Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 648192 razy)

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
to jak moja córa jest zameldowana poza Szczecinem to nie dostanie się do przedszkola w Szczecinie? mimo, że tu mieszkamy? jak zapisywałam ją do żłobka to nie miało znaczenia gdzie jest zameldowana
Nie jest powiedziane, ze się nie dostanie, ale pierwszeństwo maja dzieci z tzw. Rejonu.

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
Kitki82 - jak my zapisywaliśmy Paulę do żłobka, to zameldowania miało bardzo duże znaczenie. Na szczęście uznali mojemu mężowi czasowe zameldowanie u moich rodziców, bo on z drugiego końca Polski. A dzieci zameldowane są właśnie u dziadków (ja też).

Offline kitki82

• uzależniony
to muszę się dowiedzieć w danym przedszkolu mam jeszcze czas bo dopiero w nast roku ją będę zapisywać, ale zameldowanie rodziców patrzą czy dziecka? bo ja jestem w Szczecinie, a młoda tam gdzie ojciec w Policach

Offline suprynka

• maniak
A słyszałyście coś o przedszkolu publicznym na Bezrzeczu na ul. Zaściankowej?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
malutka filia
jakoś niczym się specjalnym nie wyróżnia...

"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline suprynka

• maniak
Wiem, ze malutka, ale to moze być na plus. Jest blisko domu, więc kolejny plus. A na co zwracać jeszcze uwagę? Sama się zastanawiam... Pewnie kuchnie, dyrektorke, płac zabaw, warunki.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
mnie nie przekonała, a mam rzut beretem...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline suprynka

• maniak
A gdzie poslalas swoją małą?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
....do Hejnałka na Farnej...
— Richard M. Devos

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
słyszałyście o restrukturyzacji przedszkoli u nas?
http://szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34939,11201232,Laczenie_przedszkoli__Jakie_beda_oszczednosci_.html

dziś u nas zebranie w tej sprawie.
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
U nas rejonizacji nie ma i nawet z Krakowa kilkoro dzieci przyjezdza  ;)

Offline kitki82

• uzależniony
....do Hejnałka na Farnej...

ja chodziłam do hejnałka :) to już wiekowa placówka  ;D mama mi opowiadała jak się tam darłam

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
no niektóre dzieci się drą...
moja nie raczyła  ;D
— Richard M. Devos

Offline kitki82

• uzależniony
moja pierwsze 1,5 miesiąca w żłobku darła się pod drzwiami sali teraz lata zadowolona, ale to zależy od dziecka inne od początku szły zadowolone myślałam, że u nas to nigdy nie nastąpi  :P

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Fakt .... to kwestia dziecka...
Ewa nawet po 3 tygodniowej chorobowo-rekonwalscencyjnej absencji wracała do przedszkola bez jakiegokolwiek okresu adaptacyjnego...a niektóre dzieci takowy mają...
Po prostu wchodziła w grupę jakby nigdy żadnej przerwy nie miała...
Ale to taki niskoproblemowy - samowychowujący się dzieciak... ;)
— Richard M. Devos

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Bo Ewa to dziecko idealne!!!  :P

Ela słyszałam o tym już dawno, miałam Wam tu napisać ale zapomniałam :P

Offline jagodka24

• Chuck Norris
lilian mam nadzieje że nie sprawdzi się prawda o tym że każde dziecko inne

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
lilian mam nadzieje że nie sprawdzi się prawda o tym że każde dziecko inne

ja się nie nastawiam...
dwoje bez-problematycznych dzieci to za dużo szczęścia...
nawet mój gineolog-ultrasonografista przy drugim USG mi rzekł z uśmiechem na ustach..."Wie Pani ....ja znam kilka rodzin, gdzie starsza jest córka, a drugi chlopak. Co do córki to rodzice chyba nawet czasem nie wiedzą do jakiej szkoły chodzi, a za to chłoptaś  ::) ::) ::)"
No i to mi starcza za komentarz...

On nawet teraz w brzuchu jest inny zupełnie...
Wg mnie to Ewa była aktywnym płodem...no to ten jest hiperaktywny....
— Richard M. Devos

Offline jagodka24

• Chuck Norris
ja za to teraz nastawiam się że relacja się odwróci
jagoda oaza spokoju, Majka mała wariatka no to młody musi wrócić do punktu wyjscia
bo może się to skończyć źle  ;)

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
Ja już się boje jak mój się urodzi.....już robi sobie u mnie ring bokserski, dziś chyba dostałam z główki w pęcherz.... aż się zwinęłam....

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
Moja Zuza jest podobna do Ewy Lilian.. Też zero problemów z adaptają.. Już 3 dnia w przedszkolu została od rana do 15:30.. Po dwóch tygodniach choroby też idzie z chęcią... tfu tfu oby się jej nie zmieniło..
Mam pytanie odnośnie przeszkoli państwowych.. Po papiey trzeba udać się samodzielnie do każdego z przedszkola czy na Internecie są jakieś wzory?? Od 1 marca można składać podania tak?

Offline Ola888
  • Chuck Norris
Młoda od samego początku cieszyła się bardzo jak przychodziła do przedszkola i nie chciała z niego wracać, nawet przez moment się zastanawiałam czy to aby normalne że tak ma, ale ona od urodzenia cygański żywot prowadzi więc właściwie taka jej reakcja to nic nowego, tylko pierwszego dnia została od 8.30-12.30 a następnego już z grubej rury na cały dzień, teraz przy okazji naszej przeprowadzki czasowo zmieniła przedszkole i wszystko jest git, mało tego od września zmieni na kolejne  ;)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
marcela jeszcze nie wiadomo kiedy będzie nabór w Szczecinie... tu jest oficjana strona:

https://nabor.pcss.pl/szczecin/przedszkole/nabor/?service=page/eduPreschoolInfo:Home

Offline marcella

• Chuck Norris
Ooooo dzięki wielkie... Dajcie znać proszę jak już się coś ruszy :)

Offline marcella

• Chuck Norris
Jeszcze mam pytanie.. do ilu przedszkoli mogłę składać wniosek? W tamtym roku można było chyba do trzech, tak?

Offline suprynka

• maniak
Wybierasz 3 przedszkola. Do tego pierwszego zawozisz podanie. Jak się nie dostanie, to moze się dostać do tych dwóch kolejnych.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
A wiecie, ze u nas jest inaczej. Wprawdzie mozesz skladac wniosek gdzie chcesz, ale musisz wtedy jechac do kazdego z przedszkoli osobno, ale jest to bardzo niemile widziane, bo dyrektorki robią nasiadówkę wspólna i jak dziecko zapisane jest do dwoch przedzkoli to od razu wywalaja z listy ::)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
Rekrutacja do przedszkoli w Szczecinie będzie na przełomie marca/kwietnia.

Offline suprynka

• maniak
W Szczecinie nastąpią pewne zmiany w funkcjonowaniu przedszkoli. Powstało bardzo dużo plotek. Poniżej wklejam link do czatu z p. Masojć. http://www.szczecin.pl/UMSzczecinSwiat/chapter_59291.asp

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
Karolina wszystko ok- jest sporo plotek, ale dla mnie najbardziej niedorzeczną sprawą jest to że NIKT nie wie jaki to przyniesie zysk. Nie czytam całego czatu bo szkoda mi czasu jak w pierwszych pytaniach pani dyrektor skutecznie omija odpowiedź na najbardziej znaczące pytanie- ANALIZA FINANSOWA.

matka1.   Jakie są prawdziwe przyczyny reorganizacji? Ilu ludzi a nie pełnych etatów straci pracę 2. Czy mieszkańcy poznają dokładne wyliczenia zysków i strat? (zmiana tablic, pieczątek, odprawy itd.) 3. Czy już są wybrane firmy które będą zaopatrywać przedszkola? kiedy je poznamy? 4.Czy opłaty za przedszkole będzie można dokonywać w filii? 5.Jakie kompetencje decyzyjne będzie miał kierownik filii 6. Czy matka , która ma tak wiele i tak rozproszone dzieci może im zapewnić to co im najbardziej potrzeba, czy wybierze sobie ulubione dzieci i o nie będzie dbać szczególnie?
Elżbieta Masojć  Są to przyczyny ekonomiczne. Ogólna liczba etatów zatrudnienia pracowników administracji i obsługi ulegnie zmniejszeniu o ok. 40 etatów. Nie ma wytypowanych firm zaopatrujących przedszkole, gdyż to będzie leżało w gestii dyrektora przedszkola. Większość wpłat rodzice dokonują na konto, jednak jeśli rodzic ze znanych sobie przyczyn nie dokona wpłaty będzie mógł uiścić opłatę w filii. Zgodnie z etyką zawodu nauczyciela wszystkie dzieci są traktowane jednakowo i o każde dziecko wszyscy pracownicy przedszkola jednakowo zadbają.

Na każde pytanie "ile będzie oszczędności" pani odpowiada że będzie redukcja 40 etatów. haha śmiech na sali :) Zastanawiam się czy tyo oni są tak tępi czy myślą że my jesteśmy  ::)

♡ Szymon & Leon ♡