Autor Wątek: ....::::___N&P_____Co Bóg złączy, człowiek niech nie rozdziela__N&P_____::::....  (Przeczytany 58013 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
Cześć kobitki :)

Ahhh moze marzenia odnoscie spedzenia nocy w naszym nowym pokoiku legły w gruzch. Lóżko ktore dzisiaj dojechalo okazalo sie za duzo do wneki gdzie mialo stac. W sklepie kiedy je zamawialam upewnialam sie ze 3 razy czy zmiesci sie do wneki 180 a oni ze napewno tak, ze bedzie ok - i co - jajco  :-\ Nie chcialam go reklamowac bo bym czekala kolejne 2 miesiace i zanalazlam na ulicy obok tapicera ktory obetnie zaglowek po 1 cm ( bo tylo tyle rakuje zeby wszystko gralo) z obu stron i bedzie git. W poniedzialek mam lozeczko do odbioru :)
Ahhhh wiecie jak to jest - jak nie urok to s***** !!

Ale juz ciul ....... przeżyje !!

Ado pisze Ci na jakie badania skierował mnie mój ginekolog
1. mocz analiza ogólna
2. morfologia + płytki
3. glukoza
4. VDRL
5. Hbs - antygeny
6. toxoplazmoza IgG ilość
7. grupa krwi
W przyszłym tygodniu chce isc wszysto zrobic :)

Hmmm, jesli mowicie ze podczas seksu z dzidzia bedzie wszystko ok to mezus sie ucieszy  ;D ;D heheheheee  ;D

A tu specjalnie na prośbę Japcinki zdjęcia mojego maluszka  ;D ;D ;D

Badanie robione 8.10.2009
Ta malutka plamka to pecherzyk ciazowy
Nie widac jeszcze zarodka

A tu 13.10.2009
Widac ogromniasty pęcherzyk i juz pojawil sie zarodek, ktory ma 3 mm :)

Najlepsze jest to ze za częłam tak na powaznie odczuwac zmeczenie. Bylam wczoraj z mama na zakupach i o 19 ja juz ledwo po sklepie chodzilam. Jak przyszlam do domu to zaraz sie kapalam i po 20 leazalam juz w lozku .. !! Zebym tylko w poniedzialki wytrzyywala w szkole ;p;p;p do 20.30  :-\
A jak nie to poprostu Pani z filozofii na wykladzie juz mnie nie zobaczy  :P ;D :P ;D heheheeee

Offline ada1988

• Chuck Norris
dziękuje Kochana za pomoc :)
 niesamowite są te zdjęcia, a jak miałaś to usg robione ??? normalnie czy dopochwowo ???
mój Mężuś zadał mi pytanie "i co teraz może już nic nie bedzie" normalnie mnie rozbawił tym stwierdzeniem :)
a masza jakieś w ogóle objawy ???

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
Nie ma sprawy :)

A objawy mam, przedw wszystkim mdłości - na szczescie nie wymiotuje ale czesto sie zle czuje  :-\
A ta jest super, cp jakis czas w brzuszki mnie pobolewa ale to nie zaden bol tylko takie "mieszanie" !!
Swedzi mnie brzuszek czyli podejrzewam ze skora zaczyna sie rozcigac - no i w brzuszku przybylo mi 3 cm  :P :P

A USG mialam dopochwowo :)
W ogole jestem bardzo zadowolona z ginekologa, zmienilam go i bardzo sie ciesze
:)

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
Natalko, śliczna dzidzia ;) ah lubię oglądać zdjęcia usg, bo nigdy tam nic nie mogę zobaczyć :D a tym razem znalazłam dzidzię :)

Offline ada1988

• Chuck Norris
a gdzie chodziłaś do ginekologa ???

no znam ten ból ja też mam mdłości i jest to troszkę dokuczliwe... szczególnie jak jadę do pracy i jak w tramwaju jedzie jakaś babka wyperfumowana to normalnie myśle w takich momentach że odlece... ;/

mnie tez tak brzuszek pobolewa i czasami się martwię, czy okresu nie dostanę, ale potem przychodzi otrzeźwienie i wiem ze to nie możliwe przez następne miesiące :)

no ja jeszcze nie odczułam swędzenia brzuszka, ale to pewnie dlatego ze moja ciąża jest krótsza od Twojej :)

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
Chodziłam na Plac Chełmiński - zaraz od Grunwaldziej. Lekarz jest ok, moja siostra tam chodzi kuzynki jej wszytskie kolezanki ale ja jakos nie za bardzo lubie a to dlatego ze ja jestem taka troszke głupiutka - jesli chodzi o lekarza zwracam uwage na to jak jest w gabinecie, czy jest czysto, na sprzet, no i nie ma USG i i tak bym musiala na usg chodzic gdzie indziej a tak mam wszytsko "pod nosem" !!
W ogole "nowy" ginekolog jest mlodszy i mam wrazenie ze bardziej nowoczesny niz starszy lekarza majacy staroswieckie zasady .... takie moje jakies głupie widzimisie  :P :P
No ale taka juz jestem ... !!

