Autor Wątek: Wyprawka niemowlaka  (Przeczytany 523607 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
Odp: Wyprawka niemowlaka
« Odpowiedź #1440 dnia: 22 Marca 2012, 00:15 »
Olu ja kupowałam głównie bodziaki rozpinane i pajace, bo na śpiochy i kaftaniki mam alergię  :P Mam 3 Sprzedawców, od których kupowałam mogę Ci wysłać na priv.
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #1441 dnia: 22 Marca 2012, 13:37 »
ja na kaftaniki też mam alergię, ale powiem szczerze, że na pajacach się zawiodłam.w  dzień owszem są ok, ale  nocy ich rozpinanie i zapinanie to jakieś nieporozumienie, mała mi się kręci, ciężko trafić w te napy i jest ich chyba z milion! zdecydowanie wolę body + kaftanik i półśpiochy. albo wcale nie zakładam dołu tylko body, kaftanik i skarpetki i zawijam w kocyk.

z allegro niestety nie pomogę, większość rzeczy kupiłam od forumek i w lumpku :)
chciałam napisać, że na śpiochy mam alergię, nie kaftaniki  ::)

swoją drogą mogę podpowiedzieć, że w lumpku london na przeciw kosmosu w dniu dostawy to trzeba chyba być jeszcze przed otwarciem, ja byłam godzinę później i widziałam, że babki zwinęły mi sprzed nosa kilka fajnych ciuszków :P

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #1442 dnia: 22 Marca 2012, 16:50 »
Dziewczyny ja pajace mam, bo tutaj to tylko takie stosują, żeby zwykłe spiochy dostac to ciezko. A ja juz kupilam na allegro doslownie dwie sztuki spiochow i dwa kaftaniki rozm 56 i 62 , bo wiecej nie potrzebuje. Tylko tak na poczatek.
Ja w sumie ciuszkow nie mam prawie wcale, kilka sztuk bodow, pajacy i romperow. Dopiero bede kupowala :)

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1443 dnia: 22 Marca 2012, 18:31 »
ja na kaftaniki też mam alergię, ale powiem szczerze, że na pajacach się zawiodłam.w  dzień owszem są ok, ale  nocy ich rozpinanie i zapinanie to jakieś nieporozumienie, mała mi się kręci, ciężko trafić w te napy i jest ich chyba z milion!
Dlatego ja na noc najczęściej biorę takie na suwak :)
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #1444 dnia: 22 Marca 2012, 19:27 »
a ja do tej pory nie rozróżniam, które to śpiochy a które pajace  ;D ;D

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #1445 dnia: 22 Marca 2012, 19:56 »
hehe anulla :P pajace to mają "ręce i nogi" - w sensie nogawki i rękawy ;) a śpiochy mają nogi ale zapinane są na ramionach i nie mają rękawków, dlatego do nich są kaftaniki.

gagatka, ja na suwak niestety nie mam ani jednego, nie pomyślałam, że to może być takie wkurzające. a, że mam komplet ubranek na 56 i 62 to już dokupować nie będę  ::) ale za to mam śpiworek i czasami po prostu do niego wsadzam małą na noc. swoją drogą śpioworki też nie są idealne, bo strasznie podłażą do góry.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #1446 dnia: 22 Marca 2012, 21:38 »
Dzięki stokrota za wyjaśnienie, teraz chociaż wiem w co małą ubieram  :D Dobra w takim razie napiszę tak: to ja nie lubię śpiochów i tych kaftaników do tego, dla mnie to zupełnie nie funkcjonalne. Pajace to jest to, uwielbiam  ;D

Dziewczyny ja pajace mam, bo tutaj to tylko takie stosują, żeby zwykłe spiochy dostac to ciezko. A ja juz kupilam na allegro doslownie dwie sztuki spiochow i dwa kaftaniki rozm 56 i 62 , bo wiecej nie potrzebuje. Tylko tak na poczatek.
olkahof jak byś chciała w takim razie więcej śpiochów to ja Ci mogę wysłać bo mam a na bank używać tego nie będę. Tylko mi miejsce w komodzie zajmuje. Jeszcze Ci dopłacę jak byś chciała to zabrać. A, że obie jesteśmy na tej samej wyspie więc z wysłaniem pocztą nie ma problemu.

