Autor Wątek: "Kiedyś znajde dla nas dom z wielkim oknem na świat..." Kasia i Pawel 18.09.2009  (Przeczytany 53246 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline katrishja

• entuzjasta
  • data ślubu: 18.09.2009
Najgorsze jest to, że od pon jestem bez auta - niby ma być na jutro OBY!
bo troszku tu trza jeszcze po sklepach pojeździć a to najwięcej zabawy!:)

Po ponad godzinnej batalii i poszukiwaniu transportu dla naszych gości udało mi się zarezerwowac z kościoła do lokalu autokar na 50osób bardzo ładny klimatyzowany taka pszczółeczka z firmy Er-bus zaś na poprawiny zarezerwowałam gdzie indziej-  u Fedeńczaka 20osobowego busa. Obydwa kursy wyniosą mnie łącznie 700zł. i myślę że to jest dobra cena sądząc z tego, że jedna firma wołała nawet 750zł za kurs... masakra  :o :o :o

Z ważniejszych rzeczy to w poniedziałek jadę z mamami ustalić plan przyjecia i menu oraz muszę dokończyć pakowanie prezentów dla gości bo jestem w połowie :)

dziekuję kochane, że jesteście bo jmnie tak troszku utwierdziłyście w tym że spokojnie się wyrobię :))

BUZIOLE OGROMNE DLA WAS!!!!!!!!!    :-* :-* :-* :-* :-* :-*
kasia

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
Kasia a dzwoniłas do Transy o busa? my mieliśmy od nich..jak bedziesz potrzebować numer..daj znac! ;D

Offline alikaj
  • entuzjasta
  • data ślubu: 4.07.2009r.
Nic sie nie martw, wazne ze wszystko sobie wypisalas. Teraz pozostaje to zalatwiac i sobie skreslac :)

Jestem szczęśliwą mamą.....

Morgan
  • Gość
Kasiu ja tylko na chwilke :) Wpadłam sie pozegnac :) Zmykam do Polski i wroce 7 września! :)
Pozdrawiam cieplutko!!!

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Kasiula melduj co i jak po panieńskim!! Opowiadaj! Jak było i wklejaj fotki :)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
Kasia spokojnie się wyrobisz.
i dokładnie jak Patrycja chcę sprawozdanie z panieńskiego, no chyba że jeszcze kaca leczysz to mogę chwilę poczekać  ;D

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline katrishja

• entuzjasta
Dzień dobry moje kochane dziebuszki!

Jestem dopiero teraz bo fakt.... wczoraj jeszcze nie byłam w stanie!!!!!!!!
Mój Panieński był najbardziej wymarzonym panieński na świecie!!!

Nie mogłam sobie wyobrazić lepszego! Impreza zaczęła się o 18stej a skończyłam o 5 nad ranem ilośc sztuk obecnych 18.
Ilość wypitego alkoholu: nieograniczona

Ale zacznijmy od początku....

godzina 16:45 przyjeżda taxi i zabiera mnie do Dorotki na makijaż- jest tak oszolomiony z wrażenia moim wyglądem (wyglądałam *cenzura* :D ) że zapomina włączyć licznik i zawozi mnie prawie za darmo (10zł. wziął)

godzina 18:00 kolega przyjeżdża po mnie i Dorotkę i zawozi do świadkowej

godzina 18:00-20:00- przebieranie szykowanie plotkowanie i prezenty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(u świadkowej byłyśmy tylko w szóstkę a zrestzą pań miałyśym się spotkać w lokalu o 21 :) )
Prezenty:
Termofon z fiutkiem, kostki lodu w kształcie fiutka, i strój wieczorowy - różowe rogi z welonem, berło "bridge to be" i powieszona na tyłku tabliczka "L-ka"dla początkujących kierowców i "certyfikat Panny Młodej" na którym później swój podpis złożyły wszystkie Panie obecne na Panieńskim, bielizna i.... (to było dzień wcześniej) ZABIEG PRZEDŁUŻAJĄCY RZĘSY!!!!!!!!! TERAZ SĄ DŁUGIE JAK SKRZYDŁA MOTYLA!!!!!!!!! NO COŚ PIEKNEGO!!!  :D :D :DPonadto dużo pysznego jedzenia i dużo pysznych drinków :D

godzina 20:00 Moja najwspanialsza świadkowa oznajmia że jest jeszcze jedna niespodzianka, że zamaiwamy dwie taxówki i natychmiast wychodzimy

wszystkie dziewczyny zeszły ja na końcu ze świadkową z szamapnem w ręku  idę schodze na dół a tam LIMUZYNA !!!!!!!!!!!!!!!!

