Autor Wątek: Moje 9 miesięcy stwarzania małego świata :)  (Przeczytany 305864 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Odp: Moje 9 miesięcy stwarzania małego świata :)
« Odpowiedź #2580 dnia: 5 Października 2009, 10:56 »
vonka no chyba masz rację - jest taki bardziej spiczasty - tak się chyba pisze :P

agu-s a fot nie mamy :) ja zapomniałam wziąść aparat, a w sumie nikt chyba nawet podczas gadaniny o tym nie pomyślał :)

Offline Di

• Chuck Norris
  • Nat :)
« Odpowiedź #2581 dnia: 5 Października 2009, 10:59 »
Nasze aparaty zabrał Ar do Czarnobyla...kurde, mogłam od sis zabrać, zapomniałam :/

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #2582 dnia: 5 Października 2009, 11:10 »
ooo ja powiem szczerze Pati ze jak widze ze ktos tak reaguje to smieję sie w głos! :))) Bardzo mnie takie zachowanie rozsmiesza! :)

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #2583 dnia: 5 Października 2009, 11:14 »
No niestety tak bywa. Mnie najbardziej śmieszą teksty..." ciąża to nie choroba" i można postać. Na szczęście mnie to nie spotkało ale nie raz to słyszałam na poczcie...brak słów  ;D ::). I co najzabawniejsze wymądrzają się takie starsze panie

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2584 dnia: 5 Października 2009, 11:24 »
Mnie też tkie zachowanie śmieszy, ale mam to gdzieś. Takie zachowanie świadczy tylko o kulturze.

Haniu to zarowno jak ciąża to nie choroba to i starość to nie choroba, bo czasami przy ludziach starszych też się niektórzy zachowują jakby nie widzieli nikogo :) Ja też jeszcze takich słów nie słyszałam, ale jak usłyszę to jeszcze sama nie wiem jak zareaguje, ale cos na pewno odpyskuję.

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #2585 dnia: 5 Października 2009, 11:25 »
no niestety, taka nasza polska rzeczywistosc  ::)
kilka razy zdarzyło mi sie, ze jakies babki mi ustapily miejsca, albo sama sie o to upomnialam bo inaczej nie dalabym rady wytrzymac  :P

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #2586 dnia: 5 Października 2009, 11:29 »
" ciąża to nie choroba" i można postać.
to, że ciąża nie choroba co jest zresztą prawdą, to nie znaczy, że sobie można postać bezkarnie przez godzinę, przy sześciu osobach i czterech toaletach w galaxy to ok, ale jak bym usłyszała taki tekst od jakiejś starej baby na poczcie to by się zrobiło ciekawie  ;D
na poczcie zawsze jest regulamin odnośnie wejścia bez kolejki (to jak ktoś nie wiedział) a po drugie zawsze mój ulubiony tekst: Pani na emeryturze to ma czas i może sobie postać

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #2587 dnia: 5 Października 2009, 12:34 »
taaa mnie też śmieszyło zachowanie innych w kolejce, ale w tesco stojąc w kolejce dla uprzywilejowanych stała cała banda młodzieży (ok 16-18 lat), popatrzyli na mój brzuch w 8 miesiącu, speszyli sie i zaraz odwrócili głowę. a ja że pyskata baaardzo głośno powiedziałam do męża "biedacy, tacy młodzi a wszyscy z kartą inwalidzką"  ;)

anulla_p niezły tekst  :D

Pati a ogólnie jak się czujesz? brzusiu cudniasty  ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2588 dnia: 5 Października 2009, 13:22 »
Właśnie wróciłam ze sklepu :) Mam chałkę, zrobiłam sobie kakao i teraz się delektuję :)

Aneta ja jak już nie będę długo wytrzymywać na stojąco to też będę się upominać, ale ogólnie kultura osobista ludzi jest mrożąca krew w żyłach...

anulla dobry tekst :) hehehe

madziq przed takich młodych to pewnie i bym się wepchała a wcześniej można grzecznie się zapytać, czy są inwalidami :) wtedy na bank zrobiłoby sie im głupio i bez gadki by przepuścili. Chociaż teraz smarkacze są tacy wyszczekani, że z nimi to nigdy nie wiadomo...

A jak się czuję? Ogólnie czuję się bardzo dobrze :) Ten ból biodra o którym pisałam wcześniej już przeszedł - tzn czasami jeszcze zaboli ale to jest pikuś :) A poza tym to rewelacja ;) hehehe

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #2589 dnia: 5 Października 2009, 15:21 »
Taaaa, potwierdzam Patrycja wygląda z brzucholem uroczo i widać, że to Jej szczęście.
O tak tak, też potwierdzam. :taktak:

Di dziękuję  :-* Ty też super elegancko wyglądasz - bardzo mi się podobał Twój strój :) Też kiedyś chciałabym sie tak ubierać, ale chyba długo bym nie wytrzymała, bo lubię wygodniejsze ciuchy :)
Ja tez mam nadzieję, że uda się częściej spotykać, bardzo fajnie było, super towarzystwo i czas tak szybko zleciał, że się dziwiłam że już 1:30 i nawet nie jestem aż tak zmęczona jak normalnie o 22 :)
A mój Grześ stwierdził, że w końcu cywilizowany dom, w którym się chodzi w butach, a nie w kapciach! :hahahaha: On jest strasznym przeciwnikiem kapci. ;) Faktycznie czas w tak miłym towarzystwie szybko zleciał, super było Was poznać/spotkać, dzięki Natalia za zaproszenie. :-* :-* :-* Aaaaaa no i chatka świetna! :ok:

Nie ma fot  >:( nie pomyslalysmy.... :/
Kurczę, faktycznie nie pomyśleliśmy...

