Autor Wątek: Moje 9 miesięcy stwarzania małego świata :)  (Przeczytany 315194 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline alex

• entuzjasta
  • Aniołek październik 2008
  • data ślubu: 3 WRZESIEŃ '05
Odp: Moje 9 miesięcy stwarzania małego świata :)
« Odpowiedź #3930 dnia: 1 Grudnia 2009, 14:53 »
pati ale u ciebie gorąco jak w ulu :)

odnośnie kąpieli to jak nie będziesz leżeć we wrzątku przez 2 h to nic ci nie będzie a poczujesz się na pewno lepiej.

ja niestety wanną nie dysponuję więc i rozterek takich nie mam o dziś nawet kabinę wyszorowałam tak mega gruntownie czego nie znoszę wrrr

Wózek zacny
ja miałam zagwozdkę odnośnie kolorków również ale po wizycie u rodzinki jednak zostaje nasz pierwszy wybór..

łóżeczko twoje widziałam w bobolandzie nie powiem zwraca uwagę iście królewskie :)
jedyne co mnie nie przekonuje to pełne boki z płyty wiórowej no ale ja mam skrzywienie i na paździerz uczulona wręcz jestem.
My wiemy że chcemy łóżeczko z szufladą i tyle a jakie dokładnie to jeszce nic na 100 % nie wiadomo.

Offline toscansun

• maniak
  • data ślubu: 31.05.2008
« Odpowiedź #3931 dnia: 1 Grudnia 2009, 16:04 »
Hello Pati:)
nie mam kiedy nadrobić wszystkiego....
brzuszek masz już duuuży, śliczny, aż mi się zatęskniło za swoim...
spojenie też mnie pod koniec bardzo bolało, lekarz powiedział, że to normalne:)
wózek podoba mi się bardzo czerwony:)
zostawiam :-*
Hania 24.11.2009 r.    Klara 26.04.2011 r.    Gabrysia 25.02.2014 r.

Offline Agnieszka_J

• entuzjasta
  • data ślubu: 16-17.08.2008 :)
« Odpowiedź #3932 dnia: 1 Grudnia 2009, 17:18 »
witam  :)
a czy wiesz może jak wygląda waga wózka, który wybrałas? właściwie to zalezy mi na stosunkowo lekkim wózku

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #3933 dnia: 1 Grudnia 2009, 17:59 »
ładne te wózki, wszystkie mi się podobają

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #3934 dnia: 1 Grudnia 2009, 18:55 »
Pati ten wózek co Ela wkleiłą bardzo m isię podoba :0 A tak w ogóle to wszystkie sa śliczne :0
Buziaki kochana  :-* :-*

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #3935 dnia: 1 Grudnia 2009, 19:48 »
mi najbardziej ten pierwszy sie podoba:)

Offline agaga

• zapaleniec
  • data ślubu: 19.08.2006
« Odpowiedź #3936 dnia: 1 Grudnia 2009, 21:00 »
Pati sama mam wózek i właśnie ten czerwony który wkleiłaś ( bardzo się wszystkim podoba).
Przed zakupem troszkę poczytałam na forach i opinie o wózkach były pozytywne, za to odradzali fotelik, dlatego mam fotelik innej firmy (kupiłam Maxi Cosi City - pasuje też do wózka). Co do wózka to używam go już 3 miesiące i jak do tej pory żadnej plamy.
Elu z tego co zauważyłam umieściłaś zdjęcie Boldera a Patrycja wybrała Mikado Boston :)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #3937 dnia: 1 Grudnia 2009, 21:03 »
eee ja patrzyłam na śliczne różowe kolorki i kwiatuszki ;)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #3938 dnia: 2 Grudnia 2009, 08:29 »
ten wozek co wkleila ela super :)
chociaz i tak obstaje przy czerwonym :P

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #3939 dnia: 2 Grudnia 2009, 08:35 »
ooo sliczny ten rozowy jest :)
pozdrowionka :)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #3940 dnia: 2 Grudnia 2009, 09:23 »
Alex mi te pełne boki nie przeszkadzają :) Mogą być :)

toscansun no teraz to już Ci będzie coraz trudniej nadrobić z małym krasnalem u boku ale cieszę się, że zaglądasz!!

Agnieszka_J waga Mikado Boston to o ile dobrze pamiętam 14 kg - nie mało, ale wierzę, że będzie stabilny i dobry a mimo wagi poradzimy sobie :)

Gabiś  :-* :-* :-*

Agaga o to super, że masz ten wózek! A kupywałaś prosto od producenta czy przez allegro? Nic nie skrzypi? Buja się dobrze? A brałaś śpiworek do tego?