:szczeka:   :szczeka:   :szczeka:

Piękna wspaniała biała dluga. Wsiadamy i ruszamy na miasto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Najpier Wały Chrobrego- sesja zdjęciowa, później zjeżdzamy do sklepu po 3ciego szmapana, i odwalamy fotki w sklepie :D

Kolejny przystanek- Jasne Błonia a tam spotykamy inne kawalerskie no więc ciach mach foty z chłopakami i przy fontannie jak aniołki charliego!!!

No mówię Wam Bosko Bosko!!

Muzyka na maxa w limuzynie, welon powiewa za oknem a ludzie wspaniali machaja nam wysyłają całuski!!! :)

godzina 21:00- dojeżdzamy do lokalu przy Deptaku Bogusława, wchodze na salę wynajętą a tam wszystkie Panie!!!
Piekne wspaniałe usmiechnięte!!!!!!

Rozlewamy drinki, wygłaszam mowę dziękczynną dla nich wszystkich i zaczynamy zabawę.
Były wspaniałe konkursy!! Na przykład:
Każda z pań miała balonik i musiałam po kolei przebijac je i odpowiadac na pytania które w nich były i na które wcześniej odpowiedział PM. Za każdą błędną odpowiedź musiałam wypic kielicha wódki...niestety więcej było tych błednych!!
 ::) ::) ::)
Później miałam różne zadania do zrobienia :
Na przyklad:
Pomalowac usta czerowną szminką i pocałować w policzek 7 panów...
W ciągu 2 minut poderwac Pana żeby postawił mi drinka....
Wejśc na stół i krzyknąć że wychodzę za mąż...

Oczywiście wszystkie "grzecznie" wykonałam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jak to na panieńskim nie mogło zabraknąć  TORTU, był przepyszniasty.... na koniec jadłyśmy go "palcem" .... wiecie co mam na myśli...   :brewki:  :brewki:  :brewki:

generalnie działo się bardzo dużo a zabawa trwała do 5 nad ranem aż nas wyproszono z lokalu

Fotki oczywiście będą na pewno bo jest ich 250 ale musze pojechać do kumpeli z Penem i je zgrać.

Wszystkim przyszłym Paniom Młodym, przed którymi jeszcze panieńskie życzę aby było ono tak cudowne i zaskakujące jak u mnie.
Żeby Wasi goście bawili się tak samow spaniale i pięknie jak moje 18ście Pań które były fantastyczne!!

GODZINA 5 NAD RANEM CHWIEJNYM KROKIEM WRACAMY POWOLUTKU DO DOMQ .....   :P  :P
« Ostatnia zmiana: 1 Września 2009, 08:34 wysłana przez katrishja »
kasia

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
no no to faktycznie impreza musiała być świetna  ;D ;D ;D ;D super, że się tak wybawiłaś... w końcu trzeba  ;)
mam nadzieję, że będą fotki  :tupot: :tupot: :tupot:

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
hahaha, oj Kasiu aż mi się gęba uśmiechnęła że taki super miałaś panieński :)

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
czytałam z zapartym tchem,
teraz kolej na zdjęcia, których nie moge się doczekać  ;D

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
szkoda, że tego nie widziałam na własne oczy  ;D

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
to nieźle poszalałyście :-) na panieńskim trzeba :D

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
mam tylko jedno określenie na Twój panieński - WOW  :o

Offline carollaa

• Chuck Norris
hehehe super panienski, szalenstwo na maxa :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
Kasiu, gdzie jesteś?

Offline katrishja

• entuzjasta
Dzień dobry kochane Panie!!!

