Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 649350 razy)

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkol
« Odpowiedź #2130 dnia: 21 Czerwca 2012, 17:52 »
Niby co innego, ale ostatnio ciagle slysze o takich dowodach wdziecznosci. Lekarzom, pielegniarkom, nauczycielom...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
wszyscy słyszą
tylko, że przedstawiciele ww branży jakoś nie mogą się ich w pamięci doszukać ;D ;D ;D
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
Kobietka przepraszam, ale coś źle przeczytałaś w mojej wypowiedzi..... Bo napisałam zupełnie odwrotnie!!!!!!!!!!

A tak na marginesie my bardzo często dostajemy prezent od młodej pary w podziękowaniu... Zazwyczaj jest to flaszka wódki, której my w ogóle nie pijemy.. Albo czasami dobre winko.. I jest nam zawsze bardzo miło mimo, że wódki naprawdę nie lubimy..
W szpitalu jak jestem czy to z Zuzką czy z sobą też zawsze daję kwiatki na koniec w podziękowaniu lub kawę i coś słodkiego...

Offline masumi85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Ale dziewczyny po co się tłumaczyć, każda robi jak uważa.
Jeśli ktoś chce dać drogi prezent i wie, że może być nietrafiony to jego sprawa.
Jeśli ktoś chcę dać kwiatka to też super.
Według mnie nie liczy się co się daje, a sam fakt, że można komuś podziękować (jeśli ma się za co).
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
...jakby jakiś pacjent wpadł na pomysł i kupił zgrzewkę mleka 1,5-2,0% .... do kawy  ;D  ;D

my bardzo często dostajemy prezent od młodej pary w podziękowaniu... Zazwyczaj jest to flaszka wódki, której my w ogóle nie pijemy.. Albo czasami dobre winko.. I jest nam zawsze bardzo miło mimo, że wódki naprawdę nie lubimy..

...i dzięki temu jak przy budowie domu dotrzemy do tzw. wiechy, to każdemu z ekipy budowlanej damy po flaszce... :D
każda będzie z inną weselną naklejką  :P
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline izulek
  • Chuck Norris
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkol
« Odpowiedź #2135 dnia: 21 Czerwca 2012, 20:55 »
Spoko, mi tez byloby milo. Nie powiem ze nie ;-) i tez zawsze mama moja "dziekowala" choc uwazam ze to nie powinno miec miejsca. Moj maz to nawet w banku dostaje czasem podziekowania od klientow.   

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
nie wiem czy a'la Pandora, ale torebki były z logo Pandory, a pani woźna dostała  torebeczkę z Apartem, więc chyba zamiast dobrej bombonierki dostała jakąs biżu
nie powiem...Panie się cieszyły, strasznie im się podobało
mi też by się podobało... ;)
a zrzutka była po 25zł od łebka

"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
no to najs.... u nas zdroworozsądkowo... 7zł na kwiaty, koniec.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
Jak zrzuta wszystkich dzieci, na zakończenie edukacji przedszkolnej to ja jestem za... i własnie stawiałabym na biżu ;) bo sama lubię :P

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
To pani woźnej też trza dac  :mdleje:
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
u nas jest fajna woźna...
ale czy ja wiem
żeby od razu apart ::) ;D ;D
— Richard M. Devos

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
Ja na zakończenie roku w żłobku kupię po kwiatku dla każdej z "cioć" - a mamy ich w grupie 5. I to finito!!!

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
no to ja się przyznam, że...
nie wiem kiedy jest zakończenie roku w przedszkolu
ja osobiście nie zamierzam nic kupować - będzie składka na dziadka to się pewnie dorzucę na zielsko...ale tak...czy ja wiem...

— Richard M. Devos

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
a u nas nie ma zakończenia roku, bo przedszkole jest czynne cały boży rok ;D ;D ;D ;D ;D
a że Majka poszła do przedszkola jako 2 lata do grupy 3 latków to teraz kibluje więc prezentów nie będzie ;D ;D ;D

Offline masumi85

• Chuck Norris
Moje starsze dziecie dziś poszło pierwszy raz do nowego przedszkola. Do niego będzie chodził od września, a że ma dyżur wakacyjny teraz u nas to go zapisałam co by się przyzwyczaił do nowego.
Po 12 go odbieram i powiem szczerze, że sama bardziej przeżywam niż on pewnie. 