Teraz w sumie chyba już biorę pod uwagę tylko te 2 pierwsze kolorki, ale ten czerwony jakoś mnie kręci :)

No i generalnie chciałam napisać wieści powizytowe :)

Wszystko cudnie, mocno zamknięte na 4 spusty, Mała już jest nisko schowana przy spojeniu łonowym - aczkolwiek mi się wydaje że ona jest ciągle wysoko - ja jej tak wysoko nie odczuwałam, ale pewnie dlatego chodzę jak kaczka :)

Kluseczka ma już 2200 i lekarz potwierdził, że dziewuszka :) Wody w normie, łożysko juz ma 2 stopień dojrzałości i na dzień wczorajszy lekarz twierdzi, że spokojnie dochodzę do dnia terminu - choć oczywiście wszystko sie może zdarzyć, ale w grudniu na pewno będę jeszcze z brzuchem :)

Następna wizyta 29 grudnia :) Myślałam, że pod koniec ciąży a już przynajmniej po 30 tygodniu wizyty będą częściej a tu jednak nie. Może dlatego, że nic sięnie dzieje i wszystko jest ok?

A i co najlepsze - od ostatniej wizyty 4 tygodnie temu przytyłam tylko 1,5 kg :)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #3941 dnia: 2 Grudnia 2009, 09:25 »
Pati same super wiadomosci :) ciesze sie ze przytylas malutko ;) bynajmniej wnioskuje ze sie cieszysz takze ;))
No to jeszcze wizyta w starym roku sie szykuje :) a potem bedziemy juz czekac na wielkie otwarcie ;))

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #3942 dnia: 2 Grudnia 2009, 09:28 »
dobrze ze wszystko w porzadku!! ciesz sie bardzo :) no i mala rosnie :)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3943 dnia: 2 Grudnia 2009, 09:32 »
super wieści!!
ja mam wizytę 30.12  :D
ja po 34? tc chodziłam chyba co 2 tyg na wizytę...ale nie pamiętam dokładnie...
zresztą lekarz wie najlepiej.

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #3944 dnia: 2 Grudnia 2009, 09:32 »
To super że wszystko trzyma jak należy  :) Nie często masz te wizyty, ja w 8 miesiącu miałam już co 2 tygodnie a w 9 co tydzień

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #3945 dnia: 2 Grudnia 2009, 09:53 »
Pati? Wklej jakieś swoje zdjęcie w całej okazałości z brzucholem Twym przesłodkim. Bo chciałabym zobaczyć Ciebie w całości a nie tylko brzuch. Wkleisz?  :oops:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3946 dnia: 2 Grudnia 2009, 10:03 »
Ja też pod koniec chodziłam co dwa tygodnie
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3947 dnia: 2 Grudnia 2009, 10:06 »
No same dobre wieści :) Z wizyty wczoraj wyszłam uchachana po pachy  ;D

Morgan jeszcze jedna wizyta a potem tak jak piszesz - czekamy na wielkie otwarcie :) sama jestem ciekawa kiedy ono nastąpi :)

Ania no pewnie, lekarz wie najlepiej. Jak tak mam przyjść to ok - nic się przecież nie dzieję a i kaska zaoszczędzona a przecież jakby co to i tak mogę do niego zadzwonić :)

loona jak jakieś będę miała zrobione to na pewno wkleję :) Na razie jakoś żadnego właśnie nie mam  :-\ Ale mam nadzieję, że to się szybko nadrobi  ;D ;D ;D

Magda ja jakoś różowego wózka bym nie chciała - co za dużo to nie zdrowo :) Na zdjęciu ładnie wygląda a jak w rzeczywistości? Zresztą to i tak jest inna firma i model więc nie ma nawet nad czym gdybać :) Choć Mikado też jest chyba różowy w kolekcji, ale to już potem zobaczę bo zaraz wychodzę do dentysty na kontrolę moich licówek :)

Tak jak wczoraj mówił lekarz no to Natalka spokojnie jeszcze posiedzi :) I dobrze :) Kurcze, teraz nie mogę sobie wyobrazić jak to będzie, jak Mała już będzie z nami :) teraz jestem tylko ja i R. a tu jeszcze znajdzie się z nami Mały Ssaczek :) hehehe, kurcze nie mogę się tego doczekać a z drugiej strony same wiecie... Jak sobie poradzimy? A no jakoś poradzimy, nie?

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3948 dnia: 2 Grudnia 2009, 10:07 »
Wielkie otwarcie hahaah dobre  :P

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #3949 dnia: 2 Grudnia 2009, 10:08 »
Już teraz Pati wyjścia nie macie, musicie dać radę  :)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #3950 dnia: 2 Grudnia 2009, 10:55 »
Super wieści po wizycie. Nic tylko się cieszyć. My też mieliśmy wizytę jakoś w 33 tygodniu i mały ważył wtedy tyle co twoja maleńka. 2,2 kg. Potem wizytę miałam w 35 i przybrało mu się 0,6 kg a mi brzuchacz wyskoczył. Ciekawe czy u was też tak będzie. Może nie, bo kobitki generalnie lubią być drobniejsze :)

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
« Odpowiedź #3951 dnia: 2 Grudnia 2009, 11:13 »
Odnośnie kolorów wózka to mnie zauroczył czarny+białe koła. Taki elegancki mi sie wydaje. Tylko, że ja będe na lato kupowała i nie wiem czy sie nie będzie za bardzo nagrzewał... Ehh bede miała dylemat  ;)
A jeśli chodzi o typ to nr 1 to Tako jumper, ale zaraz za nim Mikado Boston. Będe musiała na żywca je dobrze obmacac ;)