Niekiedy tez te bole brzuszka mnie martwia ale wiem ze tak musi byc .... slyszalam tez ze jesli brzuchol swedzi to nie powinno sie drapac tylko przemyc woda i posmarowac kremem czy czym innym - tak na przyszłośc mała rada  :P

Dzisiaj jak poszłam do tego tapicera z tym nieszczesnym lozkiem mieli tam zapalone kadzidelko - chyba koles sie zorientowal ze nie za bardzo mi gra ten "smród" i zaraz je zabral  :P :P heheheh

Offline matrix0007
  • maniak
  • data ślubu: 13.08.2011
ale spostrzegawczy, jak nie facet :P

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
A te bóle brzuszka to masz jak na okres, czy takie jakby się wiązadła rozciągały? Brzuszka nie drap i co ważniejsze nie masuj, nawet przy myciu, po myciu nie wmasowuj żadnych kremów, jak już coś nakładasz to delikatnie wklepuj, masowanie powoduje skurcze i nie wolno tego robić  :) Jak chcesz z dzidzią porozmawiać to przykładaj rękę do brzucha po prostu  :) Co do zmęczenia to niestety normalne, na mdłości polecam jak chyba wszystkie inne ciężarówki pepsi  ;) Ja na początku ciąży ciągle byłam zmęczona, nawet rano po wstaniu z łóżka, no i starałam się unikać dużych skupisk ludzi, tramwajami i autobusami też nie jeździłam bo mi Małż zabronił  :)

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
ja tam tych kadzidełek nie lubie a w ciazy nie jestem, a zawsze mowie kadzidelka -smierdzidelka :)

ale facet brawo za spostrzegawczosc:)

Offline madziara07

• uzależniony
Dziękujemy za foteczki a różnica ogromna-niby tylko 5 dni a jak już dzidzia urosła ;) pozdrawiam i ściskam gorąco a kadzidełek też nie lubię
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
No i kolejny wątek nadrobiłam :D

Kochana- oficjalnie pogratuluję- to po pierwsze ;D
Zdjecia cudne, jejku, dopiero co sama takie wklejałam na forum a tu mi właśnie synek wciągnął 100 ml mleka i śpi w wózku... Jak ten czas leci...
Na mdłości polecam- pepsi i suchy chleb :P Albo 2 palce w gardło- też skuteczne, ale na pewno mało przyjemne :P A jak mawiała moja ginka jak narzekałam na mdłości i wymioty :" To dobrze że niedobrze!" I tego się trzymaj :D
Co do zmęczenia, to jak dziewczyny pisały, to normalne i na pewno najlepszy na to jest sen. Zawsze na wykłady w poniedziałek mozesz brać poduszkę i w ostatnim rzędzie kimać ;D
Co do rozstępów to jak mają być to będą, nawet jeśli będziesz się smarować. Ale profilaktycznie i dla czystego sumienia zawsze lepiej coś używać. Ja tam chyba jestem szczęściara, bo mi nic nie wyszło ani na brzuchu, ani na udach ani na pośladkach ani na plecach ani na piersiach... Używałam fissan na początku a potem po prostu balsam mocno nawilżający. Oliwka mi nie pasowała ;)
A na zapach mięsa cię nie mdli? Stoisko z wędlinami, z którego uciekłam z ustami pełnymi żółci to był mój pierwszy objaw ciąży, jeszcze zanim test zrobiłam :P
A na sex ochotę miałam ciągle i dopóki nie było przeciwwskazań i po przekonaniu Kuby że z dzidzią bedzie ok, to ciągle go prawie napastowałam... Do czasu aż już były przeciwwskazania ::) Mi tam libido nie spadło do ostatnich dni ciąży...Tylko ten zakaz nade mną wisiał i utrudniał wszystko :P Także używaj póki możesz i chcesz :D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
ja lubię kadzidełka, ale tylko o "odpowiednim" zapachu   ::)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
a jaki to odpowiedni zapach Castia;) ja tam nie lubię kadzidełek... ale ja żadnego dymu nie lubię... niedobrze mi od dymu  ;)

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
np. cynamonowy mi się podoba :)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
Na kadzidełka moja reakcja jest jedna: odruch wymiotny i ból głowy :P
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Olka1983
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.07.2009
powiem ci natalko, ze ze mna bylo jak z dziewczynami - na mdlosci cola byla idealnym rozwiazaniem :D wprawdzie swoje sie nalatalam do toaletki, no ale dalo sie przezyc :D  a na zapachy wszelkiego rodzaju mialam od razu mdlosci :) 
Olucha a ja od poczatku ciazy  masowalam sie po brzuchu i glaskalam , balsamem sie normalnie smarowalam i nic sie  nie dzialo, zadnych skurczy :D teraz dopiero zaczynam odczuwac  skurcze,czasem silne ale to dlatego ze w kazdej chwili  Majka moze juz sie pojawic na swiecie :d