Offline dziubasek

• Chuck Norris
Mamy przedszkolnych łobuzów... kieruję pytanie do Was... jak reagujecie na "skargi" opiekunek?

Moje młodsze dziecię to "małe zło" ;) Odbierając go z klubiku malucha bardzo rzadko zdarza się tak, że Pani powie, że dzisiaj mały był grzeczny. 8/10 razy jest pogadanka o tym co Kajtuś dzisiaj zbroił, kogo uderzył, kogo ugryzł, w kogo rzucił zabawką, ile talerzy latało podczas śniadania itd  ::) Nie bardzo wiem jak na to reagować. Pani nie mówi tego w jakiś niemiły sposób, ot na moje pytanie "jak dzisiaj" informuje mnie o różnych szkodach ;) Mama przepraszać? wydaje mi się to bezsensu... może zapytać co radzi, aby tego szkodnika jakoś ujarzmić? Jakoś tak zaczynam się dziwnie czuć przy odbieraniu chłopców z klubiku...

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
  • data ślubu: 16.06.2007
Dziubasek rozumiem Twoje wątpliwości. Nasz Bartek, to wg Pań "słodki czort". Ja nie przepraszam za zachowanie Bartka, tylko pytam, jaka była ich (Pań) reakcja i sama mówię, co w związku z tym zrobimy w domu. Wspólnie z wychowawczyniami podejmujemy decyzje, bo tylko wtedy Bartek się stabilizuje - jak zewsząd otacza go ta sama konsekwencja i podobne zasady. Najważniejsze, żeby Pani wiedziała, że Ty sobie zdajesz sprawę z zachowań dziecka i tego nie bagatelizujesz.

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
Ania ja z reguły pytam co ona jako fachowiec pedagog radzi mi z danym problemem zrobić
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline jagodka24

• Chuck Norris
ania ty się przejmujesz że chłopak rozrabia????
ja wiele razy usłyszałamw żłobku że "majka ustala swoje reguły:)"
ale oprócz jednego incydentu jak kogoś ugryzła nie dostałam wezwania "na dywanik"

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
Nasza pani proponuje rozwiązania, daje nam zadania di domu, radzi jak reagować lub niereagowac. W myśl zasady 'wspólny front czyni cuda'. Ja nie przepraszam toz to nie moja wina ;)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
stwierdzenie "sam ustala swoje reguły" jak nic pasuje do mojego słodkiego czorta ;)
Dzięki za podpowiedzi... z tego co widzę i się dowiedziałam mamy wspólny front z opiekunką, działamy podobnie, ale jakichś spektakularnych zmian nie stwierdzam. No może rzadziej rzuca talerzem przy jedzeniu :P

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Ania, niezły ten Kajtul...w domu też Wam zastawą rzuca :P
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline masumi85

• Chuck Norris
Dziubasek ja już mam stracha jak mój Kacper pójdzie do żłobka od września. On to diabeł wcielony. Bije, krzyczy i do tego nie chce gadać.
Mam nadzieje, że tam go troszkę "utemperują" bo ja już nie wiem co robić.
Ale to chyba już "taki przywilej" posiadania starszego rodzeństwa. Starszy jest grzeczny, karny i rozumie, a młodszy wszystko na przekór :-P

Offline dziubasek

• Chuck Norris
Ja też to sobie tłumaczę tym, że ma starsze rodzeństwo... od pierwszego dnia jest "wojownikiem"- walczy o naszą uwagę, zabawki, czas... o wszystko ;) Plus do tego mocny charakter i robi się z niego "słodki czort" ;) Każdy kto go zna mówi, że jest fantastyczny, że taka mała cwana bestia, że w oczach ma "*cenzura*" i niedługo wszystkich nas sprzeda ;) przy tym ma w sobie coś takiego, że większość ciotek się nad nim rozpływa i mówi, że takiemu czorcikowi to się wszystko wybacza, bo oprócz łobuzerstwa ma w sobie masę słodyczy i rozkoszności (szczególnie jak coś chce ;) )

