Autor Wątek: Moje 9 miesięcy stwarzania małego świata :)  (Przeczytany 308895 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
Odp: Moje 9 miesięcy stwarzania małego świata :)
« Odpowiedź #3600 dnia: 13 Listopada 2009, 12:08 »
Pati ja porównałam wielu sprzedawców i ceny i opinie. Z czystym sumieniem moge polecić Ci dorotabatko. Towar ok, tańszy w porównaniu do innych. Przesyłka kurierem tylko 12 zł i masz na drugi dzień. Ma ubranka i akcesoria typu pieluchy, smoczki, butelki itp.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #3601 dnia: 13 Listopada 2009, 12:15 »
Do kupienia mam jeszcze trochę rzeczy, w sumie najwięcej to kosmetyków. Chyba jeszcze muszę zweryfikować tą moją listę :)

A mam pytanie odnośnie tych kapturków do karmienia - kapturki czy to coś na sutki, widziałam, że są różne rozmiary - bodajże 3 - który wziąść??

Dzięki Haniu, zaraz przejrzę co tam ma :)

Offline hany81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3602 dnia: 13 Listopada 2009, 12:20 »
oj ja tych kapturków nie kupowałam nawet ale to chyba bierze się w zależności od rozmiaru sutków? nie mam pojęcia

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3603 dnia: 13 Listopada 2009, 12:26 »
U mnie z pewnością te kapturki sie przydadzą bo jak po nich widzę to one są skłonne do współpracy ;)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #3604 dnia: 13 Listopada 2009, 12:34 »
ricardo ja również od pewnego czasu mam problem ze spaniem. Jest mi niewygodnie i bolą biodra. Nie ma całkiem wygodnej pozycji.

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #3605 dnia: 13 Listopada 2009, 12:52 »
Dziewczyny na bolące biodra polecam poduchę grubą między kolana i uda. Naprawdę pomaga! Za pierwszym razem strasznie nie wygodnie ale potem dużo lepiej. Wiem coś o tym :D :D

Patrycja ja nie mogę uwierzyć, że już 31 tydzień idzie!!! Cieszę się bardzo!!!

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3606 dnia: 13 Listopada 2009, 13:00 »
Ja cały czas śpię z poduchą między nogami :) tzn mam tej kojec motherhood, ale chyba dziś właśnie dołożę dodatkową poduszkę między nogi i zobaczymy czy to coś pomoże :)

Oponko ja też nie mogę uwierzyć, że to już :) ale jaja, co??  ;D ;D ;D ;D

Właśnie przeglądam na allegro tych sprzedawców, nawet się zmobilizowałam do pisania na kartce wszystkiego co potrzebuję, spisywania cen i porównywania ale szczerze to kurw***ca mnie bierze bo nikt nie ma nawet większości tych rzeczy co ja potrzebuję... Patrzę dalej... Ale coś czuję, że będę wolała chyba iść do hurtowni i wrzucać wszystko po kolei do koszyka...

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3607 dnia: 13 Listopada 2009, 13:07 »
ja na początku miałam kapturki z aventu 1
to nie bierze sie na wielkość sutków tylko japki dziecka  ;)

mnie tam nawet poducha nie pomagała...ehhh....

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #3608 dnia: 13 Listopada 2009, 13:16 »
No własnie jaj nie ma Pati  :D :D :D Toż to Natalka przecież ;D ;D ;D

Kurcze, ale fajnie!

A ja mam taką jedną radę jeśli mogę. Nie kupujcie za dużo akcesoriów do karmienia, typu pojemniki, torebki na przechowywanie pokarmu, laktatory, kapturki. Bo to są bardzo drogie rzeczy a nigdy niestety nie wiadomo jak to wyjdzie z tym karmieniem. Każdy by chciał ale czasem wychodzi inaczej myszko  :-\Laktator można wypożyczyć na sam początek do szpitala gdyby był potrzebny a kapturki itp jeśli będą miały być potrzebne to maż na pewno kupi, teraz sklepów jest od groma

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3609 dnia: 13 Listopada 2009, 13:39 »
Ania dzięki, że napisałaś! Bo jak przeglądam aukcje to oczywiście nikt nie napisze o tych rozmiarach :) I w sumie tak myślałam, że to do buziaka dziecka się dopasowuje, bo przecież są różne rozmiary a maluszek nie będzie otwierał paszczy na te wielgaśne :)

Aga ja nie kupuję ani laktatora ani pojemników żadnych - wychodzę z założenia, że w razie co R. poleci do sklepu - nawet hipermarketu i z powodzeniem mi zakupi :) Nawet o 2 w nocy mogę go wysłać do tesco bo mamy całodobowe :) Ja kupiłam tylko smoczki do butelek - butelki dostałam od siostry i chce te kapturki, bo nie mam takich sutków, żeby dziecko mogło złapać i pociągnąć.
No jajek nie ma i mam nadzieję, że się nie pojawią :) 1.12 na wizycie się okaże :) hehehe

A jeszcze mam pytanie odnośnie staników do karmienia i koszul nocnych.

