Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 647218 razy)

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
Złożyliśmy już papiery do przedszkola ... ciekawa jaka jest szansa, że bez znajomości do publicznego się dostaniemy ....
Pierwszy wybór to Krzywa PP51
To wybralas przedszkole, gdzie bez znajomosci bedzie ciezko ;).

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
my wczoraj papiery poskladalismy do przedszkoli. Do publicznego dalam by miec czyste sumienie ale szanse sa zerowe. Drugie to prywatne w miescie obok.Tam szanse mamwieksze ale tez bardzo sie boje jak to bedzie..

Offline wiolcia

• zapaleniec
  • ja i moja Magdalenka:)
  • data ślubu: 09.08.2008
a ja złożylam równiez papiery na kolejny rok
oddając dokuemnty pani zapytala mnie dlaczego wybralam tylko jedno przedszkole
probowalam jej wytlumaczyc,ze skoro moja Madzia juz chodzi tu do 3 latków to zasugerowalam sie,ze do 4 latków tez bedzie,ze raczej nie bedzie co roku skakac do innych....Pani stwierdzila,ze praktycznie tak,ale teoretycznie lepiej jak chociaz jeszcze jedno wksaze

Offline carollaa

• Chuck Norris
a ja złożylam równiez papiery na kolejny rok
oddając dokuemnty pani zapytala mnie dlaczego wybralam tylko jedno przedszkole
probowalam jej wytlumaczyc,ze skoro moja Madzia juz chodzi tu do 3 latków to zasugerowalam sie,ze do 4 latków tez bedzie,ze raczej nie bedzie co roku skakac do innych....Pani stwierdzila,ze praktycznie tak,ale teoretycznie lepiej jak chociaz jeszcze jedno wksaze
jakaś paranoja...

Offline wiolcia

• zapaleniec
moim zdaniem paranoja
owszem jak zapisywałam ją do 3 latków to wybrałam trzy przedszkola publiczne,ale juz teraz myślalam,ze to w sumie tylko formalność dla nas ta rekrutacja,a i miejsce dla niej jest na pewno....a jednak tak nie jest
niby sie nie zdarzylo,zeby dziecko nie przeszło...

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
weźcie mnie oświećcie, bo nie wiem, czy dobrze zrozumiałam?
jeśli już macie dzieci  w przedszkolu, to na kolejny rok znów przechodzicie rekrutację?
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
tak
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
Ja pierd.lę...masakra jakaś

"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
eee tam... pierwszy raz to chociaż stres miałam...
drugi to pro- forma...
trzeci czeka mnie w tym roku - mam nadzieję, że nie zapomnę...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
moim zdaniem powinno być tak,że jak sie dziecko już dostało do przedszkola, to powinno mieć prawo uczęszczać do niego do końca już

Ja bym chyba nie przeżyła znów tej rekrutacji
a miałam już 3 razy
najpierw syn, potem znów za rok w innym przedszkolu,
potem bliźniaczki w zeszłym roku
mam nadzieję,że jeszcze przyszły rok jakoś przekulają, potem daję jako 5-latki do szkoły-bo i tak je obejmie obowiązek szkolny w wieku 6 lat

Offline morgaina

• Chuck Norris
Lila jeszcze nie złożyłaś papierów? w sumie jeszcze 2 tyg zostały i co Ewcia idzie do szkoły czy zostawiasz Ją w przedszkolu?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
...kurcze...
a pisałam, że zapomnę...
cudownie... ::)
chyba, że mąż mnie wyręczył...

Ewa planowo zostaje w przedszkolu, bo nam wygodniej...
— Richard M. Devos

Offline morgaina

• Chuck Norris
Też bym chętnie zostawiła Zuzię ale nie da rady idzie do zerówki.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
o właśnie powrócił mój mąż i jest świadom rekrutacji...
nawet wspomniał, że pamięta i pilnuje  :)
no to luuuz
— Richard M. Devos

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
U nas na zebraniu rozdano deklaracje. Wszystkie dzieci trzeba zapisac na kolejny rok ale rekrutacji jako takiej to na szczescie nie ma....
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
u nas składa się deklaracje, ale dzieci chodzące już są na 100% przyjęte. składanie deklaracji służy tylko weryfikacji danych osobowych

Offline madziulek

• Chuck Norris
u nas jak juz sie raz dziecko dostanie to potem tylko składa deklaracje o chęci kontynuowania.
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
wczoraj dowiozlam reszte dokumentow i zostaje nam tylko czekac.... Za ponad 2 tyg bedzie wiadomo jakz  panstwowym..