Offline Olucha

• Chuck Norris
A ka kadzidełka lubię, zresztą w ciąży w sumie mnie żadne zapachy nie odrzucały, no może mięsa przez moment  :)
Co do masowania to mówiła mi to położna i lekarz i ostatnio kobieta na szkole rodzenia mówiła też o tym dla tych mam co jeszcze nie w zaawansowanej ciąży, także coś w tym chyba jest  :)

Offline Olka1983
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.07.2009
mi sie tez wprawdzie obilo kiedys o uszy zeby nie masowac brzucha :D ale jakos sie nie moglam powstrzymac zeby malutka glaskac :D:D:D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Śliczne maleństwo :) Rozczuliłam się na widok zdjęć z USG :)
Najważniejsze, że czujecie się w miarę dobrze! :)

Offline Karolla77

• uzależniony
  • Zakochani i świadomi że ich miłośc to nie wiatr...
  • data ślubu: 23.05.2009  :serce:
Naprawde nie wolne głaskać brzuszka  ??? mój małż każdej nocy przy każdym delikatnym przebudzeniu głaszcze mnie po brzuchu no i ja sama też troche...  :(

Natalko zdjęcie maluszka śliczne  ;D
Zuzanka 06.03.2010 godz. 20:30 2950 g, 51 cm
Antoś 11.06.2013 godz. 8:15 3230 g, 55 cm
Pola 21.04.2015 godz. 8:40 3000 g, 53 cm
Moje dzieci - moje najwieksze szczescie

http://www.ziabka.pl/ ART. DLA NIEMOWLĄT

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
Dziękuję za fotki :) maleństwo sliczne :) :) :)

Dawno mnie tu nie było, dlatego przesyłam ogromnego buziolca na cały tydzień !!!!! :)

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
Witam :)

Widze, ze nie tylko mnie rozczulaja takie zdjecia i duze brzuszki  ;D ;D

Olu a dlaczego nie wolno głaskać ? Wywoluja skurcze ? Tak na codzien nie masuje ale oliwke wsmarowuje !! To zle ?
Bóle brzucha nie mam jak na okres tylko takie ... hmmmmm takie "cos" nic blacego, nic dokuczliwego, hmm moze jakby jakis skurcz .. ?? No nie wiem jak to nazwac !!

A te pepsi popijam sobie  :P :P :P

A co do tych mdłości doszłam do wniosku ze zle sie czuje gdy jestem glodna, kiedy zjem jest ok :)
W ogole na codzien czuje sie bardzo dobrze :)

Fasolku nie mam zadnych problemów z zapachami !! Nie robia na mnie wazenie :) Jak narazie  :P :P

Ostatnio juz mam problem z dopinaniem spodni. Wczoraj kupilam sobie spodenki czarne (takie do grubych rajstop) i spodniczke do kolan - wszytko z pasem - ciazowe ciuszki :) Dzisiaj juz w spodenach smigalam - zaraz lepiej  ;D Najgorsze ze mam problem z dlugimi spodniami bo ja jestem wysoka i spodnie sa takie jakby lekko przykrotkie - ale nie wszytskie .... tylko narazie niekupuje dlugich spodni bo chce zobaczyc jak ja bede tyla czycala czy tylko brzuszek bo narazie wyskoczyl mi brzuszek i oby tak zostalo  ;D ;D

Ide wcinac spozniony obiadek  ;)

Buziaki, papapapaaa 
:-* :-* :-*

Offline Olucha

• Chuck Norris
Masowanie brzuszka powoduje skurcze, dlatego nie wolno tego robić, choć wiem że powstrzymać się ciężko  :) Olwikę tak mi mówiła położna najlepiej na dłoń i tak po prostu przykładać do brzucha i poczekać aż wsiąknie  :)

Offline ada1988

• Chuck Norris
to ja już nic nie rozumiem...
ja sobie kupiłam książke o ciąży i tam piszę że delikatnie glaskać można brzuszek...

hmmmm....

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
Natalia już Ci brzuszek wyskoczył? No coś ty? To poka nam  ;D ;D U mnie tam ani śladu, a jestem za Tobą tylko 2 dni :)

Offline Olucha

• Chuck Norris
W książkach różne rzeczy piszą, podobnie jak w gazetach  :) Ja się opieram na lekarzu i położnej  :)

Natka też jestem ciekawa Twojego brzucha, to aż niewiarygodne żebyw takiej małej ciąży brzuch wyskoczył  :)

Offline andzelika

• Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.09
 :blagam: :blagam: o zdjęcie brzuszka twojego  ;)
Ale można się dużo rzeczy dowiedzieć z forum.Ja myślałam ze masowanie brzuszka to nic złego. ???
[/url]
[/url]

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Natalko wpadłam pogratulować dzidziusia  :D

Offline ada1988

• Chuck Norris
ja tez czekam na brzuszek :)

a może dlatego Natalce wyskoczył bo jest taka szczuplutka ???

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
To wklejaj Natalia foty ;D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011