Wiadomo, że te staniki do karmienia co są odpinane to oczywiście są najwygodniejsze, ale czy takie zwykłe ale mięciutkie bez żadnych usztywnień się nie sprawdzają? Czy lepiej zainwestować w te odpinane?

I te koszule? Lepsze zakładane, czy lepsze z rozcięciem pionowym? Ja nie cierpię koszul do spania żadnych - jest na to jakieś inne rozwiązanie??

Offline hany81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3610 dnia: 13 Listopada 2009, 13:44 »
ja mam koszulę dwie do szpitala i mam nadzieje,że wystarczy. Jedna z rozcięciem tak wzdłuż a druga na ramiączkach i z dekoltem takim że spokojnie mleczarenkę  wystawię . O stanikach do karmienia słyszałam niezbyt dobre opinie. Ponoć drogie i wielkie g...warte. Ja mam zwykle miękkie i jest ok

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
« Odpowiedź #3611 dnia: 13 Listopada 2009, 13:51 »
Ja koszul też nie cierpię i miałam piżamę tyko z większym dekoltem i było super. kupowałam na all. o taką http://moda.allegro.pl/item811689833_muzzy_pizama_kopert_w_ciazy_i_do_karmienia_ecru_s.html    a w szpitalu to niestety musisz mieć koszulę, ale 3 dni wytrzymasz  ;)

Co do staników to jednak polecam te odpinane. w domu je miałam, a jak gdzieś szliśmy to ubierałam normalne żeby jakoś wyglądać. te odpinane lepsze, bo lekko odsłaniasz pierś i karmisz, a w zwykłym ,to musisz całego cyca wywalić i jest niewygodnie.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3612 dnia: 13 Listopada 2009, 13:58 »
Te koszule jeszcze bym przebolała gdyby nie to, że one wszystkie są takie za kolano... Nie cierpię jak coś mi się majta między nogami... Jakby były do połowy uda albo maksymalnie przed kolano to jeszcze by uszło... Piżam też nie cierpię, bo zawsze mi się zdaje że w brzuch mnie coś uciska :)

Haniu ja nie mam cycków takich dużych żeby zarzucić je przez zwykłą koszulkę na ramiączkach :) hehehe

A te staniki do karmienia odpinane można znaleźć tanie, na allegro widziałam po ok 15 zł, ale jakie one są faktycznie to nie wiem.

Mi się zdaje, że te odpinane są bardzo wygodne mimo wszystko :)

Offline toscansun

• maniak
  • data ślubu: 31.05.2008
« Odpowiedź #3613 dnia: 13 Listopada 2009, 14:04 »
też mi się wydaje, że miękkie odpinane są wygodniejsze...kupiłam na razie taki jeden, zobaczymy jak się sprawdzi...co prawda chyba nie jest dobrze dopasowany, ale trudno mi było znaleźć w moim rozmiarze (no i niestety kosztował nie 15, a ok. 50 zeta:/ )
Hania 24.11.2009 r.    Klara 26.04.2011 r.    Gabrysia 25.02.2014 r.

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3614 dnia: 13 Listopada 2009, 14:05 »
Pati, ja polecam kapturki z aventu - ja je napewno zabiorę do szpitala
bo u mnie też mega płasko  ::)

ja miałam jakies zwykłe odpinane staniki - jakoś się sprawdziły
a koszule  - dostalam takie do karmienia z rozcięciami na piersi i w szpitalu siedziałam z cyckami na wierzchu  ::)
bez sesnu...w domu spałam w normalnych rozpinanych pizamach

Offline chlebosia

• Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
« Odpowiedź #3615 dnia: 13 Listopada 2009, 14:09 »
W domu możesz spać w tym co zawsze, żeby sobie nie pobrudzić - jak Ci mocno leci to zakładasz stanik i jest git.

wiesz co ja miałam dwa , jeden taki za 15 zł, drugi za prawie 60. ten za 15 to masakra jakaś, jak szmata był i cały czas się przekręcał i w ogóle. a ten za 60 to był super, pięknie trzymał i sprawował się bardzo dobrze

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3616 dnia: 13 Listopada 2009, 14:17 »
Wstyd się przyznać, ale ja w życiu nie kupiłam sobie stanika za 60 zł  :P hahaha, nie licząc oczywiście kompletu bielizny które mąż mi kupował, ale sama sobie kupuję tańsze staniki bo takie mi pasują, a tu wydać na taki więcej kasy jak nie wiadomo ile się będzie karmić to trochę mi szkoda :)

Ania a miałaś też kapturki innych firm dla porównania czy te od początku i się super sprawdziły?