Do ślubu zostało równietkie 14 dni  :skacza:

Tyle się dzieję przez te ostatnie dni, że jakaś totalna masakra :D

Z nowych rzeczy udało mi się zdobyć niezwykle utalentowaną wspaniałą dziewczynę, która będzie nam śpiewać w kościółku!!!!!!  ;D ;D ;D
Namiary dała mi moja siostra która 2 tygodnie temu była na ślubie znajomych i padła z wrażenia jak ją usłyszała!
Zdobyła do niej numer iwystosowałam do niej odpowiedniego sms-a i okazało się że ma czas i chęci.
Później udało mi się ją obejrzeć w programie "Obraz dnia" w TVP szczecin
Okazało się że to "talent szczeciński" który w najbliższej przyszłości będzie nagrywać plyty ma licznie koncerty za sobą i sukcesy.
Spadła nam jak promyk słoneczka :)

Ponadto w końcu dostaliśmy wycenę wesela, rozłożyliśmy już gości po pokojach jeszcze zostały nam stoły :)

Zakupiłam dla nas wspaniałe kieliszki do szampana i wódki, dwa duże bordowe serca które będą powieszone za naszymi plecami, 150sztuk balonów + rezerwacja pompki na dzień przed ślubem- będziemy bawić się w strojenie. :)
Ponadto przyjaciel świadkowej rozkręca biznes fotograficzny i zgodził sie za darmo fotografować nasz ślub w kościółku!!! Ponoć robi przepiękne zdjęcia- ja bym się źle czuła jednak gdyby to robił " za free" więc zaproponowałam 200zł chociaż i tak też zostało:)

Fotografowie zostali potwierdzeni troszke przesuneliśmy godzinę zdjęć w studio o 20minut wcześniej, jesteśmy już po spotkaniu z orkiestra- także temat już jest zamknięty, a kamerzysta to kumpel mojej siostry więc już nie trza dzownić i potwierdzać bo ona na bieżaco z nim się widzi :)

Generalnie muszę jeszcze tylko kupić papier na zapakowanie prezentów, wydrukować nasze "zasady weselne" oraz podziękowanie które będzie stać przy Księdze Gości a także wydrukowac i zalaminowac "Podziękowania dla rodziców" które będziemy czytać z PM.

Kurs tańca trwa..... zaczyna nam to powoli wychodzić :) hihihi

Generalnie takie szczegóły nam tylko zostały więc powoli mogę już odetchnąć.

Ja się teraz śmieję, że jak pół roku ja się denerwowałam bo pełno zalatwiania i szukania a teraz wyluzowuję tak z kolei wszyscy dookoła zaczynają się denerwować :D

Acha! Zdjęcia z panieńskiego umieszczę w poniedziałek bo mam 50szt na płytce ale cholera zapomniałam wziąść ze sobą dziś do pracy!! :)
kasia

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
Kasiu a czy ten Twój znajomy ma studio? I czy np robi sesje ciążowe? Mogłabyś się go zapytać przy okazji mniej więcej co i jak?

To do poniedziałku poczekamy na fotki. Wytrzymamy :)

Offline katrishja

• entuzjasta
Nie nie ma. On pracuje w firmie komputerowej a fotografią zajmuje się dodatkowo- to jego druga pasja :)
Ale mogę ci polecić studio w którym robię zdjęcia. Oni już robili takie sesje ciążowe a na ich stronce masz galerie więc sobie obejrzyj. wpisz sobie
w google studio 22
kasia

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
No szkoda, Kasiu ja wiem że takie studia robią, ale oni zazwyczaj życzą sobie kupę kasy a nowy fotograf ma świeże spojrzenie i zawsze lepiej może coś uchwycić :) No i przy okazji taniej :) A te ich fotki studia22 jakoś mi się nie bardzo podobają... Takie szare i bez życia...

Offline katrishja

• entuzjasta
On ewentualnie mogłby zrobić ci jakieś fotki w plenerze np. na łące :)
Możesz o tym pomyśleć :)
kasia

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
No to nie jest głupi pomysł, tylko ja bym chciała tak te fotki gdzieś w październiku ;) a wtedy pogoda już nie będzie taka fajna :) a w ubraniach to samemu można zrobić fotki ;)

Muszę poszukać, najwyżej na coś trzeba będzie się zdecydować :)

Offline alikaj
  • entuzjasta
  • data ślubu: 4.07.2009r.
Ale panienski... szalenstwo :)

Juz czekam na zdjecia :)

Jestem szczęśliwą mamą.....

Offline carollaa

• Chuck Norris
 :-* pozno niedzielne

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
gdzie są zdjęcia??

Offline katrishja

• entuzjasta
Witam Was Dziewczynki Kochane!!!!!

Już Już nadrabiam!!!

Na początek.....  11 dni do ślubu!!

