Autor Wątek: Moje 9 miesięcy stwarzania małego świata :)  (Przeczytany 312215 razy)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Odp: Moje 9 miesięcy stwarzania małego świata :)
« Odpowiedź #3900 dnia: 30 Listopada 2009, 10:28 »
Ricardo mnie też napierniczało spojenie i pachwiny ! W nocy to była masakra jakaś ! Ani sie przekrecić na bok a ni ruszyc !
Tak wiec to jest norma ! Zreszta w pogaduchcach pisałyśmy o tych dolegliwsociach i praktycznie wszytskie miały czy mają takie bóle !
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #3901 dnia: 30 Listopada 2009, 10:38 »
A miała tak któraś po porodzie?  Czy tylko mi został taki bonus?

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #3902 dnia: 30 Listopada 2009, 10:48 »
Norma mówicie... Mimo wszystko to mi się nie podoba :) gdyby to same biodra były - to jeszcze bym przeżyła to jakoś... Ale to spojenie łonowe... W nocy czuję jakby to było zdrętwiałe, martwe, boli jakby ktoś mi przyłożył młotem wielkim w krocze... No tak boli, że nie jestem w stanie tego opisać... A pójście do toalety to nie jest nie lada wyczyn... Zwłaszcza, że jeszcze muszę się przeturlać po schodach na górę i na dół :)

Powiem oczywiście, zobaczymy co mi na to powie - ale myślę że powie, że to normalne i trzeba z tym jeszcze kilka tygodni pożyć :) :P

A słuchajcie mam jeszcze takie pytanie z innej beczki... Może głupkowate, ale...

Jak to jest z kąpielami w ciąży? Ja od początku ze wzgledu na ciążę zagrożoną brałam prysznice i tak mi zostało do dziś, ale marzy mi się poleżenie chwilę czasu w wodzie z pianą :) no wiem, wiem że mam wygórowane marzenia :P i mam  takie pytanie - ile czasu i jaka tem wody ma być? Ja uwielbiałam kąpiele w gorącej wodzie - zdaje sobie sprawę, że takiej gorącej nie można, a czasami normalnie ciepła woda jest dla mnie za zimna... I co tu na to zaradzić? Jaka jest optymalna temperatura?

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #3903 dnia: 30 Listopada 2009, 10:56 »
Olucha - moją siostrę bolało jakieś parę tygodni - tak do końca połogu akurat i przeszło.

Patrycja - ja cały czas brałam prysznic. Niektóry mówią, że można sobie zrobić kąpiel, ale nie za gorącą i nie na długo. I chyba najlepiej, aby mąż był z Tobą w łazience.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3904 dnia: 30 Listopada 2009, 11:04 »
Ania dzięki :) Nie za gorąca i nie za długo :) dla mnie woda już nie gorąca to zimna :) hehehe

Świeże porównanie brzuszkowe, chyba jakoś lekko niżej jest brzucho?

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
  • Czorcik Alanek :)
  • data ślubu: 12.07.2008r.
« Odpowiedź #3905 dnia: 30 Listopada 2009, 11:11 »
Pati ja jak wylegiwałam sie w wannie to był ze mną mąż ... a woda byla taka wsam raz na kąpiel ... no i oczywiscie nie za długo :)

Super brzusio i tez mi sie wydaje ze opadł troszke :)
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3906 dnia: 30 Listopada 2009, 11:21 »
ja się wyleguję cały czas w ciepłej (bardzo ciepłej) wodzie...sama w łazience...i tak długo jak mam ochotę
napewno kapiel ci ulzy w bólu.

a zdjeć nie widzę ale zaraz to nadrobię  :)

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #3907 dnia: 30 Listopada 2009, 11:33 »
Pati bóle są normalne ale powiedz na wszelki wypadek o tym lekarzowi. Mnie  też bolało bardzo, czasami to były tak kujące i rwące bóle ,że wytrzymać nie można. Może Ci się kości rozchodzą po prostu albo to wiązadła. Ja teraz cierpię z powodu bólu mięśni trzymających brzuszek po obu stronach na górze. To jest tak nieznośny ból ,że nie można spać w nocy. Okropieństwo. Spojenie nigdy mnie bolało.
Co do kąpieli w wannie to odkąd jestem w ciąży niestety korzystam tylko z prysznica. Ponoć bardziej bezpiecznie i higienicznie ale bardzo mi brakuję wanny bo też uwielbiam gorące kąpiele.

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #3908 dnia: 30 Listopada 2009, 11:52 »
1 kąpiel na pewno nie zaszkodzi... ;)
a Ty laska sie nakombinujesz z tymi kosmetykami  ;D
 kazda z mamusiek wypracowała sobie inny system, dostosowany do potrzeb dzieka  :D
ja na poczatku używałam oliwki.. tragedia, mały miał bardzo sucha skóre.. jak przeszłam na balsam, wszystko wróciło do normy.
mydełka nigdy nie używałam, wolałam płyny i żele do kąpieli.
lepiej sama zdecyduj  ;)

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #3909 dnia: 30 Listopada 2009, 11:54 »
Ja się tylko kąpałam bo musiałam leżeć  ::) Ale w wodzie o temp 37 stopni tylko

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3910 dnia: 30 Listopada 2009, 12:03 »
No ta kąpiel mnie kusi, nie powiem nie :) Już tak dawno się kąpałam, że już nawet nie pamietam jak to jest :) hehehehe.

