Oponka no właśnie jak kupimy termometr elektroniczny dla dziecka to chcemy taki, co stoi i pokazuje temperaturę jaka jest w pokoju, to dokładnie będę wiedziała ile jest stopni

ale generalnie to ok 21 stopni jest. No chyba, że np mocno zimno jest na dworze to wtedy może być 19-20 stopni. My mamy sypialnię na poddaszu to tak najbardziej się właśnie odczuwa tą różnicę przy pogodzie.
Zobaczymy jak Mała będzie wolała. Ja jestem z tych, co wolą mieć zimne powietrze wlatujące nosem ale jestem przykryta po same dziurki od nosa, za to R. woli być odkryty i mieć ciepło...
Właśnie kurier przywiózł paczkę - co prawda tylko pieluszki tetrowe, flanelowe i okrycia kąpielowe, ale flanela i okrycia są ślicznie różnowe i normalnie gęba mi się cieszy

Nie wiem kiedy się wyrobię z praniem tego wszystkiego... Jeszcze z 2 pralki ubranek na pewno będą - czyli schnięcie max 4 dni, a potem rożki, kocyki, śpiworki, prześcieradła, okrycia kąpielowe, pieluszki... No to jeszcze licząc spokojnie to cały przyszły tydzień

A jeszcze mam takie pytanko: po kąpieli od razu mokre ciałko okrywacie tym ręcznikiem kąpielowym? Czy najpierw wycieracie normalnym ręcznikiem a potem zawijacie w to okrycie?