A jeszcze mam pytanie odnośnie wkładów poporodowych - one nie są przylepne do majtek jak podpaski? Dużo ich trzeba mieć? Napisałam sobie, że ze 3 opakowania, ale czy to styknie? Bo w sumie chyba w szpitalu są te wkłady, przynajmniej położna na SR mówiła, że one leżą na korytarzu i można je zawsze wziąść??

I drugie pytanie odnośnie tych majtek... Widziałam na all że są takie jak normalne majtki i jak bokserki, które lepsiejsze? Chyba takie jak normalne majtki? I lepiej jednorazowe czy takie co można wyprać?

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3617 dnia: 13 Listopada 2009, 14:26 »
generalnie używałam tylko aventu - koleżanka dała mi kiedyś innej firmy i o innym ksztłcie - te były okrągłe - wygladąly jak smoczki na butelkę z TT - myslałam, że będą mi lepiej pasować bo jak mi się przypomniało to z aventowskich czasem mleko mi sie dołem lało ale te okrągłe to był jakiś mega badziew

co do majtek to miałam i siateczkowe i te sizalowe - i je generalnie polecam. ja wolałam wyrzucic niż prac

Offline chlebosia

• Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
« Odpowiedź #3618 dnia: 13 Listopada 2009, 14:29 »
Ja też zawsze kupowałam takie tanie staniki z 20 zł na turzynie, ale odkąd kupiłam sobie lepszy i mam porównanie to już tamtych nie kupuję  :P

Spokojnie 3 opakowania Ci stykną. jak zabraknie to mąż Ci doniesie.ja nie zużyłam nawet 1 opakowania, ale to wszystko zależy od kobiety. jak masz u siebie w szpitalu, że leżą o można brać to nie masz się czym martwić. u mnie dawali tylko 1 opakowanie.

ja miałam takie zwykłe jednorazowe przez parę dni, potem to wiadomo ,że swoje. te bokserkowe też miały dziewczyny na porodówce i mówiły, że fajne.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3619 dnia: 13 Listopada 2009, 14:49 »
Ania może te okrągłe to było BabyOno? Bo takie okrągłe własnie widziałam na all.

A własnych gaci nie można mieć?? ja nie wiem czy moja pupa się zmieści w te jednorazowe :) A w swoje to wiadomo :)

Chlebosiu tak mówiła położna, że w Zdrojach leżą te podkłady, Ty chyba o ile pamiętam rodziłaś w Zdrojach to nie leżały?

Niby takie błache rzeczy a ile się człowiek nad nimi zastanawia...

A te wkładki laktacyjne to one są niby jakieś specjalne, że nic przez nie nie przeleci? Bo na głupi rozum to można waciki zwykłe podkładać i często zmieniać  ???

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3620 dnia: 13 Listopada 2009, 14:57 »
Pati, te jednorazowe gacie sa we wszystkich rozmiarach i na pewno sie zmiescisz..na poczatku bylo mi w nich dziwnie ale caly pobyt w szpitalu w nich lazilam bo jak pisze Ania, wolalam wywalic niz prac  :D a te podklady sa jak podpaski, ja ich uzywalam dlugo bo lecialo ze mnie duzo i dlugo zuzylam wiecej niz 3 paki (ale u nas w szpitalu nie daja).
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline chlebosia

• Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
« Odpowiedź #3621 dnia: 13 Listopada 2009, 14:59 »
Ja rodziłam na Unii Lubelskiej i dawali tylko 1 paczkę, ale moja siostra rodziła w Zdrojach i mówiła, że nie dawali. może się zmieniło przez te parę miesięcy  ::)

Własnych gaci w szpitalu mieć nie możesz. teoretycznie w ogóle gaci nie można mieć,szczególnie po porodzie naturalnym, bo wszystko ma się wietrzyć. wiem ,że dziewczyny w dzień nosiły gacie - nawet swoje, a przed obchodem zdejmowały. ja byłam po cc więc inaczej na to patrzyli. ja po 3 dniach założyłam swoje i było git.

Wkładki laktacyjne są bardzo chłonne, taki wacik, to zaraz Ci wszystko przeleci. często na spacerach czy jak gdzieś byłam i była pora karmienia to czuła m jak mi z dwóch leciało. czasem to z tych wkładek mogłam wyciskać takie były mokre  :o

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3622 dnia: 13 Listopada 2009, 15:04 »
Pat, nie pamietam firmy...

co do wkładek - one są grubsze niż waciki i chyba mają jakies zabezpieczenie, ze nie przeciekają

Własnych gaci w szpitalu mieć nie możesz. teoretycznie w ogóle gaci nie można mieć,szczególnie po porodzie naturalnym, bo wszystko ma się wietrzyć. wiem ,że dziewczyny w dzień nosiły gacie - nawet swoje, a przed obchodem zdejmowały. ja byłam po cc więc inaczej na to patrzyli. ja po 3 dniach założyłam swoje i było git.
ja w szpitalu nie nosiłam żadnych gaci. nawet nie sprawiało mi problemu trzymanie między nogami tych podkładów
Chlebosia dobrze pisze - tam musi się wszystko ładnie wietrzyć ..