To uczucie jest niesamowite!! W ogóle czuje się jakbym szła do kogoś na slub a nie do siebie samej :D

Najpierw co się wydarzyło w sobotę!

O godzinie 12:00 robiłyśmy przymiarke suknie ślubenj (pierwsza po przeróbkach). I tu TRAGEDIA!

Suknia krzywo skrócona!!!!!!!!!!  :Olaboga: :Olaboga: ( lewa strona krótsza od prawej aż o 1 cm) Może wydawać się to mało ale przy mojej sukni jest to bardzo widoczne!! Z resztą ta lewa strona moim zdaniem jest ogólnie za krótka.....   :mad: :mad: :mad:

Jestem załamana... Mają wyrównać ją i zobaczymy. Jak uznam że jest za krótka to będziemy zmniejszać tiul pod suknią!

Bolerko było od samego początku było źle zrobione (styłu za stójką robił mi się taki wałek mały na szyi) Kazałam odpróć i zmniejszyć tam ilość materiału bo paskudnie to wygląda już wcześniej- nikt jednak tego nie zrobił więc czekam dalej!

Ogólnie się trochę podłamałam- czekałam 4 miesiące  na sukienkę płacę za nią fortunę a tu jakaś głupia krawcowa wszystko schrzaniła- kazałam im dac do innej a  jak to schrzanią to dopiero będzie wojna! Kolejna przymiarka w piątek o 15:30 trzymajcie kciuki!!!!!!!!!!

Staram się o tym nie myśleć  bo nerw mnie łapie.

Kolejna rzecz w sobote:
O 15:30 byliśmy w Duecie zapłacić zaliczkę za wesele no i przy okazji teściu zaszedł zobaczyć pokoje.... i tu mały ZONK!!!!!!!!!!!!!

Okazało się, że lokal nieźle poszedł sobie w kulki bo rezerwując 60 miejsc noclegowych 1,5 roku temu było dla nas jasnym że te 60 miejsc to 60 łóżek normalnie stojących w hotelu a okazało się że mamy 40 łóżek a te kolejne 20 to dostawki!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Jakże się wściekłam!!!!!!!!!! GRRRRRRR! Zwyczajni oszuści!!! Nie polecę tego lokalu nigdy- mam już ich dośc ciągle coś kręcą! Stracilam do nich kompletnie zaufanie.

Ogólnie udało nam się zdobyć dodatkowy apartament i gościu zszedł z ceny za łóżko o 5zł. (walczyliśmy żeby dostawki były tańsze bo w końcu obniża się przy ich dostawieniu standard pokoju!!!) oprócz tego w drugim hotelu jeszcze udało nam się wynająć jeden pokój i w ten oto sposób na szczęście sytuacja została unormowana.
Ale nie omieszkałam im powiedzieć co o tym myślę- JAK TAK MOŻNA POSTĘPOWAĆ Z KLIENTAMI!!!!!!!!!!

Dziś jadę zamówić kwiaty, kupić papier na którym będę drukowac zasady wesela i jeszcze cosik na pewno się znajdzie do zrobienia :)

Z milszych rzeczy!!
Umieszczam kilka obiecanych fotek z panieńskiego:

:)
kasia

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
Za dostawki policzyli normalnie? No to trochę nie teges... Ae dobrze, że o wszystko walczycie - nie  tak się umawialiście to niech w kulki teraz nie lecą.

Szkoda, że z sukienką jest nie tak jak trzeba, ale mam nadzieję że uporają się ze wszystkim i będzie juz cacy, bo jak nie to wojna :)

A ten gorsecik już poprawili?

Fotki super :) Kacha ale Ty laseczka jesteś :)

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
Super zdjęcia z panieńskiego!
a z tą sukienką to aż mnie zmroziło ;/ co oni sobie wyobrażają... taka kicha ech
mam nadzieję, że jakoś to naprawią.

Offline carollaa

• Chuck Norris
Kasia, super zdjecia!

Dobrze, że walczycie o swoje! Tak trzeba, bo często ludzie mysla, ze moga sobie robic co chca, a kazse zgarniaja niezla od nas :/

Trzymam mocno kciuki za sukienke, daj znac w piatek co i jak  :-*

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
Oj, tak, trzeba walczyć o swoje, niestety każdy chce zarobić na "Młodych"  ::).

"Panieńskie" zdjęcia super! ;D

Morgan
  • Gość
Kasiu! Foteczki super!