Kopniaczki cudowne :) Także tylko brać się za robienie dzieci ;)
Jak rozumiem Natalka będzie miała jeszcze kilkoro rodzeństwa. ;)

ela na razie komody nie mamy wybranej, tzn wczoraj obadaliśmy katalog Black Red White i wybraliśmy kilka, ale najpierw musimy pojechać i obejrzeć.
My kupiliśmy właśnie w BRW - jakość oczywiście gorsza niż np. VOX, ale ceny bardziej przystępne i jakieś promocje też robią czasem.

W ogóle zauważyłam bardzo ciekawą tendencję innych kobiet w kolejce do wc - w Galaxy (jeszcze nie przy kinie) w kolejce stoi z 6 kobiet, jak ja weszłam to się spojrzały na mnie, na brzuch i szybko każda się odwróciła byle nie widzieć, że kobita w ciąży stoi... Ludzie, w jakich czasach my żyjemy? Nie chodzi mi o to, aby każdy mi ustępował miejsca i przepuszczał w kolejce, ale takie zachowanie jest dla mnie co najmniej śmieszne...
Mnie też to bawi, zawsze w WC w Galaxy to obserwuję. ;) A ostatnio mnie babka taka starsza przepraszała w tramwaju, że nie zauważyła, że jestem w ciąży i szybko wstała, żeby mi ustąpić miejsca. Ale przyznam, że częściej ustępują faceci, kobiety raczej odwracają głowę w stronę okna. :bredzisz: Zabawne jest też jak ktoś się czai, przygląda i dopiero po jakimś czasie wpuszcza w kolejkę, jakby nagle zatrybił. ;)

I na koniec mojego długiego posta świeże podsumowanie rośnięcia brzuszka - teraz zdaje mi się, że stoi w miejscu?
Hmmm... na oko wydaje się taki sam, a mierzysz centymetrem?

:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline Di

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2590 dnia: 5 Października 2009, 15:46 »
Agatka!!!! podeślij mi prosze przepis na Twoja pyyyyszna zapiekankeeee!!!!! :)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #2591 dnia: 5 Października 2009, 16:03 »
Pati bardzo sie ciesze, ze sie dobrze czujesz, a poza tym widze, ze delektujesz sie jeszcze jedzonkiem poki mozesz :) Ale mi smaka na chałke narobilas tez uwielbiam ja z kakao! :))

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2592 dnia: 5 Października 2009, 16:08 »
oj dziołchy dziołchy.... o fotach zapomnieć no :P :P ;) bez fot spotkanie się nie liczy, znaczy się musicie szybko powtórzyć ;D ;D

co za zapiekanka?? piszcie przepis ;) ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2593 dnia: 5 Października 2009, 16:15 »
Agata Grześ lubi po domu chodzić w butach? Ja nie cierpię... Kapcie albo boso - luźno i swobodnie :)
Co do rodzeństwa to tak - chcielibyśmy mieć kilkoro dziecie jeśli Bozia pozwoli :)
Brzucha nie mierzę centymetrem - jakoś od początku tego tak nie sprawdzam :)

Morgan jedzonkiem się delektuję póki mogę :) Po porodzie to już tak różowo nie będzie, nie? hehehe

Ale mi dzisiaj Natalka śmiesznie skacze w brzuchu :) Momentami brzuch tak podskakuje jakby chciała wyskoczyć  ;D Normalnie nie wierzę, że takie cudne podskoki naszej małej tancereczki mogę widzieć  :Wzruszony:

Jeszcze jako ciekawostkę zróbcie wszystko wg wskazówek:

1. wejdz na http://mapy.google.pl/maps

2. Wybierz "Pokaż trasę" (lewy górny róg)

3. jako punkt A wpisz Tokio

4. jako B San Francisco

i przeczytaj punkt 24 trasy

:)

Offline Di

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2594 dnia: 5 Października 2009, 16:18 »
Hahahahaha dooooobreeee!!!! :) Zawsze mam kajak w torbie - tak na wszelki wypadek :P no i nie boje sie przeprawiac przez ocean - bułka z masłem :P

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2595 dnia: 5 Października 2009, 16:28 »
hahaha ;D ;D ;D
piękne i chyba się kiedyś wybiorę w taką trasę ;D

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #2596 dnia: 5 Października 2009, 16:33 »
dobre dobre.... ale się uśmiałam :) uwielbiam kajaki... może namówię męża na taka wyprawę  :P