Pytałaś o wąteczek, miałam zamiar otworzyc, a teraz tak sama nie wiem, nie mogę sie zebrac :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3952 dnia: 2 Grudnia 2009, 11:50 »
Radę damy :) Innego wyjścia nie mamy :)

Ewelina może kobitki lubią być drobniejsze ale ja coś czuję że nasza taka drobna nie będzie :) Ja miałam 4 kg :) a zreszta ja duża, R. też - więc ma kogo gonić :)

Ilona zakładaj :) Co się będziesz szczypać :)

A tu pokażę Wam jeszcze ten wózek Mikado Boston ale w kolorystyce różowej:

Szkoda, że nie ma ciemnego wózka ale z kwiatami różowymmi :) To by było super :) Choć generalnie ten drugi jest jeszcze całkiem, całkiem, choć to nie to co wzorki :)

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #3953 dnia: 2 Grudnia 2009, 12:00 »
Oj super wieści powizytowe ;)).
Wózek w kolorystyce czerwonej i różowej bardzo mi sie podoba. Jednak zazwyczaj rodzice wybierają kolory takie aby dla drugiej dzidzi tez był odpowiedni np. synka ;))

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #3954 dnia: 2 Grudnia 2009, 12:30 »
Cieszę się, że wizyta przebiegła pomyślnie. ja całą ciążę nawet w 9 msc. chodziłam do lekarza co 4 tyg, bo wszystko było ok.

Ten wózek co Ela wkleiła to Implast Bolder 4 - taki jak mam ja, tylko ,że ja mam inny kolor.  Ten od Eli jest fajny i nie różowy tylko bardziej w czerwień wpadający, ale jak dla mnie typowo dziewczęcy, więc odpadał u mnie, bo jak drugi będzie synek to nie woziłabym go w takim,  a nie kupiła bym drugiego wózka. Lepsze są takie uniwersalne.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3955 dnia: 2 Grudnia 2009, 12:33 »
Haniu nie wiem czy będziemy zostawiać ten wózek dla drugiego dziecka. Bo właściwie nie wiemy kiedy będzie następne :) Chyba lepiej sprzedać a potem kupić nowy bo i my gusta będziemy mieli inne i wiadomo, że wyjdą nowe modele :) Choć może oszczędniej będzie zostawić :) hehehe, no zobaczymy :)

Magda no niby nie jest taki przesłodzony, ale już nawet na wózku wydaje mi się, że to za dużo różu :) Choć różowy uwielbiam i kocham to jednak co za dużo to nie zdrowo :)

Chlebosia no to widzę, że ja mam tak jak Ty - jak wszystko ok to takie wizyty wystarczą.

Zbieram się, co by wstawić już pierwsza porcję prania, ale jakos nie mogę się zebrać... Ciężko mi to jakoś idzie :)

W ogóle chyba muszę założyc sobie swoje konto na allegro. Teraz korzystam z mężowego, ale chyba czasami lepiej żeby on nie widział co ja kupuję :)

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #3956 dnia: 2 Grudnia 2009, 12:39 »
A mi się podoba bardziej ten drugi różowy. Widziałam dużo tych wózków w kwaitki i kółka i w sumie cieszę się, że wziełam gładki bo oczopląsu można dostać  ;D ;D ;D

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3957 dnia: 2 Grudnia 2009, 15:26 »
Oponka racja, przy niektórych wózkach można oczopląsu dostać :)

A ja własnie wyprasowałam całą stertę prania... O matko ile tego było... Zaraz wstawiam drugie pranie dzieciowe i na dzisiaj styknie roboty :) Ileż można pracować :) hehehe

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
« Odpowiedź #3958 dnia: 2 Grudnia 2009, 15:46 »
o ja Cie jaki zamęt z tymi wózkami - wszystkie są ładne :)

P.S
U mnie tez wszystko dobrze po wczorajszej wizycie, następna 22/12 - na wcisk .. bo już miejsca nie było i mam przyjść na 21.30 -- ja o tej porze już kimam :)
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3959 dnia: 2 Grudnia 2009, 16:10 »
Ada najpierw się zamęt jaki model  a potem już jaki kolor :) Też to bedziesz przerabiać :) Bardzo się cieszę, że u Ciebie wszystko super :) Ja miałam wczoraj wizytę na 20:40 a że było opóźnienie to weszłam o 21 :)

A pisałam Wam, że jeździłam już naszym nowym samochodzikiem? Samochód jest super, ekstra lekko się prowadzi a do tego ma depnięcie ale dziwnie mi się jechało... Przodu nie widać, jest strasznie długi i duży... Przyszłam wkurzona do domu bo oczywiście zgasł mi na światłach (tylko 1 raz) no i ogólnie co chwilę słyszałam uwagi: "za mocno gaz", "za lekko gaz" "szybciej", "wolniej"... o matko...

I pochwalę się Wam, że założyłam sobie konto na allegro :) hahaha, mam już swoje, bo wcześniej korzystałam z konta R :) A teraz mogę kupować do woli i nikt nie będzie mi zaglądał co kupuję :)