Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 653601 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline morgaina

• Chuck Norris
Pewnie tak będzie  :D Fajnie.

Offline Olaa
  • Chuck Norris
Ja pisze o tym :
http://pp46szczecin.ugu.pl/

Suprynka, dawaj do Naszego  ;)
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
Na poczatku tak chcialam, nawet bylam u dyrektorki ;). Ale potem poszlam do tego na Romera i tez jest fajnie. Dyrektorka wporzadku, a ze zabi skok od domu rodzicow to wygralo. Ale kurcze teraz znowu mam dylemat... To 46 za rok ma byc niepubliczne, a to mnie przeraza bo zapewne nic, oprocz wzrostu oplat nie zmieni sie...

Offline morgaina

• Chuck Norris
No właśnie że się zmieni tak przynajmniej mówi dyrektorka, ma być opłata stała zamiast godzinowej, wydłużone godziny pracy i to chyba najważniejsze. Co z tego będzie tak naprawdę życie pokaże.

Offline suprynka

• maniak
Dokladnie tak tez mi mowila. Ale wiem, ze w innych przedszkolach niepublicznych ta oplata stala poszla ostro w gore pomimo wczesniejszych zapewnien. No nic dumam dalej ;)

Offline morgaina

• Chuck Norris
To dumaj jak dowalą stawkę 4,20 to i do zapłacenia i tak będzie dużo więcej.

Offline suprynka

• maniak
Dokladnie tez tak mysle. A slyszalyscie jakie opinie o tym na Romera 11?

Offline Olaa
  • Chuck Norris
Suprynka, ale nasze dzieciaki będą obowiązywały "stare" opłaty. Tyle wiem.
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline suprynka

• maniak
Tak slyszalam, ale wiesz nikt tego nie da na pismie. A znajoma miala podobna sytuacje 4 lata temu, dyrektorka zapewniala, ze oplaty sie nie zmienia, a niestety zmienily. I placi teraz ponad 800 zl. Niestety raczej wszyscy narzekaja na przedszkola niepubliczne, ktore zmienily swoj status z publicznego.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Matklo te ceny zabijają ! U nas czy prywatne czy państwowe cena i tak mniej więcej taka sama !
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline suprynka

• maniak
Z cenami masakra. Póki co jest jeszcze spora różnica, ale nie wiadomo jak to będzie. Ja byłam ostatnio w jednym niepublicznym u nas...niby dobre przedszkole, cena 710 zł plus zajecia plus jedzenie...masakra. A warunki bytowe wcale nierewelacyjne i grupy 25 osobowe. A ono było kiedyś publicznym. Dlatego chcę uniknąć jak się uda, takiej przemiany.

Offline morgaina

• Chuck Norris
Ja teraz przy stawce 2,90 za godzinę i 9 godzinnym pobycie dziecka w przedszkolu plus zajęcia dodatkowe płacę 400-450 zł, jeżeli miasto podniesie stawki do 4,20 za godzinę to cena publicznego przedszkola nie będzie się bardzo mocno różnić od niepublicznego, jeżeli przekształcą na niepubliczne to dyrektorka po prostu będzie miała większe pole manewru dotyczące godzin ustawienia grup itd, teoretycznie w niepublicznym będzie lepiej, ale życie jak zwykle wszystko zweryfikuje.

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
o mamo jakie ceny... u mnie jest na szczęście 2zł/godzine  a godziny bezpłatne są ciągiem od 7.30, jeszcze nie wiem ile kosztują zajęcia dodatkowe a chce ją na angielski zapisać (rytmikę sobie daruję  bo mają coś podobnego w standardzie a tańca nie ma niestety :( ) a prywatne u nas są za 600-650 zł

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
u nas w Państwowym:
stawka dzienna żywieniowa - 8zł
od 7:30-15:00 płaci się całość (z wyżywieniem) 299zł + zajęcia dodatkowe: ang., rytmika
od 7:30 do 14:00 - płaci się tylko stawkę żywieniową + zajęcia dodatkowe