Tylko wiecie jaką mam schizę? Zaraz mnie zlinczujecie, ale boję się, że jak dam za ciepłą wodę to zaraz zaczną się skurcze i chyba urodzę  ;D ;D ;D

No wiem, wiem - głupoty wymyślam   :Kill:

Haniu właśnie ten ból spojenia łonowego czasem jest taki rwący... Generalnie jak nie urok to sraczka :) hehehe

Aneta no trochę kombinuje :) Mam nadzieję, że to nie tylko ja tak przed 1 dzieckiem :) hehehe, przy drugim już będę mądrzejsza :)

I chyba jednak wrócę do mojej myśli pierwotnej czyli do Nivei a Hippa narazie odłożę na bok :) Czemu? Bo generalnie nigdzie nie ma kremu na wyjścia na dwór. Na stronie pokazują, że jest a w zadnym sklepie nie ma. Więc na razie będzie Nivea a potem się zobaczy :)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #3911 dnia: 30 Listopada 2009, 12:10 »
mi spojenie też od czasu do czasu dokucza. Gorzej jest w nocy z bólem bioder i wiązadeł.
Co do kąpieli to ja od początku ciąży korzystam tylko z prysznica i to też niezbyt gorącego. Ostatnio w jakiejś gazecie był artykuł, że kąpiele w pachnidłach sprzyjają kobiecym infekcjom, dlatego ja postanowiłam sobie darować wszelkie zachcianki tego typu do końca ciaży. Za to potem..... jak już się wygoję i będzie ok, maż będzie miał wartę przy dziecku a ja swoje 30 minut w łazience :)

Offline agaga

• zapaleniec
  • data ślubu: 19.08.2006
« Odpowiedź #3912 dnia: 30 Listopada 2009, 21:36 »
No to Patryś musisz sobie kupić termometr do kąpieli taki dla dzieci, będziesz wiedziała jaka jest temperatura.

Napisz mi proszę czy dalej jesteś zdecydowana na wózek Mikado Boston??
Mam porównanie z Tako Jumper , i w Mikado jest większa gondola, za to Tako lepiej się prowadzi, najprawdopodobniej dlatego że odległość między kołami przednimi i tylnymi jest mniejsza w Tako. No ale większa odległość kółek przednich i tylnych umożliwia lepsze wjeżdżanie na schodki . Więc każdy wózek ma swoje plusy i minusy.

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #3913 dnia: 30 Listopada 2009, 22:25 »
Ja póki co jestem z Tako Jumpera bardzo zadowolona. :ok: Jak odblokuje się przednie koła można swobodnie nim manewrować jedną ręką. Przyznam, że kiedy go rozpakowałam (zamawiałam przez neta) to te tylne koła wydały mi się gigantyczne, ale teraz doceniam to, że mogę wózek sprowadzić po schodach i wciągnąć z powrotem też na kołach (w przypadku gdy nie trafi się jakiś uczynny sąsiad, tudzież pan z ekipy wstawiającej okna u sąsiadów ;).
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3914 dnia: 1 Grudnia 2009, 09:36 »
agaga mam już taki termometr :) Tylko właśnie jak ostatnio go użyłam jak R. się kąpał to nie wiem czy on nie jest jakiś walniety... Ale już nie pamiętam dokładnie co on tam pokazywał, zobaczę przy okazji jak nie zapomnę i wtedy tu napiszę jakie mam uwagi ;)
A na wózek tak - Mikado Boston będzie :) Powiem Ci, że jak sobie przemyślałam kwestię wózka to generalnie jaki wózek by się nie kupiło to tak czy siak trzeba się do niego przyzwyczaić i nauczyć go prowadzić, więc dla mnie to bez różnicy a nie muszę przynajmniej jeździć po hurtowniach i się głowić, który wózek :)
A Ty masz Mikado? Czy ktoś ze znajomych?

Temat kosmetyków już zamykam całkowicie - wczoraj kupiliśmy jednak Hippa bo było wszystko w Realu :) więc już jedna sprawa z głowy :)

Do tego wzieliśmy proszek Lovelę do kolorów i płyn do płukania Lovelę - wiem, że pisałam wcześniej, że nie będziemy prać w takim dzieciowym proszku, ale myślałam, że szybciej się wyrobimy z naszymi "dorosłymi" proszkami. Nie wyrobiliśmy się, więc będzie na początek dzieciowy.

Także od jutra przystępuję do wielkiej akcji prania ciuszków :) Masakra... Ile mnie teraz roboty czeka :)

I coś tu jeszcze miałam napisać, ale wypadło mi z głowy...

