnia: 20 Kwietnia 2013, 22:24 »
to się można wqrwi.ć
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #2832 dnia: 20 Kwietnia 2013, 22:36 »
ja powinnam podziekowac tym rodzcom ktorzy swoje 6latki posla do skzoly bo dzieki nim  Michas bedzie chodzil do przedszkola

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2833 dnia: 20 Kwietnia 2013, 23:48 »
moj syn nie dostał sie do żadnego przedszkola...

a gdzie startowaliście?tzn które przedszkola?

Offline franekkimono
  • bywalec
« Odpowiedź #2834 dnia: 22 Kwietnia 2013, 08:44 »
księżnej zofii, bandurskiego i tomaszowska..na liscie dzieci przyjetych widziałam córke znajomej, które ma 2 latka, a jej matka zyje w związku z ojcem tej małej..nie wiem, moze trzeba było w łape dać... teraz szukam i pracy i przedszkola, bo w piatek dostałam wypowiedzenie z pracy;/

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2835 dnia: 22 Kwietnia 2013, 08:51 »
Moje laski nie przeszły nawet pierwszego etapu rekrutacji do publicznego, mimo zapewnień pani dyrektor, żeby składać podanie bo i tak ostatecznie decyzja przy miejscach niby należy do niej. Ha, dobry żart ;) Dobrze, że zapisałam je do niepublicznego wcześniej "awaryjnie", teraz zostałabym z niczym.
Nie mniej jednak czeka mnie tel do wydz edukacji z zapytaniem co to za cyrk z tą grupą angielską.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #2836 dnia: 22 Kwietnia 2013, 14:23 »
carolla a Ja uważam,że powinnaś się odwoływać mimo wszystko
nie wiem, jakie u Was są kryteria, ale jesteś w zaawansowanej ciąży i od września będziesz miała już troje dzieci i wtedy podchodzisz pod rodzinę wielodzietną.U nas w Gdyni, jest za to dodatkowy punkt
Ja bym próbowała
jak już wiesz,że nie dostałyście się, napisz odwołanie do przedszkola i napisz o swojej sytuacji życiowej,że masz troje dzieci,że będziesz miała noworodka i nie dasz rady bliźniaczek wozić gdzieś daleko do przedszkola, a tym bardziej trzymać ich w domu
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2837 dnia: 22 Kwietnia 2013, 19:49 »
dzis odkrylam czemu mi syna do przedszkola przyjeli. Mianowicie otwieraja w szkole zerowke wiec zrobilo sie moejsce dla 3latkow co mnie bardzo cieszy. Sasiad z za plotu tez bedzie chodzil:)

Offline franekkimono
  • bywalec
« Odpowiedź #2838 dnia: 24 Kwietnia 2013, 08:55 »
dziewczyny post ostrzegawczy... z miejsca chciałam odradzic prywatne przedszkole mieszczące się na ul . warcisława, nazywajace sie przyjaciele przedszkola. chciałam tam zapisac syna, ale po rozmowie z nauczycielka ( za razem właścicielką ) uznałam, ze płaciłabym za meczenie własnego dziecka. kobieta nie ma podejścia do maluchów, musztruje je, jak żołniez, nie zwracała specjalnie uwagi na to o co jej pytam. uznała, ze wszystkie jedynaki to sieroty, a ona wyszkala dzieci " że chodzą jak w zegarku".  jak powiedziałam, ze syn ma zaburzenia si i trzeba zwrócic uwage na niego na rytmice , to uznała, ze to jest wymysł terapeutów na łatwy zarobek i nic takiego nie istnieje.....także serdecznie przestrzegam.... a co do naszego wyboru przedszkola staneło na teczowej krainie na mickiewicza

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #2839 dnia: 25 Kwietnia 2013, 10:38 »
Moi chłopcy się dostali do przedszkola ;D

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #2840 dnia: 25 Kwietnia 2013, 10:40 »
Ja wczoraj ostatecznie przyklepnęłam przedszkole. Młody rusza po majówce :)
Zatem dołączam do wątku :)

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #2841 dnia: 25 Kwietnia 2013, 10:42 »
Jolanga super !

Offline Zoya

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2842 dnia: 25 Kwietnia 2013, 10:48 »
Gabiś jak napisałaś, że Twoi chłopcy mieli niecały rok jak poszli, to przestałam się martwić, że za wcześnie ich wysyłam :)

Byłam wczoraj na rozmowie, pytałam jaką wyprawkę Radkowi przyszykować. Trzeba pieluchy, chusteczki i ciuszki na zmiane jakby się pobrudził czy oblał czymś, no i kapcie. Nic więcej.
Czy ciuchy się podpisuje? Kiedys widzialam, ze ciuszki się podpisywało, nie wiem jak jest teraz, a nie spytałam. Widziałam takie naprasowanki z imieniem na all, co naprasowuje się na metkach lub na lewej stronie...

Offline Zoya

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2843 dnia: 25 Kwietnia 2013, 10:49 »
mieli niecały rok jak poszli

*niecałe dwa lata ;)

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #2844 dnia: 25 Kwietnia 2013, 11:11 »
Jola, podpisywanie ciuszków chyba zależne od wytycznych. w naszym nie trzeba nic poza ręcznikiem basenowym.

Tosia miała 13miesięcy, kiedy szła do przedszkola i poszło gładko ;)

Offline Zoya

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2845 dnia: 25 Kwietnia 2013, 11:19 »
Eee, no to super :)
Oby i u nas gładko poszło. Jakoś czuję, że u nas też tak będzie. Jestem pełna optymizmu, wszelkie obawy się ulotniły  8)
Zostały tylko 3 dni u Danki (opiekunki)  :hopsa:

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #2846 dnia: 25 Kwietnia 2013, 11:20 »
nastawienie rodziców jest kluczowe ;)

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #2847 dnia: 25 Kwietnia 2013, 11:46 »
U nas też się nie podpisuje ciuszków.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #2848 dnia: 26 Kwietnia 2013, 00:05 »
U mnie Kajtuś też się dostał do tego samego przedszkola co Nikodem! CUDOWNIE! Od września będą prowadzeni w jedno miejsce i obaj "na pełen etat". Rany! jak mi to ułatwi życie!
Od maja jednak klubik Kajtka zmienia swoją siedzibę i będę musiała prowadzić go jakieś 500m dalej... ale nic to. Mały spacer na wiosnę-lato nie jest taki zły... do września się przemęczymy :)

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2849 dnia: 26 Kwietnia 2013, 09:39 »
dziewczyny ja niedoswiadczona ale przedszkolakowi jakas wyprawke sie kupuje? Pewnie pizamke bede musiala miec...