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
ale mi posta wcięło
szlag by to trafił
zaczynam od nowa  ::)

wqrzyła mnie dzisiaj nasza dyrektorka
jak wiecie u nas umowy na godziny obowiązują już od kilku lat
i Marcel ma umowę spisaną od 8-16.
dzisiaj do przedszkola weszliśmy za 7 min. 8.00. W związku z tym,że jest cieplej, ma mniej ubrań do rozebrania, bo odeszły mu spodnie ocieplane. Tak więc szybko zdjjął kurtkę, czapkę i przebrał się w kapcie. Podszedł jeszcze do tablicy z menu i przeczytał sobie, co dzisiaj na obiad.
Tak więc na salę ruszył za 4 min. 8.00. I wyobraźcie sobie,że dyrektorka nam zwróciła uwagę,że Marcel jest za wcześnie.
wyobrażacie sobie?!!!!!!!!!!!!!! ::)
4 minuty!!!!!!!!!!!

Ale szkoda,że nie obowiązuje to w drugą stronę, bo jak zabieram dziecko prawie codziennie o godz wcześniej, to nie ma problemu. A w czwartki Marcel ma zajęcia z logopedą i zabieramy go o 13, czyli 3 godz. wcześniej I to nie jest problemem
a najlepsze,że w piątek zaczepiła mnie wychowawczyni,czy w Wielki Czwartek, Wielki Piątek i wtorek po świętach, Marcel będzie w przedszkolu.Bo Panie muszą sobie wziąć zaległe urlopy i dzieci będą w różnych grupach i żeby nie przyprowadzać. Ale za to ci nie oddadzą.Bo Ja mam opłatę stała niezaleznie czy moje dziecko było w przedszkolu czy nie i za 3 dni po 8 godz. mi nie oddadzą a chol.ra zwrócą ci uwagę o 4 minuty?

ale się wqrzyłam...
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline masumi85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Mariola mi na samym początku panie też zwróciły uwagę, że za wcześnie dziecko wpuściłam do sali, a była 7:55.
To ja do nich, że poczekam z dzieckiem na korytarzu te 5 min i o równej 8 go wpuściłam.
Ale to było na samym początku września - Kuba jest zapisany od 8 do 16.
Darmowe godziny u nas od 8 do 13.
Mąż z nim wyjeżdża z domu o 8:10, bo do 8:30 dzieci muszą być bo są liczone do wyżywienia. Chyba, że wiadomo, że się dziecko spóźni to trzeba zadzwonić i powiedzieć, wtedy i ono jest liczone do posiłków.

A swoją drogą już te 4 min mogli by sobie darować. Przecież to tylko 4 min, a nie 30.
I też bym się bardzo wkurzyła, bo na wyżej opisana sytuację też miałam nerwa.
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Jaja se robicie ???

Ja *pii*, ludzie to maja problemy, zeby zawracac dupe o 4 min.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
anusiaaa uwierz mi,że sobie jaj nie robimy
taka biurokracja
Ja rozumiem,że ważna umowa.Że jak od 8 to od 8
ale jak sie zabiera dziecko wcześniej, to im to chol.ra nie przeszkadza.A przecież mam wtedy zapłącone do 16 i nikt mi nie zwaraca
To samo, jak oczekują że nie zaprowadzę dziecka w czwartek, piątek i wtorek po świętach. Nieważne,że mam zapłaconą opłatę stałą, której nie zwracają w razie nieobecności
Ale mi zwrócą uwagę o 4 minuty.
paranoja
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
ja bym chyba coś tej Pani powiedziała...
masakra...

