Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 649816 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
Takie sytuacje są możliwe i w prywatnych i państwowych przedszkolach. Nie generalizowałabym  :)
Mnie osobiście w prywatnych przeraża jedna rzecz- czesne  ::)  ;D

♡ Szymon & Leon ♡

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Tomaszowska nie Tomaszewska... sorry ale jestem wyczulona...

wcale się nie dziwię, że się zraziłaś...
gówn...na placówka, jakby be była ubliczna czy prywatna...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Marcella, moja chodzi do BUSa. Jak masz jakieś pytania, pis na pw.

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
Ja odnośnie tych prezentów dla nauczycieli to zapowiedziałam na początku roku, że żadnych prezentów nie przyjmuję i mam sprawę załątwioną.  :P

Offline jagodka24

• Chuck Norris
po miesiącu "wakacji" moja średniaczka wróciła do żłobka
wczoraj skakała po łózku i krzyczała "HULLA!!!"
a dzisiaj najszczęśliwsza pod słońcem zamkneła za sobą drzwi od sali
KOCHAM ŻŁOBEK!!!! publiczny  ;D ;D

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
Ja tez mam dylemat przedszkolny. Moja Mala od roku chodzila do prywatnego. Dalam ja tam z racji tego ze byl on 3 kroki od domu. Teraz nasza przeprowadzka sprawila, ze w jedna strone mamy 12 km...  Zuza dostala sie do publicznego 4 min od domu. W swoim "starym" przedszkolu jest bardzo zakochana. Poza tym ze nie bylo problemu z aklimatyzacja i chorobami, podobala mi sie prganizacja dnia. Do 11 wlasciwie dzieci mialy swoje powazne zajecia, czyli rytmike, angielski, a potem juz luz. W publicznym z racji darmowych godzin 9-14, nie odbywaja sie zadne zajecia zorganizowane. .. Dla mnie to paranoja, bo to strata czasu. Ja bede po 14 mogla ja zabierac, a tak nie moge, bo bedzie miala np.rytmike. Niecwspominam oczywiscie o warunkach.
Ale tak naprawde w przedszkolu najwazniejsza jest wychowawczyni. Jesli nawet jest fajne przedszkole prywatne, a ani taka sobie, znam takie przypadki, to nie ma sensu zostawiac tam dziecka. Tak samo moze byc tez w publicznym. Takze ja poki co daje mala do publicznego i zobacze jak bedzie. Moze bedzie dobrze. U nas dochodza tez koszta. Roznica miedzy prywatnym a publicznym to ok 800 zl miesiecznie.

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
Zgadzam się, że nie można generalizować..  Ja po prostu chyba sama głośno przekonuję samą siebie, czy dobrze robię.. U mnie też chodzi głównie o koszty.. Różnica spora między prywatnym a państwowym..  Dziś była pierwszy raz od 9 do 15 i ogólnie było świetnie.. Nawet tuliła się do Pani ale też bawiła z dziećmi.. Upatrzyła sobie Majewski ale chyba nie Twoją Olu. Tylko boi się na dwór wychodzić, bo strasznie boi się os.. I na dworze cały czas stoi przy Pani. Dużo z nią rozmawiam, żeby się nie bała, że ma prztklejony plaster i osy go nie lubią, że Pani w przedszkolu ma specjalny płyn itd.. Nic nie pomaga.. Ma wręcz fobie.. Tak się ich boi.. Zresztą teraz już wszystkiego co lata oprócz motylków. :(
Martyna Ola mi już chyba wszystko opowiedziała, dzięki wielkie :)

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
My chcieliśmy zmienić przedszkole po 1 roku, ale zrezygnowaliśmy ze względu na zmiany jakie tam zaszły i na znajomości córki...teraz znów są jakieś zmiany i żałuję decyzji. Drugi raz poszłaby od razu do panstwowego.

Offline MAGGDA
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 29.03.2008
a pod nosem mam prywatne przedszkole. stas teraz bedzie tu drugi rok. nawet nie myślę o zmianie

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
Dziewczyny co Wami kieruje, że wybieracie żłobki/przedszkola blisko domu? Ja planuję oddać córkę do przedszkola koło pracy. To zawsze więcej czasu spędzonego wspólnie w drodze do pracy, a dwa to jak ją odbiorę to mogę spokojnie pojechać na zakupy a nie lecieć pod dom, żeby zdążyć przed zamknięciem przedszkola i z powrotem do miasta na zakupy. Dla mnie to logiczne, dlatego tak ciekawi mnie Wasze podejście do tematu.

Offline MAGGDA
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 29.03.2008
ja mam przedszkole pod pracą - i to był mój priorytet Ewka :)))) A, że po przeprowadzce i w miarę blisko mieszkam to druga rzecz - ale wcześniej mieszkaliśmy dużo dalej

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
przedszkole Ewki jest pod pracą Krzycha... ;D
akurat taki miły zbieg okoliczności, że placówka na którą się napaliłam tam jest...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
Pewnie jak masz prace to dajesz blisko niej. Albo chociaz na trasie do niej. A jak nie to wtedy lepiej dac blisko domu.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
albo jak pracujesz w domu, bo tu masz "biuro" ;) Jakbym pracowała w poprzedniej pracy też dałabym dzieci do przedszkola koło domu, bo nie miałabym szansy pracować przez kilka lat w tym samym oddziale- rzucali nas po całym mieście, więc dawanie dziecka do przedszkola blisko pracy mijałoby się z celem...

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
Ewa a Ty nie będziesz miała problemu, żeby zapisać małą do żłobka w Szczecinie jak się przeprowadzicie?
Moja koleżanka teraz kupiła mieszkanie na Bezrzeczu i meldowałam ją u siebie w mieszkaniu - inaczej nie mogłaby wysłać swojego synka do przedszkola koło pracy :/

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
będzie miała...chyba, że zostawi szczeciński meldunek...
— Richard M. Devos

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
Aga będę miała z państwowym przedszkolem, w prywatnych nikt na to uwagi nie zwraca. Póki co zostawimy meldunek szczeciński, aby mieć otwartą furtkę na państwowe przedszkole, bo na takie właściwie się nastawiam.

Offline kitki82

• uzależniony
a orientujecie się ile dziecko musi być zameldowane w Szczecinie żeby nie było problemu  publicznym przedszkolem bo młoda jest zameldowana w Policach i nie wiem czy już ją przemeldować, a jak tam jest zameldowana to nie ma szans nawet jak mieszka w Szczecinie?

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Może być ciężko... Najlepiej jak jest zameldowana i zamieszkuje w Szczecinie.

Ps. Kochana musimy się wreszcie spotkać!

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
a kto Ci będzie sprawdzał gdzie zamieszkuje... ::)
— Richard M. Devos

Offline marcella

• Chuck Norris
Ważne jest gdzie jest dziecko zameldowane.... jak w Policach to do przedszkola w Szczecinie nie ma szans się dostać..

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
W podaniu sie wpisuje adres zameldowania i adres zamieszkania.

Offline kitki82

• uzależniony
no właśnie ale chodzi mi czy sprawdzają jak długo będzie zameldowana w Szczecinie? bo mogę ją zameldować czasowo ale czy zrobić to teraz czy przed rekrutacją?

Aniu koniecznie musimy się spotkać dużo mamy do pogadania :D

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Nie, nie sprawdzają jak długo. Tak naprawdę to jak wpiszesz że jest zameldowana w Szczecinie to mogą tego wcale nie sprawdzać, jeśli faktycznie będzie zameldowana w Policach. Przyjamniej u nas tak jest, tak jak wpiszesz tak akceptują, nie słyszałam, zeby komuś u nas sprawdzali meldunek. Ale nie wiem jak jest w Waszym złobku.

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
a u nas meldunek mial byc potwierdzony przez Urząd Miasta :)

Offline kitki82

• uzależniony
jeśli chodzi o żłobek to to nie miało znaczenia z resztą automatycznie jest na kolejny rok, ale tak przyszłościowo pytam jak będę w przyszłym roku starać się o przedszkole dla młodej

Offline marcella

• Chuck Norris
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #2186 dnia: 10 Sierpnia 2012, 22:10 »
U Zuzi w poniedziałek zaczynają się dni adaptacji.. W końcu pozna dzieci ze swojej grupy.. Już ma wybraną swoją szafkę i dziś dowiedziała się, że jej grupa będzie się nazywać "Biedronki" :)

Offline jagodka24

• Chuck Norris
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #2187 dnia: 16 Sierpnia 2012, 12:52 »
a moja Majeczka po lipcowej przerwie w żłobku poszła na 3 dni w sierpniu i wyjechaliśmy na tydzien wakacji i jest teraz koszmar
rano niby do cioci do cioci zadowolona ale potem dostaje szału
krzyczy tak że niedługo opieka społeczna nas zgarnie
nie wiem co jej sie dzieje

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2188 dnia: 17 Sierpnia 2012, 08:46 »
U nas we wtorek kilka godzin adaptacyjnych..idziemy.

Zu w sierpiniu chodzi jeszcze do prywaty, ale juz nie umie się doczekac "duzej grupy".
Zakupione są kapcie, worki na kapcie i piżamkę ::), naprasowanki z imieniem i nazwiskiem. Wszystko wybrane przez mojego małego przedszkolaka ;D

Ciekawe jak się tam odnajdzie ???
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2189 dnia: 17 Sierpnia 2012, 08:52 »
Po co piżamka do przedszkola ?