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1447 dnia: 22 Marca 2012, 21:54 »
j aśpiochów i kaftaników też nie lubię!
pajace swietne jako piżamki :) w ciągu dnia nigdy tegi nie używałam :) a najlepsze to są jednak body :D

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #1448 dnia: 22 Marca 2012, 22:02 »
no nie mów Ada,że jak Adaś był mały taki do miecha to mu codziennie zakładałaś jakieś ciuszki?????ja to ciągle w pajacach,wygodne, to było,że hoho, na to sweterek i kombinezon i baj;-)

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1449 dnia: 22 Marca 2012, 22:09 »
Daria no żebyś wiedziała Adaś codziennie miał coś innego ja miałam tyle ubran że mogłam go na okrągło przebierać :D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1450 dnia: 22 Marca 2012, 22:14 »
Ale inaczej jest z zimowych dzieckiem a inaczej z letnim. Tak myślę.
Natalka zimowa i też na początku pajace non stop w ruchu a Dominiś będzie letni i tu sobie nie wyobrażam pajacy - no chyba że w nocy a i to nie do końca...

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1451 dnia: 22 Marca 2012, 22:21 »
no ja tez miałam mnóstwo ciuchów,tylko najbezpieczniejsze były pajace;-) ja tam się stresowałam ,aby coś przez głowę założyć czy jak;-)

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #1452 dnia: 23 Marca 2012, 09:20 »
No ja mysle ze te spiochy nie sa takie zle. Chociaz w praniu wyjdzie co bedziemy preferowac bardziej. Pamietam ze mialam takie malusie dla Amelki rozmiar kolo 46-48 cm zaraz po urodzeniu i z bodami jej ubieralam. Bylo ok.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #1453 dnia: 23 Marca 2012, 09:21 »
Pajace do spania na początku były super teraz to jakaś porażka bo Lila ciągle je rozpina, zamki mają podobny los  ::)

Moje dziecko z listopada ale w pajacach w ciągu dnia nie "chodziła", chyba że w welurkowych przed spacerem

Za to miłością szczerą pałam do bodziaków wszelakiego rodzaju - bez rękawków (pod bluzeczkę), na krótki rękaw czy długi. Uwielbiam  :-*

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1454 dnia: 24 Marca 2012, 12:27 »
Łucja nadal śpi w pajacach, bo pod kołdrą to jest tylko pierwsze 5 minut jak się położy ::) Szkoda, że nie mogę Jej już zakładać bodziaków, nie lubię jak ma gołe plecy, ale byłby to dla Niej kłopot przy siadaniu na nocnik. Hubi jest w bodziakach non stop, na noc pajac, w dzień bluza/bluzka i spodnie. Śpiochy i kaftaniki mam w szufladzie "na czarną godzinę" jak nie wyprasuję na czas "normalnego" stroju.

Offline prosiek
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 28.06.2008
« Odpowiedź #1455 dnia: 24 Marca 2012, 14:48 »
A ja mam pytanie do mam które używały kołyski. Czy posiadałyście kołyskę z ochraniaczem? Zastanawiam się czy ten ochraniacz jest przydatny z racji tego że kołyski są krótko używane, noworodek się jeszcze nie wierci...tylko czy przy tym kołysaniu nie obija się o szczebelki?  :P  albo jak troszkę podrośnie nie zaczyna wkładać/uderzać o szczeble rączkami?w końcu ciasno dosyć w takiej kołysce...jejciu nie mam pojęcia czy w ogóle warto kupować, a niestety samych ochraniaczy praktycznie nie ma, są głównie z zestawem pościeli, a to mi już średnio potrzebne( a już na pewno nie potrzebuje poduszki...)więc trochę strata pieniędzy, tylko że jak nie ma to co zrobić...eh proszę o podpowiedź ;)

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1456 dnia: 24 Marca 2012, 16:40 »
hej,ja uzywałam kołyski, ochraniacz miałam,bo???? bo miałam,dzidzia była chroniona z każdej strony;-) i kolyska wyglądała tak przytulnie;-) no raczej aż tak nie bedziesz bujała bobasa,aby obijał sie o szczebelki;-) z ochraniacza zrezygnowałam w 2 miesiącu, gdyż dziecko zaczęło w ten sposób poznawać świat;-)  w czwartym miesiącu rączki zaczęły wychodzić poza szczebelki i chyba w piątym zrezygnowaliśmy już z kołyski, bo była za mała;-)

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #1457 dnia: 24 Marca 2012, 19:11 »
ja tam pajacyki używałam do 3 miesiąca NON STOP, dla mnie (i dla dziecka pewnie) bardzo wygodne, nic się nie podwija itp teraz też mam dużo pajacyków, a jak już będzie na tyle ciepło by młody miał ręce i nogi gołe to w ruch pójdą rampersy  ;)

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #1458 dnia: 25 Marca 2012, 10:24 »
Ja przy pierwszym dziecku używałam pajacyków nawet w dzień (przez pierwsze miesiące), Tomka już przebierałam, na noc pajac, na dzień body i spodenki i skarpetki.