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
 :o :o :o
bez komentarza  ::)

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
a u nas w tym roku na arkuszach zgłoszeniowych jest nowe kryterium przyjmowanie do przedszkola

Dziecko mieszkające w rejonie szkoły podstawowej, na terenie której znajduje się przedszkole

więc za to punkt dostanę
rodzina wielodzietna(trójka dzieci lub więcej)
też punkt dostanę

no i za to,że rodzeństwo jest w tym przedszkolu

ciekawe czy to wystarczy

Offline masumi85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Mariolka u nas rodzeństwo dzieci chodzących do przedszkola, albo które ukończyło przedszkole nie później niż 4 lata wcześniej bz problemu się dostają do przedszkola.
Jeszcze nie było przypadku, że brat lub siostra się nie dostało do przedszkola.
Więc i u Ciebie nie powinno być problemu.
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
Też tak myślę! Ale rozumiem to poczucie niepewności...
... ja się łudzę  ;D Mimo wszystko  ::) Zaczęłam wypytywać mamusie na placach zabaw i dużo jest dzieciaczków, które zgłaszają się do naszego przedszkola, a nie spełniają wszystkich warunków (np. nie mają ukończone 3 lat we wrześniu). W zeszłym roku, choć wiadomo teraz jest gorzej..., tylko 2 dzieci spełniających WSZYSTKIE kryteria się nie dostało z braku miejsc w Plastusiowie... zatem widzę cień szansy i trzymam się go kurczowo... zaczęłam od afirmacji :P 

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Aniu, ale dlaeczego dziecko ma miec skończone 3 lata we wrześniu?
 mój mateusz p[oszedł legalnie do przedszkola w wieku 2 i 9 miesiecy...  (ur. 16.12)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
Aniu to dodatkowy punkt przy rekrutacji w przedszkolu do którego posyłam Nikodema. Chore, wiem. Kajtek w przyszłym roku też nie będzie miał ukończonych 3 lat.
Dodatkowym punktem jest też posiadanie rodzeństwa  ::)

Czyli maluch, który ma dwoje rodziców pracujących i urodził się w styczniu jest przed dzieckiem, który także ma oboje rodziców pracujących, ale urodziło się w październiku.

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
jak córa szła do przedszkola to pierwszeństwo miał rocznik 2008 (czyli 3 latki rocznikowo), ale przyjęto 10 dzieci z 2009. jest nawet dziewczyna co w lipcu skończy dopiero 3 latka

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
a weźcie nic ni mówcie o tych rekrutacjach, bo mnie głowa boli od myślenia
człowiek się stresuje i po nocach nie śpi. Ja niby na starcie mam 4 punkty(zaznaczone na podaniu), ale pewności nie mam
czy akurat przede mną ktoś po znajomości nie będzie, z łapówką(bo słyszałam,że podobno dają-sama za rękę nie złapałam.Ale po dzielnicy fama chodzi)
i człowiek do końca nie wie, czy dziecko się dostanie-znaczy czy 2 dzieci się dostanie

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Aniu to dodatkowy punkt przy rekrutacji w przedszkolu do którego posyłam Nikodema. Chore, wiem. Kajtek w przyszłym roku też nie będzie miał ukończonych 3 lat.
Dodatkowym punktem jest też posiadanie rodzeństwa  ::)

Czyli maluch, który ma dwoje rodziców pracujących i urodził się w styczniu jest przed dzieckiem, który także ma oboje rodziców pracujących, ale urodziło się w październiku.
Aniu a gdzie są opisne kryteria dodatkowcyh punktów i w którym miejscu formularza się to zaznacza?

Offline dziubasek

• Chuck Norris
Data urodzin jest na początku, a jako ostatni odhacznik pod "rodzicami samotnie wychowującymi" jest "ilość dzieci w rodzinie".
Nikt Ci tego oficjalnie nie powie, ale tak jest. Tak samo jak dyrektorka przedszkola do którego idziemy w zeszłym roku pilnowała, aby było po równo chłopców i dziewczynek...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
tzw. niepisane kryteria obowiązujące po przyjęciu tych, których trzeba z rozdzielnika...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos