Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 647926 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Kolejnosc zgłoszen tez ustalają gminy.
U nas się niby nie liczył ale pani dyrektor zapisywala i ma to brac pod uwagę.
Gminę dalej, kolejki do przedszkoli od 4 nad ranem bo liczyla sie kolejnosc zgloszen oficjalnie.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
Dziewczyny jak jest z ogladaniem bajek u Waszych dzieci?Ile i jakie ogladaja??Unas jest tak ze Maja NIE OGLADA NIC1!!absolutnie zadnej bajki...w kolo rysowalaby,cięla,kleila..a ja mam jej dzielnie asystowac...wiem ze niektore dzieci ciezko odpedzic od tv..umnie jeszcze pol roku do tylu jakby mogla ogladalaby caly czas,,a teraz nie i koniec.Mówi ze to glupie i nudne..a ja chcialabym moc cos zrobic przez np te pol godziny bajki.
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
u nas nie liczy się koejnośc zgłoszeń. o naborze decyduje dyrekcja przedszkola.

tete, mój kiedys nie oglądał bajek a teraz ma kilka ulubionych. ja nie widzę w tym nic złego. powiem więcej - widze same plusy  ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
w Szczecinie kolejność zgłoszeń nie ma znaczenia...
W ubiegłym roku złożyliśmy papiery w ostatni dzień rekrutacji.

Tete myślę, że u Majki brak zainteresowania TV ma inne podłoże...
Mja Ewka dzielnie dzieli czas pomiędzy prace własne a gapienie się w szklany ekran.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline morgaina

• Chuck Norris
Ceny i rozkład godzin przechodzą uchwały rady miasta z tego co wiem jeszcze takowej nie było ale do końca rekrutacji niby musi być.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
...niby...
jak znam życie to da się oprotestować...
generalnie nudy nie będzie... :)
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
Heheh Lila ale toz to wynaturzenie  ;)jest ze dziecko ma wlaczone np tv i siedzi tylem doniego i 'czyta' ksiązke'(niewazne ze wola mnie co 5min srednio abym jej posluchala)
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
U nas niedawno było duże zaiteresowanie bajkami, teraz opadło więc falowo to przychodzi.

W weekednd jest jedna dłuba bajka rano (czylo ok. godzinna), wieczorem roznie albo dwie po 20 min, albo jedna dłuższa. Rzadko bajka jest w srodku dnia np. jak jest wyjątkwo brzydko na dworze i ju z nie ma co kompletnie robic, albo jak MUSZE  zrobic coś pilnego.
Od poniedziałku do piątku jest jedna baja 20 min wieczorem.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
w tygodniu pracująco=przedszkolnym to bajka tylko wieczorem bo na więcej czasu brak. Ale teraz (gdy chorujemy) to duuużo więcej - rano ok godz. (ja dosypiam w tym czasie ;)) i po południu. Ale Filip wybiera sam bajki, które chce oglądać, ma swoje ulubione i inne go nie interesują.

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
U nas niedawno było duże zaiteresowanie bajkami, teraz opadło więc falowo to przychodzi.

U nas identycznie

Jak jeszcze miesiąc temu potrafiła godzinę gapic się w ekran, tak od dwóch tygodni ani raz bajki nie oglądała, pewnie niedługo znów jej się zmieni ;)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
Tete u nas bajki są bardzo lubiane... czyli standardowo. Nikodem co prawda repertuar bajek ma bardzo ubogi- obecnie ogląda TYLKO Mali Einsteini... Kajtek nie ma wyjścia ;) choć sam domaga się oglądania na komputerze swoich filmików :P Ze względów organizacyjnych bajki u nas są rano- kiedy ja się ogarniam, robię śniadanie, szykuje maluchy do przedszkola (pon, śr, piątek) czy po prostu do jakiegoś wyjścia. Zajmuje mi to jakieś 40 minut, czyli dwa odcinki ulubionej bajki :P Kolejna porcja bajek dla NIkodema jest w południe na "leżakowaniu" (nie sypia w dzień)- znowu 2 odcinki i wieczorem po kolacji powtórka z rozrywki. W sumie ogląda 3x po 40 minut... sporo, ale bardzo mi to życie ułatwia...