Ania, niezły ten Kajtul...w domu też Wam zastawą rzuca :P

gdybym mu podawała jedzenie w zastawie kilka serwisów "poszłoby się dziobać" ;)

Offline izulek
  • Chuck Norris
dziubas jak piszesz o Kajtku to jakbym o moim "słodkim czorcie" czytała. bestia z niego cfana ale jak moja mama mówi, że ma coś takiego w sobie że nie umie się na niego złościć. Zobaczymy jak będzie od września w żłobku :D:D:D

Offline marcella

• Chuck Norris
Dziewczyny mam pytanie czy znacie przedszkole Językowe Bus w Szczecinie na ul. Szczecińskiej i/lub Przedszkole niepubliczne Językowo Matematyczne na Tomaszewskiej...
Przeraża mnie puszczenie Zuzki do publicznego przedszkola i myślę poważnie by poszła do któregoś z tych.. W tym momemcie chodzi do Busa i ogólnie jestem bardzo zadowolona, bo przede wszystkim mała lubi tam chodzić.. ale chciałabym poznać jeszcze Wasze opnie. Z góry dziękuję!

Offline franekkimono
  • bywalec
Dziewczyny mam pytanko. Czy któraś z was zna żłobek Pluszowy Mis przy ulicy grzybowej? Musze młodego dac do żłobka i ten jest najbliżej, jednak nie znalazłam o nim żadnych opinii i trochę mnie to wstrzymuje z podjęciem decyzji..

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Przeraża mnie puszczenie Zuzki do publicznego przedszkola

a co Cie w publicznym tak przeraża.

w  tym na Tomaszowskiej był syn mojej koleżanki i średnio zadowolona, ale ona tak ma
a synek jest przez nia spierdołowacony i najchętniej siedziałby z babcia w domu...
— Richard M. Devos

Offline olenka_x
  • użytkownik
  • **
Moja Majka chodzi do Busa, jestem bardzo zadowolona. Skontaktuj się ze mną, to odpowiem na każde pytanie.

Offline marcella

• Chuck Norris
Podejście pań.. byłam tam przez około 2 godziny w tym 1 godzina na placu zabaw i Panie były bardzo niemiłe w stosunku do dzieci.. miałam pozwolenie od Pani Dyrektor żeby być z Zuzą żeby zobaczyła jak się będzie czuć.. Panie krzyczały tylko na dzieci i gadały między sobą.. podchodziły do dzieci tylko jak coś broiły.. nawet raz nie miały miłego tonu w stosunku do nich.. Jedno dziecko przez całą godzinę jadło trawę i nikt tego nie zauważył.. inne dziecko miało zielonego gluta do kolan (przesadzam oczewiście - ale widać że od rana leci mu coraz bardziej zeilony katar i nawet nikt go nie wytarł). Jak w końcu powiedziałam mu żeby poszedł do Pani żeby wytarła mu buzię to tylko koło nosa tak z lekka wytarła.. Panie zajęte sobą i miały w sumie gdzieś co robią dzieci.. stały w takim miejscu że nawet nie widziały wszystkich dzieci.. Ogólnie przeraża mnie to że dziecko ma tam być 6 do 8 godzin i ma być non stop w towarzystwie pań które nawet przez chwilę się nie uśmiechną... Może miałam po prostu pecha i trafiłam na zły dzień tych Pań.. ale szczerze mówiąć to wątpię w to..

Z Busa jak narazie jestem bardzo zadowolona.. Panie odpowiadają  na każde moje pytanie, ba opowiadają mi same z siebie, pilnują by Zuza nie zjadła ryżu, na który jest bardzo uczulona no i przede wszystkim mała z ogromną chęcią tam chodzi.. Rozmawia z Paniami, coraz bardziej bawi się z dziećmi.. Narazie chodziła w sumie tylko 2 tyg przez 4 h... Teraz w sierpniu będzie chodzić po 6h.. i zastanawiam się czy dla jej dobra jej tam nie zostawić..
Olenka zaraz odezwę się na priv.
Tego na Tomaszewskiej jestem po prostu ciekawa bo też blisko mnie a jest dofinansowane z Unii i jest stosunkowo tanie.