Offline eovina

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26-12-2010

Chyba nie ma wątku dla dzieci żłobkowych więc wproszę się tutaj. Moja Olka od wtorku idzie do żłoba.  Mam stracha ale damy rade. Póki co strategi jest taka, że Mlodą do żłoba odstawia rano tata żeby mi oszczędzić trochę nerwów  ;)
Ola 01.08.2011
Zofia 10.01.2014

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
eovina będzie dobrze  :-*
Miałyście już dni adaptacyjne? Ile trwały? Jak to wygląda? Oleńka była zadowolona?
Pytam, bo moja córa startuje (prawdopodobnie) od września i też jestem pełna obaw...

Offline eovina

• Chuck Norris
Dni adaptacyjnych nie było, Olka wchodzi do grupy w ciągu trwającego roku, bo akurat się miejsce zrobiło.  Ustaliłam z dyrektorką żłobka, że przez pierwsze 2 tygodnie Młoda będzie chodziła tak na max 4 godziny, przed leżakowaniem będę ją odbierać.  Mam nadzieję, że to jej pomorze się zaaklimatyzować.

Też jestem pełna obaw ale gdzieś tam czuje,że to dobry krok. Nie jestem też postawiona pod ścianą  bo w odwodzie jest babcia co daje mi bufor bezpieczeństwa gdyby faktycznie ten żłobek nie był dla nas.

pomoże*
Ola 01.08.2011
Zofia 10.01.2014

Offline Lovisa

• maniak
Moja młodsza startuje od wrzesnia do przedszkola, będzie miała praktycznie roczek, ale ja się nie stresuje, starsza juz chodziła wiec luzik.

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
młody miał tyle co twoja Oleńka, kilka dni odbierałam go przed drzemką, później kilka tak do 15 max, i potem już 15.30 i tak do teraz, odstawia go mąż bo ja rano nie mam jak, mały się szybko zaaklimatyzował, po tyg. już rano nie płakał, ale dość długo po żłobku miał bunt na mamę....jak go odebrałam, to musiałam potem mu czas poświęcać, był marudny itd, ale już jest o niebo lepiej, żłobek uregulował mu spanie i ogólnie fajnie tam się rozwija :)

Offline eovina

• Chuck Norris
Melduje, ze pierwszy dzień za nami. Olce się tak podobało, że do domu wracać nie chciała, zobaczymy czy dzisiaj też taki entuzjazm będzie.  Panie mówią, że jest bardzo dobrze przystosowana do bycia w grupie żłobkowej cokolwiek to znaczy  ;)
Ola 01.08.2011
Zofia 10.01.2014

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Pierwsze trzy dni zawsze dla dzieci są wow ponieważ nowe zabawki, nowe dzieci itp, czasami później się to zmienia.
Oby nie u was. :)

Offline franekkimono
  • bywalec
do mam, które pierwszy raz zapisują swoje dzieci do przedszkoli. Czy wy tez przechodzicie tzw "stres rekrutacyjny"? Od momentu, kiedy złozyłam papiery przechodze jakaś nerwice..A właściwie od momentu kiedy pani przyjmująca je, rzuciła tylko " ciężko będzie"..Już nie wiem co o tym myslec. Może znacie jakieś prywatne przedszkola w okolicy warszewa i książat pomorskich i możecie cos polecić? Nie wiem jak wytrwam do 19 kwietnia

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
Moja Zuza po 2 msc przerwy 3 dzień w przedszkolu.. Po 2 dniach już nauczyła się piosenki.. Jejku jak ja tęskniłam za tym stanem.. Ciekawe ile pochodzi..

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
franekkimono - ja w dniu ogłoszenia wyników to miałam "sraczke" z nerwów. Cały czas się bałam co ja zrobie, jak się Zu nie dostanie.

A listę wyników sfotografowałam i ogladałam codziennie bo nie mogłam uwierzyć w swoje szczęście ;)

Offline wiolcia

• zapaleniec
ja staralam sie nie dopuszczac takiej mysli,że Madzia sie niedostanie
bardziej teraz sie balam,jak przy rekrutacji zaznaczylam tylko jedno przedszkole,a Pani przyjmująca papiery stwierdzila,czemu....przeciez róznie to bywa

Offline franekkimono
  • bywalec
ja zaznaczyłam 3, oboje pracujemy, ale pani w przedszkolu powiedziała, ze jest duzo samotnych mam...te, które znam i podały sie za samotne, wcale samotne nie sa, ale cóz, maja pierwszeństwo.. każdy walczy o swoje ;] w żartach mówiłam mężowi, ze złozymy wniosek o separacje, zeby łatwiej było młodemu sie dostac ;]