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
Troszkę zboczyłyście z tematu dziewczyny. Oglądanie TV a przedszkola, to dwie różne "bajki". :)

Offline tete

• Chuck Norris
heheh Ania no nie zgodze sie  ;D ;D ;D ;D intersuje mnie jak zachowuje sie 'typowy'przedszkolakw  danej sytuacji-wiec pytam w wątku o przedszkolakach...wiem ze sprawa inaczej moze sie miec z rocznym,dwuletnim czy trzyletnim dzieckiem ktore w ogole nie chadza do przybytku zbawienia rodziców(czyt.przedszkola :P :P :P)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
a mnie twraz wkurza to, że w przedszkolu dzieci ogladają bajki...i to chyba codziennie. Najpiewr myślała, ze to tylko przez ferie bo zajęć dodatkowych w predszkolu nie było. Ale po feraiach bajki też są....

W domu standart - ogladałaby cały dzień, zwłaszcza te dłuższe bajki jak kopciuszek, jak i małgosia...choć jak ogladał  je po raz pierwszy, drugi to widać po niej, że po tej godzinie, półtorej jest zmeczona....no iść z nia do kina się nie da, bo po seansie wychodzi i beczy i psychicznie, fizycznie oraz emocjonalnie jest padnięta.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
a mnie twraz wkurza to, że w przedszkolu dzieci ogladają bajki...i to chyba codziennie. Najpiewr myślała, ze to tylko przez ferie bo zajęć dodatkowych w predszkolu nie było.

TV??? w przedszkolu?
nie żartuj
u nas nawet nie ma takiego sprzętu...
— Richard M. Devos

Offline tete

• Chuck Norris
Lila,unas tez.
Gosiaczek,ja szczerze -bym sie zagotowala-jakby mialy codzien ogladac baje  w przedszkolu..bo sie pytam po kiego maja slęczec przed tv w placówce ktora w teorii choc-ale rozwijac ma wszystko co dobre-czyli wyobraznie????

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
U nas tez nie ma Tv...

No i dziś rusza nabór :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
tiaaa... i ma zabraknąć 1000 miejsc dla przedszkolaków :mdleje:

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
No zobaczymy, ja myślę, że nie ma co się nakręcać.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Dziubas ja trzymam za Nikodema kciuki...za dostanie...
Ewką się jakoś nie martwię...aczkolwiek teoretycznie z jej grupy powinna wylecieć 4 dzieci, żeby dobić do 25...ale ta sprawa też jest mocno niedograna...
jeden wielki burdel...

— Richard M. Devos

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
U nas w przedszkolu jest TV i dzieci oglądają gdy na dworze jest brzydka pogoda i nie mogą iść do ogrodu, a trzeba przewietrzyć salę.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
Ja w moim nie widziałam tv
i pierwszy raz słysze o czymś takim
a jak jest brzydka pogoda, to niech panie wymyślą fajną zabawę
taka ich praca...opieka nad dziećmi
moim zdaniem w przedszkolu tv jest czymś zbędnym
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
moim też...
ale widać są różne placówki...
u mnie panie się gimnastykują...
— Richard M. Devos

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
w naszym też nie ma tv i to mnie bardzo cieszy :D

Offline dziubasek

• Chuck Norris
A ja jestem w szoku, bo byłam pewna, że tv w przedszkolach nie ma...

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
tzn w prywatnych słyszałam,,że są...
no ale wiadomo tam jest inaczej to raczej takie klubiki
ale w państwowych-pierwsze słyszę :o
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline kitki82

• uzależniony
u nas w państwowym żłobku jest i dzieci namiętnie oglądają rano  :-\

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
a my jesteśmy w prywatnym i nie ma...

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Uważam tak samo. Jest tyle różnych zabaw, zajęć dla dzieci że TV jest całkowicie zbędne.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
no to mam kolejne kryterium dyskryminujace przedszkole  ;D ;D ...TELEWIZOR...oprócz słodyczy w menu...(czyt. nutella, pączki na deser itp)
— Richard M. Devos