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1459 dnia: 26 Marca 2012, 00:54 »
U mnie jest identycznie jak u Ani. Ja przy Łucji bałam się na początku nawet bodziaków wkładanych przez głowę, co dopiero nie rozciągliwych bluzeczek, a Hubi jak jest w dzień w pajacu to wygląda dla mnie jakby "chodził" cały dzień w piżamie :P

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1460 dnia: 26 Marca 2012, 08:50 »
U nas pajace wiodły prym, bo było najwygodniej i najszybciej, a przy 2 to duża oszczędnośc czasu. Od 2 miesiąca do teraz laski śpią w pajacach, więc traktuję je jako piżamki.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1461 dnia: 26 Marca 2012, 11:58 »
no ja noworodka tez nie przebieram w dzien z czystego lenistwa
zresztą on czasem ulewa i i tak muszę go przebierać

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #1462 dnia: 26 Marca 2012, 12:38 »
moja chodzi w ciągu dnia w pajacach i wcale nie wygląda mi jak w piżamie :P zakładam jej też kaftanik i półśpiochy czasami, zależy co mam akurat uprane. nie przebieram na dzień i na noc jeśli się nie uleje albo nie obsika, a że ulewa często to dodatkowo nie ma sensu. z ubraniami wkładanymi przez głowę nie mam problemu, powiem więcej, wolę takie body niż te rozpinane, które mają 2 rzędy napów, nigdy nie wiem, który gdzie ma być zapięty, bo każde body jest inaczej uszyte i wkurza mnie to. a przez głowę rach-ciach i gotowe ;) Majka się nie buntuje specjalnie.

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
« Odpowiedź #1463 dnia: 26 Marca 2012, 12:55 »
U nas też przez pierwszy miesiąc/dwa nie było przebierania dzień-noc, bo i tak a to się ulał, a to obsikał przy przebieraniu. Później już pajace i śpiochy traktowałam jako piżamki, a na dzień jakieś spodenki.
Synek mojej szwagierki ma 11 miesięcy i często się zdarza, że cały dzień chodzi w pajacu/śpiochach. Strasznie mnie to drażni ;) :P

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #1464 dnia: 27 Marca 2012, 21:27 »
Synek mojej szwagierki ma 11 miesięcy i często się zdarza, że cały dzień chodzi w pajacu/śpiochach. Strasznie mnie to drażni ;) :P

Ło matko :o :o :o

Nie wyobrażam sobie teraz mojej Anulki w pajacu cały dzień...
Mamy bluzeczki, legginsy, bodziaki, rajstopki, skarpetki, tuniki, sukienki.... i tak mogłabym wymieniać ciuszki na dzień :) Ale żeby pajace albo śpiochy? NEVER! Nie w tym "wieku" ;)

Ja lubiłam na początku bodziaki i pajace :) Przeciwko kaftanikom nic nie mam, bo nie chciałam ich używać, ale jak dostałam od sis i ubrałam Anulce to było git :) Nie wierciła się zbytnio, więc nic jej się nie podwijało i teraz wiem, że będę używała ich też przy drugim dziecku :)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #1465 dnia: 15 Kwietnia 2012, 13:50 »
Help! Pamiętam, że już gdzieś była dyskusja na ten temat, ale wiecie, skleroza :) Zatem pytam: jaki krem polecacie do buzi na słońce? W zeszłym roku miałam Linomag Sun, ale nie szło go rozsmarować na twarzy. Poza tym, śmierdział fuj. Nie pamiętam, co pisano o Nivea, ale chyba też go nie polecano.... Więc czym smarować ryjek brzdąca? W sklepach na razie pustki pod tym kątem. Na razie widuję tylko wspomniane dwa kremy. Ale od czego jest allegro :)

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #1466 dnia: 15 Kwietnia 2012, 15:26 »
W aptece na pewno dostaniesz z firmy SVR z faktorem 50 - ja na ten się nastawiam.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1467 dnia: 16 Kwietnia 2012, 19:40 »
jest jeszcze z ivostinu z faktorem 50 od 6 miesiąca życia  ;)

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1468 dnia: 17 Kwietnia 2012, 11:36 »
ja miałam rok temu krem chyba firmy DAX Sun z faktorem 50 i ja smarowałam nim całe ciało + buźka

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1469 dnia: 17 Kwietnia 2012, 11:37 »
i dodam że pięknie pachniał uwielbiam ten zapach i w tym roku taki też będzie.