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #3915 dnia: 1 Grudnia 2009, 09:44 »
Ja też brałam prysznic w ciązy bo mialam takie zalecenia i temp. 37 stopni ,pozniej po porodzie jak weszlam do wanny to aż sie głupio czułam

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3916 dnia: 1 Grudnia 2009, 09:50 »
ja wczoraj po pracy wlazłam do wanny, nalałam sobie troche wody i przez 30 min obserwowałam brzuch jak tańcuje
super sprawa  :)

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3917 dnia: 1 Grudnia 2009, 10:47 »
Wlaśnie Patisonku wybraliście wózek już w końcu? Kupiliście już?

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #3918 dnia: 1 Grudnia 2009, 11:44 »
Pati teraz ostatnie porzadki, swieta... pranie ciuszkow i zobaczysz kochana jak ci zleci czas!!!

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3919 dnia: 1 Grudnia 2009, 11:59 »
Oponka tak, wózek mamy wybrany i to już dawno nawet :) Było kilka do wyboru ale zwyciężył ten, co nam się najbardziej podobał :) Kolorystyki jeszcze nie mamy wybranej, ale chyba wybierać będziemy z pośród tych 3 chyba na przewagę tego pierwszego:

Chociaż ten czerwony też bardzo mi się podoba :) A zamówimy na początku stycznia.

Morgan no właśnie... Ostatnie chwile szybko zlecą... Jutro zaczynam robić pranie i prasowanie, w tym tygodniu już zamawiam wszystkie rzeczy brakujące i pozostanie tylko rozkoszowanie się ostatnimi chwilami z brzuszkiem i czekanie na Małą Księżniczkę naszą co jednak będzie miała swoje królewkie łóżeczko :)

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #3920 dnia: 1 Grudnia 2009, 12:04 »
3 mi się bardzo podoba, z wiadomych względów, też mamy połączenie czerni i bieli

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #3921 dnia: 1 Grudnia 2009, 12:21 »
mi tez sie 1 podoba :)
a lozeczko sliczne :)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #3922 dnia: 1 Grudnia 2009, 12:32 »
loze krolewny oczywiscie :)a mnie sie podoba wozek drugi bo strasznie lubie czerwony :)))
Kochana potem juz bedziesz miala malo czasu :) ale za to jak cennie go spedzisz :) aaaa i wierz mi, brzuszka szukac nie bedziesz ;) nie ma na to czasu czy cos tam kopie czy nie ;)))

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3923 dnia: 1 Grudnia 2009, 12:43 »
Jak dla mnie numer 1 , chociaż numer 3 tez super :)

A moze coś z rózem ? :)

To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3924 dnia: 1 Grudnia 2009, 12:44 »
Najładniejszy jednak ten pierwszy Pati. A foteli jaki bierzecie???

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3925 dnia: 1 Grudnia 2009, 12:48 »
Teraz jak tak patrzę to chyba sam czarny z białym jakos tak chłodno i zimno wygląda? Najprawdopodobniej będzie nr 1 :) Nie wiem co do końca jeszcze mój R. powie na ten czerwony, ale generalnie do stycznia jeszcze cały miesiąc więc na pewno którys wybierzemy :)

Łoże królewny musi być :) Już tak się na niego napaliłam i ja i R. że go nie odpuścimy :) Jak będzie bardzo nie pasował to ewentualnie ten kolor biały się przerobi na jakiś bardziej drewniany :) Coś wykombinujemy :)

Morgan potem to już będzie kopało nie od wewnątrz ale od zewnątrz :) Oj, już nie mogę się doczekać tej kluseczki naszej :)

Ela z różem nie :) Jakoś już wózek różowy to za dużo :)

Oponka fotelik będzie ten, co jest w komplecie z wózkiem.

Koszule do karmienia właśnie zamówiłam, w sobotę wygrałam aukcję z bodziakami i czapkami, na dniach zamówię łóżeczko i resztę, potem zostaną tylko rzeczy z apteki i będzie wsio. No pozostanie jedynie do kupna okrycia kąpielowe i pieluszki flanelowe i już na prawdę będzie wszystko :)

Kurcze, nie mogę uwierzyć że to już niedługo...

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3926 dnia: 1 Grudnia 2009, 12:51 »
ojjj masz rację - leci czas niemiłosiernie  !

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #3927 dnia: 1 Grudnia 2009, 13:02 »
A jakoś nie jestem przekonana do czarnych wózków  :-\ Takie smutne mi się wydają...  Ale to moje zdanie.

Czerwony i różowy bajeczne. W sam raz dla Księżniczki :)

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3928 dnia: 1 Grudnia 2009, 13:04 »
Ja swoje ubranka też już wystawiłam na allegro jako cały zestaw bo już mi się to nie mieści w pokoju  :D Mam nadzieję, że ktoś kupi :D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3929 dnia: 1 Grudnia 2009, 13:07 »
A jeszcze zapomniałam, że zostanie do wybrania i kupienia termometr elektroniczny i niania elektroniczna.

Tylko do każdego koloru trochę się boję, że albo jakieś plamy porobią się od słońca albo nie wiem co...

Oponka ja nie za często kupuje na allegro bo ogólnie wolę iść sama do lumpka czy sklepu wybrać i kupić a tu była okazja za grosze i nikt się o to nie licytował, więc skorzystałam. Ale jak wystawisz to z pewnością kupią :)