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3623 dnia: 13 Listopada 2009, 15:19 »
o kurcze... Brzmi przerażająco chodzenie bez gaci i w dodatku z tym czymś między nogami...

Ostatnio właśnie na ćwiczeniach na SR się śmiałyśmy bo skakałyśmy na piłkach i ja właśnie mówię jak to jest przy porodzie, czy tak się skacze bez gaci, a babka że tak, tylko ma się ten podkład...

Chlebosia a no to coś mi się pokręciło. Tak u nas mówiła położna ale jak jest na prawdę to się okaże w praktyce.

anusiaaa no własnie mam wątpliwości do tych gaci... No cóż, wezmę największe i się okaże. Pakowane są po 5 szt. - na szpital powinno chyba styknąć? Ale jak coś przecieknie? Matko boska, żeby się człowiek musiał nad tym zastanawiać...

Ania ale jak ma się te wkładki laktacyjne to trzeba zawsze stanik mieć? Nawet w nocy??

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #3624 dnia: 13 Listopada 2009, 15:24 »
jesli chodzi o majtki, to wzielabym jednorazówki,
bedziesz miala problem z dopraniem normalnych gaci, zapewniam .

laktator bardzo  sie przydaje, ale poczekaj, czy w ogole bedziesz karmic.. bo roznie z tym bywa.

o kurcze... Brzmi przerażająco chodzenie bez gaci i w dodatku z tym czymś między nogami...

uwierz mi, ze po porodzie zmienisz podejscie do swiata  ;)
chodzenie bez gaci bedzie czyms zupełnie normalnym ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3625 dnia: 13 Listopada 2009, 15:25 »
No ja skakałam bez gaci z podkladem na pilce  ;D ja se to przypomne to mi sie smiac chce...musalo to wygladac super ;D
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline chlebosia

• Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
« Odpowiedź #3626 dnia: 13 Listopada 2009, 15:27 »
Pati to teraz tak przerażająco wygląda - ja sobie też nie mogłam tego wyobrazić, ale potem to już wszystko jest ok. czasem przecieka, ale wtedy musisz mieć na zmianę koszulę, czy coś i już. mi nie przeciekało  ::)

No do wkładek to stanik musisz mieć, bo one nie są aż tak klejące, żeby w nocy się trzymały przyklejone tylko do piżamki. ja miałam stanik i w dzień i w nocy, bo inaczej to bym cała mokra chodziła  ::)

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #3627 dnia: 13 Listopada 2009, 15:28 »
ricardo, jak ja uwielbiam te Twoje pytania , boossska jestes :D

ale jak ma się te wkładki laktacyjne to trzeba zawsze stanik mieć? Nawet w nocy??

ja zacznie sie nawal pokarmu, to pewnie założysz stanisz i włożysz wkładki..
ja wkładki miałam na sobie moze hmmm 3 razy  ::) nie były mi potrzebne..
dopiero jak wróciłam do pracy, to zalozyłam kilka razy , a potem był spokoj,nie musiałam......
« Ostatnia zmiana: 13 Listopada 2009, 15:30 wysłana przez aneta_81 »

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3628 dnia: 13 Listopada 2009, 15:32 »
uwierz mi, ze po porodzie zmienisz podejscie do swiata  
hehehehe
co racja to racja  ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3629 dnia: 13 Listopada 2009, 15:42 »
No wiem, że pytania to głupkowate zadaje, ale cieszcie się, że nie jesteście na miejscu mojego R. bo to, co ja jego czasami pytam to normalnie śmiech na sali  ;)

Aneta laktatora nie kupuję - przynajmniej na razie. Jak sie okaże potrzebny to wtedy się kupi. Ja teraz nie cierpię chodzić bez gaci... Nigdy tak nie śpie - no muszę mieć majty... nie wiem jak wytrzymam w szpitalu :) hehehe
Chodzić za dużo w staniku też nie lubię :) hahahaha, zaraz wyjdzie na to, że mało rzeczy ogólnie lubię  ;) Ale żeby spać w staniku? To chyba jakiś sportowy trzeba będzie sobie skombinować... Mam nadzieję, że aż takich cycków - sikawek nie będę miała  :D

anusiaaa no jak ja sobie pomyślę, to mi też śmiać się chce  ;D