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2597 dnia: 5 Października 2009, 17:02 »
Hahahaha dobry ten kajak! Chyba też włożę sobie taki kieszonkowy do torebki w razie gdybym się chciała do Stanów wybrać. ;)

Di przepis poszedł na privka, smacznego :)

Agata Grześ lubi po domu chodzić w butach? Ja nie cierpię... Kapcie albo boso - luźno i swobodnie :)
Ja też nie lubię w butach, poza tym mam wrażenie, że niszczę podłogę. ::) Mam taki odruch, że od razu po przyjściu do domu zakładam kapciuchy (efekt zabiegów wychowawczych mojej Mamci ;)

Morgan jedzonkiem się delektuję póki mogę :) Po porodzie to już tak różowo nie będzie, nie? hehehe
I słusznie! Też mam zamiar trzymać się jeszcze przez kilka dni z dala od gotowanego kurczaka. ;D

co za zapiekanka?? piszcie przepis ;) ;)
Agu-s to jest zapiekanka z ziemniaków, jakbyś chciała, to mogę wkleić przepis w Forumkowym gotowaniu, coby wątku Pati nie zaśmiecać. ;)
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2598 dnia: 5 Października 2009, 17:05 »
Gagatka wklej wklej ;D ;D

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2599 dnia: 5 Października 2009, 17:07 »
Oki już pędzę :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2600 dnia: 5 Października 2009, 17:14 »
No jak widać kajak to bardzo potrzebna rzecz :) A że mała i zgrabna to w torebce bez problemu się zmieści ;)

Ja też nie lubię w butach, poza tym mam wrażenie, że niszczę podłogę. ::) Mam taki odruch, że od razu po przyjściu do domu zakładam kapciuchy (efekt zabiegów wychowawczych mojej Mamci ;)
[/color] ;)

o własnie, też takie mam wrażenie, że niszczę podłogę a poza tym to stopa też musi przecież w końcu odpocząć a nie cały czas się kisi w bucie :)

A przepis trza było wklejać i się nie pytać :)

Zapiekanka była przepyszna :) Teraz mogę się przyznać, że po dokładce (oczywiście za dużej) mój brzuszek ciut zastrajkował i dlatego musiałam wypić colę, która od razu mi pomogła :) Ale tak to jest jak oczy chcą a d*pa już nie może ;)

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2601 dnia: 5 Października 2009, 17:18 »
Ale tak to jest jak oczy chcą a d*pa już nie może ;)
Hahahahaha ;D

Okazuje się, że przepis już wklejałam w Foremkowym gotowaniu na stronie 16. ;)

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2602 dnia: 5 Października 2009, 17:32 »
to lecę obadać ;D

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #2603 dnia: 5 Października 2009, 19:16 »
hahaha niezłe :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2604 dnia: 6 Października 2009, 09:12 »
Mój pępęk przeżywa metamorfozę.

Najpierw się rozciągał a teraz się spłyca. Niedługo powitam go dyndającego z przodu :)

Z ciekawostek jeszcze powiem Wam, że uwielbiam patrzeć na mój brzuszek :) Najbardziej jak jest golutki - normalnie jest piękny - zakochałam się  ;D Zawsze jak przechodzę koło lustra to podciągam bluzkę i kiwam głową z uznaniem :D

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #2605 dnia: 6 Października 2009, 10:07 »
ricardo, uwazam, ze teraz jest najpiekniejszy brzuszkowy okres  ;D
pierwsze miesiace brzusia tak nie widac, a teraz juz jest, ale na tyle jeszcze mały, ze nie przeszkadza w niektorych czynnosciach  ;D
(jak np. sznurowanie butów i innych  ;) ;) ;) )

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #2606 dnia: 6 Października 2009, 10:14 »
Pati bo brzuszki są cudowne :D :D Cieszę się, że to już ten tydzień. Ale czas pędzi ;D

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2607 dnia: 6 Października 2009, 10:20 »
Pati a powiedz, będziecie robić sesję brzuszkową??

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2608 dnia: 6 Października 2009, 10:52 »
Aneta masz rację :) Jeszcze tak nie przeszkadza, ale odczuwam jego obecność :) Zwłaszcza jak leżę na plecach a chcę się podnieść z wyra :)

Oponka no zaraz się zacznie 26 tydzień, normalnie nie moge uwierzyc, że zbliżam się coraz bardziej do dnia 0 :)

Aga będziemy chcieli taką sesję, ale myślę że albo pod koniec października albo w listopadzie. Natomiast jeszcze nie mamy wybranego ani studia ani fotografa. To co podoba się mi - niekoniecznie podoba się R. Ale generalnie mamy wspólnie ustalone jedno studio, tylko muszę zadzwonić i się wypytać o cenę i całość, ale myślę że zasadzą mi niezłą cenę bo to jest znane studio...

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2609 dnia: 6 Października 2009, 11:00 »
ale na taką piękną pamiątkę warto wydać kasę ;)
normalnie nie mogę się doczekać efektów tej sesji ;D ;D